Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، محمد راستاد در مراسم بهره‌برداری از پروژه‌های قابل افتتاح بندر خرمشهر به مناسبت هفته دفاع مقدس با بیان اینکه یکی از عوامل مهم دفاع از بندر خرمشهر در اوج روزهای جنگ بود، گفت: در حالی که دشمن بعثی پیش‌بینی کرده بود که اشغال خرمشهر در یکی دو روز انجام می‌شود این اتفاق پس از 34 روز روی داد و آن هم به دلیل رشادت‌ها و جانفشانی‌های مردم خرمشهر و کارکنان بندر خرمشهر بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه در مقطعی از فعالیت‌های دریایی شاهد این بودیم که بندر خرمشهر 50 درصد حمل و نقل دریایی را برعهده داشت، گفت: 5 میلیون تن تخلیه و بارگیری در بندر خرمشهر به ثبت رسیده که امروز به دنبال رونق مجدد این بندر تاریخی هستیم.

راستاد با اشاره به پروژه‌هایی که امروز با حضور بخش خصوصی و شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی به افتتاح می‌رسد، گفت: امروز 230 میلیارد تومان پروژه در بندر خرمشهر افتتاح می‌شود.

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی ادامه داد: یکی از ترافیک‌های بندر خرمشهر ترافیک کانتینری در این بندر است اما از آنجایی که حمل و نقل کانتینری در کشور به دلایلی کاهش یافته است در بندر خرمشهر هم با کاهش جزئی محموله‌های کانتینری هستیم اما مطمئنیم که این روند پایدار نخواهد بود.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به موقعیت جغرافیایی بندر خرمشهر گفت: این بندر در محدوده منطقه آزاد قرار دارد که به بهبود فعالیت‌های اقتصادی در این منطقه کمک می‌کند تا حجم تخلیه و بارگیری در این بندر روند رو به رشدی داشته باشد.

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی درباره خارج‌سازی مغروقه‌های جنگی از اروند و کارون گفت: تاکنون 181 فروند مغروقه جنگی از این آبراه خارج شده و 21 فروند باقی مانده که از این تعداد 3 فروند در محدوده آب‌های ایران و 3 فروند در وسط آبراه است و مابقی در آبهای عراق قرار دارد.

راستاد با بیان اینکه مذاکرات با عراقی‌ها برای خارج‌سازی این مغروقه‌ها آغاز شده است، گفت: با لایروبی اروند و کارون، بندر خرمشهر به جایگاه قبلی خود بازمی‌گردد.

وی گفت: گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران به واسطه اینکه عمده بارهای کانتینری را جابه‌جا می‌کند، در این پروژه‌ها با دولت مشارکت می‌کند و سازمان بنادر هم برای تشویق بخش خصوصی و کشتیرانی، عوارض بندری را کاهش داده تا مشارکت بخش خصوصی در این فعالیت‌ها افزایش یابد.

معاون وزیر راه و شهرسازی درباره بحث ترانشیپ و کاپوتاژ که به رونق بنادر کوچک کمک می‌کند، اظهار داشت: بحث ترانشیپ کالا از بندر امام و بندر شهید رجایی را آغاز کردیم و اولین محموله ترانشیپ گندم از بندر امام به چابهار آغاز شده و روند خوبی دارد و گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی هم اقدامات قابل توجهی را در این خصوص انجام داده و سازمان بنادر از کاپوتاژ کالا در بنادر حمایت می‌کند تا بتوانیم از این طریق بنادر کوچک را فعال‌تر کنیم.

وی با اشاره به مزیت‌های کاپوتاژ گندم از بندر اما به چابهار گفت: با این اقدام در مصرف سوخت 3 میلیون لیتر صرفه‌جویی شده و تردد 3000 دستگاه کامیون در جاده‌های کشور برای حمل این کالا کاهش یافت که تمام این اقدامات باعث کاهش قیمت‌ تمام شده کالاها می‌شود.

راستاد همچنین با اشاره به حمایت از بخش خصوصی برای ورود به پروژه‌های بندر گفت: خوشبختانه در روزهای گذشته بزرگترین قرارداد سرمایه‌گذاری برای توسعه بندر شهید رجایی به امضا رسید و معادل 50 درصد کل سرمایه‌گذاری‌های انجام شده در بنادر در این قرارداد با سازمان بنادر و یک بخش خصوصی منعقد شد.

معاون وزیر راه و شهرسازی همچنین با اشاره به دیدار مسئولان ارگان‌های دریایی با معاون اول گفت: آقای جهانگیری عملکرد ارگان‌های دریایی را مصداق عملکرد جهادی دانست و معتقد بود که علیرغم همه تحریم‌ها تمام نیازهای دریایی اعم از صادرات و واردات تامین شده است.

راستاد همچنین با اشاره به عملکرد بنادر کشور در 6 ماه اول سال گفت: واردات کالاهای غیرنفتی در 6 ماه اول سال نسبت به مدت مشابه در سال گذشته 22 درصد افزایش یافته است و شاهد افزایش 6 درصدی صادرات کالاهای غیرنفتی در همین مدت زمان بودیم.

وی همچنین با اشاره به افزایش صادرات کالاهای غیرنفتی در سال 97 نسبت به سال 96 گفت: در سال 97 صادرات غیرنفتی از بنادر به 7 میلیون تن رسید که نسبت به سال 96 رشد دوبرابری داشت.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: واردات وزیر راه و شهرسازی بنادر تحریم ها بندر خرمشهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۴۷۷۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخصیص ۳.۱ میلیارد دلار برای مونتاژ/ برای واردات خودرو ارز نداریم؟

به گزارش خبرگزاری مهر، گمرک ایران در گزارشی آمار عملکرد ۱۰۰ وارد کننده برتر کشور طی سال ۱۴۰۲ را با جزئیات تهیه کرد.

طبق این فهرست، شرکت‌های بازرگانی دولتی ایران، آوا تجارت صبا، پشتیبانی امور دام و ماهیدشت کرمانشاه، خودروسازی مدیران، وزارت دفاع، پاک دیده، کرمان موتور، کوروش موتور، اکسون، غذایی کوروش، ذوب آهن، بهمن موتور، صبا پیشرو، طبیعت، ایران خودرو دیزل، داریا همراه پایتخت، فولاد مبارکه، کروز، سایپا و آرین موتور در صدر واردکنندگان قرار دارند.

نکته قابل توجه حضور پررنگ شرکت‌های مونتاژکار خودرویی در این فهرست است؛ بر این اساس شرکت صنایع خودروسازی مدیران در سال گذشته بالغ بر یک میلیارد دلار ارز دریافت کرده که نسبت به سال ۱۴۰۱ افزایش ۸۹ درصدی را نشان می‌دهد.

همچنین شرکت کرمان موتور ۷۴۷ میلیون و ۹۱۲ هزار دلار ارز دریافت کرده که نسبت به سال ۱۴۰۱ بیانگر رشد ۷۵ درصدی است. شرکت کوروش موتور آریا ۶۳۴ میلیون و ۴۸۱ هزار دلار ارز گرفته که افزایش ۵۷ درصدی را نشان می‌دهد.

شرکت بهمن موتور ۳۹۳ میلیون و ۷۹۵ هزار دلار ارز دریافت کرده که در قیاس با سال ۱۴۰۱ بیانگر افزایش ۳۷ درصدی است. مجتمع صنعتی آرین پارس موتور ۲۷۵ میلیون و ۴۴۴ هزار دلار ارز دریافت کرده که نسبت به سال ۱۴۰۱ رشد ۷۸ درصدی را نشان می‌دهد.

صنایع اتومبیل سازی فردا نیز ۱۱۱ میلیون و ۴۷۹ هزار دلار ارز دریافت کرده که در قیاس با سال ۱۴۰۱ افزایش ۸ درصدی را نشان می‌دهد.

به این ترتیب در مجموع بالغ بر ۳ میلیارد و ۱۶۳ میلیون دلار ارز به شرکت‌های مونتاژکار ارز تخصیص داده شده است.

این وضعیت تخصیص ارز به مونتاژکاران در حالیست که برای واردات خودرو در مجموع یک میلیارد دلار ارز در نظر گرفته شده بود که برای پرداخت همین مقدار هم به قدری سنگ اندازی صورت گرفت که در انتهای سال ۱۴۰۲ تنها ۱۱ هزار خودروی خارجی وارد کشور و از این تعداد ۸ هزار دستگاه به مشتریان تحویل شد.

برای مشاهده فهرست ۱۰۰ واردکننده برتر سال ۱۴۰۲ اینجا را کلیک کنید.

کد خبر 6089959 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • از اجرای ۱۲۰ پروژه تا افتتاح یک باغ بانوان طی دو ماه آینده در منطقه ۵ شیراز
  • پیشرفت فیزیکی ۴۰ درصدی مرمت ساختمان ساعت
  • ۸۰۰ پروژه عمرانی طی دو سال در ساری افتتاح شد
  • بهبود شاخص ایمنی عملیات بندری بنادر کشور/ افزایش ضریب ایمنی بندرانزلی
  • افزایش اجرای پروژه‌های عمرانی شهر اصفهان در ۱۴۰۳/ اجرای کمپ جدید گردشگری در شهر زندگی
  • تخصیص ۳.۱ میلیارد دلار برای مونتاژ/ برای واردات خودرو ارز نداریم؟
  • احداث آسفالت بازیافتی تا پایان سال/تولید ۱.۵ میلیون تن آسفالت برای ۱۴۰۳
  • کلنگ دومین مجتمع خوابگاه متاهلی دانشگاه یاسوج به زمین زده شد
  • چند پروژه عمرانی دانشگاه یاسوج با حضور وزیر علوم افتتاح شد
  •  تاکید بر افزایش همکاری‌های بنادر گلستان و بندر امیرآباد