Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از سناِ همایون دارابی یکی از کارشناسان بازار سرمایه؛ بابیان اینکه، در دوسال ونیم اخیر دیدیم برخلاف کسانی که ریسک بازار ارز را پذیرفته و وارد آن بازار شدند، سهامداران در بورس به سادگی و بدون استرس و فراز و فرود شدید، ارزش دارایی خود را حفظ شده دیدند و بازدهی مناسبی کسب کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ظهار داشت: البته این انتظار که بازار باید همیشه سبز یا در حال رشد باشد ، انتظار معقولی نیست چون در این صورت شاخص ها و قیمت ها باید به سمت بی نهایت میل کنند.

وی با بیان اینکه قطعا بازار در ذات خود فراز و فرود دارد ، افزود: هم اکنون بیش از ۱۷ماه است که رشد در بازار را شاهد هستیم ؛ هرچند بخشی از این رشد ناشی از ماهیت تورمی و کاهش ارزش ریال و تنظیم بازار با سطوح جدید قیمتی بوده است.

دارابی گفت: در این شرایط تجربه دوره های اصلاح و استراحت که در آن قیمت ها خود را با واقعیت های شرکت ها –مندرج درگزارش ها-تطبیق داده یا معامله گران اقدام به شناسایی سود می کنند، طبیعی است و ما باید فضای بازار سرمایه را به این سمت ببریم که سرمایه گذاران کمتر به این نوسان ها و اصلاح و فراز و فرودها توجه کنند و بیشتر دید بلند مدت داشته باشند.

پیام روشن بازار سرمایه

این کارشناس بازار سرمایه افزود: بورس تهران ، همیشه خود را در بلند مدت اثبات کرده است؛ در همین دوسال و نیم اخیر دیدیم برخلاف کسانی که ریسک بازار ارز را تحمل کردند و وارد آن بازار شدند سهامداران به سادگی بدون استرس و بدون فراز و فرود شدید ارزش دارایی خود را در بورس حفظ شده دیدند.

به گفته دارابی، این مساله یک پیام روشن برای سرمایه گذاران دارد و آن اینکه بورس در بلند مدت یک محل سرمایه گذاری کم ریسک  با بازدهی معقول و مناسب است پس توصیه عمده به سرمایه گذاران این است که بدون توجه به نوسان های مقطعی، سهام خود را برای بلند مدت نگه دارند .

وی افزود: شرکت ها از ابتدای دهه ۹۰دوره های مختلفی از تحریم را پشت سر گذاشته اند و اگر عملکرد گروه های سهام بنیادی را در این دوره ها  نگاه کنید ، بیشتر از شرایط کلی بازار –که البته در کوتاه مدت بیشتر به چشم می آید- در بلندمدت بازار ساختار مستحکم، با ثبات و کم ریسکی را به نمایش می گذارد و نشان می دهد که بورس از دیگر بازارهای سرمایه گذاری قابل اتکاتر است.

این کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این سوال که با توجه به افزایش نقدینگی تزریقی به بازار سرمایه ، چقدر احتمال کاهش فشار عرضه و افزایش تقاضا وجود دارد، گفت: این یک چالش سنتی در بازار سهام بوده که در مواقع اقبال گسترده عمومی مردم به بورس چالش های متعددی در بازار رخ می دهد و یکی از آنها کمبود عرضه و افزایش قیمت ها است.

 دارابی با بیان اینکه این یک فرصت است و مسوولان بازار و دولت باید از این مقوله استفاده کنند افزود: قطعا باید عرضه های اولیه را به تعداد بالا انجام داد ؛ هم اکنون لیست بلندی از شرکت ها برای حضور در بازار سرمایه منتظر هستند و جا دارد که در این دوره رشد،  به مساله پذیرش ها سرعت داده شود.

عرضه اولیه یک شرکت در هفته ممکن است؟

وی ادامه داد: کاملا طبیعی است که همه صنوف و رشته ها در یک دوره رشد یا رونق بیشتر فعالیت کنند و الان بورس هم همین شرایط را دارد؛ اقتصاد ایران قطعا ظرفیت و زایش عرضه اولیه یا پذیره نویسی حداقل یک شرکت در هفته را دارد.

 این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: باید به دنبال شرکت ها و انجمن ها و هلدینگ ها رفت و آنها را به بازار آورد؛ این امر هم سفره بازار را متنوع می کند و هم از تاثیرات منفی ورود حجم بزرگی از نقدینگی خواهد کاست.

دارابی با بیان اینکه باید در همین حال سهام صندوق های تثبیتی و کنترلی بازار عرضه شوند و دولت نیز مورد مطالبه گری قرارگیرد، اظهار داشت:سال گذشته وزیر کار و تعاون، وعده عرضه سهام شرکت های زیر مجموعه و خروج از بنگاه داری را داد؛ این مطالبه گری باید باشد که این وعده با عرضه چند گاوداری آنهم به صورت محدود خاتمه نیابد؛ بلکه باید شرکت های بزرگ با کمک مسوولان بازار عرضه شوند و همه اینها کمک می کنند تا بازار وضعیت رشد خود را برای مدت طولانی تری حفظ کرده وتنوع و عمق بازار افزایش پیدا کند.

تجدید ارزیابی دارایی‌ ها، نیازمند قانون دائمی

وی در ادامه این گفت و گو در پاسخ به این سوال که در تحلیل شرایط آتی بازار چه وزنی به اخبار تجدید ارزیابی دارایی‌ شرکت ها می دهید، گفت: تجدید ارزیابی در کشورهای دارای تورم بالا یک مساله مهم است ؛ واقعا این مساله باید به صورت سیستماتیک و با یک قانون دائمی در مجلس شورای اسلامی حل شود ، چون اختلاف میان ارزش روز دارایی ها و ارزش دفتری یکی از عوامل ایجاد فساد و رانت است و به زیان مستقیم سهامداران بنگاه ها تمام خواهد شد.

این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: در همین حال شایعات در مورد ارزش روز دارایی های شرکت های قدیمی و کوچک هم یکی از ابزار شناخته شده سفته بازی در بازار است که با شایعه ارزش فلان زمین یا فلان دارایی، سهام را به سمت رشد هیجانی و کاذب هدایت می کنند.

دارابی اظهار داشت: در این شرایط تجدید ارزیابی به صورت پیوسته و متناوب مثلا هر ۵سال می تواند نقش موثری در کشف قیمت عادلانه سهام و به نفع سهامداران بلندمدت کار باشد.

وی همچنین در پاسخ به این سوال که با فرض فروکش کردن تنش های سیاسی در منطقه، عوامل مختلف از جمله  ارزش معاملات تا چه حد بر روند آتی قیمت سهام تعیین کننده خواهد بود، گفت: متغیرهای بیرونی عموما در دسته عوامل دوم یا ثانویه برای بازار به شمار می آیند و در لایه اول باید اهمیت بیشتری  برای خود شرکت ها و گزارش های عملکردی آنها قایل شویم.

این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه امسال بورس اوراق بهادار بیش از ۷۰ درصد رشد کرده و قیمت برخی از سهام چند برابر شده افزود: در این شرایط نگاه به وضعیت بنیادی سهام و تحولات رخ داده در عملیات شرکت ها از منظر حمایت از تغییر قیمت ها الزامی است؛ اگر شرکت ها بتوانند قیمت های رشد یافته خود را به لحاظ عملیاتی توجیه کنند، می توان به رشد بیشتر بازار اطمینان داشت.

دارابی با اشاره به اینکه در این شرایط بازار، همچنان مهمترین عامل، کنترل افراد بر هیجان ها و احساسات است، گفت:  فراموش نکنیم که در یک بازار خوب است که معامله گران اقدام به خرید سهام گران قیمت یا بدون توجیه بنیادی می کنند .

وی افزود: از این نظر شاید کارکردن در بازار مثبت حتی از بازار منفی هم سخت تر باشد ؛ چون در بازار منفی افراد با احتیاط و بررسی زیاد تصمیم می گیرند. لذا پرهیز از هیجان،بررسی بنیادی سهام و همچنین پرهیز از دنبال کردن روند قیمتی به جای روند عملیاتی می تواند برای سرمایه گذاران مفید باشد.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بورس بازار سرمایه بازار سهام سرمایه گذاری معامله سهام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۶۷۵۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شاخص کل بورس تهران با کاهش روبرو شد

به گزارش حوزه سایر رسانه های خبرگزاری تقریب، شاخص هم‌وزن در جریان معاملات روز جاری با ۶ هزار و ۱۸ واحد افت به ۷۵۰ هزار و ۸۰۵ واحد و شاخص قیمت با ۳ هزار و ۳۶۹ واحد کاهش به ۴۲۰ هزار و ۲۵۶ واحد رسید.

معامله گران در بورس تهران بیش از ۵ میلیارد و ۷۰۰ میلیون سهم و اوراق مالی را با انجام ۲۹۴ هزار معامله دادوستد کردند که ارزش آن به بیش از ۳۵ هزار میلیارد ریال رسید.

نمادهای فولاد، فملی، شپنا، شبندر، وبملت و فارس بیشترین نقش را در افت شاخص بورس داشتند.

شاخص کل فرابورس ایران هم امروز با ۱۸۹ واحد کاهش، در ارتفاع ۲۵ هزار و ۱۰۰ واحد ایستاد.

معامله گران در فرابورس حدود ۴ میلیارد سهم و اوراق مالی با انجام ۱۵۷ هزار معامله دادوستد کردند.

نمادهای فجهان، خاور، مادیرا، بپاس، دماوند، هرمز و سپیدار بیشترین اثر منفی را بر شاخص فرابورس گذاشتند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • خبری مهم برای عرضه اولیه های بورسی
  • افت ۴ هزار واحدی شاخص بورس در روز پایانی هفته
  • اصلاح بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ چه تاثیری در بهبود وضعیت بازار سرمایه دارد؟
  • جاماندگی بورس از بازار‌ها
  • عبور از دژاووی بورسی
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / سهامداران منتظر تحول یکباره بازار نباشند!
  • واگذاری شازند کاملاً شفاف و در فرآیندی قانونی بوده است
  • شاخص کل بورس تهران با کاهش روبرو شد
  • افت ۱۲ هزار واحدی شاخص بورس
  • سقوط طلا دامن‌گیر نقره شد/ معامله‌گران در لاک احتیاطی!