Web Analytics Made Easy - Statcounter

محققان با اتکا به پیوند بین مولکول‌ها و بهره گیری از نانوذرات شیشه‌هایی محکم‌تر از فولاد ساختند.

به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، تا به حال موبایلتان زمین خورده؟ اگر این اتفاق برایتان افتاده می‌دانید که چه حس وحشتناکی خواهد بود وقتی گوشی را برمی گردانید و می‌بینید صفحه گوشیتان شکسته است. محققان در موسسه پلی تکنیک رنسلار راهی برای ساختن شیشه مقاوم‌تر پیدا کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شیشه‌ای که در حال حاضر برای بسیاری از گوشی‌های هوشمند استفاده می‌شود، متعلق به خانواده اکسید شیشه است. در این ساختار‌ها سیلیکون با ۴ اتم اکسیژن پیوند می‌دهد. این نوع چینش پیوندی یک شبکه شیشه‌ای محکم می‌سازد و اجازه تغییر شکل را نمی‌دهد؛ بنابراین وقتی نیروی خارجی قابل ملاحظه‌ای مثل افتادن به آن وارد می‌شود، می‌شکند.
این گروه تحقیقاتی به کمک شبیه سازی مولکولی شیشه‌های سیلیکونی یافته‌اند که با نانوذرات سیلیکونی فشرده ساخته شده‌اند و می‌توانند بدون اینکه بشکنند، کشیده شوند. آن‌ها همچنین کشف کرده‌اند زمانی که به جای ۴ اتم اکسیژن ۵ اتم متصل می‌شوند تغییر شکل دادن افزایش پیدا می‌کند.
این ماده «سیلیکون پنج لایه» نام گرفته و توانایی خوبی در ترک برنداشتن دارد. در واقع فشردگی وارد شده ساختار ماده را تغییر می‌دهد. این افزایش تغییر شکل گنجایش شیشه را برای ترک نخوردن بالا می‌برد. حتی کاربرد‌های آن می‌تواند از موبایل فراتر رفته و در مقیاس‌های بزرگتر استفاده شود.
این شیشه به اندازه فولاد محکم است و اگر به اندازه کافی سفت شود می‌تواند جایگزینی برای فولاد باشد. هدف نهایی این گروه ایجاد یک ساختار شفاف است. این کشف از طریق شبیه سازی مولکولی انجام شده و باید در آزمایشگاه تست شود.  

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: شیشه نشکن فناوری نانو گوشی هوشمند نانوذرات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۷۰۷۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دست‌یابی به دانش فنی ساخت پلیمرهای نسوز در پژوهشگاه مواد و انرژی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت علوم، محمود شهریاری مدیرعامل این شرکت اظهار داشت: ما با رسیدن به دانش فنی ساخت پلیمرهای نسوز توانستیم قطعات مورد نیاز صنایع مختلف را طراحی و تولید کنیم که قیمت آن کاملاً مقرون به صرفه است و با یک سوم قیمت نمونه مشابه خارجی عرضه می‌شوند.

وی به مزیت این محصول تولید شده اشاره کرد و گفت: این محصولات در برابر آتش و گرمای زیاد نمی‌سوزند و تجزیه نمی‌شوند.

شهریاری افزود: دستگاه‌های خطوط شیشه، کاشی و سرامیک که به صورت اتومات هستند تکنولوژی بسیار بالایی دارند و با سرعت و دمای بالایی کار می‌کنند که این محصول با این ویژگی می‌تواند بسیار کاربردی باشد.

این پژوهشگر با بیان اینکه این دانش فنی برای صنایع مختلفی کاربرد دارد، گفت: علاوه بر صنایع شیشه و کاشی در حال گسترش این دانش فنی برای صنایعی با دمای بالا، به عنوان قطعات و ملزومات مربوط به کوره‌های عملیات حرارتی، چیدمان کوره‌ها، هیترها، بوته‌ها و به طور کلی تمام قطعاتی که کاربرد دما بالا دارند، هستیم.

گفتنی است، قطعات مختلف مورد استفاده در صنعت شیشه و کاشی با این دانش فنی بومی‌سازی شده است.

کد خبر 6098231

دیگر خبرها

  • آیا گوشی‌های هوشمند سلامت جسمی شما را به خطر می‌اندازد؟
  • قیمت گوشی سامسونگ a54 امروز (۱۸ اردیبهشت) + مشخصات و دوربین galaxy a54 Samsung
  • نحوه تولید پروفیل زد سوله
  • آیا استفاده از گوشی‌های هوشمند نوجوانان را افسرده می‌کند؟
  • دست‌یابی به دانش فنی ساخت پلیمرهای نسوز در پژوهشگاه مواد و انرژی
  • فولاد مبارکه؛ دارنده کامل‌ترین زنجیره تولید ورق‌های فولادی
  • خلاقیت هنرمند سملقانی در کار با شیشه
  • جدیدترین نسل موبایل رونمایی شد؛ بازگشت به «ماربازی» بدون اینترنت! (+عکس)
  • ساخت آجر‌های هوشمند انرژی با استفاده از پسماند
  • پیش‌بینی بورس در هفته سوم اردیبهشت ۱۴۰۳/ پیشتازی فولادی‌ها و پالایشی‌ها در این هفته