Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-02@03:34:07 GMT

برداشت 24 هزار تن پسته در سیرجان

تاریخ انتشار: ۶ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۲۶۱۸۳۵

برداشت 24 هزار تن پسته در سیرجان

مدیر جهادکشاورزی شهرستان سیرجان گفت: میزان برداشت محصول پسته امسال از ۴۳ هزار هکتار سطح زیر کشت این محصول در سیرجان، بیش از ۲۴ هزار تن پسته خشک خواهد بود که نسبت به سال گذشته تفاوت چشم گیری دارد.

"اکبر محمودآبادی" همزمان با آغاز برداشت محصول پسته از باغات سیرجان در گفت و گو با ایسنا گفت: سال گذشته به دلیل نوسانات دمایی، سرمازدگی پاییزه و عوامل نامساعد جوی، تنها ۲ هزار و ۶۰۰ تن پسته خشک در سیرجان برداشت شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مقام مسئول با بیان اینکه از مجموع ۴۳ هزار هکتار سطح زیر کشت باغات پسته سیرجان، ۹۲۰ هکتار نهال پسته بوده که هنوز بارور نشده است ادامه داد: در ابتدای سال جاری پیش بینی ما از برداشت پسته در سیرجان ۲۸ هزار تن بود که به دلیل عدم گردافشانی فروردین ماه و همچنین به خاطر بارندگی های نامناسب و تابستان داغ که منجر به پوکی پسته می شود، ۲۴ هزار تن پسته برداشت خواهد شد.

وی با بیان اینکه بیشترین ارقام تولید پسته سیرجان را فندقی، احمدآقایی، کله قوچی و اکبری تشکیل می دهد، خاطرنشان کرد: بیش از ۸۰ درصد پسته سیرجان صادر می شود و کشورهای چین، هند و روسیه بیشترین واردات پسته سیرجان را دارند.

محمودآبادی با تاکید بر اینکه استان کرمان در شرایط کم آبی قرار دارد، افزود: در بیش از ۱۱ هزار هکتار از باغات پسته در سیرجان تاکنون سیستم های آبیاری نوین اجرا شده است و یکهزار و ۵۰۰ هکتار نیز برای اجرای این سیستم ها در دست اقدام است چرا که سعی شده با در نظر گرفتن تسهیلات لازم باغداران را به روی آوردن به چنین مکانیزمی، سوق دهیم؛ در چند سال گذشته نزدیک به ۱۰ هزار هکتار از باغات پسته سیرجان به دلیل کاهش منابع آبی، خشک و بی ثمر شده اند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سیرجان اظهار کرد: تعداد ۲۹۲ مجوز راه اندازی و پروانه بهره برداری ترمینال ضبط و فرآوری پسته در شهرستان سیرجان صادر شده که ۸۵ درصد این ترمینال ها با ظرفیت اسمی جمعا ۱۲۲هزار تن پسته تر در سال، فعال هستند.

وی پایان برداشت پسته در سیرجان را دهه اول آبان ماه عنوان کرد و گفت: با توجه به ارتقای استانداردهای غذایی و بهداشتی کشورهایی خریدار پسته سیرجان، توصیه می شود باغداران و ترمینال داران در ضبط و فرآوری بهداشتی و مکانیزه پسته اهتمام جدی داشته باشند.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: پسته کاشت پسته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۶۱۸۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خاموشی چاه‌های کشاورزی در رفسنجان

وحید حسیبی مدیر منابع آب رفسنجان در جلسه حفاظت از منابع آب این شهرستان که به ریاست فرماندار و با حضور معاون توسعه و برنامه ریزی فرمانداری، معاون دادستان و جمعی از مسئولین مربوطه برگزار شد، گفت: با توجه به بارندگی‌های اخیر و سامانه بارشی که قرار است نیمه هفته جاری وارد شهرستان شود و البته برای مدیریت توأمان آب و برق؛ چاه موتور‌های کشاورزی رفسنجان تا ۶ صبح روز ۱۶ اردیبهشت ماه تعطیل خواهند شد.

 وی افزود: بایستی از منابع آب زیرزمینی حفاظت کنیم و اجازه ندهیم نسل آینده با بحران کم آبی و بی آبی مواجه شود.

حسین رضایی فرماندار شهرستان رفسنجان نیز در این خصوص گفت: با توجه به بارش‌های خوب روز‌های گذشته و نیز نظرات علمی کارشناسان پژوهشکده پسته ایران که آبیاری درختان پسته با توجه به مرحله رشدی درختان و احتمال بارندگی در روز‌های آینده و افزایش رطوبت هوا باعث ریزش گل، خوشه و تشدید عارضه لکه پوستی استخوانی (عارضه کشمشو) می‌شود؛ لذا در جلسه کارگروه شهرستانی سازگاری با کم آبی با پیشنهاد خاموشی یک هفته‌ای برای اجرای مدیریت توامان منابع آب و مصرف برق چاه‌های کشاورزی موافقت شد.

 وی افزود: طبق نظر کارشناسان پژهشکده پسته ایران و مدیریت جهاد کشاورزی توصیه می‌شود در صورت بالا بودن میزان بارش‌ها تا چند روز پس از بارندگی، برای کاهش خسارت به محصول علاوه بر آبیاری نکردن از هرگونه محلول پاشی و سمپاشی تا کاهش رطوبت خوداری شود.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • بیش از ۲۱ هزار گندم در سیستان و بلوچستان خریداری شد
  • برداشت گیاهان دارویی از رویشگاه‌های هرمزگان
  • سطح زیرکشت کلزا در آذربایجان‌غربی ۲ برابر شد/پیش‌بینی برداشت حدود ۱۲ هزار تنی
  • کشت نیشکر در ۲۹ هکتار از زمین‌های کشاورزی گیلان
  • آغاز برداشت بیش از ۸۰۰ تن گل محمدی از مزارع قم
  • خاموشی چاه‌های کشاورزی در رفسنجان
  • برنامه ریزی جهاد کشاورزی برای افزایش ۳۰ درصدی کشت پنبه در گلستان + فیلم
  • برنامه ریزی جهاد کشاورزی برای افزایش ۳۰ درصدی کشت پنبه در گلستان
  • پیش بینی برداشت بیش از سه هزار تن انگور امسال از تاکستانهای مهاباد
  • باغات مرکبات مازندران شناسنامه‌دار می‌شوند