Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-04-27@12:19:04 GMT

اختلال اوتیسم یا کودکان اتیستیک/راهکارهایی برای کاهش اختلالات کودکان اوتیسم+فیلم

تاریخ انتشار: ۴ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۲۴۴۱۷۵

اختلال اوتیسم یا کودکان اتیستیک/راهکارهایی برای کاهش اختلالات کودکان اوتیسم+فیلم

صدای ایران-دکتر سایناز مودت، دکترای روانشناسی کودک و نوجوان  در باره اختلال اوتیسم یا کودکان اتیستیک گفت:   اولین علامتی که اصولا والدین با آن رو به رو می شوند، رفتار های  کودک یا نوزادشان است. کودکان اتیستیک علائم عمومی دارند؛ برای مثال از آغوش گرفته شدن لذت نمی برند و رفتارهای عمدتا تکراری حرکتی دارند و زمانی که اولین رشد کلامیشان شروع می شود و اولین کلمات را باید داشته باشند، عمدتا این رشد کلامی و بیان در این کودکان دیده نمی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
متخصصین می توانند در تشخیص اختلال اتیسم به خانواده کمک کنندو روانپزشک، روانشناس، گفتار درمانگر یا کار درمانگرانی هستند که میتوانند در این زمینه کمک کنند   دکتر مودت افزودن:علائم کلی که در کودکان اوتیسم دیده میشود و خانواده ها باید با درایت به این مسئله توجه داشته باشند اول رفتار های تکراری کودکان و رفتارهای کلیشه ای ان ها است بازی ها ورفتارهای کودکان یکسان است
غذا خوردن کودکان اوتیسم الگو یکسانی دارد برای مثال کودک فقط صرفاغذاهای نرم یا سفتی رادوست دارد
وی ادامه داد:خانواده ها شکایت از آن دارند که نمیتوانند تغییر دکوارسیون در فضای خانه داشته باشند کودک دکوراسون را بهم میریزد و رفتار ها نامناسب است و مورد دیگر که خدمتتان عرض کرده ام گفتار بچه ها رشد نکرده و کم کم ضعیف می شوند و پسرفت میکنند که باید از تخصص های مختلف برای رشد این قسمت استفاده شود زیرا مهمترین مسئله است   نوع بازی کودکان اوتیسم
عمدتا کودکان اوتیسم بازی کردن را بلد نیستند وقتی که بازی را یاد میگیرند نوع خاصی از بازی است  عمدتا خانواده ها میگویند که کودکان ماشین بازی را دوست دارند زیرا کودکان اوتیسم به وسایل گرد علاقه بسیاری دارند   مواردی  که باید در مورد کودکان اوتیسم حتما بدانیم
الف) کودکان اوتیسم بی قرار هستند و عمدتا در محیط های غیر از میحط هایی که به آن عادت دارند مانند میحط خانه ،مهد کودک یا محیط خانه هایی که با آن همیشه ارتباط دارند بی قرار است.
ب)این ها همه دلایل مهم حسی دارند چون این کودکان عمدتا یک پارچگی حسی شان به هم ریخته است یعنی آشفتگی حسی دارند این جمله به معنی آن است که کودک وارد محیط جدیدی میشود و خانواده نظاره میکند که کودک اصلا تحمل ان محیط را ندارد م بهم ریخته و بی قرار است علت را وقتی بررسی میکنیم خیلی راحت متوجه می شویم برای مثال وقتی یک فرد که ادکلنی زده باشد که با حس بویایی کودک اوتیسم سازگاری نداشته است این کودک بهم میریزد و عمدتا رفتاری شبیه رفتار لجبازی پیدا میکند و خانواده ها عمدتا بعد از تشخیص اختلال اوتیسم بسیار کنجکاو میشوند که علت این اختلال چه بوده است   علت به وجود امدن اختلالات در کودکان 
هنوز علت دقیق و مشخص برای پیش امدن این اختلال و به وجود امدن ان مشخص نشده است و خانواده ها هرچه زودتر به روانشناس ،روانپزشک واسیب شناس گفتاروزبان یا کاردرمانگر مراجعه کنند ،خیلی زودتر میتوانند به بهبود کنترل علائم  در این اختلال کمک کنند   راهکارهایی که برای کاهش علائم کودکان اوتیسم استفاده میشود
مواردی که در زمینه کمک به کودکان اوتیسم و کاهش علائم این مسئله استفاده میشود بیشتر به شیوه ی بازیگونه میباشد به خاطر همین موضوع عمدتا از بازی درمانی استفاده میشود ودر خلال بازی درمانی اموزشها و مهارتهای خود یاری به کودکان داده میشود
در کنار بازی درمانی و روشهای بازی درمانی عمدتا روشهایی که ریتم آن کودکان را هماهنگ میکند بسار موثر است و مانند ورزش و حرکت و در کنار ان استفاده از روشهای کاربردی  موسیقی درمانی ،که در کنار موسیقی درمانی اغلب صبح درمانی و ریتم درمانی هم استفاده میشود که کاربرد های بسیاری دارد   آمار کودکان اوتیسم
 میزان شیوع  اختلال اوتیسم طبق اماری که انجمن روان پزشکی امریکا انجام داده است 68 تولد در هر 100تولد بوده است ولی در جامعه ما این امار کمتر است   حواس پنج گانه  کودکان اوتیسم
اگر دقت کنیم حواس پنج گانه این کودکان با افراد دیگر متفاوت است  یکی از حواس کودکان اوتیسم که بسیار تاثیر گذار  در راحت زندگی کردنشان است،حس لامسه این کودکان میباشد که قوی است یعنی اگر شما یک لمس معمولی روی دست کودک داشته باشید کودک که حس بیشتری دارد این حس را بیشتر دریافت میکند و دستانش درد میگیرد و یا مورد دیگر که دستش میسوزد و داغ میشود و هیچ وقت متوجه نمیشود به خاطر این است که حواس کمتری دریافت میکند به همین دلیل است که کودکان اوتیسم علاقه ای به اغوش گرفته شدن ندارند
یکی دیگر از حواس این کودکان که خیلی اسیب دیده است حس بینایی و شنوایی است نه  اینکه نبینند یا نشنوند ،این کودکان نکاتی را میبینند که خیلی از ما افراد عادی متوجه نمی شویم خیلی از اوقات جلوی پایشان وسیله بزرگی است و نمیبینند و با ان برخورد می کنند و پس این هم تفاوت در ادراک  این حس است و ما به خانواده هایشان تاکیید میکنیم که حتی این حس است
لباس ها ی این کودکان نباید درز داشته باشند زیرا این کودکان از درز لباس اذییت میشوند عمدتا از ماساژها در درمان بسیار کمک میگیریم   ویدئو گفتگوی صدای ایران با دکتر سایناز مودت،دکترای روانشناسی کودک و نوجوانرا در ادامه ببینید:    

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: صدای ایران اختلال اوتیسم رفتار های کودک بازی کودکان اوتیسم کودکان اوتیسم اختلالات در کودکان حواس پنج گانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۴۴۱۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انجام ۲۰ دقیقه بازی تتریس می تواند از ابتلا به اختلال اضطراب پس از حادثه جلوگیری کند

یک مطالعه نشان داده که انجام بازی تتریس پس از تجربه یک رویداد آسیب‌زا و تروماتیک می تواند به کاهش خطر ابتلا به اختلال اضطراب پس از حادثه یا PTSD کمک کند.

به گزارش روزیاتو، این بازی ویدیویی محبوب به کاهش احتمال بروز فلاش‌بک و یادآوری های ناشی از اختلال اضطراب پس از حادثه بعد از تجربه یک رویداد آسیب‌زا کمک می کند.

به گفته محققان، این بازی ممکن است به جلوگیری از یادآوری خاطراتی از مناظر و صداهایی که فرد در آن زمان شاهد آن ها بوده، کمک کند.

تحقیقات دیگری نشان داده که انجام این بازی تنها به مدت ۲۰ دقیقه می‌تواند منجر به ایجاد تغییرات در مادرانی شود که تا هفت سال مشکلات مربوط به زایمان داشته‌اند.

دکتر کاترین دیپروز از دانشگاه آکسفورد که روی اولین پژوهش کار می کرد، گفته است:

ما می دانیم که یک دوره حداکثر شش ساعته وجود دارد که در آن می توان انواع خاصی از خاطرات که در ذهن انسان ثبت می شوند را تحت تاثیر قرار داد.

ما نشان داده‌ایم که انجام بازی «تتریس» توسط داوطلبان سالم در این پنجره زمانی می‌تواند خاطرات فلاش‌بک را بدون از بین بردن توانایی درک رویداد کاهش دهد.

PTSD یک اختلال اضطرابی است که بر اثر تجربه رویدادهای بسیار استرس‌زا، ترسناک یا ناراحت‌کننده ایجاد شده و می تواند منجر به کابوس، یادآوری مکرر خاطرات حادثه و احساس انزوا شود.

علل بروز PTSD می تواند از تصادفات جاده ای جدی گرفته تا حملات خشونت‌آمیز، مشکلات سلامتی یا مسائل مربوط به زایمان متغیر باشد.

راهکارهای درمانی اختلال اضطراب پس از حادثه شامل درمان‌های گفتاری، مانند درمان شناختی رفتاری و مصرف داروهای ضد افسردگی مانند پاروکستین یا سرترالین هستند.

اولین مطالعه که در مجله PLOS One منتشر شده، به بررسی این موضوع پرداخته که بازی تتریس (یکی از محبوب ترین بازی‌های ویدیویی در تمام دوران) چه تاثیری بر احتمال ابتلا به این اختلال دارد.

محققان فیلمی را به ۴۰ داوطلب سالم نشان دادند که شامل تصاویر آسیب‌زا و ناراحت‌کننده از جمله تبلیغاتی بود که خطرات رانندگی در حالت مستی را برجسته می کرد.

پس از ۳۰ دقیقه انتظار، ۲۰ نفر از داوطلبان به مدت ۱۰ دقیقه تتریس بازی کردند؛ در حالی که نیم دیگری از شرکت‌کنندگان هیچ کاری انجام ندادند.

آنهایی که این بازی را انجام داده بودند، در هفته بعد به طور قابل توجهی فلاش‌بک‌های کمتری به فیلم را تجربه کردند.

دکتر امیلی هولمز از دانشگاه آکسفورد گفته است:

ما می‌خواستیم راهی برای کاهش فلاش‌بک‌ها و یادآوری خاطرات منفی ناشی از تروما پیدا کنیم.

تتریس ممکن است با رقابت بر سر منابع مغز برای اطلاعات حسی اثربخش باشد.

ما معتقدیم که این بازی به ‌طور خاص با روشی که خاطرات حسی در دوره پس از تروما ایجاد می‌شوند تداخل دارد و به همین خاطر تعداد فلاش‌بک‌هایی که پس از آن تجربه می‌شوند را کاهش می‌دهد.

مطالعه دوم که در مجله اختلالات عاطفی منتشر شده، به این موضوع پرداخته که چگونه می‌توان از این بازی برای درمان مادران سال‌ها پس از زایمان تروماتیک و آسیب‌زا استفاده کرد.

محققان علائم PTSD را در ۱۸ زن مبتلا به این بیماری بین ۷ ماه تا ۶.۹ سال پس از تولد ردیابی کردند.

به این زنان «نشانه های یادآوری» مانند بازگشت به بخش زایمان داده شده و از آنها خواسته شد ۱۵ روز بعد تتریس بازی کنند.

محققان علائم PTSD آنها را در تمام طول مدت اندازه‌گیری کردند و دریافتند که پس از درخواست از آنها برای انجام بازی، این علائم حدوداً نصف شده‌اند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • ۴۲ هزار کودک سرطانی در «محک» در حال درمان هستند
  • لوسمی رایج‌ترین سرطان کودکان/ ۶۵ تا ۷۰ درصد کودکان مبتلا به سرطان در ایران درمان می‌شوند
  • شناخت زودهنگام اختلالات رشد، موثر بر عملکرد فردی و اجتماعی کودک در آینده
  • همایش روز جهانی اتیسم در رشت
  • چرا با تاریکی هوا احساس خواب آلودگی بیشتر می‌شود؟
  • ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور شناسایی شدند
  • انجام ۲۰ دقیقه بازی تتریس می تواند از ابتلا به اختلال اضطراب پس از حادثه جلوگیری کند
  • شناسایی ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور
  • پایش سلامت روان در کشور؛ دومین اختلال روانی درمیان ایرانیان چیست؟
  • موزه‌ای که به یک فقر تربیتی پاسخ گفت/ اسباب‌بازی، دروازه شور خلاقانه