Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، در روز دهم آوریل سال جاری یکی از باورنکردنی‌ترین دستاوردهای علمی دهه گذشته و یکی از بزرگترین رویدادهای نجومی جهان رقم خورد. دانشمندان موفق شدند با استفاده از "تلسکوپ افق رویداد"(EHT)، نخستین تصویر از یک سیاه‌ چاله فوق‌العاده بزرگ را ثبت کنند که با هاله نارنجی‌رنگی از پلاسمای گرم سفید احاطه شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دانشمندان این گروه تحقیقاتی به سرپرستی "شپ دوئلمن"(Shep Doelman) در "مرکز اخترفیزیک هاروارد- اسمیتسونین"(CFA)، بیش از ۱۰ سال را به کار کردن با تلسکوپ افق رویداد اختصاص دادند که سیگنال‌های دریافت شده از هشت تلسکوپ رادیویی در سراسر جهان را با یکدیگر ادغام کرد و در نهایت توانست نخستین تصویر را از این سیاه‌چاله که ۵۵ میلیون سال نوری با ما فاصله دارد، به ثبت برساند.

این سیاه چاله که موسوم به "ساگیتاریوس A " است، ۴۰ میلیارد کیلومتر قطر دارد که سه میلیون برابر قطر زمین است و توسط دانشمندان به "هیولا" تشبیه شده است.

از زمان رصد این سیاهچاله تاکنون محققان پروژه‌های زیادی را در این رابطه انجام داده‌اند.

در این راستا ناسا به تازگی شبیه‌سازی جدیدی از این سیاهچاله ارائه داده است.

این شبیه سازی با استفاده از یک نرم‌افزار سفارشی در "مرکز پروازهای فضایی گادِرد" ناسا (Goddard Space Flight Center) و توسط "جرمی شینیتمن"( Jeremy Schnittman) انجام شده و یادآور سیاهچاله "Gargantua" است که نشان می‌دهد جاذبه کهکشانی بر زمان فضایی اطراف سیاهچاله تاثیر می‌گذارد.

سیاهچاله‌ها مناطقی کاملا متراکم از فضا با کشش گرانشی بزرگ هستند. این سیاهچاله‌ها به اندازه‌ای قدرتمند هستند که حتی نور هم نمی‌تواند از آن‌ها فرار کند.

گرد و غبار، زباله‌های فضای و هر چیزی که به واسطه جاذبه سیاهچاله به داخل آن وارد می شود، به دور آن می‌چرخد. این پدیده را به نوعی می‌توان به چرخ‌وفلکی خیلی داغ تشبیه کرد که با سرعتی زیاد می‌چرخد.

"قرص برافزایشی" قسمت قابل مشاهده سیاهچاله است که یک ساختار دیسک مانند از ماده است و به شکل حلقوی به دور یک جسم خاص می‌چرخد.

شبیه‌سازی جدید ناسا باعث شده که شاهد لبه این دیسک باشیم بنابراین نور بالای تصویر در حقیقت از پشت سیاهچاله است.

با نگاه دقیق‌تر به این شبیه‌ساز درمی‌یابیم که سمت چپ دیسک روشن‌تر از سمت راست آن است. دلیل این امر هم با تئوری نسبیت اینشتین مرتبط است که گاز درخشان در سمت چپ در جهت ما حرکت می‌کند. به این ترتیب نور آن افزایش می‌یابد. اثر مخالف این پدیده هم در سمت راست اتفاق می‌افتد.

"جرمی شینیتمن" که این شبیه‌ساز را طراحی کرده است، در رابطه با کار خود توضیح داد: شبیه‌سازی‌ها و فیلم‌هایی از این دست به ما کمک می‌کند که نظریه اینشتین را متصور شویم. نظری که در آن گفته شده گرانش فضا و زمان را تغییر می‌دهد.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: جهان تلسکوپ قطر زمین ناسا شبیه سازی گاز تلسکوپ شبیه سازی ناسا سیاهچاله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۵۹۶۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پنج هفته دوم اوسمار شبیه پنج هفته ابتدایی یحیی

به گزارش "ورزش سه" پرسپولیس در صورت پیروزی مقابل سپاهان ضمن اینکه می‌توانست به صدر جدول لیگ برتر برسد و از حریف دیرینه‌اش سبقت بگیرد، رکورد 5 پیروزی متوالی در دومین مقطع از نیم فصل دوم را ثبت کند.
به صورت معمول نتایج تیم‌های لیگ برتری و عملکرد مربیان را در بازه‌های زمانی 5 هفته‌ای می‌سنجند و میانگین امتیازها را در این مقاطع 5 هفته‌ای محاسبه می‌کنند.

یحیی گل محمدی در 5 هفته نیم فصل اول لیگ فصل جاری 4 برد یک مساوی به دست آورد تا 1 امتیاز بگیرد و از میانگین 2 عبور کند.
در دومین مقطع 5 هفته‌ای سرخ‌ها درگیر مسابقات لیگ قهرمانان آسیا و بازی‌های سختی مثل دربی و دیدار با سپاهان شدند که در این مقطع بدترین عملکرد فصل خود را ارائه دادند و با سه مساوی، یک باخت و یک برد به کار خود خاتمه دادند. مجموع امتیازهای تیم یحیی در این مقطع فقط 6 امتیاز بود.
در سومین مقطع از نیم فصل اول هم یحیی و پرسپولیس 3 برد و دو مساوی به دست آوردند 11 امتیاز حاصلش بود.

در نیم فصل دوم و با حضور اوسمار ویرا در راس کادر فنی پرسپولیس او یک باخت و یک مساوی و 3 برد به دست آورد 10 امتیاز حاصل اولیه 5 هفته سرمربیگری او در این تیم بود.

در مقطع دوم اما شرایط بهتر هم شد و با چهار برد و یک مساوی آمار امتیاز گرفتن اوسمار بهتر هم شد و مثل اولین مقطع فصل یحیی 13 امتیاز گرفت.
حالا اوسمار و تیمش در آخرین مقطع پنج هفته‌ای فصل مهمترین مقطع را در راه قهرمانی در پیش دارند که باید دید از مصاف با نساجی، هوادار، استقلال خوزستان، شمس آذر و مس رفسنجان چند امتیاز خواهد گرفت.

دیگر خبرها

  • تقویت ارتباط هنرمندان صنایع‌دستی با پلتفرم‌های معروف چین
  • فرهنگ سازی به زمان نیاز دارد
  • تصویر روز ناسا: تلسکوپ‌های کمکی زیر آسمان پرستاره جنوب
  • آخرین وضعیت شبیه‌سازی انتخابات الکترونیک در تهران
  • آخرین وضعیت شبیه‌سازی انتخابات الکترونیک در تهران
  • وظیفه شیعیان در دوران غیبت زمینه‌سازی و آماده کردن شرایط برای ظهور امام زمان(عج) است
  • اسلامی: شبیه‌سازی انتخابات الکترونیک یکشنبه در استان تهران برگزار می‌شود
  • خنثی‌سازی فتنه مدعیان دروغین مهدویت توسط امام صادق (ع)
  • تلسکوپ فضایی هابل به زندگی برگشت
  • پنج هفته دوم اوسمار شبیه پنج هفته ابتدایی یحیی