Web Analytics Made Easy - Statcounter

خسروی گفت: تحریم جدیدی که آمریکا اعمال کرده است تا حدودی در بحث تامین مواد دارویی می‌تواند مشکل زا باشد که اگر دولت سیاست‌های درستی تنظیم کند قطعا می‌توانیم آن را هم دور بزنیم. چرا که در ایران پادزهر تحریم‌ها به بانک مرکزی و صندوق توسعه تزریق شده است.

بهزاد خسروی، کارشناس راهبردی مسائل اقتصادی در گفت و گو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به تحریم های جدید آمریکا علیه بانک مرکزی و صندوق توسعه ملی بیان کرد: در بحث تحریم آمریکا علیه ایران ۲ رویکرد وجود دارد که یکی جنگ سخت افزاری اقتصادی، یعنی آغاز تحریم نهاد ها و افراد بود و دیگری جو روانی و رسانه ای که به زبان اقتصادی، آن را جنگ نرم افزاری می نامند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او ادامه داد: جنگ سخت افزاری که همان تحریم های اولیه یعنی تحریم بانک مرکزی، بانک های عامل، افراد خاص، سپاه پاسداران و سایر اورگان های دولتی بود، مدت هاست که شکل گرفته است و به طور عملی دیگر هیچ نهاد یا اورگانی نمانده است که آمریکا قصد تحریم آن را داشته باشد.

این کارشناس اقتصادی بیان کرد: تحریم های گذشته کارکردشان با تحریم های ثانویه تفاوتی ندارد؛ تحریم های جدید هم همین روند را ادامه می دهد اما نکته ای که باید به آن توجه کرد اثرات جنگ رسانه ایست.

بیشتر بخوانید: تحریم بانک مرکزی تاثیری بر تبادل مالی و ارزی ایران ندارد افزایش قدرت تاب آوری اقتصاد ایران حاکی از پایان تاثیر تحریم هاست

خسروی گفت: از یک سال و نیم قبل تا به حال قدرت تاب آوری اقتصاد ایران در برابر تحریم‌ها افزایش پیدا کرده و اثرات تحریم‌ها در ایران تخلیه شده است، یعنی ما از اوج تحریم‌ها عبور کرده ایم به طوری که بانک جهانی، اقتصاد ایران در ۲۰۲۰ را به سمت رشد پیش بینی کرده است.

او تاکید کرد: دفتر کنترل دارایی‌های خارجی که زیر نظر خزانه داری آمریکاست؛ برای اینکه تاثیر سیاست‌های تحریمی را بر بازارهای کشور اعمال کند هر چند وقت یکبار با لفظ "تحریم های جدید" قصد ایجاد تنش در فعالیت های اقتصادی ایران را دارد، این درحالی است که بانک مرکزی و صندوق توسعه ملی، قبل تر هم تحریم بودند و واژه تحریم به دلیل "تامین مالی تروریسم جهانی"، صرفا برای افزایش تاثیر جو منفی روانی بر بازارهاست.

این استاد دانشگاه تاکید کرد: دستور مقام معظم رهبری به منظور وسعت بخشیدن پیمان‌های ۲جانبه پولی بین کشور‌های همسایه، اوراسیا و عضو پیمان شانگ‌های مسبب کاهش تاثیر تحریم ها بر اقتصاد ایران شد .در شرایط فعلی با ۴۰ میلیارد دلار می‌توان اقتصاد را از دوران شدید تحریم عبور داد که معتقدم در ارتباطات با کشور‌های همسایه، این روند عملیاتی شده است، روسیه و چین  نیز به همراهی ایران آمده اند تا دلار را از سیستم تجاری خود خارج کنند.

خسروی تصریح کرد: فقط ایران نیست که تحریم شده بلکه روسیه نیز در بخش‌هایی مورد تحریم قرار گرفته است. در یک مقطعی که چین، کره شمالی و برخی کشور ها در جنگ تعرفه‌ای با آمریکا قرار داشتند کارشناسان از ناکامی این جنگ و متضرر شدن آمریکا خبر می دادند، اخیرا آمریکا ۳۰۰ قلم کالای خود را معاف از تعرفه و مالیات قرار داد که خود بیانگر شکست در جنگ تعرفه ای بود. تمام کارشناسان معتقد بودند که تحریم‌های آمریکا در بلند مدت اقتصاد این کشور را فلج خواهد کرد.

این کارشناس اقتصادی بیان کرد: دولت، اقتصاد ایران را در جنگ تحمیلی با ۱۶ میلیارد دلار  اداره می‌کرد، هم اکنون نیز با ۴۰ میلیارد دلار تجارت خارجی  اقتصاد  مدیریت می شود چه بسا  در داخل هم باید هزینه‌های دولت با اعمال اقتصاد مقاومتی کاهش پیدا کند.

خسروی گفت: تحریم جدیدی که آمریکا اعمال کرده است تا حدودی در بحث تامین مواد دارویی می‌تواند مشکل‌زا باشد که با اعمال دولت سیاست‌های به موقع، این تحریم ها را نیز از سر می گذراند. چرا که معتقدم  پادزهر تحریم‌ها در نهادهایی نظیر بانک مرکزی و صندوق توسعه ملی تزریق شده است.

این استاد دانشگاه در پایان بیان کرد؛ دومین مسیری که تحریم‌های آمریکا را دور می‌زند افزایش چشمگیر رایزنان بازرگانی است، در جلسات ستاد اقتصاد مقاومتی بارها به این موضوع پرداخته شده است. هدف اصلی ستاد اقتصاد مقاومتی، افزایش تعداد رایزن‌ها به ۶۰ نفر بود، اما به علت عدم تامین بودجه هم اکنون ۶ رایزن بازرگانی فعال هستند که امیدواریم این روند با جایگزینی رایزنان بازرگانی افتخاری جبران شود.

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار اقتصادی صندوق توسعه ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۶۱۰۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مذاکره با بانك توسعه اسلامی برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا از وزارت اقتصاد، سید احسان خاندوزی که برای شرکت در پنجاهمین مجمع بانک توسعه اسلامی به ریاض سفر کرده است در گفتگویی اظهار کرد: امسال پنجاهمین سالگرد تاسیس بانک توسعه اسلامی به عنوان بزرگترین نهاد مالی کشور‌های مسلمان است.

وی ادامه داد: ۵۷ کشور مسلمان عضو از تسهیلاتی که این بانک برای پروژه‌های زیرساختی انرژی آموزش بهداشت و سلامت تزریق می‌کند استفاده می‌کنند، ما هم در ایران به عنوان یکی از سه سهامدار بزرگ که از ابتدا نقش آفرین بودیم در پنجاهمین سالگرد مجمع عمومی بانک در ریاض شرکت فعالانه داشتیم.

خاندوزی گفت: در این اجلاس هم بخش خصوصی کشور مشارکت وسیعی داشت، هم نمایندگان بخش‌های دولتی، وزارت اقتصاد و سایر وزارتخانه‌های ذیربط در این دوره حضور فعال دارند.

وی تاکید کرد: تنها نهادی که علی رغم تحریم‌های ظالمانه آمریکا همچنان در تامین مالی پروژه‌ها از اعتبارات بین‌المللی به طرح‌های عمرانی کشور کمک می‌کند، بانک توسعه اسلامی است.

وزیر اقتصاد یادآور شد: ما امروز ۱۱ طرح مهم در استان‌های مختلف داریم که تامین مالی آنها به صورت ارزی توسط بانک توسعه اسلامی انجام می‌شود.

وی گفت: در سال‌های ۹۷ تا ۱۴۰۰ مشکلاتی در نظام بازپرداخت ایران وجود داشت که موجب توقف عمرانی جمهوری اسلامی ایران شده بود؛ دولت سیزدهم با اهتمام جدی این موانع و مشکلات را برطرف کرد و مجدداً شاهد این هستیم که تزریق به پروژه‌های ایران از سوی بانک توسعه اسلامی آغاز شده است.

وی اظهار کرد: در مجمع سالانه بانک توسعه اسلامی غیر از اینکه صورت‌های مالی بانک به تصویب می‌رسد، خط مشی سال آینده بانک توسعه اسلامی نیز توسط وزرای قتصاد عضو تعیین می‌شود.

وی با اشاره به پیشنهاد ایران که در این نشست مطرح خواهد شد، گفت: یک پیشنهاد مهم پنجره تامین مالی ترجیحی است که با نرخ‌های ترجیحی و حمایتی بتواند از طرح‌ها در کشور‌هایی که نیاز به پروژه‌های حمایتی دارند استفاده کند. جمهوری اسلامی ایران پیشنهاد خود را برای تاسیس این پنجره تامین مالی ترجیحی ارائه داده است و امیدواریم مصوب شود.

خاندوزی خبر داد: یکی از نکاتی که در دستور کار مذاکرات ما با بانک توسعه اسلامی است؛ اضافه کردن سه پروژه مهم حوزه بهداشتی درمانی و دانش بنیان کشور به ۱۱ پروژه‌ای است که قبلاً تامین مالی آنها توسط بانک توسعه اسلامی انجام شد.

وی تاکید کرد: در حاشیه اجلاس سالانه جلساتی با وزرای اقتصادی کشور‌های عضو به خصوص کشور‌های هدف که نقش پررنگ تری در تعاملات اقتصادی ما دارند به ویژه در خاورمیانه و شمال آفریقابه صورت دوجانبه تنظیم کرده‌ایم؛ البته دیدار مفصلی با همتای سعودی خود خواهم داشت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بهبود اقتصادی؛ از میدان «واقعیت» تا میدان «تصویر»
  • چرا ایران تحریم‌ناپذیر است؟
  • مذاکره با بانك توسعه اسلامی برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران
  • دولت در حوزه اقتصادی از ابتدا ضعیف بود | به انتخابات آمریکا نزدیک شویم ارز صعودی می‌شود
  • سفر رئیس کل بانک مرکزی به عربستان
  • عملیات «وعده صادق» نشان داد جنگ‌هراسی در اقتصاد تاثیرگذار نیست
  • قالیباف به بانک مرکزی اولتیماتوم داد
  • پیش‌بینی مرتضی افقه از تاثیر انتخابات آمریکا بر بازار ارز/ منتظر این تغییر باشید
  • مجلس آتش‌بیار معرکه است!
  • توضیح دبیرکل اتاق بازرگانی ایران و عراق درباره بازار دلار