Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه بین‌الملل خبرگزاری تقریب، پایگاه خبری النشره لبنان در یادداشتی به قلم «محمد علوش» به حمله پهپادی یمنی‌ها به تأسیسات آرامکو پرداخت و نوشت که پس از ضربه سنگین یمنی‌ها به عربستان سعودی، رهبران ریاض تلاش کردند تا این حمله را به فرصتی برای فشار بر ایران با حمایت بی سابقه بین‌المللی تبدیل کنند اما سپس کاملا مشخص شد که در این هدف ناکام مانده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در این یادداشت آمده است که پس از موج‌سازی‌های سعودی هیچ کشوری حاضر به همراهی با این موج نشد و صرفا دونالد ترامپ به تشدید تحریم‌ها علیه بانک مرکزی ایران اکتفا کرد. اعزام نظامیان بیشتر به عربستان و امارات نیز در مقابل دریافت پول صورت می‌گیرد.

به نوشته علوش، یکی از نکات مثبت دونالد ترامپ، صراحت لهجه وی است. فردی که به سعودی‌ها، اماراتی‌ها و بحرینی‌ها می‌گوید: «بجنگید ما هم از شما پشتیبانی می‌کنیم اما تعهدی به حفاظت از شما نداریم. پیش از هر حمایتی باید پولش را بپردازید و مجانی نیست.» بنابراین اعزام چند صد نیروی نظامی آمریکایی در این چارچوب تعریف می‌شود. اما باید گفت آیا اعزام این نیروها تأثیری بر آنچه که در منطقه می‌گذرد دارد؟

می‌توان گفت که تحریم‌های بیشتر علیه ایران و موافقت با اعزام نیرو به عربستان و امارات در پاسخ به حادثه آرامکو بوده است اما جنگ در قاموس رئیس‌جمهور فعلی آمریکا وجود ندارد. او می‌گوید که هرکسی قصد جنگ دارد خودش انجامش دهد. ترامپ هرگز نگفته است که سعودی‌ها به ایران حمله نکنند بلکه به آنها گفته است که آمریکا هرگز حمله نمی‌کند.

به اعتقاد نویسنده این یادداشت، عربستان سعودی در بین‌المللی کردن حادثه آرامکو شکست خورده است. علی‌رغم تمامی بیانیه‌هایی که سعودی‌ها صادر کرده و در آنها از عباراتی مثل «حمله به بازار جهانی نفت» یا «حمله به اقتصاد جهانی» و از این قبیل عبارات بهره برده‌اند تا چنین القا کنند که حمله به آرامکو مسأله بین‌المللی است، اما منجر به اقدام نظامی علیه ایران نشده است؛ کشوری که بر مقاومت در مقابل تحریم‌های آمریکا اصرار دارد.

به نوشته «محمد علوش» سخنان حسن روحانی در سازمان ملل کاملا واضح بود. او گفت که ایران در شرایط تحریم مذاکره نمی‌کند و آمریکا فهمیده است که کشاندن ایران پای میز مذاکرات از ترس تحریم‌ها نشدنی است. روحانی به سعودی‌ها نیز این پیام را داد که تا زمانی که جنگ یمن ادامه دارد، در امان نخواهد بود.

النشره در ادامه به تحریم بانک مرکزی ایران پرداخت و نوشت که این اقدام آمریکا موجب تنش‌‌آفرینی بیشتر می‌شود و به گفته کارشناسان مسائل ایران بدون پاسخی از جانب تهران نخواهد ماند. صحنه جنگ در منطقه در عراق و سوریه و یمن هنوز پابرجاست. مخصوصا اینکه ایران هنوز از برگه حوثی‌ها به طور کامل استفاده نکرده است و هنوز کشورهای دیگر حاشیه خلیج فارس در تیررس یمنی‌ها قرار دارند و چه بسا یک پهپاد کوچک بر فراز فرودگاه دبی می‌تواند پیام مورد نظر را برساند.

انتهای پیام/

منبع: تقریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۷۱۹۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضد حمله آمریکا به توسعه روابط ایران با شرق | فشار بر مالزی

همشهری آنلاین - گروه سیاسی: آمریکا و اروپا در جریان حمله هوایی رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در دمشق و پاسخ ایران به این حمله، به دنبال تحریم‌های اقتصادی شدیدتری علیه ایران برآمده‌اند. این اقدام ناعادلانه تشدید فشارها بر متحدان ایران را هم دنبال می‌کند و از این طریق به دنبال منزوی ساختن ایران در روابط اقتصادی خود با کشورهای شرق و جنوب شرق آسیاست. در بخشی از این حرکت مرموزانه، کاخ سفید با ادعای وساطت نفتی مالزی در فروش نفت ایران به چین، در پی بر هم زدن روابط این کشورهای آسیایی برآمده است.

مالزی در مواضع ضد اسرائیلی به‌ویژه در جریان جنگ اخیر حماس و رژیم صهیونیستی نقش پررنگی از خود نشان داده است. تنها یک روز پس از حمله حماس به اسرائیل در ۷ اکتبر، وزارت خارجه مالزی بیانیه‌ای منتشر کرد که در آن از دولت اسرائیل به عنوان «دولت آپارتاید» یاد کرد که فلسطینی‌ها را تحت «اشغال، محاصره و رنج طولانی‌مدت غیرقانونی» قرار می‌دهد.

ایران در حال حاضر سومین شریک تجاری بزرگ مالزی در خاورمیانه پس از امارات متحده عربی و عربستان سعودی است. مهمتر از آن، مالزی مدت‌هاست که یکی از معدود کشورهایی است که شهروندان ایرانی می‌توانند بدون ویزا به این کشور سفر کنند، شرایطی که اقامت حدود ۲۰۰ هزار ایرانی از جمله صاحبان مشاغل، گردشگران و دانشجویان دانشگاه‌های انگلیسی زبان در این کشور را رقم زده است.

در موج فشارهای اروپایی برای تحریم سپاه پاسداران، گزارش‌های مشابه مدعی نفوذ سپاه پاسداران به تمام حوزه جنوب شرق آسیا شدند و به فضاسازی‌ها در این خصوص دامن زدند.

اندیشکده واشنگتن با طرح این موضع ضدایرانی که «مالزی محیطی مناسب برای فروش غیرقانونی نفت ایران است و تهران را قادر می‌سازد تا از تحریم‌های آمریکا فرار کند»، مدعی شد «مالزی با برچسب‌گذاری مبدأ محموله‌ها به‌نام کشور طرف سوم مانند عمان، امارات و خود مالزی، مبدأ محموله را پنهان می‌کند. به طور مشخص، چین در نوامبر ۲۰۲۳ رکورد واردات ۱.۲ میلیون بشکه در روز نفت از کوالالامپور را ثبت کرد که دو برابر مقدار نفتی است که مالزی تولید می‌کرد (حدود ۶۰۰ هزار بشکه در روز). در همین حال، صادرات ماهانه نفت ایران - که ۹۱ درصد آن به چین می‌رود - در اوت گذشته (مردادماه ۱۴۰۲) به بالاترین حد تخمین زده شده در پنج سال گذشته رسید.»

ایالات متحده بارها به دنبال محدود کردن روابط رو به رشد کوالالامپور با ایران از طریق تحریم نهادهای مختلف مستقر در مالزی بوده است. در فوریه ۲۰۲۳، وزارت خزانه‌داری سه شرکت در مالزی و سنگاپور را به تسهیل فروش و حمل میلیون‌ها دلار نفت و مواد پتروشیمی از طرف یک شرکت با ارتباطات شناخته شده با ایران متهم کرد. در ماه دسامبر، چهار شرکت دیگر در مالزی و یک شرکت در اندونزی به دلیل مشارکت در تسهیل برنامه هواپیماهای بدون سرنشین ایران تحریم شدند.

موسسه واشنگتن درباره اقدامات خصمانه آمریکا در تشدید فشارها بر ایران و درگیر کردن مالزی در این مسئله نوشته است «در مورد اقدامات کوالالامپور علیه اسرائیل و در حمایت از حماس، دولت بایدن تاکنون اقدامات خود در این زمینه را محدود به اخطارهای دیپلماتیک وزارت خارجه ایالات متحده و احضار سفیر مالزی در واشنگتن کرده است. ایالات متحده بیشترین توجه خود را معطوف به اقدامات تنبیهی و پیشدستانه در نقاطی کرده است که تصمیمات مالزی به‌طور مستقیم اهداف ایالات متحده را تهدید می‌کند، مانند تسهیل فروش غیرقانونی نفت ایران و ایجاد فضای مناسب برای فرار از تحریم‌ها.»

کد خبر 847278 برچسب‌ها ایران و آمریکا خبر ویژه ایران و مالزی

دیگر خبرها

  • تیتر خاص رسانه عربی در مورد ایران/ تحلیل وضعیت اقتصادی پس از «آغاز عصر تحول»
  • دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • واکنش ایران به تحریم‌های آمریکا، انگلیس و کانادا
  • توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند/ جانفشانی سپاه نبود تروریسم داعش امنیت جهان را تهدید می‌کرد/ رویکرد دوگانه پارلمان اروپا نسبت به حمله به کنسولگری ایران مایه تأسف است
  • توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند/ رویکرد دوگانه پارلمان اروپا نسبت به حمله به کنسولگری ایران مایه تأسف است/ جانفشانی سپاه نبود تروریسم داعش امنیت جهان را تهدید می‌کرد
  • کنعانی: تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند
  • شکست‌خوردگان،پشت نقاب تحریم
  • ضد حمله آمریکا به توسعه روابط ایران با شرق | فشار بر مالزی
  • نظر مقام سابق موساد از شبکه‌ باورنکردنی دور زدن تحریم‌ها در ایران
  • مقام سابق موساد: ایران شبکه‌ای باورنکردنی برای دور زدن تحریم‌ها ایجاد کرده است