Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، مطلبی که مینویسم نه بهانه است، نه غرزدن بی جا و نه متنی مغرضانه؛ تنها حرف دل است، صحبت کسانی است که به پای درددل هایشان نشسته و در نهایت در قالب یادداشت منتشر کرده ایم. باشد که خوانندگان این مطلب از پیشکسوتان گوشه نشین دلجویی کنند.

مافیا چیست؟ مافیا کلمه ایست که در دهه‌های اخیر کاربرد فراوانی یافته و هرجا تشکیلاتی به طور مخفی مشغول به کاری عمدتا اقتصادی می‌کند از آن به عنوان مافیا نام برده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دلیل کم کار شدن بسیاری از هنرمندان در سینما، موسیقی، تئاتر، تجسمی و... همین واژه است.

وقتی یک سرمایه دار دنبال کاری است که بتواند در آن سرمایه گذاری کند و بازگشت سرمایه اولیه و سود حاصل از آن از هرچیزی برایش مهمتر است، عده‌ای سودجو واسطه می‌شوند و برای دست و پاکردن کاری برای خود پیشنهاد سرمایه گذاری در هنر به آن فرد می‌دهند. غافل از آنکه سرمایه لازم برای ورود به هنر دانش و سواد فرهنگی است نه حساب بانکی پرپول.

باکمی آب و تاب دادن فرد دلال، سرمایه دار می‌پذیرد و در یک پروژه هنری سرمایه گذاری می‌کند. از آنجایی که در هر کاری  روابط حرف اول را میزند، سرمایه دار از تمامی دوستان و آشنایان خود برای فعالیت در یک اثر هنری دعوت به عمل می‌آورد. با جابجایی سیاست مدارانه مهره ها، عده‌ای متنعم می‌شوند و عده‌ای هم در انزوا قرار می‌گیرند.

کسی که قاعده بازی را بلد است و برای برقراری ارتباط دوستانه با فرد سرمایه دار تلاش می‌کند در دایره بازی حفظ و در نقش‌های مختلف جابجا می‌شود، اما آنکه برحساب روال گذشته بر توانمندی‌های خود تکیه می‌کند کم کم به حاشیه رانده می‌شود.

ممکن است یکی از سوال‌های متداول خیلی از مردم این باشد که بازیگر معروف، خواننده یا مثلا نقاش الان کجاست؟ سوال بجایی است. پاسخش هم این است که آن‌ها در منزل و منتظر تلفن از تهیه کننده، کارگردان و مسئولینی هستند که برای کار دعوتشان کنند.

جالب است که وقتی از یک هنرمندی که با نام مافیای سینما او را می‌شناسند درباره این موضوع سوال می‌کنند می‌گوید نه، بحث مافیا نیست. بحث این است که من در چند پروژه به کارگردان‌ها بازیگر معرفی کرده ام، آن‌ها هم راضی بودند بنابراین برای کار‌های بعدی هم از من خواستند که بازیگر معرفی کنم. این پاسخ تا حدی درست و قابل قبول است، اما سوالی ذهنمان را مشغول کرده که جا دارد در این بخش مطرح کنیم، آیا بازیگران خوب فقط همان‌هایی هستند که برای هر فیلمی معرفی می‌شوند؟ آیا باید حتی نقش‌های کوتاه فیلم‌ها را هم به بازیگر چهره بدهند؟ نمی‌شود به سالن‌های تئاتر سر زد و استعداد‌های جدید کشف کرد؟

در موسیقی هم همین است؛ تجسمی هم به همین منوال پیش می‌رود. در این بخش تعدادی از هنرمندان به واسطه ارتباط‌هایی که با مدیران دارند بر تمامی جشنواره‌های هنری سلطنت می‌کنند و اجازه نفس کشیدن به هنرمندان دیگر نمی‌دهند. گویا بازار هنر، نمایشگاه، حراج و... به نام این بزرگواران سند خورده است. طبیعی است که در این میان دیگر جایگاهی برای هنرمندی که سال‌ها قلم در دست داشته و اثر هنری خلق کرده است، اما الان همان دست‌ها دیگر توانایی انجام کوچکترین کاری را ندارد باقی نمی‌ماند و حتی یک نفر هم سال به سال او سر نمی‌زند.

از حق نگذریم همیشه پیکان اتهام به سوی مسئولین نیست. ما مردم هم باید آگاه باشیم. وقتی مستمع و بیننده در پی هنر فاخر نباشد هنرمندان تاریخ دار به روی کار می‌آیند و این چرخه معیوب همچنان می‌چرخد.

برای آگاهی بیشتر از این مافیا و آسیب‌هایی که این جریان به فرهنگ و هنر کشور میزند، گفت وگو‌های ما با هنرمندان سینما، موسیقی، تئاتر و تجسمی که روزی سوپراستار‌های رشته خود بودند، اما امروزه در خانه به سر می‌برند را دنبال کنید.

 

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سینما موسیقی تجسمی تئاتر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۴۴۷۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در هفته هنر انقلاب اسلامی یزد چه گذشت؟

ایسنا/یزد حوزه هنری استان یزد به مناسبت هفته هنر انقلاب اسلامی برنامه‌های متنوعی را در استان برگزار کرد.

نام گذاری روز بیستم فروردین ماه به نام «روز هنر انقلاب اسلامی» پس از شهادت هنرمند متعهد و بسیجی، شهید سید مرتضی آوینی در سال ۱۳۷۲ و به پیشنهاد شاعران، نویسندگان و هنرمندان حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی و به دستور مقام معظم رهبری، اتفاق افتاد.

این مناسبت در واقع فرصتی است برای معرفی و گسترش هنر انقلاب اسلامی که هنرمندان کشورمان طی چند دهه گذشته با برداشتی ماهرانه از مبانی هنر کهن ایرانی ـ اسلامی و منطبق با شرایط و امکانات روز، آنها را خلق و توسعه داده‎اند.

با توجه به تقارن هفته هنر انقلاب اسلامی با تعطیلات رسمی و ایام عید فطر در برخی از استان‌ها برنامه‌های هفته هنر با تاخیر برگزار شد که استان یزد هم از این جریان مستثنی نبود ولی در عین حال برنامه‎های متنوع از برگزاری چهل و چهارمین محفل طنز «قند شکن» با حضور مسئولان، شاعران، طنزپردازان و عموم مردم که با شعرخوانی طنزپردازان استان و کشور از جمله «محمد حسین مهدویان»، «امین شفیعی» و «احمد رفیعی وردنجانی» تا مراسم افتتاحیه دومین جشنواره طنز عدلیه(دادخند) که با حضور دادستان یزد و معرفی حجت‌الاسلام «مهدی پرنیان» به عنوان دبیر  این رویداد  هنری ادبی، به بهانهی این مناسبت در یزد برگزار شد.

البته برنامه‌های دیگری مانند اکران و تحلیل فیلم «تک تیرانداز» در مدرسه فیلم حوزه هنری یزد با حضور هنرمندان، توزیع بلیط  فیلم‌های آسمان غرب و آپارتچی با موضوع دفاع مقدس بین هنرمندان به مناسبت هفته هنر انقلاب اسلامی، تجدید میثاق جمعی از هنرمندان استان و کارکنان حوزه هنری یزد با شهدا و آرمان‌های انقلاب اسلامی در قالب ویژه برنامه «آسمانی‌ترین رفیق» همراه با غبارروبی قبور مطهر شهدا که همراه با گرامیداشت یاد و خاطره شهدا به ویژه شهدای حمله تروریستی راسک در گلزار شهدای خلدبرین یزد به همراه شعرخوانی، بیان خاطره و سخنرانی سردار فتوحی از یادگاران دوران دفاع مقدس درباره شهدا و عملیات وعده صادق برگزار شد را نیز می‌توان در این باره نام برد.

برگزاری نشست نقد کتاب «به من نگو فرمانده» اثر بانوی نویسنده یزدی «نجمه السادات موسوی بیوکی» با حضور استاد «محمد قاسمی پور» پژوهشگر و نویسنده کشوری و جمعی از نویسندگان استان در حوزه هنری، همچنین برگزاری کارگاه آموزشی »مصاحبه در تاریخ شفاهی و خاطره نگاری» با حضور استاد «محمد قاسمی پور» و جمعی از نویسندگان استان، رونمایی از کتاب «رازی بین من و تو» اثر «محمد رضا امیر خانی» نویسنده یزدی به همراه  اجرای نمایشنامه خوانی این اثر  با حضور هنرمندان استان در سالن استاد فرج نژاد حوزه هنری یزد، نیز از دیگر برنامه‎های شاخص حوزه هنری استان به مناسبت هفته هنر انقلاب اسلامی بود که البته کمتر از سوی رسانه‎ها به آن پرداخته شد.

بازدید هنرجویان هنرستان فنی و حرفه‎ای سما از حوزه هنری استان یزد و آشنایی آنها با ساختار، برنامه ها  و چشم اندازهای حوزه هنری، تماشای تولیدات باشگاه فیلم و تبیین سند تحول حوزه هنری استان نیز از دیگر برنامه‎ها در این هفته بود.

البته بهتر بود مسئولان مربوطه در همان زمان، اطلاع رسانی گسترده‌تری در خصوص تأخیر در برگزاری برنامه‌های این هفته انجام می‌دادند تا انعکاس مطلوبی از این برنامه‌ها را در رسانه‌ها شاهد باشیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • راه‌اندازی مدرسه هنر در کاشان
  • یادی ازشهدای مسجد جعفری شهرستان صومعه سرا
  • گلایه متقاضیان سرای خودرو از تاخیر در پلاک گذاری کامیونت‌ها
  • مدل دانشگاه آزاد برای رسیدن به توانایی گروهی، شبکه سرای نوآوری است
  • یادی از اسکوییِ فقید؛ صدای ماندگار ورزش
  • یادی از یک صدای ماندگار
  • حفظ چنار ۸۰ ساله در پروژه احداث سرای محله باغ فردوس | ببینید چطور گوهر سبز در دل ساختمان ۵ طبقه زنده ماند
  • یادی از معلم های ماندگار سیما
  • در هفته هنر انقلاب اسلامی یزد چه گذشت؟
  • نشر صاد با ۱۹۰ عنوان به نمایشگاه کتاب می‌آید