Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-29@08:48:40 GMT

فضاپیمای هندی‌ها در این تصویر است

تاریخ انتشار: ۶ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۲۶۶۷۳۹

فضاپیمای هندی‌ها در این تصویر است

شاید با نگاهی به عکس زیر تصور کنید که این عکس تنها یک تصویر از ماه و دهانه‌های آن است.

ولی باید گفت: ناسا این عکس را منتشر کرده و گفته که کاوشگر هندی‌ها جایی در این محدوده است و همین نقطه از ماه جایی است که امید یک کشور پشت آن است.

اوایل ماه میلادی جاری "سازمان پژوهش‌های فضایی هند" (ISRO) اعلام کرد که فرود اولین فضاپیمای این کشور در نزدیکی قطب کشف نشده جنوب ماه نافرجام مانده است و فرودگر فضاپیمای "چاندرایان -۲ " (Chandrayaan-۲) موسوم به "ویکرام " (Vikram) در فاصله ۲.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۱ کیلومتری از سطح ماه ارتباط خود با زمین را از دست داده و تماس با کاوشگر چند ثانیه پیش از فرود قطع شده است.

از زمان قطع ارتباط هندی‌ها با این کاوشگر، ایسرو مشغول انجام عملیات‌های نجات بوده است. ناسا هم با ارسال "مدارگرد شناسایی ماه" (LRO) بر فراز منطقه فرود کاوشگر هندی، به ایسرو کمک کرد.

ولی "مدارگرد شناسایی ماه" ناسا هم تاکنون نتوانسته کاوشگر هندی‌ها را پیدا کند.

این فضاپیمای ناسا در تاریخ ۱۷ سپتامبر زمانی‌که بر فراز ناحیه احتمالی فرود ویکرام پرواز می‌کرد، یک عکس از ماه گرفت.

مکان فرودگر ویکرام جایی میان دو دهانه برخوردی ماه به نام‌های "منزینوس" (Manzinus) و "سیمپلیوس" (Simpelius) است.  

آخرین اطلاعات ردیابی شده که "ویکرام" به زمین ارسال کرده، نشان می‌دهد که این ربات از مسیر خارج بوده است و بنا بر گفته ناسا مکان آن هنوز مشخص نیست.

البته فضاپیمای ناسا تنها یک بار از منطقه احتمالی فرود ویکرام گذشته که به علت سایه شدید آفتاب، شرایط رصد نامساعد بوده است. به همین دلیل قصد دارد ماه دیگر هم از فراز این محل عبور کند که احتمالا مشاهده مطلوب‌تری از محل فرود انجام خواهد داد.

به رغم سکوت "ویکرام" و کم‌خبری از "ایسرو" برای انتشار تصاویر فرودگر، "سازمان پژوهش‌های فضایی هند" معتقد است که ماموریت "چاندرایان -۲" به طور کلی موفقیت‌آمیز بوده است و ۹۰ تا ۹۵ درصد از اهداف هندی‌ها را برآورده کرده است.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: علم و فناوری ناسا کاوشگر کره ماه فضاپیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۶۶۷۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(عکس) عنکبوت‌های درحال حرکت روی سطح مریخ

آژانس فضایی اروپا گزارش داده است یک پدیده منحصر به فرد روی مریخ، با عنکبوت‌هایی که در سطح سیاره راه می‌روند اشتباه گرفته می‌شود.

به گزارش فارس، مدارگرد مریخ اکسپرس تصاویری عنکبوت مانند گرفته است، که در واقع فقط ویژگی‌های کوچک و تیره رنگی هستند که با تابش آفتاب بر روی دی‌اکسیدکربن رسوب شده در ماه‌های زمستانی سیاره شروع به شکل گیری می‌کنند.

به گفته آژانس فضایی، نور باعث می‌شود یخ دی اکسید کربن در پایین رسوبات به گاز تبدیل شود، که می‌ترکد و گرد و غبار را به بیرون پرتاب می‌کند.

در حالی که لکه‌ها ممکن است از فضا کوچک به نظر برسند، اما در واقع نسبتا بزرگ هستند. آژانس فضایی اروپا گفت که پهنای این تکه‌ها به ۴۴ متر می‌رسد و در بزرگ‌ترین حالت ممکن است بیش از ۸۰۴ متر عرض داشته باشند.

الگو‌های عنکبوت اولین بار توسط مدارگرد گازی ExoMars Trace مشاهده شده که در سال ۲۰۱۶ به فضا پرتاب شد و در حال مطالعه مریخ برای نشانه‌هایی از حیات احتمالی در گذشته است.

این منطقه که در سال ۱۹۷۲ توسط کاوشگر ناسا کشف شد، به نام Angustus Labyrinthus نیز شناخته می‌شود و در نزدیکی کلاهک قطبی جنوبی سیاره قرار دارد.

به گفته ناسا، مریخ در حال حاضر هوای بهاری را تجربه می‌کند. این آژانس در بیانیه‌ای اعلام کرد مریخ‌نورد کنجکاوی از هوای گرم‌تر این سیاره لذت می‌برد و روی پایش محیطی و کاوش دهانه گیل مریخ کار می‌کند.

دیگر خبرها

  • نخستین تصاویر اشعه‌ایکس از کاوشگر چشم‌خرچنگی
  • فضاپیمای رباتیک چین در روزهای آینده به ماه می‌رود
  • (عکس) عنکبوت‌های درحال حرکت روی سطح مریخ
  • پخت ۱۰ کیلو چلو میگو توسط آشپز مشهور هندی (فیلم)
  • بادبان خورشیدی ناسا در فضا باز شد
  • چند حقیقت شگفت انگیز درباره کشور هند و فرهنگ مردم آن
  • هند به نمایشگاه کتاب تهران نرسید،‌ یمن جایگزین شد
  • هندی‌ها به نمایشگاه کتاب تهران نمی‌آیند؟
  • طرز پخت ۵۰ کیلو چلو خورشت زبان گاومیش توسط آشپز هندی (فیلم)
  • برنج هندی عقب‌نشینی کرد