Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، علی‌اصغر مونسان ظهر پنجشنبه در همایش فعالان و سرمایه‌گذاران حوزه‌های میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان ضمن گرامیداشت هفته دفاع مقدس با اشاره به اقتدار ایران اسلامی بیان داشت: هیچ وقت کشورهای جهان چنین اقتداری نداشتند و این حاصل خون شهیدان است.

وی افزود: برای اینکه صنعت گردشگری با رشد و روند سریع پیش رود باید ساختار نظام یافته داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: تنها دستگاه اجرایی هستیم که هم ساختار اقتصادی و هم اجتماعی داریم لذا گردشگری جزو اقتصاد سوم است و کشور ما مملو از ظرفیت‌های گردشگری است. بیش از یک میلیون سایت گردشگری و بیش از ۶۰۰ موزه در کشور داریم همچنین مردم بسیار مهمان دوست با آداب و رفتار گوناگون داریم که خودش از جاذبه‌های این حوزه محسوب می‌شود.  

مونسان با بیان اینکه ما در حوزه گردشگری بیشتر صحبت کردیم تا عمل، یادآور شد: اگر ۵۰ درصد حمایتی که از بخش کشاورزی شده صرف حمایت از حوزه گردشگری می‌شد ما به سرعت پیشرفت می‌کردیم.

وی ابراز داشت: گردشگری مزیت کشور است لذا به واسطه استراتژی که در کشور وجود دارد برای ما کشاورزی اهمیت دارد. بخش گردشگری نعمت خدادادی است و اندک حمایت می‌تواند آن را به قطب اقتصادی تبدیل کند.

مونسان گفت: روند پر شتابی آغاز شده و بالغ بر ۱۱ میلیارد دلار سهم ما از جی دی پی است که ظرفیت بالایی محسوب می‌شود بنابراین ما باید از ظرفیت‌های جهان بالاتر باشیم.

وزیر میراث فرهنگی،  صنایع دستی و گردشگری بیان داشت: تنها در دولت فعلی چهار هزار و ۵۰۰ موافقتنامه مبادله شده است که حجم زیادی از درخواست‌ها در حوزه گردشگری است.

وی افزود: یکی از بزرگترین مشکلات ما تغییر نگرش‌ها است که اگر اتفاق بیفتند این حوزه هم می‌تواند تبدیل به حوزه اقتصادی شود که باید به آن توجه کنیم.

مونسان اظهار کرد: در دنیا بسیاری از کشورها مسیر میان‌بر برای پیشرفت را حوزه گردشگری قرار داده‌اند.

وی در بخشی از صحبت‌های خود گفت: یکی از مهمتربن مشکلات کشور ما کمبود شغل است لذا در ارتباط با ایجاد اشتغال بخش گردشگری می‌توان کمک کند.

فعالیت ۱۷۰۰ واحد بوم گردی در کشور

مونسان تصریح کرد: با یک قیاس متوجه می‌شویم که به لحاظ بهره‌وری ما در صدر قرار داریم در زمینه بوم گردی از ۴۰۰ واحد به بیش از هزار و ۷۰۰ واحد رسیده ایم.

وزیر میراث فرهنگی،  صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه در حوزه صنایع دستی بیش از ۷۰ درصد سرپرست خانواده خانم‌ها هستند، اظهار داشت: در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری این قابلیت وجود دارد که ما صنایع دستی را کاملا اقتصادی کنیم همچنین بر روی ارتقا بسته‌بندی، برند، سلیقه مشتری و بازارهای جدید کار کردیم و نیز  یک بخش جدید با عنوان برندی سازی صنایع دستی کار هم کار شده است.

وی با اشاره به اینکه ۲۰۰ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری در حوزه گردشگری در حال انجام است،  یادآور شد: در بخش میراث فرهنگی و گردشگری در هر حوزه‌ای که کمک شده ما چند برابر بازدهی داریم.

مونسان گفت: ما در کشور قطب‌های کشاورزی و صنعت داریم و خوشبختانه بخش گردشگری در همه جای ایران مطرح است بنابراین اگر بتوانیم به این حوزه کمک کنیم می‌توانم به توزیع عادلانه ثروت در کشور کمک کنیم در شرایطی که به حمل و نقل نیز کمک کرده‌ایم اما سهم گردشگری در جی دی پی کشور به خوبی دیده نشده است.

مونسان اظهار داشت: کرمان با داشتن تمدن و تاریخ کهن از  ظرفیت‌های گردشگری خوبی بهره‌مند است و برای هر استانی که استاندارش پای کار آمده شاهد رقم خوردن اتفاقات خوبی بوده ایم برای همین ما باید معین‌های خوبی را معرفی کنیم.

مونسان تصریح کرد: یکی از بزرگترین اتفاقات در حوزه گردشگری مردمی کردن بخش گردشگری است لذا نقش شهرداری‌ها بسیار مهم است که یکی از همکاران جدی ما در حوزه گردشگری حضور شهرداران است.

وی بیان داشت: به زودی رتبه شهرها را در حوزه گردشگری اعلام خواهیم کرد ما شهرهایی داشتیم که قطب اقتصادی و کشاورزی بوده‌اند اما اگر دنبال توسعه شهری هستیم باید به حوزه گردشگری توجه کنیم.

کد خبر 4729500

منبع: مهر

کلیدواژه: جاذبه گردشگری وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی علی اصغر مونسان اداره کل میراث فرهنگی استان کرمان هفته دفاع مقدس اربعین حسینی قزوین بوشهر اربعین 98 شیراز شهرکرد استانداری سمنان گرگان اجلاس جاده ابریشم دفاع مقدس جنگ تحمیلی بیرجند بازگشایی مدارس ایلام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۴۸۱۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم ایجاد خانه‌های صنایع‌دستی در فارس

مریم جلالی در مراسم واگذاری تعدادی از اتاق‌های ارگ کریم‌خانی شیراز به پیشکسوتان و اساتید صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی استان فارس گفت: امید است این اقدام در فارس زمینه‌ای شود تا در تمامی ابنیه‌های میراثی حضور و فعالیت هنرمندان صنایع‌دستی را ببنیم.

معاون صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی افزود: آنچه امروز در موزه‌ها می‌بینیم، کار دست هنرمندان صنایع‌دستی دیروز است و هنرمندان امروز حافظان و پاسداران میراث فرهنگی ما محسوب می‌شوند.

جلالی در بخش دیگری از سخنانش بر لزوم ایجاد و توسعه خانه‌های صنایع‌دستی تأکید کرد و گفت: ضروری است برای توسعه و ترویج و عرضه درست محصولات دست‌ساز هنرمندان خانه‌های صنایع‌دستی متعددی، چون نمد، منبت، خاتم، شیشه و... ایجاد شود.

او با اشاره انتخاب «محله بالا کفت» به‌عنوان محله هنر و صنایع‌دستی در شیراز گفت: در حال حاضر به‌منظور حفظ میراث فرهنگی، هنر و معماری و صنایع‌دستی نهفته در بافت تاریخی شیراز، «محله بالا کفت» به‌عنوان محله هنر و صنایع‌دستی شیراز تعیین‌شده است و جا دارد در این محله خانه‌های صنایع‌دستی متعددی ایجاد شود تا گردشگری تجربه محور رخ دهد.

معاون وزیر میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری افزود: در محله‌های قدیمی آسیب‌های اجتماعی زیادی وجود دارد که می‌توان از محل مسئولیت‌های اجتماعی وضعیت این محلات را به سازی کرد و با ایجاد فرصت برای هنرمندان در این مناطق صنایع‌دستی را رونق داد.

جلالی در ادامه سخنانش به جهانی و ملی شدن شهر‌ها اشاره کرد و گفت: همواره تأکید کرده‌ام که ملی و جهانی‌شدن شهر‌ها امتیاز نیست بلکه مسئولیت است و اگر مسئولیت خوب انجام نشود ممکن است این امتیاز سلب شود از این روباید مصوبات شورای جهانی صنایع‌دستی ضمانت اجرایی داشته باشند؛ بنابراین گزارش با حضور مریم جلالی معاون صنایع‌دستی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و محمد ثابت اقلیدی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس و هیات همراه، ۵ اتاق در عمارت ارگ کریم خانی شیراز به پیشکسوتان و اساتید صنایع دستی و هنر‌های سنتی استان فارس به مدت دو سال واگذار شد.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • هدف دولت سیزدهم تقویت گردشگری در استان‌های غربی است
  • صادرات بیش از ۲ میلیون دلار صنایع دستی فارس به خارج از کشور
  • مسجد جامع ارومیه قابلیت جهانی شدن را دارد
  • معرفی دو زنجیره ارزش گردشگری خراسان رضوی در نمایشگاه صادراتی تهران
  • معرفی دو زنجیره ارزش گردشگری، اقتصاد زیارت و گوهرسنگ‌ها در اکسپو‭۲۰۲۴ تهران 
  • تعداد فروشگاه‌های صنایع‌دستی استان سمنان به ۱۹ باب افزایش یافت
  • اجرای پروژه‌های گردشگری با بیش از ۲۰ همت سرمایه‌گذاری
  • لزوم ایجاد خانه‌های صنایع‌دستی در فارس
  • سرمایه‌گذاری خارجی در گردشگری در دولت سیزدهم ۱۸ برابر شد
  • حضور ۲ هزار بازرگان خارجی و ۸۰ کشور در «ایران اکسپو ۲۰۲۴»