Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-03@21:11:24 GMT

مسن‌ترین وجوان‌ترین استانهای کشور

تاریخ انتشار: ۶ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۲۶۶۵۶۰

معاون بهداشت وزیر بهداشت ضمن ارایه توضیحاتی درباره روند سالمندی در کشور، گفت: بیشترین سهم سالمندی در کشور مربوط به استان گیلان و کمترین سهم سالمندی در استان سیستان و بلوچستان است. ناطقان: دکتر رئیسی در نشست خبری با اصحاب رسانه در آستانه روز سالمند گفت: آخرین آماری که درباره جامعه آماری سالمند کشور داریم مربوط به سال ٩٥ است و اعدادی که عنوان می‌شود مربوط به پژوهشی است که در آن سال انجام شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با تاکید بر برنامه‌ریزی برای سالمندی سالم در جامعه گفت: در سه دهه اخیر امید به زندگی در کشور از ٥٠ به ٧٠ سال رسیده؛ بصورتیکه امید به زندگی مردان ٦٠ تا ٦٤ سال ۲۱/۴ درصد و در زنان این گروه ۲۳/۴ درصد است.

وی افزود: در سال٩٥ نیز ۹/۲۸ درصد جمعیت کشور سالمند بودند که هم اکنون این آمار به ١٠ درصد رسیده؛ یعنی ۱۰ درصد جمعیت کشور بالای٦٠سال هستند.

رئیسی خاطر نشان کرد: تا ۳۰ سال آینده ٣٠ درصد جمعیت کشور سالمند هستند؛ یعنی از هر سه نفر یک نفر سالمند هستند. بیشترین سهم سالمندی در کشور مربوط به استان گیلان  و کمترین سهم سالمندی در استان سیستان و بلوچستان هستند. رشد جمعیت به سمت سالمندی در استان‌های البرز و مازندران  بالاست؛ یعنی رشد پیر شدن جمعیت‌شان زیاد است و در استان گیلان این رشد به نسبت دیگر استان‌ها بالاتر است.

رئیسی درباره توزیع سنی سالمندی در کشور خاطر نشان کرد: تعداد مردان سالمندی به ازای هر ١٠٠ زن سالمند ۹۷/۶ درصد است یعنی حدود ۲/۴ درصد تعداد مردان سالمند از زنان سالمند کمتر است.همچنین نرخ مشارکت سالمندان نیز گفت: این آمار ۱۲.۲ درصد است.۸۹ درصد مردان سالمند در ایران دارای ھمسر  و ۴۷ درصد زنان سالمند دارای ھمسر ھستند.

وی در خصوص بیمه سالمندان افزود: ۹۴ درصد سالمندان بیمه پایه دارند؛ اما ۳۱/۳۴ درصد این افراد تحت پوشش بیمه تکمیلی ھستند.

وی با بیان اینکه ۳۶ درصد سالمندان اضافه وزن دارند، گفت:  ۲۲ درصد چاق و ۴ درصد آن‌ھا لاغر ھستند. بیش از نیمی از خانوادہ‌ھای زن سرپرست نیز سالمند ھستند.

 رئیسی گفت: بیماری‌های قلبی _عروقی، دیابت، بیماری‌های کلیوی و سرطان‌ھا از علل مرگ سالمندان است و میزان شیوع فشارخون بالا در افراد ۶۰ سال ۳۴/۶ درصد بودہ است. ۲۶ درصد سالمندان در سال گذشته یکبار به زمین خوردند و ۲۰ درصد این زمین خوردگی منجر به شکستگی شدہ است.

وی همچنین گفت: سند ملی سالمندان سه شنبه ۹ مهرماہ با ھمکاری وزارت رفاہ، سازمان مدیریت برنامه ریزی، وزارت بهداشت و درمان و سازمان بهزیستی رونمایی می‌شود و در این راستا ۴۵ برنامه برگزار و دنبال می‌شود.

معاون بهداشت وزارت بهداشت در خصوص برنامه‌های این معاونت که در راستای سند ملی سالمندی اجرا می‌شود، گفت: با همکاری بخش‌های مختلف در معاونت بهداشت بسته‌های خدمتی غیر پزشک را برای سلامت سالمندان ارائه کرده‌ایم. در این بسته‌ها شش دفتر خدمات در خصوص مراقبت از سالمندان به آنها ارائه می‌شود. همچنین شاخص خدمات غیر پزشک را تعریف و تدوین کردیم که این موضوع جدای از بسته‌های تدوین شده برای ارائه خدمات است. این بسته‌ها از طریق سامانه‌های مختلف بررسی می‌شود. همچنین مقوله آموزش در سطوح مختلف پزشکی را پیش از گذشته و به جد در حال دنبال کردن هستیم.

وی افزود: طراحی مراکز بهداشتی و درمانی هماهنگ با شرایط سالمندان از دیگر برنامه‌هایی بود که در مراکز دولتی اجرا شد تا محیط مراکز ارائه خدمات برای سالمندان بهسازی شود. در این راستا برخی طرح‌های پایلوت را در سطح کشور اجرا کردیم؛ به عنوان مثال طرح داروخانه دوستدار سالمند در شیراز برای سالمندان افتتاح شده است.

رئیسی ادامه داد: در خصوص تکمیل بسته ارائه خدمت پزشک خانواده ۴۰ بسته آموزشی در خصوص سلامت سالمندی به پزشکان خانواده ارائه شده است که در این راستا مشارکتی فعال برای بیماری‌های پوکی استخوان نیز داریم تا وضعیت تراکم استخوانی سالمندان غربالگری شده و اقدامات مقتضی انجام شود. همواره یکی از مشکلات اصلی سالمندان شکستگی لگن و استخوان ران است. در سال گذشته ۲۶ درصد آمار سقوط از سالمندان گزارش شده که در این بین ۲۰ درصد آن به شکستگی عضو منجر شده است.

رئیسی در خصوص خشونت علیه سالمندان گفت: در مطالعه صورت گرفته در سال ۹۵ به این موضوع پرداخته نشده است. اما خوشبختانه این آمار در کشور ما عدد قابل توجهی ندارد و نگرانی خاصی بابت آن نداریم.

معاون بهداشت وزارت بهداشت در پایان در خصوص ارائه خدمات پرستاری به سالمندان گفت: برنامه‌هایمان برای خدمات مراقبت در منزل تشدید شده است. این مراقبت‌ها به خاطر مشکلات حرکتی و استخوانی موجود در این رده سنی از اهمیت بالایی برخودار است و در همین راستا دوره‌های بازآموزی برای رشته‌های کادر درمانی و فیزیوتراپی را طراحی کرده‌ایم. منبع: ایسنا برچسب ها: مسن ترین ، جوان ترین ، استان ها

منبع: ناطقان

کلیدواژه: مسن ترین جوان ترین استان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۶۶۵۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۲۳ درصدی ارزش صادرات از استان مرکزی

مدیرکل گمرک استان مرکزی از رشد ۲۳ درصدی ارزش صادرات از استان مرکزی خبر داد و گفت: فروردین ماه امسال ۱۰۶ هزار تن کالا به ارزش ۷۰ میلیون دلار از گمرکات استان مرکزی به ۴۶  کشور جهان صادر شده است. - اخبار استانها -

روح‌الله غلامی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اراک، با اشاره به عملکرد فروردین ماه 1403 اداره کل گمرکات استان مرکزی، اظهار داشت: فروردین ماه امسال 106 هزار تن کالا به ارزش 70 میلیون دلار از گمرکات استان مرکزی به 46  کشور جهان صادر شده است که نشان از رشد 16 درصدی از نظر وزن و 23 درصدی از نظر ارزش دارد.

وی با اشاره به 5 کشور مقصد صادراتی استان از جمله پاکستان و افغانستان 25 درصد، عراق 12 درصد، ترکیه 7 درصد و امارات 5 درصد افزود: عمده کالای صادراتی شامل انواع هیدروکربن‌ها، گاز مایع، پلی اتیلن، روغن صنعتی، قوطی آلومینیوم، ظروف شیشه‌ای، مصنوعات پلاستیکی، محصولات لبنی، دستمال کاغذی و عایق رطوبتی است.  

سرپرست گمرکات استان مرکزی با اشاره به واردات استان عنوان کرد: فروردین‌ماه امسال 13 هزار و 500 تن کالا به ارزش 32 میلیون دلار از 21 کشور به گمرکات استان وارد شده است که  از لحاظ وزن 12 درصد رشد داشته است.

غلامی عمده واردات استان را از 5 کشور امارات، چین، ترکیه، هنگ کنگ و  قطر عنوان کرد و گفت: عمده کالای وارداتی شامل گلیسیرین، ورق فولادی، شمش آلومینیومی، آنتی اکسیدان‌ها، مواد اولیه دارو، موز سبز، اسانس خوراکی، اسانس‌های بهداشتی ، اجزا و قطعات ماشین آلات خط تولید است. 

وی در ارتباط با مبارزه با قاچاق کالا و ارز بیان کرد: 2 پرونده در فروردین ماه توسط گمرک کشف شده که جهت سیر مراحل قضایی به مراجع ذیربط ارسال شده است، همچنین در این مدت  47 پرونده از سایر نهادهای کاشف توسط مرجع رسیدگی به گمرک ارجاع  که کار تطبیق اسناد و تعیین ارزش آن توسط گمرکات استان انجام شده است.  

سرپرست گمرکات استان مرکزی افزود: مجموع درآمدهای وصولی گمرکات استان مبلغ یک هزار و 203 میلیارد ریال بوده که رشد 52 درصدی به همراه داشته است، از این رقم مالیات بر ارزش افزوده با  600 میلیارد ریال و رشد 12 درصدی را پشت سر گذاشته است.  

غلامی خاطرنشان کرد: همچنین در رویه کارنه تیر و ترانزیت مقصد مجموعا تشریفات گمرکی 40 هزار تن کالا  انجام شده است که از لحاظ وزن رشد 37 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل نشان می‌دهد.

انتهای پیام/711/

دیگر خبرها

  • بررسی‌ و مطالعه تقسیم استانهای غربی و شرقی تهران/ لزوم تطبیق طرح با شرایط امروز جمعیتی
  • تشکیل کمپین آموزشی و مراقبتی‌های بهداشتی سالمندان در آبادان
  • تورم به مرز ۷۰ درصد در ترکیه رسید
  • وجود ۷ میلیون مبتلا به دیابت در کشور
  • ۷ میلیون مبتلا به دیابت در کشور/
  • تامین ۲.۵ تا ۳ درصد برق کشور در نیرو‌گاه شهید مفتح
  • افزایش ۹ درصدی صادرات کالا از مازندران
  • رشد ۲۳ درصدی ارزش صادرات از استان مرکزی
  • اهدای ویلچر به خانه سالمندان توسط دانش‌آموزان مدرسه سمای سبز لاهیجان 
  • نرخ عوارض آزادراه‌های کشور ۳۰ درصد افزایش یافت