Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی گفت: مراکز رشد باید به موضوعات مورد نیاز جامعه تمرکز و نسبت به حل آن اقدام کنند.

به گزارش ایسنا، دکتر روح الله دهقانی فیروزآبادی معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی از مراکز رشد واحد کاشان و مراکز صنعتی شهرستان بازدید کرد.

دکتر دهقانی در نشستی که با حضور مسئولان دانشگاهی در واحد کاشان برگزار شد، گفت: مردم و جامعه، اعتبار اجتماعی و پیدا کردن شغل را از دانشگاه‌های نسل اول انتظار داشتند و دانشگاه‌ها نیز به خوبی این انتظارات را برآورده می‌کردند، از اینرو دانشگاه های نسل اول مورد توجه و استقبال مردم قرار می گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در دهه هشتاد با ظهور صنایع بزرگ، نظیر پتروشیمی‌ها و نفت نیاز به آزمایشگاه ها و پژوهشگران احساس شد و دانشگاه های نسل دوم با توسعه تحصیلات تکمیلی و ایجاد آزمایشگاه‌های مجهز در این زمینه خودنمایی کردند و این نیاز آنقدر فراگیر شد، که برای رفع آنها بعضی از دانشگاه های غیر انتفاعی که دارای کمترین امکانات آموزشی و تجهیزاتی بودند در عرصه آموزش عالی ظهور و بروز کردند.

دکتر دهقانی فیروزآبادی خاطرنشان کرد: امروز کارکردهای دست یافتن به شغل، کسب اعتبار اجتماعی و نیز جذب دانشجویان تحصیلات تکمیلی، توسط دانشگاه ها از بین رفته و آنچه باید مورد توجه مسئولان دانشگاه ها جهت ماندگاری در عرصه آموزشی قرار گیرد، کارآفرینی است، به طوری که اگر این موضوع محقق نشود، در آینده نه چندان دور، از دانشگاه ها چیزی جز بنای یادبودی باقی نخواهد ماند.

دکتر دهقانی افزود: دانشگاه‌های نسل سوم محصول دانشگاه‌های بزرگ است و این تغیر ماهیت و نگرش باید مورد توجه مسئولان آموزشی و دانشگاه‌ها قرار گیرد. تربیت کارآفرینان هدف نسل سوم دانشگاه هاست، به طوری که هر فرد با ورود به دانشگاه بتواند برای خود شغل ایجاد کند و به عنوان کارآفرین در جامعه مطرح باشد.

معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی خاطر نشان کرد: برای ایجاد دانشگاه کارآفرین، تأسیس مراکز رشد و پارک ها ی فناوری لازم است. این مراکز باید بر موضوعات مورد نیاز جامعه تمرکز و نسبت به حل آن اقدام کنند.

وی افزود: مسئولان آموزش عالی باید برای ایجاد و گسترش آموزشکده و رشته های تحصیلی، سراهای نوآوری همانند سرای نوآوری فرش، سرای نوآوری عطر اسانس و ... تلاش کنند.

دکتر دهقانی افزود: ایجاد و گسترش سراهای نوآوری از سیاست های اصلی این معاونت است و جهت تقویت این سراها، صندوق حمایت مالی نیز ایجاد می شود که مراکز تحقیقاتی بدون کمترین دغدغه انجام وظیفه کنند.

بر اساس اعلام روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، در ابتدای این جلسه از دو مرکز رشد فعال دانشگاه آزاد اسلامی کاشان تقدیر به عمل آمد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مركز رشد دانشگاه آزاد اسلامي كاشان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۴۵۶۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دهقانی: نظام مالکیت فکری کلید توسعه عادلانه فناوری است

معاون علمی رئیس جمهور معتقد است "مالکیت فکری" برای عدالت ضروری است. این نظام مالکیت فکری به پدیدآورندگان فناوری حق می‌دهد تا از دستاوردهای خود سود ببرند و در عین حال، دیگران نیز می‌توانند از این دستاوردها استفاده کنند. - اخبار اجتماعی -

دکتر روح‌الله دهقانی فیروزآبادی؛ معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، در گفت‌و‌گو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم پیرامون موضوع مالکیت فکری در ایران، به نقش دوگانه‌ فناوری در تشدید یا کاهش شکاف‌های طبقاتی  اشاره کرد و گفت: فناوری، همچون تیغی دو لبه، می‌تواند شکاف‌های طبقاتی را عمیق‌تر کند و یا در جهت عدالت و توسعه‌ آن به کار گرفته شود.

دهقانی فیروزآبادی در ادامه، دسترسی به منابع علمی را به عنوان نمونه‌ای از این دوگانگی مطرح کرد و تصریح کرد: پیش از ظهور اینترنت، دسترسی به منابع علمی نظیر کتاب‌ها، مقالات و ... محدود به قشر خاصی از جامعه بود. این امر به دلیل هزینه‌ بالا و نیاز به ارتباطات و مجوزهای خاص، مانع از بهره‌مندی بسیاری از افراد از این منابع ارزشمند می‌شد اما امروز به واسطه فن‌آوری اینترنت، دسترسی همه مردم و فرصت دسترسی همه مردم برای رسیدن به یک اطلاعات، تقریباً فراهم است.

معاون علمی رئیس‌جمهور گفت: ما عدالت را ترویج فرصت‌های برابر برای تمام افراد جامعه در جهت کسب و کار و خلق ارزش می‌دانیم؛ اگر بتوانیم در هر زمینه‌ای فرصت‌های برابر را برای افراد فراهم کنیم، آنگاه می‌توانیم مدعی داشتن جامعه‌ای عدالت‌محور باشیم.

.

وی ادامه داد: هر فرد با توجه به توانایی‌ها و استعدادهای خود می‌تواند از این فرصت‌های برابر بهره‌مند شود. اینترنت نمونه بارز و زمینه‌ای عمومی برای بهره‌مندی یکسان همه افراد از فرصت‌ها است.

فرهنگ‌سازی و گفتمان‌سازی پیش‌شرط اجرایی شدن "قانون مالکیت فکری" است

دهقانی اظهار کرد: در مقابل، همین فناوری اگر به مثابه ابزاری برای انحصار و سلطه به کار گرفته شود، می‌تواند به ابزار سیطره و قدرت تبدیل شود. بدین معنا که عده‌ای خاص در یک جامعه یا جامعه جهانی که از این ابزار برخوردار باشند، می‌توانند نسبت به سایرین برتری یافته و این امر مغایر با عدالت است.

معاون علمی رئیس‌جمهور با اشاره به تمایز علم و فناوری، بر لزوم حمایت از حقوق پدیدآورندگان فناوری تأکید کرد. 

وی بیان کرد: ایجاد نظام مالکیت فکری کارآمد و تشویق فناوران به ثبت و عرضه دستاوردهای خود در قالب نظام‌مند و عادلانه، دو مزیت کلیدی دارد: فایده اول این است که ارزش‌های پدیدآورندگان یک اثر حفظ می‌شود و فایده دوم این است که جامعه مخاطب آن و جامعه یک کشور می‌تواند فرصت‌های خوبی برای دسترسی به آنچه که دیگران بدست آوردند داشته باشد.

دهقان بر اهمیت برقراری یک نظام مالکیت فکری عادلانه تأکید کرد و گفت: چنین سیستمی می‌تواند مشوقی برای پدیدآورندگان، به‌ویژه در حوزه فناوری، باشد تا در چارچوب این نظام فعالیت کنند. این امر نه تنها به حفظ ارزش‌ها و قدردانی از تلاش‌ها منجر می‌شود، بلکه زمینه را برای به اشتراک‌گذاری عادلانه این دستاوردها با سایر جوامع در یک نظام ارزشی عادلانه فراهم می‌کند.

معاون علمی رئیس جمهور خاطرنشان کرد: نظام مالکیت فکری بستری را فراهم می‌کند که 10 جامعه با یکدیگر همکاری کنند، دستاوردهای خود را به اشتراک بگذارند و از طریق یک سیستم ارزش‌گذاری عادلانه، از نوآوری‌ها و اختراعات یکدیگر بهره‌مند شوند.

دهقانی با تأکید بر اهمیت شکل‌گیری مباحث مالکیت فکری در کشور، خواستار پیگیری جدی این موضوع از سوی کل اکوسیستم شرکت‌های دانش‌بنیان شد.

وی تأکید کرد: این شرکت‌ها باید با سازوکارها و دستورالعمل‌های مربوطه آشنا شده و از آنها در جهت حفظ منافع خود استفاده کنند.

وی همچنین حضور فعال در نشست‌ها و مباحث تخصصی را برای ارائه نظرات و دیدگاه‌ها و در نهایت، شکل‌گیری نظامی پخته‌تر، کامل‌تر و بی‌نقص‌تر در حوزه مالکیت فکری را ضروری دانست.

دهقانی گفت: از همه شرکت‌های دانش‌بنیان و فعالان حوزه توسعه فن‌آوری دعوت می‌کنم که دراین نشست شرکت کنند و نظرات و نکات خود را مطرح کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ایجاد بخش مدیریت بحران در دستگاه‌های اجرایی ضروری است
  • دهقانی: نظام مالکیت فکری کلید توسعه عادلانه فناوری است
  • کلنگ پارک بانوان شهر امیریه زده شد
  • جت ۷۲ نفره پاسخگوی نیاز صنعت هوایی ایران نیست!​
  • این رویداد در خدمت ایجاد مشارکت میان جامعه پژوهشگران برگزار شد
  • جت ۷۲ نفره پاسخگوی نیاز صنعت هوایی ایران نیست!
  • سروری‌مجد: مدارس عالی مهارتی برای رفع نیاز صنایع تأسیس می‌شوند
  • نماینده آیت الله العظمی سیستانی خواستار تربیت شخصیت قرآنی دانش آموزان و دانشجویان شد
  • آمار داوطلبان پسر کنکور اعلام شد/ چرا دهه هشتادی حال دانشگاه رفتن ندارند؟
  • ایجاد مراکز نوآوری در حوزه اقتصاد دیجیتال/راه‌اندازی اولین مرکز نوآوری تولید بازی‌های رایانه‌ای