Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از صدا و سیما، رضا ترکاشوند با اشاره به اینکه قیمت مصوب هرکیلوگرم تخم مرغ هفت هزار و ۷۴۰ تومان است، افزود: هم اکنون قیمت این محصول، نزدیک به دو هزار تومان زیر نرخ مصوب عرضه می‌شود که این قیمت برای تولید کننده به هیچ وجه مقرون به صرفه نیست.

وی همچنین در خصوص قیمت تخم‌مرغ برای مصرف کنندگان افزود: این کالا به طور متوسط ۲۳ درصد بالاتر از قیمت درب مرغداری، به دست مصرف کننده می‌رسد؛ به نحوی که ۲۳ درصدی که به قیمت تخم‌مرغ اضافه می‌شود، به دلیل هزینه حمل و نقل، سود عمده فروشی، خرده فروشی و همینطور افت و ضایعات است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ترکاشوند با بیان اینکه اگر تولید برای واحدهای مرغداری اقتصادی باشد، به یقین تولید ادامه‌دار خواهد بود، تصریح کرد: وجود تولید مناسب باعث می‌شود مصرف کننده، کالا را به بهترین شکل خریداری و مصرف کند.

وی با اشاره به اینکه هم اکنون تولید بالا، باعث کاهش قیمت تخم مرغ در کشور شده است، تصریح کرد:​ اگر تولیدکنندگان دچار زیان شوند، تولید کم و قیمت‌ها بر مدار افزایشی خواهد بود؛ این در حالی است که چهار ماه پیش، تولیدکنندگان از وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی تولید درخواست کردند تا شرکت پشتیبانی امور دام، مازاد تولید تخم‌مرغ را جمع آوری و به نحوی مدیریت کند که فشار زیادی به بازار وارد نشود. بر این اساس خوشبختانه این درخواست به دستور وزیر جهاد کشاورزی هم اکنون جمع‌آوری تخم مرغ مازاد، در دستور کار شرکت پشتیبانی امور دام قرار گرفته است.

ترکاشوند ادامه داد: این شرکت ابتدا تخم مرغ را به ازای هر کیلوگرم پنج و ۵۰۰ تومان، بعد شش هزار تومان و از امروز نیز قرار شده شش هزار و ۵۰۰ تومان مازاد تولیدرا خریداری کنند که جلوی ضرر تولیدکنندگان تا حدی گرفته شود.

وی همچنین در خصوص راهکاری که بتوان خسارت تولید کنندگان را به نحوی جبران کرد، گفت: به جزء این اقدام، دو راه دیگر یکی فراهم کردن بازار صادراتی مناسبی و دیگری تولید به اندازه نیاز کشور وجود دارد.

مدیرعامل اتحادیه مرکزی مرغداران میهن، ضمن اشاره به ایجاد بستر مناسب برای صادرات تخم مرغ، افزود: متاسفانه دی ماه سال گذشته با اعمال ممنوعیت صادرات تخم مرغ از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت بازار صاداتی این کالا از دست رفت در حالیکه ضرورتی برای این کار نبود.

وی ادامه داد: وقتی بازاری از دست برود به یقین ورود دوباره بسیار سخت و دشوار خواهد بود ضمن اینکه تجارت تخم مرغ بیشتر منطقه‌ای است و بازارهای هدف صادراتی تخم مرغ ایران اغلب عراق و افغانستان بود.

ترکاشوند در خصوص راه دوم یعنی مدیریت تولید تخم مرغ به نحوی که به اندازه نیاز مصرف کشور، مرغداری‌ها تولید داشته باشند، افزود: این راهکار خیلی مناسب نیست؛ چرا که سرمایه گذاری مناسبی در حوزه تولید تخم‌مرغ در کشور صورت گرفته و از این رو، ضرورت دارد برنامه ریزی‌ها و سیاست گذاری‌ها به نحوی باشد که هم تولید برای تولید کنندگان مقرون به صرفه باشد و هم از امکانات و سرمایه گذاری‌ها بتوان به بهترین وجه ممکن در راستای رونق تولید و اشتغال در مملکت استفاده کرد.

مدیرعامل اتحادیه مرکزی مرغداران میهن اظهار داشت: مدیریت در این حوزه باید به نحوی باشد که هم نیاز بازار داخلی تامین و هم تولیدکنندگان دچار زیان نشوند.

وی گفت: قیمت تمام شده تخم در ایران در مقایسه با سایر کشورها خیلی بالا نیست به عبارتی تخم مرغ از حیث قیمتی قابل رقابت است، چون از تکنولوژهای روز و همین طور جیره غذایی مناسب تولید می‌شود؛ بنابراین از این لحاظ مشکلی وجود ندارد؛ بلکه مشکل اصلی بیشتر در بحث تعادل عرضه و تقاضا لست.

ترکاشوند افزود: اگر مشوق‌های صادراتی برای تخم مرغ در نظر گرفته شود، این کالا روی ریل صادرات قرار می‌گیرد و واحدهای تولیدی با مازاد تولید و ضرر و زیان رو به رو نخواهند شد.

وی همچنین درخصوص سرنوشت تخم مرغ‌های مازاد پس از جمع آوری بوسیله شرکت پشتیبانی امور دام، گفت: این تخم مرغ‌ها تا یک ماه در شرایط مناسب سردخانه‌ای نگهداری و اگر نیاز بود دوباره به بازار عرضه می‌شود.

مدیرعامل اتحادیه مرکزی مرغداران میهن افزود: حال با توجه به اینکه بازار تا پایان سال از طریق تولید روز تامین است، طبق معمول تخم مرغ‌های مورد خریداری در واحدهای فرآوری تبدیل به پودر خواهند شد.

وی با اشاره به اینکه پودر تخم مرغ قابلیت نگهداری بیش از یکسال را دارد، افزود: این پودر بیشتر در بخش صنعت به خصوص در تولید کیک، کلوچه، شیرینی و بسیاری موارد دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ترکاشوند اظهارداشت: بطورکلی ۲۵ درصد تخم مرغ تولیدی کشور در بخش صنعت مصرف می‌شود و بنابراین، اگر تولید به همین منوال ادامه داشته باشد و مشکل صادرات تخم مرغ برطرف نشود، پودر تخم مرغ هم قابل صادرات است.

کد خبر 4729335

منبع: مهر

کلیدواژه: تخم مرغ شرکت پشتیبانی امور دام قیمت تخم مرغ شرکت نفت آرامکو عربستان بانک مرکزی ایران قیمت دلار قیمت نفت وزارت جهاد کشاورزی بورس بازار سهام وزارت صنعت معدن و تجارت اربعین 98 قیمت یورو پهباد گمرک ایران تولید نفت قیمت سکه بهار آزادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۴۶۲۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روند کاهشی نرخ ارز درپی شکست بازار از مرکز مبادله

یک کارشناس اقتصادی گفت: کاری که بانک مرکزی به‌درستی انجام می دهد، این است که با افزایش نرخ ارز در بازار غیر رسمی، نرخ مرکز مبادله تغییر خاصی نمی کند؛ این نشان می‌دهد که بانک مرکزی بازیچه قرار نگرفته و وارد بازی بازارسازها نشده است. بازار آزاد می‌خواهد نرخ ارز مرکز مبادله را به سمت خودش بکشاند اما وقتی موفق نمی‌شود، کاهش پیدا می‌کند. سال گذشته نرخ دلار به ۶۰ هزار تومان رسید اما به ۵۰ هزار تومان برگشت.

آلبرت بغزیان در گفت‌وگو با ایسنا، درباره تاثیر حراج سکه در کنترل قیمت‌ها بیان کرد: اگر هدف بانک مرکزی کاهش قیمت سکه بوده، باید توجه داشت که این کار یک مسکن موقت است برای تاثیر در قیمت؛ لذا این امر باید به‌طور مرتب انجام شود یا اینکه به تعدادی سکه عرضه شود که دیگر بازار اشباع شده باشد. البته همه این‌ها منوط به این است که نرخ ارز هم ثابت باشد.

این کارشناس اقتصادی اظهار کرد: قبلا برگزاری حراج‌ سکه برای این بود که طلا به سازندگان عرضه شود و آنها بتوانند زیورآلات تولید کنند، در مقایسه با زمانی که نفت فروخته می‌شد و بانک مرکزی طلا و دلار تحویل می‌گرفت و به بانک کارگشایی می‌داد که به سازندگان و تولیدکنندگان زیورآلات عرضه کند؛ این کار در میان‌مدت نمی‌تواند اثری داشته باشد که قیمت‌ها را بشکند و کسانی که سکه خریدند هم به امید سوداگری هستند یا اینکه دنبال حفظ ارزش پولشان  هستند.

بغزیان خاطرنشان کرد: تا زمانی که سوداگری است و بین ارز دولتی و غیر رسمی اختلاف وجود دارد، نباید انتظار داشته باشیم که ثبات اقتصادی ایجاد شود و طلا و دلار برای خرید واقعی باشند نه برای استفاده از فرصت‌ها و سوداگری؛ زیرا اختلاف ارز دولتی با بازار غیر رسمی جذاب است و با عرضه محدود هم نمی‌توان نرخ را شکست بلکه می توان در کوتاه مدت بر بازار اثر گذاشت و این امر را بارها آزمون کردیم؛ لذا باید این موضوع ریشه‌ای حل شود.

وی ادامه داد: برای مثال منطقی بود که در آستانه سفرهای نوروزی، میزان دریافت ارز مسافرتی را افزایش دادند که فرد تشویق نشود ارز را از بازار آزاد بخرد، اما تا زمانی‌که محدودیت باشد، هرچه هم سهمیه افزایش پیدا کند، از طرف دیگر صف ایجاد برای خرید ایجاد می شود و چون به اندازه تقاضا عرضه نمی‌شود، در حد همان چند روز التهاب بازار را کنترل می‌کند و این را نباید به‌عنوان یک برد در نظر گرفت.

این کارشناس اقتصادی خاطرنشان کرد: کاری که بانک مرکزی به‌درستی انجام می دهد، این است که با افزایش نرخ ارز در بازار غیر رسمی، نرخ مرکز مبادله تغییر خاصی نکرد. این نشان می‌دهد که بانک مرکزی بازیچه قرار نگرفته و وارد بازی بازارسازها نشده است. بازار آزاد می‌خواهد نرخ ارز مرکز مبادله را به سمت خودش بکشاند اما وقتی موفق نمی‌شود، کاهش پیدا می‌کند. سال گذشته نرخ دلار به ۶۰ هزار تومان رسید اما به ۵۰ هزار تومان برگشت.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کاهشی شدن قیمت سکه و طلا
  • قیمت روز ارزهای مبادله‌ای / دلار کاهشی شد
  • قیمت سکه و طلا امروز ۱۰ اردیبهشت؛سکه طرح قدیم هم کاهشی شد
  • ادامه روند کاهشی قیمت دلار در بازار
  • تشدید روند کاهشی نرخ‌ها در بازار/ دلار بدون خریدار؛ سکه به ۴۰ میلیون تومان رسید
  • خبر احتمال مذاکرات هسته ای،قیمت دلار را در بازار تهران ریخت
  • ۲۵ درصد زعفران تولیدی در داخل مصرف می‌شود
  • روز حساس برای سکه‌ بازان؛ شرط مهم برای کاهش قیمت سکه
  • پهپاد ارزان قیمت راهی بازار مصرف می شود
  • روند کاهشی نرخ ارز درپی شکست بازار از مرکز مبادله