Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-05@23:54:28 GMT

السراج دخالت‌های خارجی در لیبی را محکوم کرد

تاریخ انتشار: ۴ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۲۴۸۲۴۳

السراج دخالت‌های خارجی در لیبی را محکوم کرد

فایز السراج، نخست وزیر دولت وفاق ملی لیبی در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل اظهار کرد: متاسفانه کشور‌های دیگر از جمله امارات، فرانسه و مصر به دخالت‌های خود در امور لیبی ادامه می‌دهند.

السراج حمایت‌های مستقیم مصر و امارات از خلیفه حفتر که او را "مجرم جنگی و سرلشکر شورشی" خواند، محکوم کرد.

نخست وزیر دولت وفاق ملی لیبی گفت: نیرو‌های دولتی همان نیرو‌هایی هستند که با گروه تروریستی داعش مقابله کرده و آن‌ها را از شهر سرت خارج کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی از دیوان کیفری بین‌المللی آغاز تحقیق درباره تحولات جاری در این کشور و نیز درج نام حفتر در لیست تحریم‌های بین‌المللی و محاکمه حامیان او را خواستار شد.

السراج با اشاره به کشف موشک‌های ساخت فرانسه در منطقه‌ای که نیرو‌های دولت وفاق ملی آن را از حفتر پس گرفتند، نسبت به اینکه لیبی به دلیل دخالت خارجی منفی با بحران خطرناکی مواجه شده، ابراز تاسف کرد و از امارات بابت اینکه به خود اجازه داده تریبون رسانه‌ای شبه‌نظامیان باشند و مصر که می‌خواهد به لیبی درس بدهد، انتقاد کرد.

نخست وزیر لیبی گفت: آنچه این مجرم جنگی را تشویق کرد، حمایت کشور‌های خارجی بود، اما ما صرف نظر از کسانی که از او حمایت می‌کنند، او را شکست خواهیم داد و با هرگونه گفتگو با حفتر مخالف هستیم.

برگزاری یک نشست بین‌المللی با محوریت لیبی

همچنین بر اساس پیشنهاد فرانسه و ایتالیا امروز (پنج‌شنبه) یک نشست بین‌المللی در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل برگزار خواهد شد.

پاریس و رم امیدوار هستند این نشست در برگزاری کنفرانسی بین‌المللی برای خارج کردن لیبی از بحران جنگ داخلی نقش بسزایی داشته باشد.

شورای عالی دولت لیبی به تازگی دوباره نیرو‌های حفتر را به کمک گرفتن از مزدوران و جنگنده‌های خارجی متهم و اعلام کرد: اطلاعات تایید شده‌ای وجود دارند که می‌گویند حمله اخیر نیرو‌های حفتر با حمایت مزدوران و پشتیبانی جنگنده‌های خارجی انجام شد.

فوزی بوحراره، فرمانده نیرو‌های حفتر در اواخر اوت گذشته اعتراف کرد که پهپاد‌های اماراتی در حملات به شهر غریان در جنوب طرابلس شرکت داشتند.

استقبال حفتر از مذاکره قبل از نشست سازمان ملل درباره لیبی

از سوی دیگر، خلیفه حفتر برای اولین بار از زمان آغاز عملیات نظامی نیروهایش برای سیطره بر طرابلس یعنی از حدود شش ماه پیش مدعی شده از مذاکره و روند سیاسی استقبال می‌کند.

این بیانیه را دفتر اطلاع‌رسانی او پیش از نشست امروز سازمان ملل درباره لیبی منتشر کرده است.

حفتر در این بیانیه خاطرنشان کرده، در نهایت امر باید مذاکره کرده و باید روند سیاسی را شروع کنیم؛ مذاکرات ملی فراگیر که حافظ وحدت و تمامیت ارضی کشور باشد.

وی ادعا کرده است: یادآور می‌شویم ما همواره خواهان صلح بوده‌ایم و از طریق مذاکراتی که طی سال‌های گذشته در آن‌ها حضور داشتیم می‌خواهیم به راه حل مقبولی برای تحقق خواسته‌های ملت لیبی در جهت توسعه و برخورداری از روند سیاسی دموکراتیک شفاف و امن برسیم.

وی به دشواری فراهم سازی فضای سیاسی اذعان کرده و آورده است، روند دموکراتیکی که مردم می‌خواهند با مخالفت گروه‌های تروریستی و جنایتکار مسلح که بر طرابلس سایه افکنده‌اند روبه‌رو شده است.

حفتر درباره فرصت‌های برگزاری انتخابات برای پایان اختلافات و درگیری در لیبی گفت: انتخابات قبل از نابودی گروه‌های مسلح و جمع آوری سلاح‌های آن‌ها امری غیرممکن است. هرگونه مذاکره‌ای در سایه وجود تروریسم و گروه‌های فراقانونی دشوار است و مذاکره تنها ضامن وحدت کشور و موسسات آن است و هیچ جایی برای گروه‌های تروریستی مستقر در طرابلس نیست.

حمله مجدد به فرودگاه بین‌المللی طرابلس

جنگنده‌هایی امروز فرودگاه بین‌المللی معیتیقه در طرابلس لیبی را که از ابتدای ماه جاری میلادی تعطیل شده، بمباران کردند.

شاهدان عینی گفتند، جنگنده‌هایی که تصور می‌شود متعلق به خلیفه حفتر باشند، این فرودگاه را هدف گرفتند. این حمله ساعاتی بعد از دو حمله شب گذشته بود.

این شاهدان در عین حال افزودند، آرامشی شکننده در محور‌های درگیری در اطراف طرابلس مشاهده می‌شود.

معیتیقه تنها فرودگاه طرابلس است که فعال بوده البته فعلا تعطیل است و در صورت تعطیلی پروازهایش به فرودگاه مصراته منتقل می‌شوند.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: لیبی سازمان ملل نیروهای دولتی نخست وزیر لیبی فایز السراج شورای عالی امنیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۴۸۲۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خدشه‌دار شدن استقلال دانشگاه؛ «دخالت‌ها در دانشگاه زیاد شده است»

دبیر کانون صنفی استادان دانشگاه گفت: «متاسفانه دخالت‌های دولت در دانشگاه زیاد شده است، حتی اختیارات وزارت علوم کاهش پیدا کرده طوری‌که به‌نظر می‌رسد این وزارت کشور است که به دانشگاه دستور می‌دهد. مثلاً همین محدودیت‌های ایجاد شده و مسائل امنیتی که بر دانشگاه‌ها حاکم شده از طرف وزارت کشور و شورای امنیت کشور است، در این وضعیت می‌شود گفت وزارت علوم هیچ نقشی ندارد.»

به گزارش خبرآنلاین، دانشگاه حال و روز خوبی ندارد، استادان دانشگاه هم همین‌طور، موضوع اخراج اساتید مرداد ماه سال گذشته بود که در رسانه‌ها دست به دست شد، هر روز یک استاد اعلام می‌کرد که یا از دانشگاه اخراج شده یا این‌که با او قطع همکاری کرده‌اند، مسئله‌ای که تا آخرین روزهای سال ۱۴۰۲ هم ادامه داشت و منجر به برگزاری مناظره میان رئیس دانشگاه تهران و استادان اخراجی از این دانشگاه شد.

حالا کارن ابری‌نیا، دبیر کانون صنفی استادان دانشگاه می‌گوید: «سال ۱۴۰۲ برای دانشگاه سال خوبی نبود و برای اساتید انواع و اقسام محدودیت‌ها و محرومیت‌ها ایجاد شد. این محدودیت‌ها شامل حدود ۲۰۰ استاد دانشگاه شده است و نزدیک به ۲۵ استاد از دانشگاه اخراج شدند.»

متن کامل گفت‌وگو با دبیر کانون صنفی استادان دانشگاه در ادامه آمده است.

وضعیت استادان دانشگاه را در سال ۱۴۰۲ چه‌طور بررسی می‌کنید؟

سال ۱۴۰۲ برای دانشگاه سال خوبی نبود و برای اساتید انواع و اقسام محدودیت‌ها و محرومیت‌ها ایجاد شد.

چه محدودیت‌هایی برای استادان ایجاد شد؟

انواع مختلف دارد، این محدودیت‌ها شامل استادانی شد که در واکنش به حوادث سال ۱۴۰۱ بیانیه امضا کردند یا اعلام موضع کردند، مثلاً با تبدیل وضعیت آن‌ها از حالت پیمانی به رسمی‌آزمایشی و بعد وضعیت رسمی موافقت نکردند یا مراحل تغییر وضعیت آن‌ها را متوقف کردند. یا در موردی دیگر برای ترفیع سالانه استادان مشکل ایجاد کردند، یا ارتقا برخی استادان از دانشیاری به استادی را متوقف کردند. در این میان برخی استادان اخراج شدند و برخی دیگر هم علیرغم این‌که اخراج نشدند اما حقوق آن‌ها قطع شد.

چه تعداد استاد از دانشگاه‌ها اخراج شدند؟

انواع محدودیت‌ها شامل حدود ۲۰۰ استاد دانشگاه شده است و نزدیک به ۲۵ استاد از دانشگاه اخراج شدند.

همه این محدودیت‌ها به دلیل اعلام موضع درباره حوادث سال ۱۴۰۱ بود؟

بله، اما برخی هم به‌خاطر فعالیت صنفی در کانون صنفی استادان دانشگاهی ایران بود، برخی دانشگاه‌ها با فعالیت صنفی استادان مخالفت کردند درصورتی‌که این کانون از وزارت کشور مجوز فعالیت دارد.

این محدودیت‌ها چه آسیبی به نهاد دانشگاه وارد می‌کند؟

دانشگاه نهاد علم است و باید مستقل باشد، علم باید آزادی و استقلال داشته باشد، مثلاً اعضای هیات علمی بتوانند درباره مسائل علمی و دانشگاه خودشان تصمیم بگیرند و این‌که چگونه محیط علمی را اداره کنند. بنابراین آسیب جدی آن حذف استقلال از دانشگاه است.

به‌طور مشخص استقلال دانشگاه چه‌طور نقض شده است؟

متاسفانه دخالت‌های دولت در دانشگاه زیاد شده است، حتی اختیارات وزارت علوم کاهش پیدا کرده طوری‌که به‌نظر می‌رسد این وزارت کشور است که به دانشگاه دستور می‌دهد. مثلاً همین محدودیت‌های ایجاد شده و مسائل امنیتی که بر دانشگاه‌ها حاکم شده از طرف وزارت کشور و شورای امنیت کشور است، در این وضعیت می‌شود گفت وزارت علوم هیچ نقشی ندارد. فراتر از وزارت کشور نهادهای متعددی داریم که درباره دانشگاه تصمیم‌گیری می‌کنند و نقش وزارت علوم بسیار کمرنگ شده است.

نظرتان درباره ایده مهاجرت و مهاجرت استادان و دانشجویان چیست؟

اقداماتی که گفتم جوانان را نا امید می‌کند، آن‌هم استادان جوانی که با علاقه به کشورشان برگشتند و عضو هیات علمی شدند، درحالی‌که می‌توانستند در خارج از کشور بمانند.

این گروه در ایران با محدودیت و امر و نهی مواجه شدند، حتی برخی دانشگاه‌ها به استادان گفتند کسانی‌که درباره حوادث سال ۱۴۰۱ بیانه‌ای امضا کردند اگر می‌خواهند به‌کارشان ادامه دهند باید توبه نامه امضا کنند و اظهار پشیمانی کنند، در این شرایط استاد جوان نا امید می‌شود آن‌هم در وضعیتی که درآمد مناسب ندارد، با حقوقی که به یک استادیار می‌دهند نمی‌تواند یک خانه در تهران اجاره کند؛ درآمد استادان دانشگاه در ایران حتی قابل مقایسه با درآمد استادان در کشورهای همسایه نیست، خوب معلوم است اگر استادی در ایران محدودیت‌های زیادی دارد و درآمد کافی هم ندارد به‌فکر مهاجرت می‌افتد، آن‌هم نه به کشورهای اروپایی و آمریکا بلکه به‌همین کشورهای اطراف ایران. برای انجام کار علمی شما نباید دغدغه و پریشانی داشته باشید درحالی‌که دغدغه وضعیت اقتصادی و معیشتی، وضعیت دانشگاه و فرهنگ، وضعیت سیاست همگی بر روی دوش استاد دانشگاه افتاده است.

به‌نظرتان دانشگاهیان چقدر باید در مسائل سیاسی ورود کنند؟

اتفاقا من هم موافق نیستم دانشگاه سیاسی شود، اما به این معنی نیست که نسبت به همه مسائل بی‌تفاوت باشد. در خارج از ایران هم همه استادان غیر سیاسی هستند اما در همین جریان فلسطین و اسرائیل خیلی‌های‌شان اظهار نظر کردند و از منظر حقوق بشر گفتند اقدامات اسرائیل جنایت است، حتی به‌همین دلیل یکی از استادان مجبور به استعفا شد. نباید به استاد دانشگاه گفت تو حق اظهار نظر نداری، اگر گمان می‌کنند با امر و نهی بیشتر می‌توانند اوضاع را کنترل کنند باید گفت اینطور نیست، با این اقدامات نارضایتی‌ها بیشتر می‌شود و کمک می‌کند تا تعهد افراد به نظام کمتر شود.

با نشانه‌هایی که دریافت می‌کنید وضعیت دانشگاه در آینده چه‌طور خواهد بود؟

من شخصاً به نهاد دانشگاه امیدوار هستم و گمان می‌کنم بالاخره دانشگاه با عملکرد خودش می‌تواند موجب اصلاح در جامعه شود. ما شاهد هستیم وقتی دانشجو و استاد یک مدتی در محیط دانشگاه قرار می‌گیرند آن آزاد اندیشی و افکار مستقل خودشان را پیدا می‌کنند و به فرهنگ غنی کشورشان متکی می‌شوند طوری‌که دیگر حاضر نیستند هر ایده‌ای را بپذیرند.

اصولاً دانشگاه جایی هست که نقد می‌کند و با پشتوانه علمی هر حرفی را به سادگی نمی‌پذیرد، با این ایده من به دانشگاه امیدوار هستم، اگرچه این روزها استقلال دانشگاه خدشه‌دار شده اما در دراز مدت نمی‌شود دانشگاه را تحت سیطره قرار داد و آزادی آن را گرفت، اتفاقاً مردم ما به دانشگاه از هرجای دیگری بیشتر امید دارند. متاسفانه این روزها رویکرد کارشناسی، تخصصی و علمی کنار گذاشته شده اما بالاخره مجبور خواهند شد این رویکرد ضد کارشناسی را اصلاح کنند و به کار تخصصی روی بیاورند، به همین دلیل دانشگاه در آینده نقش موثرتری در کشور دارد.

دیگر خبرها

  • اعضای شورای شهر حق دخالت در انتصابات شهرداری را ندارند
  • حضور ۶۰ ناشر خارجی در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران
  • تلاش روسیه برای افتتاح کنسولگری در بنغازی
  • وزیر امور خارجه: ایران مخالف هرگونه دخالت خارجی در سودان است
  • ایران مخالف هرگونه دخالت خارجی در سودان است
  • امیرعبداللهیان: ایران مخالف هرگونه دخالت خارجی در سودان است
  • خدشه‌دار شدن استقلال دانشگاه؛ «دخالت‌ها در دانشگاه زیاد شده است»
  • باخ: کار من دخالت در سیاست نیست
  • معاون وزیر علوم: آیین‌نامه تسهیل جذب دانشجوی خارجی در دستور کار دولت است
  • نمایشگاه کتاب ظرفیت جذب گردشگران خارجی را دارد