Web Analytics Made Easy - Statcounter

نخست وزیر عراق امروز (پنج‌شنبه) در پایان سفرش به عربستان ضمن تاکید بر اینکه شرایط منطقه دشوار و پیچیده است، نسبت به بهبود اوضاع منطقه ابراز امیدواری کرد.

عادل عبدالمهدی، نخست وزیر عراق پس از بازگشت از عربستان در بیانیه‌ای اعلام کرد: برای تبریک روز ملی عربستان در این کشور حضور یافتیم و با پادشاه و ولیعهد این کشور برای بررسی روابط رو به گسترش دو طرف و نیز شرایط منطقه‌ای و تلاش بری آرام کردن اوضاع و دور کردن خطر آغاز هرگونه درگیری یا جنگی و جبران خسارات تمامی این موارد دیدار و گفت‌وگو کردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عبدالمهدی اظهار کرد: دیدارها فشرده، گسترده، صریح و مستقیم بودند، پیشنهاداتی را برای ایجاد راه‌حل‌هایی جهت کمک به پیشرفت و توسعه روابط دو کشور به ویژه در زمینه نفت و معاملات تجاری و نیز آرام کردن شرایط منطقه و ممانعت از آغاز جنگ ارائه کردیم.

نخست وزیر عراق گفت: در دیدارهای فشرده‌مان با پادشاه و ولیعهد عربستان بازخوردهای بسیار مثبتی دریافت کردیم و ما به پیشروی به سوی بهبود اوضاع و ممانعت از بروز هرگونه درگیری و یا احتمال آغاز هرگونه درگیری یا جنگ در منطقه امیدوار هستیم، همه مخالف جنگ هستند و تنها آرامش را می‌خواهند.

او با اشاره به اینکه شرایط منطقه دشوار و پیچیده است، بر شکیبایی و تلاش برای دستیابی به کلیدها، درب‌ها و راه‌حل‌هایی قابل قبول برای همه طرف‌ها تاکید کرد.

طبق گزارش خبرگزاری رسمی عربستان (واس)، دیدار عبدالمهدی و محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان بر حملات اخیر به تاسیسات نفتی آرامکو متمرکز بود.

در این نشست درباره تحولات شرایط منطقه‌ و در راس آنها حملات به مجموعه پالایشگاهی شرکت آرامکو در شهرهای بقیق و خریص گفت‌وگو شد و عبدالمهدی تاکید کرد، کشور عراق بر حفظ امنیت و ثبات عربستان تاکید دارد.

حملات ۱۴ سپتامبر به آرامکو تولید نفت خام در عربستان را به نصف رساند و این امر موجب سردرگمی بازار جهانی نفت و افزایش تنش‌های منطقه‌ای شد.

در شرایطی که آمریکا مدعی است ایران در این حملات دست دارد و نیز عراق به دست داشتن در این حملات متهم است، بغداد به عنوان هم‌پیمان تهران و واشنگتن هرگونه ارتباط خود با این حملات را رد کرد.

مایک پامپئو، وزیر خارجه آمریکا نیز در حمایت از عراق تاکید کرد: هیچ مدرکی دال بر اینکه عامل این حملات عراق بوده، وجود ندارد.

ثامر الغضبان، وزیر نفت عرق نیز گفت‌وگوهای جداگانه‌ای با عبدالعزیز بن سلمان، همتای عربستانی خود داشت.

حمایت عبدالمهدی از عربستان در حالی انجام شد که دو کشور ده‌ها سال با یکدیگر تنش‌ داشتند، در واقع عربستان پس از حمله عراق به کویت در اوت ۱۹۹۰ روابط خود با همسایه شمالی‌اش، عراق را قطع و مرزهای خود با این کشور را مسدود کرد.

سفرهای متقابل مسؤولان ریاض و بغداد در ماه‌های اخیر گسترش یافته‌اند.  / ایسنا

 

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۴۶۲۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه همکاری های دفاعی و نظامی ایران و هند 

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ امیر سرتیپ آشتیانی در دیدار با دبیر کل وزارت دفاع هند با اشاره به اشتراکات تمدنی، تاریخی و فرهنگی بر ضرورت رایزنی در خصوص موضوعات دو جانبه، منطقه ای و بین المللی میان دو کشور تاکید کرد. 

وزیر دفاع ایران با اشاره به واقع شدن دو کشور در یک منطقه راهبردی اظهار داشت: ظرفیت های متعدد همکاری تهران و دهلی نو می تواند در برقراری صلح و امنیت در منطقه حساس غرب آسیا و شبه قاره هند به کار گرفته شود.

وزیر دفاع ایران با توجه به تحرکات داعش در منطقه بر ضرورت همکاری مشترک جهت پیشگیری از قدرت گیری این گروه تروریستی و نیز رایزنی در خصوص تحولات منطقه افغانستان تاکید کرد. 

امیر سرتیپ آشتیانی با اشاره به اهمیت همکاری های دفاعی و نظامی دو کشور در برقراری ثبات و امنیت در منطقه آمادگی خود را جهت توسعه همکاری های دفاعی و نظامی میان دو کشور با طرف هندی در حوزه های مختلف اعلام نمود.

دبیر کل وزارت دفاع هند نیز در این دیدار ضمن ابراز همدردی و تسلیت شهادت مستشاران نظامی جمهوری اسلامی ایران در سوریه بر ضرورت برقراری امنیت و وآرامش منطقه تاکید نمود.

وی با اشاره به حوزه تمدنی مشترک دو کشور بر ضرورت توسعه همکاری های اقتصادی و زیر ساختی به ویژه مشارکت دهلی نو در پروژه بندر چابهار تاکید کرد. 

دبیر کل وزارت دفاع هند با اشاره به اهمیت همکاری های دفاعی دو کشور بر ضرورت توسعه هرچه بیشتر مناسبات فیمابین در حوزه های دریایی، شرکت در رزمایش دریایی،  تحقیقات دفاعی، آموزشی و  تبادل دانشجو تاکید نمود.  

دیگر خبرها

  • آیا چین می‌تواند؟
  • باید فورا در غزه آتش‌ بس برقرار شود
  • وزیر دفاع بر همکاری با هند در مقابله با داعش در منطقه تاکید کرد
  • توسعه همکاری های دفاعی و نظامی ایران و هند 
  • پشت پرده حملات تروریستی در ایران و روسیه
  • حملات تروریستی نتیجه حمایت کشورهای غربی از گروه‌های تروریستی است
  • حملات تروریستی در روسیه و ایران نتیجه حمایت کشور‌های غربی به ویژه آمریکا از گروه‌های تروریستی است
  • امیر سرتیپ آشتیانی: حملات تروریستی در روسیه و ایران نتیجه حمایت کشور‌های غربی به ویژه آمریکا از گروه‌های تروریستی است
  • حملات تروریست نتیجه حمایت کشورهای غربی از تروریست‌ها است
  • حمله به مقر صلیب سرخ در غزه/ مقرهای فرماندهی و جاسوسی اشغالگران هدف حملات مقاومت