Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@23:37:33 GMT

اغلب شهرداری‌ها با ساخت بدون پروانه موافق هستند

تاریخ انتشار: ۴ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۲۴۴۸۵۸

اغلب شهرداری‌ها با ساخت بدون پروانه موافق هستند

رضا ملکی چهارشنبه‌شب در نشست شورای شهر که با حضور اعضای کمیسیون ماده ۱۰۰، سازمان نظام مهندسی و شهردار تفت برای حفظ درختان باغشهر تفت برگزار شد، افزود: در مجموع در سطح کشور ساخت و ساز غیرمجاز بیشتر از مجاز است.
وی با اشاره اینکه قطع درختان بدون مجوز جرم است،به شهرداری توصیه کرد تا در مکان‌هایی اجازه ساخت دهد که درختان کمتری داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


دادستان تفت تصریح کرد: مردم به عمل مسئولان نگاه می‌کنند، چنانچه رای صادره بدون تبعیض اجرا شود شهروندان هم به قوانین پای‌بند هستند.
 همچنین رئیس شورای شهر تفت با بیان اینکه زیبایی‌های این باغشهر به واسطه باغ‌های آن است ، گفت: مهمترین هدف شورای پنجم حفظ درختان موجود در باغ‌هاست.
سید مهدی اعرابی ادامه داد: طبق قانون در باغ‌های بیش از هزار و ۵۰۰ مترمربع تا سقف ۱۵۰

مترمربع  مجوز ساخت داده می‌شود و این عدد برای باغ‌های کمتر از هزار و ۵۰۰ مترمربع ۱۰ درصد است و  مسیرهای دسترسی حداکثر ۵۰ متر در قانون در نظر گرفته شده است.
وی تصریح کرد: نظر قاطع اعضای شورای شهر مبارزه با تخریب باغ‌هاست و در این زمینه از همه اعضای کمیسیون ماده ۱۰۰ و کمیسیون تجدید نظر ماده ۱۰۰ درخواست مساعدت داریم که رای به تخریب صادر کنند.
اعرابی از شهردار تفت خواست تا بازرسی‌ها را بیشتر و دقیق‌تر کند تا در تمام مراحل ساخت اخطارهای لازم داده شود.
رئیس شورای شهر تفت با بیان اینکه اطلاع رسانی لازم در این زمینه صورت گرفته است، گفت: چنانچه چند مورد تخریب صورت گیرد بازدارنده خواهد بود و دیگر شاهد تخریب بی‌رویه 

باغ‌ها نخواهیم بود.
 باغشهر تفت ثبت ملی شود
همچنین معاون هماهنگی امور عمرانی فرمانداری تفت با بیان اینکه نیاز است برای ثبت این باغشهر اقدام شود، گفت: این ثبت می‌تواند کمک زیادی در جلوگیری از تخریب باشد.
ناصر دهقانی با بیان اینکه قانونی که مجلس برای میزان تخریب باغ‌ها مشخص کرده کشوری است، گفت: در باغ‌های شمال در یک هکتار ۱۵۰ مترمربع تخریب شود زیاد نیست ولی در باغ‌های هزار متری تفت هم بخواهیم ۱۵۰ مترمربع آن تخریب شود امر درستی نیست.
وی از شورای شهر تفت خواست تا از مجمع نمایندگان استان بخواهند تا جهت اصلاح این قانون اقدام کنند.
 ایجاد پلیس ساختمان در تفت
مسئول نظام مهندسی ساختمان شهرستان تفت هم گفت: نمی‌توان جلوی ساخت و ساز غیرمجاز را گرفت ولی می‌توان آن را ضابطه‌مند کرد.
سید مجیب طباطبایی افزود: نظام مهندسی با شهرداری در جلوگیری از تخریب باغ‌ها هم نظر است و باید پیشگیری کرد تا تخریب آخرین اقدام باشد.
وی با اشاره به تجربه موفق پلیس ساختمان در یزد پیشنهاد کرد، در تفت نیز پلیس ساختمان ایجاد شود.
طباطبایی افزود: به هیچ عنوان نباید اجازه تفکیک باغ‌ها را در تفت صادر کرد تا تغییر کاربری صورت نگیرد.
همچنین نائب رئیس شورای شهر تفت گفت: با اقدام شورای شهر شاهد کاهش ساخت و ساز در باغ‌ها هستیم.
محمدحسین بهارستان افزود: باید در تمام مراحل ساخت بازرس شهرداری در محل حضور یابد و با نظارت او کار انجام شود تا تخلفی صورت نگیرد.

شهر تفت به علت وجود انواع درختان انار و سایر محصول سردرختی به باغشهر استان یزد معروف است زیبایی طبیعت منطقه هم مرهون ارتفاعات شیرکوه است.

مجموعه باغ‌های انار تفت بر خلاف دیگر مناطق استان در محدوده شهر قرار دارد.    

تفت مرکز این شهرستان ۵۰ هزار نفری در ۲۰ کیلومتری جنوب غربی شهر یزد قرارد. 

پ.ب/ ۲۰۴۷

منبع: ایرنا

کلیدواژه: تفت انار کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۴۴۸۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاسخ میراث فرهنگی به ماجرای «سنگلج»

معاون میراث فرهنگی استان تهران به دنبال تخریب ساختمان همجوار تماشاخانه سنگلج که تهدیدی برای این بنای تاریخی ثبت‌شده در فهرست میراث ملی اعلام شده است، گفت: شهرداری از میراث فرهنگی قبل از عید استعلام گرفته بود و براساس پاسخی که به آن داده شده است، سازه جدید طبق ضوابط حریم مصوب بافت سنگلج می‌تواند تا ۱۲ متر ارتفاع داشته باشد.

به گزارش ایسنا، اوایل اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ پریسا مقتدی ـ مدیر تماشاخانه سنگلج ـ از تخریب ساختمان همجوار این بنای تاریخی، که در سال ۱۳۸۸ به شماره ۲۷۴۶۹ در فهرست میراث ملی ایران ثبت شده است، خبر داد و با توجه به لرزش‌هایی که هنگام تخریب به این تماشاخانه وارد شده و از آنجا که این بنا روی قنات قرار گرفته و پیش‌تر هم فرونشست داشته است، ادامه تخریب ساختمان کناری و به دنبال آن گودبرداری و ساخت سازه‌ای جدید را تهدیدی جدی برای تماشاخانه سنگلج اعلام کرد. از سویی، تخریب این ساختمان ظاهرا غافلگیرکننده بوده، چون آنطور که مدیر کل هنرهای نمایشی گفته آنها تا پیش از عید پیگیر بودند تا آن ساختمان به این تماشاخانه واگذار شود.

کاظم نظری ـ مدیر کل هنرهای نمایشی ـ نیز گفته بود: «شهرداری تهران بدون هیچ‌گونه هماهنگی با وزارت میراث فرهنگی و گردشگری دست به این اقدام غیراصولی و غیرقانونی زده است و برای چال‌برداری در این مکان باید از وزارت ارشاد و میراث فرهنگی مجوز بگیرد»، اما محسن سعادتی ـ معاون میراث فرهنگی استان تهران ـ به ایسنا گفت که «شهرداری پیش از تعطیلات نوروز از اداره کل میراث فرهنگی استان تهران استعلام گرفته بود و پاسخ به آن استعلام این است که طبق ضوابط حریم مصوب بافت سنگلج می‌توانند ساختمان را بسازند.»

معاون میراث فرهنگی استان تهران که به تازگی از تماشاخانه سنگلج و ساختمانی که در جوار آن تخریب شده، بازدید کرده است، اظهار کرد: ساختمان را شهرداری تخریب کرده و زمانی که از آن بازدید کردم درحال تخلیه نخاله‌ها بودند.

او در پاسخ به این پرسش که چرا با وجود آنکه تماشاخانه سنگلج در فهرست آثار ملی ثبت شده و عرصه و حریم مشخص دارد، ساختمان همجوار آن تخریب شده و متعاقبا اجازۀ ساخت سازۀ جدید در عرصه و حریم آن ‌داده شده است؟ گفت: مِلکی که تخریب شده است و برای آن استعلام گرفته شده بود، بنای تاریخی و میراث فرهنگی نبوده است. از طرفی، طبق ضوابط حریم، اگر یک بنای تاریخیِ ثبت‌شده داخل حریم مصوب دیگری قرار داشته باشد، مقررات و ضوابط آن حریم مصوب، ملاک خواهد بود. ساختمانی که تخریب‌شده در بافت تاریخی سنگلج بوده، پس ضوابط حریم این بافت شامل حال آن می‌شود. شهرداری استعلام گرفته و این موارد به آنها ابلاغ و تاکید شده است که ملاک باید ضوابط عمومی حریم مصوب باشد.

در این عکس، ساختمان همجوار تماشاخانه سنگلج و ارتفاع آن پیش از تخریب دیده می‌شود.

معاون میراث فرهنگی استان تهران درباره اینکه براساس ضوابطی که میراث فرهنگی ابلاغ کرده است، ساختمان همجوار تماشاخانه سنگلج تا چند متر اجازه ساخت دارد؟ گفت: ساخت و ساز باید مطابق با قوانین و ضوابط حاکم بر حریم بافت سنگلج باشد، که سازه‌ها در حریم این بافت می‌توانند ۱۲ متر ارتفاع داشته باشند.

سعادتی در پاسخ به برخی اظهارت درباره ساخت ساختمانی ۲۰ طبقه در جوار تماشاخانه ثبت ملی سنگلج، اظهار کرد: از این موضوع اطلاعی ندارم. آنها باید مطابق با قوانین و ضوابط حاکم در بافت سنگلج این ساختمان را بسازند، که طبق این ضابطه می‌تواند تا ۱۲ متر باشد. در این مورد، ضابطه عمومی حریم مصوب ملاک عمل ما است.

معاون میراث فرهنگی استان تهران در پاسخ به نگرانی‌های تماشاخانه سنگلج درباره آسیب و خسارات احتمالی وارده به این بنای قدیمی، با توجه به لرزه‌هایی که هنگام تخریب ساختمان همجوار به آن وارد شده و خطراتی که از بابت تشدید فرونشست پیش‌بینی شده است، تاکید کرد: هنگام ساخت سازۀ همجوار نباید خسارتی به ملک ثبت ملی‌شده تماشاخانه سنگلج وارد شود و معیارهای مهندسی و حفاری در حریم مصوب باید مدنظر قرار گیرد.

سعادتی در پاسخ به نگرانی‌هایی نسبت به عمق گودبرداری ساختمان جدید واحتمال  ساخت طبقات بیشتر در زیر زمین که تماشاخانه سنگلج را در تهدید بیشتر قرار خواهد داد، گفت: درباره ساخت طبقات در عمق زمین اطلاعی ندارم. به هر حال میراث فرهنگی بازدیدهای مستمر خود را خواهد داشت تا مشکلی پیش نیاید. برای ما هم بناهای تاریخی که ثبت ملی شده‌اند خط قرمز هستند. میراث فرهنگی در کنار تماشاخانه سنگلج است و تا جایی که بتواند از آنها دفاع می‌کند.

 انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آبگرفتگی‌های در اغلب مناطق اهواز رفع شده است
  • ساخت پلاستیک زنده‌ای که خود را تخریب و تجزیه می‌کند
  • ساخت پلاستیک زنده‌ای که خود را تخریب می‌کند
  • آمادگی سرمایه گذار برای ساخت مدرن ترین شهربازی در نیشابور
  • تخریب دو ساخت غیرمجاز در اسدآباد
  • تداوم تخریب تغییرکاربری‌های غیرمجاز در شهرستان سامان
  • قصه سنگلج به کجا رسید؟
  • قلع و قمع ۱۲ مورد ساخت و ساز غیر مجاز در نیشابور
  • پاسخ میراث فرهنگی به ماجرای «سنگلج»
  • بهروز افخمی و خاطرات یک بازپرس دادگستری