Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا از قزوین، قدرت الله مهدیخانی روز جمعه با اعلام این خبر اظهار داشت: این مطالعات با همکاری مرکز لرزه نگاری و سازمان نقشه برداری کشور آغاز شده است.

این مسئول گفت: اساتید مطرح و برجسته کشور در حوزه زمین شناسی و زلزله شناسی انجام این مطالعات را به شکل رایگان برعهده گرفته اند.

وی با بیان اینکه یکی از وظایف ادارات کل مدیریت بحران در استان ها تمرکز بر موضوع پیشگیری است،اظهار داشت: مطالعات یاد شده نیز برای تقویت این حوزه و اقدام برای کاهش خسارات در حین وقوع بلایای طبیعی انجام می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهدیخانی با بیان اینکه استان قزوین دارای ۴۰ گسل است که هشت مورد آنها از جمله گسل شمال شهر قزوین فعال هستند،اظهار داشت: این گسل حدود ۸۰۰ سال است که سابقه لرزش نداشته و در صورت فعالیت می تواند زلزله ای با قدرت ۶.۵ ریشتر در زمین ایجاد کند.

این مسئول طول گسل شمال قزوین را ۶۲ کیلومتر خواند و گفت: نزدیک‌ترین فاصله این گسل به شهر قزوین چهار کیلومتری محله پونک در شمال این شهر است.

وی همچنین گفت: یک دستگاه شتاب نگار و لرزه نگار نیز هفته گذشته در منطقه ای که گسل شمال قزوین قرار دارد، نصب و جانمایی شد تا فعالیت‌های این گسل به شکل بهتری رصد و ثبت شود و همچنین هماهنگی‌های لازم به عمل آمده تا ماهانه به شکل هوایی نیز به پایش و رصد فعالیت های این گسل پرداخته شود.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری قزوین با بیان اینکه زلزله قابل پیش‌بینی نیست اما پیش نشان گرهایی از جمله فعل و انفعالاتی چون خشک شدن آب چاه‌ها و چشمه‌ها و یا بالا آمدن سطح آب در یک محل خاص از جمله آنها هستند، اظهار داشت: اگرچه با وجود پیش نشان‌ها نیز احتمال وقوع زلزله ۳۰ به ۷۰ است، با این وجود اگر حتی این احتمال یک درصد نیز باشد باید مراقب بوده و در بحث های پیشگیری و کاهش خسارات بتوانیم خود را تقویت کنیم.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: استان قزوین زلزله مدیریت بحران زمین شناسی منطقه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۵۷۹۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بارانِ بهاری در راه ۱۸ استان

صادق ضیائیان در گفتگو با خبرنگاران درباره آخرین وضعیت جوی کشور اظهار داشت‌: روز آینده ۱۷ اردیبهشت با ورود سامانه بارشی به کشور در غرب سواحل خزر، دامنه‌ها و ارتفاعات البرز مرکزی، مناطقی از مرکز کشور و نیمه غربی کشور، رگبار باران، رعد و برق و وزش باد شدید داریم.

به گزارش فارس، مدیر‌کل پیش‌بینی و هشدار سازمان هواشناسی گفت: روز آینده بیشینه بارش‌ها در استان‌های لرستان، کرمانشاه، ایلام، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری شمال و شرق خوزستان، جنوب مرکزی، جنوب همدان، کردستان، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، زنجان، قزوین، گیلان و ارتفاعات و دامنه‌های مازندران تهران و البرز خواهد بود.

به گفته وی روز سه‌شنبه ۱۸ اردیبهشت در شمال غرب و غرب کشور، ارتفاعات زاگرس، دامنه‌ها و ارتفاعات البرز، سواحل خزر، شمال شرق و بخش‌هایی از مرکز کشور، رگبار و رعد و برق و وزش باد شدید داریم.

ضیائیان افزود: روز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت در استان‌های ساحلی خزر، شمال غرب، شمال شرق، ارتفاعات البرز، ارتفاعات زاگرس جنوبی و بخش‌هایی از مرکز کشور و روز پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت در نیمه شرقی سواحل خزر، ارتفاعات و دامنه‌های البرز مرکزی و شرقی و شمال شرق کشور بارش داریم.

مدیر‌کل پیش‌بینی و هشدار سازمان هواشناسی افزود: روز آینده در مناطقی از مرکز و جنوب غرب کشور وزش باد شدید داریم و سه‌شنبه و چهارشنبه هفته جاری در غرب، جنوب و مرکز کشور و دامنه‌های جنوبی البرز وزش باد شدید پیش‌بینی می‌شود.

بارش سال جاری ۱۶.۶ بیشتر از سال زراعی گذشته‌

وی درباره وضعیت بارش‌ها در سال زراعی جاری گفت: میانگین بارندگی کل کشور از ابتدای سال زراعی (مهر ۱۴۰۲) تا ۱۴ اردیبهشت امسال ۱۹۷.۷ میلیمتر ثبت شد، میزان بارش پارسال در این بازه زمانی ۱۶۹.۵ میلیمتر بود بنابراین بارش سال جاری ۱۶.۶ بیشتر از سال گذشته است.

آسمان تهران فردا ابری و بارانی است

ضیائیان درباره وضعیت جوی پایتخت اظهار داشت: آسمان تهران روز آینده گاهی ابری همراه با بارش باران، رگبار و رعد و برق و در برخی ساعات وزش باد شدید پیش‌بینی می‌شود و فردا شب بارش پراکنده در تهران داریم، بیشینه و کمینه دما فردا در پایتخت ۲۳ و ۱۶ درجه خواهد بود.

مدیر‌کل پیش‌بینی و هشدار سازمان هواشناسی افزود: روز آینده بندرعباس با بیشینه دمای ۳۵ درجه بالای صفر گرمترین مرکز استان و اردبیل با کمینه دمای ۵ درجه بالای صفر خنک‌ترین مرکز استان خواهد بود.

اجتناب از تردد شناورها در آب‌های استان‌های خوزستان و بوشهر

‌وی ضمن اشاره به صدور هشدار نارنجی از سوی سازمان هواشناسی گفت: از روز دوشنبه ۱۴۰۳/۰۲/۱۷ تا ظهر سه‌شنبه ۱۴۰۳/۰۲/۱۸ افزایش بیشینه سرعت وزش باد لحظه‌ای بیش از ۳۰ نات (باد جنوب شرقی) و افزایش بیشینه ارتفاع امواج بین ۱.۵ تا ۲ متر در مناطق ساحلی و فراساحلی (با تاکید بر رگبار باران و رعد و برق) در مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های خوزستان و بوشهر پیش‌بینی می‌شود.

ضیائیان تصریح کرد: در این راستا خطر غرق‌شدن شناگران، پاره‌شدن تور‌های صیادی و آسیب به قفس‌های پرورش ماهی، اختلال در تردد‌ها و فعالیت دریایی به‌ویژه تردد شناور‌های سبک، قایق‌های صیادی و نیمه سنگین و سنگین و اختلال در فعالیت سکو‌های نفتی محتمل است.

مدیر‌کل پیش‌بینی و هشدار سازمان هواشناسی تأکید کرد: توصیه می‌شود منع شنا، منع فعالیت‌های تفریحی و شیلاتی، اجتناب از تردد شناور‌های سبک و نیمه‌سنگین و سنگین، اتخاذ تمهیدات لازم جهت فعالیت‌های ساحلی و فراساحل همچنین سکو‌های نفتی و آماده‌باش برای مواجهه با خسارت احتمالی، در دستور کار باشد.

دیگر خبرها

  • دلیل پیشگوی هلندی درباره احتمال زلزله قوی در روزهای آینده
  • سازمان هواشناسی اعلام کرد:آغاز سامانه جدید بارشی از امروز؛ آسیب به محصولات کشاورزان
  • رگبار و رعد و برق در شمال، غرب و مرکز کشور
  • بارانِ بهاری در راه ۱۸ استان
  • آغاز نقشه برداری واحدهای آسیب دیده از حریق امامزاده ابراهیم
  • کمربندی نسیم شمال بدون قطع یک‌ درخت احداث شد
  • فاز سوم کمربندی نسیم شمال در قزوین افتتاح شد
  • بهره برداری از فاز سوم کمربندی نسیم شمال قزوین
  • پیگیری وضعیت اقلام و تجهیزات منوریل در گمرکات کشور
  • مدیرکل نظارت، کنترل فنی و استاندارد سازمان نقشه‌برداری معرفی شد