Web Analytics Made Easy - Statcounter

علیرضا مناقبی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا در خصوص تشکیل وزارت تجارت و امور بازرگانی گفت: این اتفاق باید زودتر صورت می‌گرفت زیرا تجارت و به خصوص واردات یک کار تخصصی است و برای تصمیم‌گیری‌های درست و اتخاذ سیاست‌های مناسب باید متخصصان این حوزه تصمیم‌گیر باشند. همان‌طور که بخش صنعت نیز یک کار تخصصی به شمار می‌رود و امور آن باید توسط متخصصان همان حوزه سامان بگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در کشور ما یکسری تصمیمات حاکمیتی است که در آن وزارتخانه و شخص وزیر هیچ نقشی ندارد. به طور مثال اگر این گروه بگویند واردات فلان کالا ممنوع است، هیچ مخالفتی نمی‌توان با آن کرد و باید آن را اجرا کرد. اما برای سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی می‌توان از کارشناسان و تشکل‌های تخصصی این حوزه استفاده کرد. باید توجه داشت که امروزه تجارت خارجی یکی از پایه‌های اقتصاد هر کشوری به حساب می‌آید.

وی در پاسخ به این سوال که آیا اهداف تجمیع وزارت صنعت و معدن با وزارت بازرگانی محقق شد یا خیر، گفت: یکی از استدلال‌های آن زمان این بود که دولت کوچکتر شود اما امروز می‌بینیم که دولت فربه‌تر شده و حتی تعداد پرسنل افزایش پیدا کرده است. از طرف دیگر بروکراسی اداری، درگیری‌ها و مشکلات مردم با کارمندان دولتی در این حوزه چندبرابر شده است. اگر آقایان کشورهای دیگر را مثال می‌زنند باید به این نکته نیز توجه داشته باشند که نوع تفکر و دیدگاه آنها با ما متفاوت است. فرهنگ اجتماعی، طرز برخورد با ارباب‌رجوع و انجام کارهای اداری بیشتر کشورهای دنیا با ما تفاوت دارد و هر کسی متوجه این تفاوت‌ها است.

وی ادامه داد: تولید تحت تاثیر واردات قرار دارد و اگر واردات خوبی نداشته باشیم تولید ما نیز ضربه می‌بیند. اگر واردات مواد اولیه برنامه‌ریزی شده صورت نگیرد و نتوانیم کالای باکیفیت و قیمت مناسب خریداری کنیم، قطعا تولید و در نهایت صادرات ضربه خواهد خورد. متاسفانه یک طرز تفکر در بخشی از بدنه تصمیم‌گیری کشور وجود دارد که به دنبال حرکت کردن در جهت خلاف آب است. همین امر سبب می‌شود که یکسری کالای استراتژیک وارد شود اما در نهایت متوجه شویم که چندبرابر نیاز کشور وارد شده و علاوه بر هزینه انبارداری، در آخر نیز باید به علت فساد آنها را معدوم کنیم.

مناقبی تصریح کرد: تجمیع وزارت صنعت و بازرگانی مانند سازمان حمایت از مصرف‌کننده و تولیدکننده است که هر دوی آنها با یکدیگر تفاوت دارند و اصلا در یک مقوله نمی‌گنجند. نمی‌توان از مصرف‌کننده حمایت کرد و همزمان تولیدکنندگان را نیز تقویت کرد.

وی افزود: اکنون سوالی که از سیاست‌گذاران و نمایندگان مجلس باید توسط جامعه مطرح شود این است که چرا شش ماه پیش این طرح تصویب نشد؟ اکنون چه اتفاقی افتاده که آقایان به این نتیجه رسیدند؟ هزینه این شش ماه تاخیر و نابسامانی‌هایی که در بازار شاهد بودیم؛ از گوشت گرفته تا لوازم‌التحریر را چه کسی باید پرداخت کند؟

مناقبی در خصوص تاثیر تشکیل وزارت تجارت و بازرگانی بر بازار گفت: اگر باز هم بحث تصدی‌گیری و عدم رقابت و شفافیت مطرح باشد، تشکیل این وزارتخانه هیچ سودی نخواهد داشت. تا زمانی که کار مردم را به مردم ندهیم و یک رقابت شفافی در بخش تجارت وجود نداشته باشد، اینگونه تصمیم‌گیری‌ها فقط برای کشور هزینه‌زا است. اقتصاد موجود زنده‌ای است که بسیار حساس است و به هر حرکت و یا صحبتی عکس‌العمل نشان می‌دهد. پس باید بگذارید این موجود در مسیر طبیعی خود حرکت کند که این مسیر، رقابت، شفافیت و نظارت توسط حاکمیت است.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: جامعه گوشت نمایندگان مجلس وزارت بازرگانی سیاست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۶۲۶۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واردات میوه های گرمسیری زمینه رشد تجارت خارجی را فراهم می کند

ایسنا/کردستان رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: در حال حاضر آمادگی کامل برای واردات میوه‌های گرمسیری از مرز باشماق به کشور وجود دارد و تجار و بازرگانان قطعاً از این موضوع استقبال می‌کنند و زمینه رشد تجارت خارجی در استان فراهم خواهد شد.

پیمان اسکندری در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: دو مرز رسمی سیرانبند بانه و باشماق مریوان در سال‌های اخیر در حوزه تجارت خارجی فعالیت خوبی داشته‌اند و سالانه ۲۷۰ هزار تن محصولات کشاورزی از طریق این مرزها به خارج از کشور صادر شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان افزود: تجار و بازرگانان استان و سایر استان‌ها همواره درخواست ورود میوه‌های گرمسیری از مرز باشماق داشته‌اند.

اسکندری با بیان اینکه بندر لاذقیه سوریه و بندر بصره در کشور عراق به این دو مرز نزدیک است و موجب کاهش قیمت تمام شده این محصولات در کشور می‌شود، بیان کرد: درخواست‌های این تجار و بازرگانان را طی یکی دو سال اخیر با حضور استاندار و همکاری سازمان حفظ نباتات کشور پیگیری کردیم و در نهایت خوشبختانه موفق به کسب این مجوز برای مرز باشماق شدیم.

وی اضافه کرد: مجوز واردات میوه‌های گرمسیری از مرز باشماق مریوان از ۱۲ اردیبهشت ماه جاری صادر شده است که این مهم موجب گسترش مبادلات مرزی خارجی خواهد شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان افزود: یک سری مشکلات زیرساختی مانند آزمایشگاه قرنطینه، ساختمان و نیروی متخصص وجود داشت که با همکاری سازمان حفظ نباتات کشور این مشکلات و موانع حل شد.

وی افزود: در حال حاضر آمادگی کامل برای واردات میوه‌های گرمسیری از مرز باشماق به کشور وجود دارد و تجار و بازرگانان قطعاً از این موضوع استقبال می‌کنند و زمینه رشد تجارت خارجی در استان فراهم خواهد شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مجوز واردات ۲ هزار دستگاه اتوبوس برون‌شهری صادر شد+ سند
  • مجوز واردات ۲ هزار دستگاه اتوبوس برون‌شهری با عمر کمتر از پنج سال صادر شد
  • صدور مجوز واردات ۲ هزار دستگاه اتوبوس برون شهری دست دوم
  • مجوز واردات ۲ هزار دستگاه اتوبوس برون شهری صادر شد
  • اولین سخنگوی وزارت خارجه؛ زاده هوش مصنوعی
  • واردات میوه های گرمسیری زمینه رشد تجارت خارجی را فراهم می کند
  • درخواست آمریکا از چین برای مهار ایران
  • درخواست آمریکا از چین برای مهار ایران/ پکن اهرم فشار علیه تهران دارد؟
  • چند درصد بودجه آموزش و پرورش صرف پرداخت حقوق می شود؟ | بیشترین جهش بودجه ای در این وزارتخانه
  • اردوغان: به تجارت ۹.۵ میلیارد دلاری با اسرائیل پایان دادیم