Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-04@06:33:32 GMT

۷ سال برای لایحه امنیت زنان

تاریخ انتشار: ۵ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۲۵۴۶۹۴

۷ سال برای لایحه امنیت زنان

به گزارش گروه تحلیل، تفسیر و پژوهش های خبری ایرنا، منتقدان از تغییرات ناخوشانید این لایحه می گویند و استحاله ای که در رفت و برگشت های متعدد در ماهیت آن صورت گرفته، به صورتی که کارکرد و خروجی آن در هاله ای از ابهام است؛ از سوی دیگر اما موافقان، این لایحه را در ذات خود اقدامی مثبت، قابل تقدیر و با ارزش می خوانند که نقدی بر عمق آن وارد نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنچه در ادامه می آید گفت وگو با یکی از نمایندگان موافق این لایحه  در مجلس شورای اسلامی است.

«سیده فاطمه ذوالقدر»، نماینده تهران و دبیر کمیسیون فرهنگی در دهمین دوره مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با پژوهشگر ایرنا ضمن اظهار رضایت از تغییرات ایجاد شده در لایحه جدید، بیان داشت: از همان ابتدا که این لایحه از قوه قضاییه قبلی و دوره آقای صادق لاریجانی تدوین و ارائه شد، این بحث مطرح شد که تکرار در این لایحه بسیار زیاد است؛ جرم انگاری ها در آن بسیار سنگین بود و گفته بودند ممکن است، به خانواده و تحکیم آن آسیب بزند؛ مثلا خانمی که بخواهد 10 سال شوهرش را به زندان بیاندازد، این دیگر زندگی مشترک نخواهد بود؛ به همین دلیل و به دلیل یک سری دیگر از مسائل این لایحه مقداری اصلاح شد، مواد آن بعضا با هم ادغام شد و آنهایی که شبیه به هم یا تکراری بودند، حذف شدند و تلاش شد تا حالت جنسیتی آن لایحه کمتر شود؛ مثلا در عنوان ماده گفته بودند «هر زنی» در حالی که برخی جرم ها مانند اسیدپاشی، ممکن است مردان هم در معرض آن باشند؛ به همین دلیل لایحه جدید فراجنسیتی شد.

وی افزود: یک سری مواد هم از سوی قوه قضائیه جدید، به آن 50 مورد قبلی اضافه شده و الان 77 ماده  شده است؛ یک سری مواد خوبی به آن اضافه شده است. در دیدار آخری که با آقای رئیسی داشتیم، گفتند یک سری خشونت هایی علیه زنان انجام می شود که باید در این لایحه ملحوظ شوند (بعضی از مشاغل مانند مهمانداری هواپیما  محدودیت هایی  را برای زنان ایجاد کرده اند که مصادیقی از خشونت علیه زنان هستند)؛ خشونت هایی مانند عدم فرزند پروری یا عدم ازدواج تا پنج یا ده سال؛  نمونه هایی از خشونت علیه زنان هستند که در قوه قضائیه جدید در این لایحه ملحوظ شده اند تا حالت صیانت و کرامت خانم ها را داشته باشد.

«اگر بخواهیم یک جمع بندی داشته باشیم، در این 77 ماده ای که لحاظ شده است، 5 مبحث ویژه و مهم در نظر گرفته شده است؛ جرایم علیه تمامیت جسمانی، جرایم علیه حیثیت روانی و معنوی، جرایم علیه عفت و اخلاق عمومی، جرایم علیه حقوق و تکالیف خانواده و جرایم علیه حقوق و آزادی های مشروع زن که این 5 مورد مهم، در ذیل این 77 ماده ای که تنظیم شده چ در نظر گرفته شده است».

دبیر کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: علاوه بر این، از نقاط قوت این لایحه، مرخصی زنان زندانی است که لحاظ شده و کمیت و ایام این مرخصی، بیشتر شده است؛ ضمن این که اولویتی در دریافت کمک های مردمی در محکومیت های مالی و جرایم غیرعمد خانم هایی که در معرض اتهام هستند، در نظر گرفته شده است.

وی افزود: در این لایحه قید شده است که توهین به بانوان مجازات از شش ماه تا دوسال دارد؛ توهین چه به صورت کتبی یا شفاهی یا هر طریق دیگری یعنی فضای مجازی و هر شکل توهینی، جرم انگاری می شود.

«از مسائل خوب دیگر، فرهنگ سازی بنیاد خانواده است که دستگاه های قضایی و انتظامی را ملزم کرده تا فوری و خارج از نوبت به این مسائل رسیدگی کنند. خود خشونت اصلا در یک ماده واحده تعریف شده و تعریفی از خشونت ارائه شده است؛ و مواد خوب دیگری که باعث می شوند تا هم توسعه فرهنگی و هم بیداری بیشتر جامعه شکل گیرد و هم این که زنان با حقوق خودشان آشنا شوند».

ذوالقدر بیان داشت: در حوزه زنان و رعایت حقوق آنها، این لایحه به سلامتشان فکر کرده است و از لحاظ سلامت و بهداشت هم به یک سری از مسائل پرداخته است که اگر اینها قطعی شود، عملی که علیه سلامتی آنان باشد، جرم تلقی می  شود.

«هنوز، هم دست دولت و هم ما مجلسی ها باز است ؛ ما می توانیم باز هم بررسی کنیم؛ قطعا برای این لایحه ما در فراکسیون زنان کمیته ای تشکیل می دهیم و از بسیاری از حقوقدانان و معاونت های امور زنان دعوت می کنیم و می نشینیم صحبت می کنیم.

ذوالقدر در واکنش به تغییر عنوان این لایحه تاکید کرد: برای این که باید ببینیم اصلا هدف از این لایحه چه چیزی است؟ که البته حفظ کرامت و صیانت از زنان است در نتیجه من هیچ اشکالی در این لایحه نمی بینم چون خود عنوان نمی شود جرم انگاری باشد.

وی در واکنش به این موضوع که این تغییر نام ممکن است تفاسیر متعددی را ایجاد کند، خاطر نشان کرد: ممکن است تفسیرهایی را بیاورد ولی ما نمی توانیم عنوان را ملاک قرار دهیم، عنوان ظاهر است؛ ما باید خیلی خوشبینانه به این لایحه ای که سال ها است انتظار آن را کشیده ایم، نگاه کنیم؛ مشکلات زیادی در این راستا بود و بارها رفت و برگشت شد؛ و حالا این لایحه با آقای رئیسی و پیگیری های فراکسیون زنان و معاونت امور زنان، بالاخره آمده است و این جای شکر و قدردانی دارد و فرصتی مغتنم است و حالا ما باید آن را اصلاح کنیم و مواد را تغییر دهیم وگرنه نام موضوع مهمی نیست و متن مهم است و نه حاشیه آن.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس، در دهمین دوره مجلس شورای اسلامی در واکنش به این پرسش که منتقدان می گویند مباحثی چون  «چهارچوب ارزش های اسلامی-ایرانی» یا «محدودیت در گرایش های تحصیلی» که در لایحه جدید عیننا ذکر شده،  می تواند به ایجاد محدودیت و تبعیض بیشتر برای زنان منجر شود، بیان داشت: چه محدودیتی؟ ما سالن مختص اینها تخصیص می دهیم. خانمی که می خواهد برود شنا کند، باید یک جای سرپوشیده و مناسب ارزش های اسلامی باشد و نه یک سالن ورزشی سرباز. اینها محدودیت نیست. ما در تمامی رشته ها تساوی زن و مرد را داریم؛ فقط برخی رشته ها برای خانم ها مناسب نیست؛ مثلا چاه نفت است و طرف می خواهد برود سر چاه نفت؛ آنجا ما خانم را بفرستیم برود سر چاه نفت با شرایط بد یا اولویت را به آقایان بدهیم؟

«ما چند بار وزیر علوم را به مجلس آورده ایم، با خود رئیس جمهور جلسه گذاشته ایم و تمام سهمیه هایی که امروز داریم، به صورت مساوی است و صرفا در همین رشته هایی که برای زنان خطر هست (مانند چاه نفت یا جزیره دورافتاده و این ها) اولویت با مردان است؛ و نه فقط در ایران، در بسیاری دیگر از کشورها ما رشته هایی را داریم که داوطلب حضور آن بیشتر مردان هستند تا زنان».

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی سیده فاطمه ذوالقدر سید ابراهیم رییسی شورای نگهبان حقوق زنان رئيسي قوه قضاییه کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی خشونت علیه زنان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۵۴۶۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمله شدید پرسپولیس به سپاهان: تفکر داعشی

"وقاحت رخ‌داده توهین به همه زنان بود". این جمله بخشی از واکنش باشگاه پرسپولیس به اقدام هوادار سپاهان است.

به گزارش تابناک ورزشی؛ باشگاه پرسپولیس در رسانه رسمی خود نوشت:

«سال‌ها است بخشی از جامعه هواداری سپاهان، هر از چند گاهی اقدامات وحشتناکی را رقم می‌زنند. در تمام این موارد دیده نشد باشگاه سپاهان حتی یک بار عمیقا متاسف باشد.»

 «آنچه اتفاق افتاد علیه بانوان هوادار تمام باشگاه‌ها بود. ملت ما شهدای عزیز و گرانقدری را داد تا پای داعش و تفکرات داعشی به این کشور باز نشود.»

«حمله به خودروی حامل مدیران باشگاه رقیب، نابینا شدن سرباز احمدی از دو چشم به خاطر پرتاب نارنجک دست‌ساز، حمله وحشیانه و بی‌رحمانه به هواداران پرسپولیس و ضرب و شتم آن‌ها، نابینا کردن هوادار پرسپولیس، تهدید هواداران پرسپولیس در شهر محل زندگی خودشان، حمله به خودروهای خبرنگاران در تهران، آتش زدن خودروی یکی از خبرنگاران، حمله به ماموران داخل ورزشگاه در بازی خارج خانه، حمله به اتوبوس حامل اعضای پرسپولیس با نارنجک بخشی از حوادثی بوده که توسط این عده رقم زده شده است.»

 «به ارکان ورزش و فوتبال کشور، تضمین می‌دهیم چنین اتفاقاتی در قالب مواردی چون خشونت علیه زنان در ابعاد بین‌المللی فوتبال قابل پیگیری است.»

دیگر خبرها

  • تحریم‌های جدید انگلیس علیه شهرک‌نشینان صهیونیست
  • حمله شدید پرسپولیس به سپاهان: تفکر داعشی
  • تصویب یک طرح برای جرم‌انگاری انتقاد از اسرائیل در آمریکا
  • تشدید تحریم‌های انگلیس علیه شهرک‌نشینان افراطی اسرائیلی
  • خشونت علیه دانشجویان و اساتید ذات واقعی آمریکا را نشان داد
  • لایحه علیه تظاهرات های حمایت از فلسطین در آمریکا تصویب شد
  • واکنش در سازمان ملل به خشونت علیه دانشجویان آمریکا
  • باشگاه پرسپولیس: رفتار زشت تماشاگران سپاهان نسبت به زنان پرسپولیسی را پیگیری می‌کنیم
  • واکنش گزارشگر سازمان ملل به خشونت پلیس آمریکا علیه دانشجویان
  • واکنش سازمان ملل به خشونت پلیس آمریکا علیه معترضان حامی فلسطین