Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرمانده سابق تیپ 18 الغدیر استان یزد با بیان خاطراتی از دفاع مقدس گفت: معمولاً در عملیات‌هایی که با رمز یا فاطمه الزهرا(س)بودند رزمندگان با اصابت تیر به پهلو به شهادت می‌رسیدند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سردار محمدحسین فیاض، در گفتگو با خبرنگار یزدرسا، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره امام(ره) و شهدای هشت سال دفاع مقدس با اشاره به حضور خود در جبهه حق علیه باطل گفت: ابتدای سال 60 درحالی‌که کمتر از 15 سال سن داشتم به هر سختی که بود نظر فرماندهان بسیج میبد را جلب کردم و برای  اولین بار به شهرستان بانه در کردستان اعزام شدم و بعد از چهار ماه خدمت در این منطقه، در عملیات فتح المبین، بیت‌المقدس، محرم و دیگر عملیات شرکت داشتم و سعی کردم جوانی خود را در راه دفاع از کشور بگذرانم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 وی با بیان اینکه خاطرات و ایثارگری‌ها و رشادت‌های دفاع مقدس بسیار زیاد است و جای هیچ اغراقی ندارد، به عملیات والفجر هشت اشاره داشت و ادامه داد: گردان امام علی(ع) گردان پر سابقه‌ای بود و بنده نیز عضو ثابت این گردان بودم، این گردان به عنوان گردان خط‌شکن بود و در عملیات بدر بسیاری از کادر اصلی خود مانند شهید انتظاری به عنوان فرمانده گردان را از دست داده بود و در عملیات والفجر هشت نیز به عنوان گردان خط شکن وارد شد.

فرمانده سابق تیپ 18 الغدیر استان یزد عنوان کرد: زمانی که در عملیات والفجر هشت رزمندگان گردان امام علی(ع) وارد شدند ابتدای عملیات رزمندگان بسیاری به شهادت رسیدند و تا زمانی که وارد جزیره ام‌الرصاص شده و با دشمن درگیر ‌شدیم در این مدت زمان دو ساعت درگیری عمده کادر گردان امام علی(ع) به شهادت رسیدند.

وی با بیان اینکه در عملیات والفجر هشت شهید پارسائیان فرمانده گردان امام علی(ع) بود و بنده به عنوان فرمانده گروهان و معاون فرمانده گردان فعالیت داشتم، گفت: یک روز قبل از عملیات والفجر دو بردار که از سادات بودند و در آماد و پشتیبانی گردان فعالیت داشتند من را شخصاً به صبحانه دعوت کردند و به صورت سربسته گفتند که خوابی که دیده‎ایم و شما باید در این عملیات بیشتر هوای گردان را داشته باشید.

فیاض خاطرنشان کرد: تیپ الغدیر همیشه به عنوان یگانی بود که مقاومت بیشتری در برابر پاتک‌های دشمن و  خطوط پدافندی داشت و هیچ گاه نگاه به عقب نداشت و همیشه به جلو حرکت می‌کرد و موفق هم بود و اینگونه بود که فرماندهان قرارگاه و سپاه این یگان را به عنوان یگان مقاوم می‌شناختند و مأموریت‌های سخت‌تری نیز به آن می‌سپردند.

وی با بیان اینکه عملیات والفجر هشت با حمله به مواضع دشمن بعثی در جزیره «ام‌الرصاص» با رمز یا زهرا (س) و برای کسب موفقیت‌های بیشتر یگان‌های عمده سپاه در شهر فاو انجام می‌شد، ادامه داد: یگان الغدیر یکی از یگان‌هایی بود که وظیفه خط‌شکنی داشت و باید در جزیره ام الرصاص عملیات انجام می‌داد و  تیپ 10 سیدالشهدا نیز یگان دیگری بود که باید خط‌شکنی می‌کرد و هر دو نیز در ام‌الرصاص موفق عمل کردند.

این رزمنده دفاع مقدس گفت: وارد عملیات که شدیم باید عملیات آبی خاکی را انجام می‌دادیم مأموریت ما این بود که از ساحل شرقی در عمق جلو برویم و به ساحل غربی برسیم و پدافند کنیم، و اینگونه کمک کنیم به گردان امام حسین(ع) که می‌خواهد عبور کند و به جزیره ام البابی برسد که مأموریت آن‌ها در این جزیره که در پشت جزیره ام‌الرصاص قرار داشت.

فیاض ادامه داد: تقریباً 90 نفر بودیم زمانی که در عمق حرکت کردیم و مسافتی را در جاده‌ای که مال‌رو بود پیمودیم این جاده عریض نیود و عراقی‌ها برای کارهای تدارکاتی و پشتیبانی خود از این جاده استفاده می‌کردند، موضوع اصلی این بود که متأسفانه جزیره ام الرصاص به‌گونه‌ای بود که در روز هم هیچ دیدی به دشمن نداشت هم نیزار بود و هم نخلستان بود که دید را از ما گرفته بود و از هر طرف در معرض تیراندازی عراقی‌ها قرار داشتیم.

وی افزود: صبح بود که خود شهید پارسائیان یک گروهان را به کمک ما آورد، دو تیم رزمنده را آماده کردیم تا در دو سمت چپ و راست جاده حرکت کنند و یک تیم آتش نیز در وسط حرکت کند تا با ریختن آتش آن دو تیم دیگر بتوانند سنگرهای تیربار دشمن را بزنند و خاموش کنند، شهید پارسائیان نیز در این میان یک تیربار به دست گرفت تا به سمت دشمن آتش بریزد از سوی سنگر تیربار به سمت شهید پارسائیان تیراندازی شد و با اصابت چند تیر به پهلو و با گفتن سه «یا زهرا» به شهادت رسید.

این یادگار دفاع مقدس عنوان کرد: معمولاً در عملیات‌هایی که با رمز یا فاطمه الزهرا(س)بودند اکثر شهیدان با اصابت گلوله به پهلو به شهادت می‌رسیدند و با وجود اینکه برخی گفته بودند شهید پارسائیان با اصابت تیر به قسمت‌های دیگر بدنش به شهادت رسیده اما بنده در فاصله یک متری بودم و دیدم که با اصابت تیر به پهلو و با گفتن یا زهرا به درجه شهادت نائل شد.

فیاض ادامه داد: با شهادت فرمانده گردان، کار برای من بسیار خست شد و ادامه کار باید با تلاش بیشتری انجام می‌شد به هر حال تمام سعی خود را به کار گرفتم و تا ظهر طول کشید تا با کمک گردان‌های دیگر دو سنگر تیربار دشمن را هدف قرار دادیم  دیگر غروب عملیات شده بود و با وجود اینکه قرار بود به گردان امام حسن مجتبی(ع) ملحق شویم اما باید در نوک جزیره عملیات تمام عیاری انجام می‌شد تا این اتفاق بیفتد و هر چه تلاش کردیم این الحاق گردان ما با گردان امام حسن مجتبی(ع) اتفاق نیفتاد و شرایط خاصی پیش آمد که مجبور به ترک منطقه شدیم.

فرمانده سابق تیپ 18 الغدیر استان یزد با اشاره به رشادت‌ها و ایثارگری‌های رزمندگان دفاع مقدس گفت: با اینکه در هشت سال دفاع مقدس، کشورهای غربی و شرقی و در رأس آن‌ها امریکا علیه ما به پا خواسته بودند رزمندگان دفاع مقدس با فرماندهی امام(ره)و  با مظلومیت در برابر دشمن مقاومت کردند و این مقاومت بود که پیروزی جنگ 33 روزه حزب الله و یا جنگ 22 روزه مردم غزه را نتیجه داد.

فیاض با اینکه در دفاع مقدس رزمندگان با مظلومیت در برابر دشمن ایستادند امروز می توانیم با قدرت و اقتدار در و با بزرگترین موشک‌ها در برابر دشمن بایستیم و اقتدار خود را نشان دهیم، مورد هدف قرار دادن پهپاد امریکایی و توقیف نفتکش انگلیسی از نمونه اقداماتی بود که هیمنه استکبار را شکست و امروز نیز مردم و همه دولتمردان باید از دفاع مقدس درس بگیریم و ایثارگری‌های رزمندگان دفاع مقدس را مدنظر داشته باشیم و با الگو گرفتن از دفاع مقدس و با تبعیت از مقام معظم رهبری بر مشکلات که در برابر مشکلات آن زمان خیلی ناچیز است، فائق آئیم.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۴۲۸۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این سردار سپاه، پزشکان را شگفت زده کرده بود /از حضور در عملیات پارتیزانی تا آزادسازی خرمشهر

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محسن وزوایی، ۵ مرداد ماه سال ۱۳۳۹ در محله نظام آباد تهران، متولد شد. او در سال ۱۳۵۵ به دانشگاه راه یافت و در رشته شیمی دانشگاه صنعتی شریف مشغول به تحصیل شد. پس از ورود به دانشگاه، به جریان مکتبی انجمن‌های اسلامی دانشجویان این دانشگاه پیوست و هم زمان با شرکت در فعالیت‌های سیاسی و جلسات عقیدتی، از سال ۱۳۵۶ مسئولیت هدایت و جهت دهی به مبارزات دانشجویی ضد دیکتاتوری را در سطح دانشگاه شریف عهده دار شد.

بنابر روایت ایسنا، در سال‌های ورودش به دانشگاه، نقش فعالی در تشکیلات اسلامی دانشگاه از خود نشان می‌داد. این جوان مبارز و پرشور، از تظاهرات خونین ۱۷ شهریور سال ۱۳۵۷ تا ۱۲ بهمن ۱۳۵۷ و ورود امام خمینی (ره) به ایران، در همه صحنه‌ها از جمله پیشتازان و جلوداران تظاهرات مردمی بود.

او در روزهای پرتلاطم انقلاب نیز نقش حساس هدایت را بردوش می‌کشید و در درگیری‌های مسلحانه و سرنوشت ساز ۱۹ بهمن تا ۲۲ بهمن ۱۳۵۷، حضوری پرثمر داشت. محسن وزوایی در تصرف دو پادگان مهم جمشیدیه و عشرت‌آباد نیز شهامت بالایی از خود نشان داد.

وی از نخستین دانشجویان پیرو خط امام بود که در جریان راهپیمایی ضد سیاست‌های مداخله‌گرایانه آمریکا در ایران، در سالروز کشتار دانش‌آموزان به دست رژیم پهلوی و سالگرد تبعید امام خمینی (ره) عهده‌دار حرکتی شد که رهبر انقلاب، از آن با تعبیر بدیع «انقلابی بزرگ‌تر از انقلاب اول» یاد فرمودند.

محسن وزوایی در سال ۱۳۵۸ همزمان با کار تبلیغاتی در جمع دانشجویان پیرو خط امام، بلافاصله با تشکیل سپاه پاسداران، به این ارگان نظامی پیوست و در دوره‌ای فشرده، آموزش‌های چریکی را در سپاه آموخت. او مدتی در سپاه به عنوان فرمانده مخابرات انجام وظیفه کرد، سپس سرپرستی واحد اطلاعات عملیات را به عهده گرفت.

محسن وزوایی به دنبال تجاوز عراق به ایران، داوطلبانه به جبهه غرب عزیمت کرد. با ورود او به این منطقه، تحولی پدید آمد؛ به گونه‌ای که در عملیات سرنوشت ساز پارتیزانی به عنوان فرمانده گردان، مسئولیت محور تنگ کورک تا حد فاصل تنگ حاجیان را برعهده گرفت و ضمن حمله‌ای پارتیزانی به مواضع و استحکامات دشمن، به کمک هم‌رزمان خود، ارتفاعات حساس و سوق‌الجیشی تنگ کورک را از تصرف قوای اشغالگر بعث خارج ساخت.

در عملیات جدیدی که از سوی رزمندگان اسلام در اردیبهشت ماه ۱۳۶۰ طرح‌ریزی شده بود، محسن وزوایی فرمانده گردان شد. در این عملیات، او با آن که مجروح شده بود، ولی با گامی استوار و خستگی ناپذیر و روحی امیدوار به نبرد ادامه می‌داد.

در حین عملیات، بیشتر رزمندگان شهید یا مجروح شده و تنها محسن و چند رزمنده دیگر زنده بودند؛ و شگفت آن که همین چند نفر، توانستند ۳۵۰ تن نیروهای کماندوی بعث عراق را به اسارت بگیرند.

محسن وزوایی، نقش فعالی در طراحی عملیات فتح بلندی‌های «بازی دراز» ایفا کرد و در همین نبرد به شدت مجروح شد و به تهران انتقال یافت. او در بیمارستان با وجود درد بسیار، ناله نمی‌کرد و به یکی از پزشکان که از مقاومت او در برابر درد ابراز شگفتی کرده بود گفت: «آقای دکتر! من هر چه بیشتر درد می‌کشم، بیشتر لذت می‌برم و احساس می‌کنم از این طریق به خدای خودم نزدیک می‌شوم». پس از بهبودی نسبی از مجروحیت، قدم به معرکه‌ای گذاشت که فرجام آن، آزادسازی خرمشهر اشغال شده بود.

او در طول جنگ تحمیلی، در عملیات‌های متعدد با مسئولیت‌های گوناگون حضور داشت. در ۲۰ آذر ۱۳۶۰، در عملیات «مطلع الفجر» فرمانده بود. در اسفند سال ۱۳۶۰ فرمانده گردان حبیب بن مظاهر و تیپ تازه تأسیس محمد رسول اللّه (ص) شد که در عملیات «فتح المبین»، این گردان نوک عملیات بود.

با تأسیس «تیپ ۱۰ سیدالشهدا»، فرمانده این تیپ شد. همین تیپ، در ۲۳ فروردین ماه ۱۳۶۱ وارد عملیات «الی بیت المقدس» شد و برای اجرای بهتر عملیات، با تیپ حضرت رسول صلی الله علیه و آله ادغام شد و محسن وزوایی نیز فرماندهی محور اصلی را عهده‌دار شد.

محسن وزوایی، ، پس از ماه‌ها مجاهدت و مبارزه با دشمنان اسلام و حماسه آفرینی در عملیات‌های متعدد و به ویژه «الی بیت المقدس»، سرانجام در دهم اردیبهشت ماه سال ۱۳۶۱، در ۲۲ سالگی هنگام هدایت نیروهای تحت امر خود، بر اثر اصابت گلوله و ترکش به شهادت رسید.

۲۷۲۱۹

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901506

دیگر خبرها

  • شهدای کربلای ۵ و عاشورا مهمان مسجد مقدس جمکران
  • شهید حسین اسکندرلو را بیشتر بشناسیم
  • اهتمام نهاد کتابخانه های عمومی برای حمایت از آثار ادبیات پایداری
  • جامعه امروز ما نیاز به تفکر معلمان شهید دارد
  • یادواره‌های شهدا، دشمن‌ستیزی را در دلها زنده نگه می‌دارد
  • خاطرات نفس‌گیر از نخستین روز عملیات بیت‌المقدس
  • این سردار سپاه، پزشکان را شگفت زده کرده بود /از حضور در عملیات پارتیزانی تا آزادسازی خرمشهر
  • انتشار تصاویری از عملیات منفجر کردن یک تونل توسط نیروهای القسام
  • دلنوشته فرمانده اسبق سپاه امیرالمومنین (ع) همزمان با تفحص پیکر شهید «محمدشفیع فیضی‌زاده»
  • نقش سنگرسازان بی سنگر در تاریخ انقلاب ماندگار است