Web Analytics Made Easy - Statcounter

 حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور اسلامی ایران پس از بازگشت از سفر به نیویورک به منظور شرکت در هفتاد و چهارمین مجمع عمومی سازمان ملل و در فرودگاه مهرآباد با بیان اینکه ازدحام سیاسی و دیپلماتیک در مجمع عمومی امسال بشتر از گذشته بود، اظهار داشت: وقتی وارد نیویورک شدیم دو فضای منفی چه در میان دیپلمات‌ها و چه در رسانه‌ها نسبت به ایران وجود داشت که اولین آن فضایی بود که در پی حوادثی که در عربستان رخ داده بود ایجاد شد و به دنبال این بودند که افکار عمومی و سیاسیون را دور این محور اتهامی جمع کنند که این حمله از توان یمنی‌ها و ارتش یمن خارج بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اخبار سیاسی- وی افزود: در این زمینه هیأت ایران بیان روشن و کافی داشت. از برخی سران اوپایی که بیانیه‌ای صادر کرده و به نحوی گفته بودند که ایران نوعی مسئولیت دارد پرسیدم چرا این حرف را می زنید؟ از کجا می‌گویید؟ به آنها محکم گفتم مدرک را برایم بفرستید مدرک و مبنای شما چیست؟

رئیس جمهور ادامه داد: آنها گفتند بررسی‌های کارشناسان حاکی از آن است که یمنی‌ها توانمندی شان کمتر از این عملیات است. گفتم فرض می‌گیریم کمتر است، پس چه کسی انجام داده؟ آنها گفتند نمی دانیم! جهت شمال یا غرب بوده. به آنها گفتم این منطق یا استدلال شده؟ اطلاعات شما نسبت به دشمن یمن زیاد است، اما اینکه یمنی‌ها تا چه اندازه توانمند هستند را اطلاع ندارید.

روحانی با بیان اینکه به آنها گفتم که شما با این تحلیل‌های بی‌منطق باعث آشوب آشوب و شعله ور شدن فتنه و آتش در منطقه می‌شوید، گفت: به آنها اعلام کردم که وقتی به تهران رسیدم مدارک تان را برایم ارسال کنید. این نطق را در سازمان ملل، در مذاکرات دوجانبه و در جلسه با فرهیختگان و اندیشمندان آمریکا و سیاسیون قبلی و مقامات قبلی آمریکا به طور مفصل توضیح دادم و هم در جلسه‌ای با مدیرمسئول رسانه‌ها به ارائه توضیحاتی پرداختم.

وی ادامه داد: به نظرم بسیار مهم بود این توطئه‌ای که توسط آمریکا، عربستان و برخی از کشورهای دیگر طراحی شده بود، کمرنگ شود و با این توضیحات البته کمرنگ شد. برخی از مقامات کشورهای مهم از جمله روسیه و ترکیه به صراحت گفتند این اتهام نادرستی نسبت به ایران است؛ به هرحال موضوع مهمی بود که مجامع بین المللی بدانند.

رئیس جمهور تصریح کرد:‌ موضوع دیگر این بود که آنها بر این تصور بودند که همه مشکلات بر سر لجبازی طرف ایرانی بوده و آمریکا آماده مذاکره است و اصرار به مذاکره دارد. مقامات آمریکایی به سران اروپایی و غیراروپایی گفته بودند که ما آماده برای مذاکره هستیم.

روحانی با بیان اینکه ضروری بود که به طور روشن هم در مصاحبه هم در دیدار با سیاسیون توضیح دهیم که مانع مذاکره آمریکاست، گفت: آن کسی که نمی‌خواهد مسأله حل شود آمریکاست و ایران برای منطق و استدلالش برای مذاکره فرار نمی‌کند و ترسی از مذاکره ندارد.

وی ادامه داد: مسأله سومی که در برخی از ملاقات ها مطرح شده بود، مسأله کاهش تعهدات ایران در برجام بود. برخی می‌گفتند این گام سومی که برداشتید، بسیار مهم است و شما سانتریفیوژهای مدرن را که راه اندازی کردید، به این معنای این است که شما به سمت سلاح هسته‌ای حرکت می کنید. این را در مصاحبه و ملاقات توضیح دادیم کسی که می خواهد به سمت سلاح هسته ای حرکت کند، لااقل نظارت را کم می‌کند و نظارت گسترده را محدود می کند، ما نظارت ها را کاهش ندادیم.

رئیس جمهور در پایان گفت: تعهدی که کاهش دادیم در فعالیت هسته‌ای ماست، اما همه فعالیت هسته‌ای ما زیرنظر آژانس خواهد بود، اینها مسائلی بود که در آنجا شبهه افکنی بود و لازم بود که ما آن را توضیح دهیم.

روحانی با تاکید بر اینکه ما با کشورهای مختلف مسائل دوجانبه داشتیم و حتی در این سفر 15 ملاقات داشتیم، اظهار داشت: هیچ کس و هیچ مقامی ندیدم که خروج آمریکا از برجام را محکوم نکند و یا فشار و تحریم آمریکا را محکوم نکند و همه آنها بدون استثناء می‌گفتند نادرست و غلط است. این برای ما یک موفقیت بزرگی است.

وی ادامه داد: آمریکایی‌ها همیشه یکی از اهدافشان این بود که ایران منزوی باشد. یعنی در ویزاها و فعالیت ها فشار بیاورند تا ایران کمتر ملاقات داشته باشد و کمتر حرف بزند.

رئیس جمهور با بیان اینکه فکر می‌کنم امسال در نیوریوک یکی از پررفت آمدترین و فعال ترین مرکز دیپلماسی محل اقامت هیأت ایرانی بود، گفت: محل هتل محل اقامت ما آنقدر رفت و آمد سیاسی بود که لحظه ای نبود که رئیس جمهوری در تردد نباشد و گاهی در یک ترافیکی چند مقام همه باهم ناچار می شدیم، دقایقی حرف بزنیم.

روحانی ادامه داد: به نظرم آمریکا در این جهت کاملا ناموفق بود. جایگاه ایران کاملا در این اجلاس و رفت و آمدها کاملا مشخص بود و تقریبا همه مقامات سطح بالای دنیا (آسیا،‌افریقا،‌اروپا) درخواست ملاقات داشتند و ملاقات ها انجام شد و با آنها به بحث و گفت و گو نشستیم.

وی در پایان تصریح کرد: در فرصت زمانی و در توانی که ما داشتیم توانستیم حرف، پیام، مظلومیت، درد و دل ملت و حقانیت ملت ایران را برای جامعه جهانی توضیح دهیم. امیدواریم این سفر مایه خیر و برکت باشد. امروز پس از سفر، تحریم های آمریکا را سست تر از بقیه زمان ها می دانم. 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: مجمع عمومی سازمان ملل نیویورک روحانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۵۸۸۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام آمادگی مکرون برای استفاده از سلاح هسته ای علیه روسیه

رئیس جمهوری فرانسه امروز (یکشنبه) طی سخنانی از آمادگی کشور خود برای گفت وگو با دیگر کشورهای اروپایی درباره استفاده از سلاح هسته‌ای علیه روسیه خبر داد.

به گزارش مشرق به نقل از پولیتیکو نوشت: «امانوئل مکرون» رئیس‌جمهوری فرانسه طی سخنانی از آمادگی کشورش برای استفاده از کلاهک‌های هسته‌ای به عنوان بخشی از «دفاع معتبر اروپا» در برابر تهدیدات روسیه خبر داد و گفت که تمایل دارد درباره این موضوع با دیگر کشورهای اروپایی تبادل نظر کند.

مکرون طی مصاحبه‌ای گفت که شخصاً علاقمند مطرح کردن موضوع استفاده از سلاح‌های دوربرد، هسته‌ای و سامانه‌های دفاع موشکی با آن کشورهای اروپایی هست که سلاح‌های هسته‌ای آمریکا را در کشورهای خود مستقر کرده‌اند.

وی افزود: فرانسه موضع خود را حفظ خواهد کرد اما آماده است تا در دفاع از خاک اروپا بیشتر مشارکت کند. فرانسه که حدود ۳۰۰ کلاهک هسته ای دارد، تنها قدرت هسته ای اتحادیه اروپا است.

رئیس‌جمهوری فرانسه در هفته‌های اخیر موضع شدیدتری را علیه روسیه اتخاذ کرده است و این اولین بار نیست که استفاده از سلاح‌های هسته‌ای فرانسه را برای دفاع اتحادیه اروپا پیشنهاد می‌کند. مکرون اولین بار در سال ۲۰۲۰ به این اقدام احتمالی اشاره کرده بود.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • ادعای کاخ سفید؛ اسرائیل پذیرفته که قبل از حمله به رفح، نگرانی‌های آمریکا را در نظر بگیرد
  • اعلام آمادگی مکرون برای استفاده از سلاح هسته ای علیه روسیه
  • دانشجویان ایران هم‌صدا با دانشجویان آمریکایی و اروپایی حامی فلسطین
  • درخواست ماکرون برای بازدارندگی هسته‌ای در دفاع مشترک اروپایی
  • روزنامه شرق: بهترین فرصت مذاکره مستقیم با آمریکا را از دست ندهید! / اجرای برجام و FATF اولویت نظام پس از عملیات وعده صادق
  • برگزاری بیش از ۱۵ هزار ملاقات بین فرزندان طلاق و والدین در سال ۱۴۰۲
  • برگزاری ۱۵هزار ملاقات بین فرزندان طلاق و والدین در سال ۱۴۰۲
  • اولین ملاقات سرمربی جدید با خبرنگاران: فردا ساعت ۹
  • تاکید رئیس یوفا: سوپرلیگ پروژه‌ای غیراخلاقی است
  • اردوغان: حماس را نه گروه تروریستی بلکه گروه مقاومت می‌دانیم