Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

اصغر دالوندی، در نخستین اجلاس روسای هیئت مدیره های نظام پرستاری دوره پنجم، با اشاره به اینکه وزارت بهداشت به پرستاران به عنوان کودک مطیع می نگرد، افزود: ما انتظار داریم وزارت بهداشت نگرش خود را نسبت به پرستاری تغییر دهد و دست از ناپدری و یا پدر مستبد بودن بردارد و ارتباط بالغ با بالغ را سرلوحه کار خود قرار دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه جدا از خشونت های همراهان یا بیماران، خشونت های اخیر حاکی از نگرش متفاوت وزارت بهداشت به پرستاران است، اظهار داشت: با توجه به استرس همراهان بیماران، خشونت های آنان نسبت به پرستاران را می توان پذیرفت اما خشونت های پزشکان و همکاران بالا دستی قابل قبول نیست.

رئیس کل سازمان نظام پرستاری با اعتقاد به اینکه پرستاران بیش از نیمی از جمعیت وزارت بهداشت را به خود اختصاص می دهند، تصرح کرد: جامعه پرستاری با توجه به ظرفیت ۲۰۰ دانشکده، ۱۵۰۰ عضو هیات علمی ، ۱۴۰ هیات مدیره، و ۱۹۰ هزار عضو سازمان ، ۶۰هزار دانشجو، داشتن ۵ انجمن علمی و انجمن حرفه ای، نهاد حزبی خانه پرستار، معاونت مراقبت پرستاری ، سازمان و شورایعالی نظام پرستاری به دنبال اجرای عدالت و مشارکت در سیاستگذاریها، تصمیم سازی ها تصمیم گیری ها و تخصصیص بودجه ها به حوزه پرستاری است.

وی با بیان اینکه یکی از مشکلات جامعه پرستاری در دوره چهارم، طرح شتابزده و بدون آزمایش تحول بوده است، خاطر نشان کرد: این نگاه که بیمار روی تخت بیمارستان درد دیگری جز دردهای بیماری اش نداشته باشد، دست مایه ای شد که مسئولان بدون بررسی های لازم این طرح را بدون پشتوانه علمی اجرایی کنند.این طرح در ابتدا مغایرت هایی با قوانین بالادستی و سیاست های کلان کشور داشت و در ادامه آن قدر بار آن بالا رفت که آن مغایرت فراموش شد.

دالوندی ادامه داد: اصل طرح کاهش هزینه های پرداختی مردم که در دولت قبلی ۶۰ درصد بود، خوانده شد. واقعیت این بود که سال اول خیلی خوب پیش رفت اما وقتی رقم تعرفه ها را به یک باره بالا رفت به طوری که دربخش دولتی ۴۶۰ درصد و در بخش خصوصی ۸۳۲ درصد افزایش داشت، باعث نارضایتی و شکاف درآمدی این حوزه شد. این باعث شد که اهداف اولیه طرح که دسترسی عادلانه مردم به درمان بود زیر سوال برود.

وی با بیان اینکه ناپایداری منابعی که برای این طرح آمده بود باعث شد شخص آقای هاشمی در روزهایی که داشت از وزارتخانه خداحافظی می کرد بگوید «به من اطلاعات غلط دادند» یعنی برآوردی که داشتند با دو هزار میلیارد می توانیم این طرح را جمع کنیم غلط بوده است درحالی که رقم از ۲۰ هزار میلیارد هم بالا زد، یادآور شد: پیامدهای این طرح که مورد وثوق دولت و حمایت مجلس بود در نهایت به جایی می رسد که دولت آن را زمین خواهد گذاشت.

رئیس کل سازمان نظام پرستاری، صلاحیت حرفه ای را اصلی ترین مطالبه پرستاران کشور دانست و تاکید کرد: از طریق صلاحیت حرفه ای می توان افراد حرفه ای را از غیر حرفه ای متمایز کرد. طی جلسات متعددی، شورای صلاحیت حرفه ای با نام اعطای واسپاری صلاحیت حرفه ای به سازمان نظام پرستاری با حضور وزیر تشکیل شد که طی این نشست بنا بود امور اجرایی صدور پروانه صلاحیت حرف های باید به سازمان صنفی پرستاران واگذار شود که شورای هماهنگی صدور پروانه صلاحیت حرف های پرستاری در استانها تشکیل گردید.

وی افزود: پس از گذست مدت زمانی این واسپاری انجام نشد و صلاحیت حرفه ای ۲۵ هزار پرستار بدون هماهنگی با سازمان نظام پرستاری تأیید شد در صورتی که براساس مصوبه هیات دولت در تاریخ ۱۲/۳/۹۸ واگذاری صدور پروانه صلاحیت حرفه ای به سازمان صنفی پرستاران الزامی است. اگر این صلاحیت حرفه ای برای پرستاران اجرایی نشود، ضعف و نظارت بر عملکرد پرستاران وجود خواهد داشت و فرصتی برای ورود غیر حرفه ای ها ایجاد خواهد شد.

دالوندی با اشاره به اینکه قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری ام المطالبات پرستاران محسوب می شود، عنوان کرد: با توجه به اینکه ۱۲ سال از تصویب تعرفه گذاری خدمات پرستاری در مجلس شورای اسلامی می گذرد، گفت: سازمان نظام پرستاری طی جلسات متعددی با مجلس شورای اسلامی و وزارت بهداشت، چندین سال است که بودجه ۲ هزار میلیاردی را پیشنهاد می دهد اما متاسفانه هر بار با بهانه های عدم شواهد علمی و کارشناسی کمبود بودجه رد می شود.

وی با بیان اینکه وزیر بهداشت در روز پرستار قول استخدام ۹۰۰۰ پرستار را داده بود، تاکید کرد: دست کم سالانه حدود ۴۰۰۰ نفر به علت بازنشستگی، از کارافتادگی و ترک کار از سیستم پرستاری خارج می شوند و آگهی های استخدام جدید ۳۸۰۰ نفر برای تخت های جدید وجود دارد بنابراین می بایست سالانه ۲۰ هزار پرستار جذب شود.

رئیس کل سازمان نظام پرستاری با اشاره به اینکه ۲۰ هزار پرستار بیکار در کشور داریم، بیان کرد: بودجه جذب سالانه ١۰ هزار پرستار می بایست تامین شود زیرا پرستاران از عدم تخصیص بودجه سال ۹۸ نگران بوده و از این کمبود نیرو رنج می برند.

وی با اشاره به طرح های ضد پرستاری که در دوره چهارم، سازمان نظام پرستاری با آنها مقابله کرده است، تصریح کرد: در دوره چهارم سازمان نظام پرستاری، طرح های ضد پرستاری مانند پرستار بیمارستانی و مراقبت سلامت توسط وزارت بهداشت پیشنهاد شد که خوشبختانه طی جلسات متعدد و مکاتبات مختلف توانستیم از اجرای این طرح ها جلوگیری نماییم .

دالوندی با بیان اینکه کمک پرستاری طرح دیگری بود که معاونت پرستاری بدون نیاز سنجی لازم ۵۰ هزار کمک پرستار را تربیت کرد، گفت: در ابتدا این طرح کمک پرستاری/بهیاری عنوان شد که طی مخالفات سازمان ناظم پرستاری نام آن به کمک پرستاری تغییر و شرح وظایف آنان نیز محدودتر شد و تکلیف ۵۰ هزار کمک پرستار تربیت شده تا کنون مشخص نیست.

وی با اشاره به اینکه بنا بود معاونت پرستاری وزارت بهداشت ادغام شود، تاکید کرد: در خصوص رفع این امر سازمان نظام پرستاری باهماهنگی مجموعه انجمن های علمی، صنفی و رایزنی با وزارت موجب شد جایگاه معاونت را تثبیت و پرستاری ازیک معاونت صرف به موضوع سلامت حرفه ای تبدیل شود.

رئیس کل سازمان نظام پرستاری خاطر نشان کرد: معاونت پرستاری خط قرمز جامعه پرستاری و سازمان نظام پرستاری است؛ ما از این جایگاه و نه افراد دفاع می‌کنیم و نه تنها خواستار حفظ این جایگاه هستیم بلکه خواستار توسعه معاونت پرستاری در سطح دانشگاه‌های علوم پزشکی هستیم.

وی با بیان اینکه جامعه پرستاری بیش از نیمی از جامعه نظام سلامت را تشکیل می‌دهد بنابراین باید دارای یک معاونت مستقل باشد، اظهار داشت: ارتباط معاونت پرستاری وزارت بهداشت با سازمان نظام پرستاری ضعیف است و وزیر بهداشت و معاونت پرستاری با سازمان پرستاری همراه نیستند که گلایه جامعه پرستاری محسوب می شود.

دالوندی افزود: با وجود تمام این کاستی‌ها و بی‌مهری‌ها، به دنبال ثبات جایگاه معاونت پرستاری در وزارت بهداشت هستیم و معتقدیم اختیارات این معاونت باید گسترش پیدا کند.

رئیس کل سازمان نظام پرستاری با اعتقاد به این که استفاده از ظرفیت پرستاری در فوریت های پیش بیمارستانی می تواند راهگشا باشد، افزود: سازمان نظام پرستاری با تاکید بر همکاری با سازمانهای مردم نهاد (هلال احمر، شهرداری، خانه روانشناسان و...) توانسته حرفه پرستاری را به جامعه معرفی کند و پرستاران نیز با انجام کارهای نیکوکاری و داوطلبانه می توانند نگرش مردم را نسبت به حرفه پرستاری تغییر دهند.

وی با اشاره به راه اندازی هسته کارآفرینی در سازمان نظام پرستاری، تصریح کرد: سازمان مرکز نوآوری ، فناوری و کارآفرینی را با تمرکز بر فناوری های پرستاری، ضرورت آموزش پرستاری با رو یکردی خلاق و کارآفرینانه راه اندازی کرد.

دالوندی ادامه داد: سازمان نظام پرستاری همچنین نخستین شتابدهنده فناوری های مراقبت و سلامت را راه اندازی نموده و اولین رویداد ملی کارآفرینی ، نوآوری مراقبت و سالمندی را برگزار کرده و برای اجرای دومین رویدادکارآفرینی با محوریت مراقبت های مکمل برنامه ریزی هایی را انجام داده است.

وی اهم مطالبات فوری پرستاران از وزارت بهداشت را، اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاران یا نظام جایگزین پرداخت مبتنی بر عدالت جهت کاهش تبعیض در پرداخت ها، تسریع در پرداخت معوقات کارانه، اضافه کار چندین ماهه گروه پرستاری، حذف اضافه کاری اجباری و جداسازی اضافه کار از طرح کارانه ای قاصدک ، استاندارد سازی خدمات پرستاری و تعیین استاندارد تعداد پرستار به بیمار به صورت آمایشی با استخدام نیروی جدید پرستاری، تعیین تکلیف و شفافیت در شرح وظایف مراقبت های پرستاری و حذف کارهای غیر مرتبط، تعیین تکلیف و تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی به قراردادی یا استخدام رسمی و پرداخت معوقات پاداش خدمت بازنشستگان، عنوان کرد.

رئیس کل سازمان نظام پرستاری در پایان افزود: پیگیری مطالبات پرستاران، استخدام جدید و اصلاح نظام پرداخت، راه اندازی مرکز ملی مهارتی و حرفه ای علوم پزشکی، اجرای کامل صلاحیت حرفه ای و صدور پروانه حرفه ای، اصلاح قانون نظام پرستاری ( در مرکز پژوهش های مجلس) تحت بررسی است، پیگیری پوشش بیمه ای خدمات پرستاری در جامعه و اصلاح تعرفه ها، گسترش فرهنگ کار افرینی با توسعه رویداد های استارت اپی و شتاب دهنده ها در کل کشور، ایجاد و گسترش کلینیک های تخصصی ، ساماندهی و شفافیت وضعیت مالی و اداری سازمان و هیئت مدیره ها و ساماندهی مهاجرت پرستاران به خارج از کشور، برنامه هایی هستند که در دوره پنجم سازمان نظام پرستاری می توان آنها را پیگیری نمود.

منبع: خبرگزاری مهر

منبع: آفتاب

کلیدواژه: نظام پرستاری وزارت بهداشت بیماران پرستاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۵۹۷۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور

معاون آمار و برنامه‌ریزی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان یزد گفت: متاسفانه تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور حس می‌شود و بر همین اساس باید در اجرای برنامه هفتم توسعه اهتمام ویژه‌ای داشته باشیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از یزد و به نقل از روابط عمومی سازمان برنامه و بودجه استان یزد، جعفر رحمانی در نشست تبیین مبانی و احکام برنامه هفتم توسعه کشور که با حضور معاون امور برنامه‌های توسعه امور برنامه‌ریزی سازمان برنامه و بودجه کشور و جمعی از معاونان برنامه و بودجه (طرح و برنامه) دستگاه‌های اجرایی در محل سالن اندیشه این سازمان برگزار شد؛ از نتایج اجرایی نشدن کامل برنامه ششم توسعه مانند عدم تحقق رشد اقتصادی در دهه ۹۰ شمسی سخن گفت.

رحمانی با تاکید بر اینکه اجرای کامل این برنامه و به ویژه استقرار نظام درآمد- هزینه استانی می‌تواند جهش تولید با مشارکت مردم را تسریع کند، گفت: متأسفانه تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور حس می‌شود و بر همین اساس باید در اجرای برنامه هفتم توسعه اهتمام ویژه‌ای داشته باشیم.

وی با بیان اینکه برنامه ششم توسعه کشور از برنامه‌های توسعه‌ای ناموفق کشور بود و تنها فقط ۳۰ درصد از آن محقق شده است، افزود: اگر برنامه‌ای را به نحو احسن تدوین، اما درست اجرا نکنیم، نتیجه آن کاهش سرمایه‌های اجتماعی و عدم اعتماد مردم نسبت به برنامه‌ریزی میان مدت و بلند مدت در کشور خواهد شد.

رحمانی ناترازی‌های انرژی و مالی در کشور را جدی خواند و گفت: برنامه هفتم توسعه با تغییر نگرش و به صورت مساله محور و با تاکید بر رشد فراگیر تدوین شده و دو اصل اولویت‌بندی درست و سازوکار انگیزشی کارا و اثربخش در آن دیده شده است.

وی با تاکید بر اینکه همه مدیران استانی و مقامات کشوری در مقابل نسل آینده کشور مسئولیت دارند تا در پنج سال آینده ایرانی آبادتر بسازند، گفت: برنامه هفتم توسعه کشور متفاوت‌تر از سایر برنامه‌های توسعه‌ای قبلی در کشور است چرا که ضمن ایجاد انگیزه در افراد می‌تواند تحول در نظام اداری ایجاد کند و به تبع آن بسیاری از مشکلات و گرفتاری‌های مردم در پایان اجرای این برنامه مرتفع خواهد شد.

معاون آمار و برنامه‌ریزی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان یزد با اشاره به شعار سال و تحقق آن، جهش تولید با مشارکت مردم را تنها از مسیر پایبندی به اصول برنامه هفتم توسعه کشور امکان پذیر دانست و بیان داشت: نیاز داریم برای نقش دادن به مردم در رسیدن به رشد اقتصاد و جهش تولید، بار دیگر اعتماد را به آنان بگردانیم که این امر مستلزم تلاش جدی همگان است و استقرار جدی نظام درآمد- هزینه استانی می‌تواند نقش موثرتری به استان‌ها در ۵ سال آینده بدهد.

رحمانی با بیان اینکه رشد اقتصادی در کشور کیک اقتصاد را بزرگ‌تر کرده و موجب آن می‌شود که مردم بیشتری از آن منفعت ببرند، اظهار داشت: خوشبختانه دولت سیزدهم در ابتدا با نگاه ویژه به برنامه محوری در صدد اداره کشور به صورت عقلانی است و پیشران‌ها، مسائل بحران‌ساز و بسترها در برنامه هفتم توسعه به درستی دیده شده است.

وی با یادآوری اینکه استان یزد در برنامه محوری در کشور پیشرو بوده و تاکنون برنامه‌های تحولی زیادی همچون یزدِنوین، یزدِ بهره‌ور و یزدِ نوآور را تدوین و به مرحله اجرا گذاشته است، تاکید کرد: راهی جز اینکه طبق برنامه اصولی و عقلانی در کشور و به تبع آن در استان شروع کنیم به اصلاح ساختارها و رفع ناترازی‌های موجود بپردازیم وجود ندارد.

در ادامه این نشست افشین کسالائی، معاون امور برنامه‌های توسعه امور برنامه‌ریزی سازمان برنامه و بودجه کشور به تجزیه و تحلیل نظام برنامه‌ریزی کشور و تبیین نقشه‌راه برنامه هفتم توسعه پرداخت و با بیان اینکه برای تحقق اهداف در استان‌ها باید به سمت برنامه‌محوری حرکت کرد، اظهار داشت: برنامه‌های عملیاتی ستون فقرات نظام برنامه‌ریزی است.

به گفته معاون امور برنامه‌های توسعه امور برنامه‌ریزی سازمان برنامه و بودجه کشور، اجرایی شدن برنامه هفتم توسعه تنها بر منابع عمومی متکی نیست و خلق و تجهیز منابع جدید، باید توسط مدیران در نظر گرفته شود.

کسلائیی با اشاره به اینکه برنامه هفتم توسعه علاوه بر ترسیم وضع موجود، آینده اقتصاد و توسعه کشور در سطوح متعدد را مورد توجه قرار داده است، بیان داشت: برنامه هفتم توسعه ناگزیر به برنامه محور بودن است و برای اولین بار این برنامه با پارادایم رشد فراگیر و مبتنی بر سه سطح اصلی‌ترین پیشران‌ها، رد مهمترین بحران‌ها و خلق مهمترین بسترهای پیشرفت کشور ترسیم شده است.

در پایان این نشست حاضرین به طرح سوالات و ابهامات خود در خصوص این برنامه پرداختند و نظرات و دیدگاه‌هایشان را نیز بیان کردند.

کد خبر 747957

دیگر خبرها

  • نظام آموزشی اردستان، معاونت آموزشی و پرورشی ندارد
  • تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور
  • مجلس ، بودجه سازمان بهزیستی را افزایش دهد
  • جذب و به کارگیری پرستاران دوران کرونا
  • وضعیت استخدام پرستاران دوران کرونا
  • جذب پرستاران در مراکز درمانی اولویت وزارت بهداشت
  • جذب ۲۱ هزار پرستار بویژه نیروی طرحی دوران کرونا/ تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران
  • استخدام ۲۱ هزار پرستار / تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران
  • تشریح دستاوردهای پلیس در مبارزه با انواع جرایم سازمان یافته و شبکه ای
  • تشریح پرونده‌های قاچاق دختران و خانه‌های فساد/ دستگیری ۹۶نفر