Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@03:47:29 GMT

هند از موضع آمریکا در مورد ایران فاصله می گیرد

تاریخ انتشار: ۵ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۲۵۴۹۴۰

هند از موضع آمریکا در مورد ایران فاصله می گیرد

این نشریه چاپ دهلی نو افزود:: هدف این دیدار مودی با روحانی، تعامل با ایران در زمینه انرژی، پروژه های ارتباطی از جمله بندر چابهار و همچنین با توجه به تغییرات سریع سیاسی و جغرافیایی در منطقه خاورمیانه بود.

سران دولت های هند و ایران در خصوص وضعیت خاورمیانه و صادرات انرژی از این منطقه گفت و گو کردند که با توجه به تلاش های پاریس برای کاهش تنش میان ایران و آمریکا، از  اهمیت برخوردار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دهلی همچنین با نظر واشنگتن که ایران را بزرگ ترین " حامی تروریسم" می خواند، مخالف است.

نخست وزیر هند در دیدار خود با دکتر روحانی بر حمایت دهلی نو از دیپلماسی، گفت و گو و اعتماد سازی جهت برقراری صلح، ثبات و امنیت در خلیج فارس تاکید کرد.

دو طرف همچنین توافق کردند که در سال ۲۰۲۰، سالگرد ۷۰ سال روابط دیپلماتیک دوجانبه را جشن بگیرند.

روحانی در این دیدار در حاشیه هفتاد و چهارمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد، با تبریک انتخاب مجدد آقای مودی به نخست وزیری گفت: هند بعنوان یک کشور مهم آسیایی، دارای پیشینه روابط بسیار طولانی با ایران است و دو کشور ظرفیت گسترش بیش از پیش روابط دوجانبه را دارند.

حجت الاسلام والمسلمین روحانی افزود: در این راستا، می توان علاوه بر ادامه روابط مطلوب فرهنگی و سیاسی کنونی، برای توسعه روابط علمی، تحقیقاتی و اقتصادی بین دو کشور اقدامات بیشتری کرد.
رییس جمهوری کشورمان با اشاره به تلاش دو کشور برای فائق آمدن بر مشکلات اخیر در برخی زمینه های تبادلات بانکی و همکاری های انرژی، از سرمایه گذاری مناسب هند در توسعه فاز اول بندر چابهار تقدیر کرد و افزود: امروزه هر سه کشور ایران، هند و افغانستان از مزایای این پروژه مهم بهره مند هستند و نسل های آینده منطقه نیز نتیجه این همکاری را خواهند دید.

این درحالی است که روز گذشته (پنجشنبه) اس جیشانکار وزیر امور خارجه هند نیز با محمد جواد ظریف همتای ایرانی خود در نیویورک دیدار کرد.

هند و ایران همچنین به دنبال فراهم ساختن شرایط برای سفر هرچه زودتر جیشانکار به تهران هستند. ویجی گوخال معاون وزیر امور خارجه هند نیز ماه گذشته (اوت) به ایران سفر کرد.

وزارت امور خارجه هند در بیانیه ای اعلان کرد: در طول این مذاکرات دو طرف تمام جنبه های همکاری های دوجانبه، پروژه های ارتباطی و زیرساختی در حال اجرا، از جمله توسعه اسکله شهید بهشتی، بندر چابهار و اجرایی شدن کامل توافقنامه حمل و نقل سه جانبه (پروژه چابهار) میان هند، ایران و افغانستان را بررسی کردند.

هند یکی از مشتریان بزرگ نفت ایران محسوب می شود که در سال مالی 2018-2019 حدود 23 میلیون و 500 هزار تن نفت خام از ایران وارد کرد. اما با فشار های آمریکا و تمدید نشدن معافیت های نفتی هند جهت خرید نفت خام از ایران، تصمیم گرفت این واردات را متوقف کند.

سطح تجارت دوجانبه هند و ایران در سال های ۲۰۱۶-۱۷ به 12 میلیارد و 900 میلیون دلار رسید. هند معادل 10میلیارد و 500 میلیون دلار کالا و محصولات که بخش عمده‌ آن نفت خام بود، از ایران وارد و معادل 2 میلیارد و 400 میلیون دلار کالا به ایران صادر کرده است.

   

منبع: ایرنا

کلیدواژه: افغانستان نيويورك ایالات متحده آمریکا خاورمیانه ایران دهلی نو نارندرا مودی حسن روحاني منطقه خاورمیانه هند تروریسم بندر چابهار واشنگتن محمدجواد ظریف پاریس خلیج فارس محمد جواد ظريف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۵۴۹۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی استفاده کنند

معاون اول رئیس جمهور در دیدار با وزیر تجارت عراق گفت: روابط دوستانه،‌ عمیق و تاریخی دو کشور ایجاب می‌کند که در تبادلات تجاری و اقتصادی، به جای استفاده از ارز کشور ثالث، از پول ملی خود استفاده کنیم. - اخبار سیاسی -

به گزارش حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، محمد مخبر معاون اول رئیس‌جمهور ظهر امروز دوشنبه در دیدار سلمان الغریری وزیر تجارت عراق، با بیان اینکه توفیقات دولت و ملت عراق همواره برای جمهوری اسلامی ایران از اهمیت ویژه‌ای برخوردار بوده است اظهار امیدواری کرد روز به روز شاهد افزایش توفیقات و رفاه مردم دو کشور باشیم.

مخبر: ایران به دنبال روابط برد برد با کشورهاست مخبر با تاکید بر لزوم گسترش مناسبات اقتصادی و ارتقاء سطح همکاری‌های تجاری جمهوری اسلامی ایران و عراق گفت: روابط تهران و بغداد نزدیک، مستحکم و صمیمانه است و اتحاد دو کشور مایه ضرر و زیان و ترس دشمنان و نقطه امیدواری و رفاه دو ملت است و مردم دو کشور طعم شیرین این اتحاد را در گسترش مناسبات اقتصادی فیمابین خواهند چشید.

وی همچنین لازمه توسعه مناسبات اقتصادی ایران و عراق را تسهیل همکاری بخش خصوصی دو کشور دانست و افزود: بخش خصوصی ایران به دلیل روابط صمیمانه دو کشور و همچنین وجود عتبات عالیات، انگیزه بالایی برای فعالیت در عراق دارند که لازم است کمیسیون همکاری‌های مشترک، موانع پیش روی توسعه مراودات تجاری فی مابین را شناسایی و نسبت به رفع این مشکلات اقدام کند.

معاون اول رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه ایران و عراق باید در مبادلات اقتصادی از ارز ملی خود استفاده کنند تصریح کرد: روابط دوستانه،‌ عمیق و تاریخی دو کشور ایجاب می‌کند که در تبادلات تجاری و اقتصادی، به جای استفاده از ارز کشور ثالث، از پول ملی خود استفاده کنیم.

مخبر در بخش دیگری از سخنان خود از وعده صادق و پاسخ محکم جمهوری اسلامی ایران به رژیم اشغالگر قدس بعنوان یک نقطه تاریخی یاد کرد و اظهار داشت: امروز هیمنه آمریکا و اسرائیل با ایستادگی محور مقاومت کاملا در هم شکسته و علی رغم اینکه آنها تمامی امکانات خود را بسیج کرده‌اند نتوانسته‌اند به اهداف خود دست پیدا کنند به همین دلیل به کشتار زنان و کودکان در غزه روی آوردند.

وزیر تجارت عراق نیز در این دیدار ایران را سرزمین تاریخ،‌ تمدن و اندیشه توصیف کرد و گفت: بغداد به دنبال تقویت جدی در مناسبات تجاری با تهران است و این موضوعی است که نخست وزیر عراق نیز آن را به‌عنوان یک اولویت دنبال می‌کند.

سلمان الغریری با اشاره به وجود کالاها و محصولات ایرانی در عراق خاطر نشان کرد: عراق بازار خوبی برای کالاهای ایرانی است و ما همواره خواهان تقویت واردات محصولات ایرانی به عراق هستیم.

وزیر تجارت عراق از ایران بعنوان یکی از مهمترین شرکای تجاری خود یاد کرد و افزود: به‌عنوان وزیر تجارت عراق و رئیس طرف عراقی کمیسیون همکاری‌های مشترک دو کشور آمادگی دارم موانع و مشکلات پیش روی تجار ایرانی را برای توسعه فعالیت‌های خود در عراق مرتفع کنم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • صدایی که از ایران شنیده می‌شود/آیا معمای طالبان حل خواهد شد؟ / فاصله خاورمیانه تا توافق
  • ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی استفاده کنند
  • ماه در وضعیت اوج زمینی قرار می‌گیرد
  • اسد:جنگ غزه چهره واقعی و فریبکار غرب و آمریکا را نشان داد
  • مهار ایران توسط چین؛ چالش‌هایی برای اهرم فشار آمریکا
  • درخواست آمریکا از چین برای مهار ایران، پکن اهرم فشار علیه تهران دارد؟
  • دیدار امیرعبداللهیان با همتای مصری | تشکر ایران از موضع مصر در محکومیت جنایات اسرائیل
  • درخواست آمریکا از چین برای مهار ایران
  • بلینکن: اسرائیل هنوز جان غیرنظامیان رفح را تضمین نکرده است
  • درخواست آمریکا از چین برای مهار ایران/ پکن اهرم فشار علیه تهران دارد؟