Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: چهار سد بزرگ در حوزه مرز‌ها داریم که سه سد به بهره برداری رسیده است و برای سد شوریجه نیز از محل صندوق توسعه ملی پیگیر تامین اعتبارات برای تکمیل هستیم.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح توس؛ محمد حاج رسولیها در همایش پایش فرصت‌های اشتغال و تولید در حوزه منابع آب شهرستان سرخس که به همت بسیج مهندسین صنعتی سپاه سرخس برگزار شد، گفت: سال زراعی ۹۷ - ۹۸ با رکورد بارندگی ۳۴۲ میلیمتر به پایان رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران با بیان اینکه سال گذشته بارندگی در کشور دو برابر شد، گفت: در حوزه سرخس نیز بارندگی امسال به ۳۱۰ میلیمتر رسید درحالیکه در سال گذشته میزان بارندگی در سرخس ۱۴۳ میلیمتر بود و بیش از دو برابر رشد بارندگی داشتیم.

وی کل آورد آب‌های سطحی در سال گذشته را ۲۴ میلیارد متر مکعب عنوان کرد و گفت: امسال این میزان به ۸۹ میلیارد متر مکعب رسیده و حدود ۳ برابر شده است و آب‌های سطحی زیادی وارد کشور شده است.

حاج رسولیها با اشاره به ظرفیت سد دوستی سرخس، گفت: سد دوستی سال گذشته ۵۴ میلیون متر مکعب آب داشت و امسال حدود ۷۰۰ میلیون متر مکعب آبگیری در این سد داشتیم ضمن اینکه ۱۸۰ سد بزرگ ملی در کشور داریم که یکی از آن سدها سد دوستی شهرستان سرخس است.

مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران اظهار کرد: این واقعیت را باید بپذیریم که در سال‌های گذشته در بخش مدیریت منابع آب ضعف‌های زیادی داشتیم.

وی بیان کرد: مسئله آب در کشور باید به یک مسئله واحد و یکپارچه بین دستگاه‌های مرتبط تبدیل شود تا بتوانیم از این ظرفیت واحد بهره‌وری بهتری در حوزه اشتغال داشته باشیم.

حاج رسولیها گفت: در دو سال گذشته وزارت نیرو کارگروه سازگاری با کم آبی را برای مدیریت آب تشکیل داده است.

مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران با تاکید بر اینکه استفاده از آب شرب سد دوستی حق مردم سرخس است، عنوان کرد:  ۴۰ کیلومتر از اجرای خط انتقال آب سد دوستی به شهر سرخس به اتمام رسیده و تا پایان مهرماه فاز اول آن به بهره‌برداری می‌رسد.

وی با اشاره به اجرای پروژه سد شوریجه گفت: از سال ۹۰ برای سد شوریجه ردیف بودجه پیگیری شده است و از جمله پروژه‌های اولویت‌دار وزارت نیرو است و چهار سد بزرگ در حوزه مرز‌ها داریم که سه سد به بهره برداری رسیده است و برای سد شوریجه نیز از محل صندوق توسعه ملی پیگیر تامین اعتبارات برای تکمیل هستیم.

جلسه ویژه مسائل آب و کشاورزی سرخس در کمیسیون کشاورزی مجلس

رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس در این همایش گفت: این ظلم به شهرستان سرخس است که یک منطقه‌ کوچک با ویژگی‌های مناسب کشاورزی در کنار شهر سه میلیون نفری مشهد که سالانه ۲۷ میلیون گردشگر دارد، قرار دارد و نتوانستیم برای این شهر کوچک برنامه‌ریزی کنیم و به عنوان یک واحد کشت و صنعت آن را معرفی کنیم.

احمدعلی کیخا بیان کرد: از مشکلات کشور ما، نظام برنامه‌ریزی و بودجه‌ریزی و سازمان‌های برنامه‌ای و بودجه‌ای ما هستند که هر کس نفوذ بیشتری داشته باشد بودجه بیشتری برای منطقه خود می‌گیرد و هیچ برنامه‌ریزی درستی برای توسعه متوازن مناطق نیست و نتوانستیم از ظرفیت‌های شهرها استفاده مناسب داشته باشیم.

وی عنوان کرد: این طبیعی است که مردم سرخس از وضعیت آب شرب گله‌مند باشند زیرا از این منطقه ۲۰۰ کیلومتر خط انتقال آب به مشهد برده شده و تصفیه‌خانه زده شده است اما برای منطقه سرخس که سد دوستی را دارد اجرای خط انتقال با کندی انجام می‌شود.

رئیس کمیسیون کشاورزی گفت: دو هفته آینده جلسه‌ای را در کمیسیون کشاورزی مجلس با مسئولان استان خراسان رضوی و مسئولان ملی برگزار می‌کنیم تا درباره سرخس تصمیم‌گیری شود.

سرخس 9000 بیکار دارد

امام جمعه سرخس در این همایش گفت: مشکل ما در شهرستان سرخس کم توجهی به این شهرستان است؛ این شهرستان به بیش از ۶ استان گاز می‌دهد اما در سرخس مناطقی داریم که نزدیک خط انتقال گاز هستند اما گاز ندارند و همچنین سد دوستی نیز در کنار همین مردم قرار دارد اما مردم شهر سرخس آب شرب مناسب ندارند درحالیکه آب سد دوستی تامین کننده آب شرب مشهد است بنابراین باید آب شرب سرخس نیز تامین شود.

 حجت الاسلام محمد بختیاری اظهار کرد: آبی که امسال از مرز سرخس خارج شد برابر با آب ۴ سال کشاورزی در سرخس بود که متاسفانه به دلیل عدم اتمام سد شوریجه این حجم آب از کشور خارج شد.

وی گفت: در سرخس ۹۰۰۰ بیکار داریم و اگر به بخش کشاورزی سرخس توجه نشود به تعداد بیکاران افزوده می‌شود.

تکمیل پروژه سد شوریجه نیازمند 100 میلیارد تومان اعتبار است

نماینده سرخس در مجلس شورای اسلامی نیز در این همایش با اشاره به پروژه سد شوریجه گفت: مطالعات پروژه سد شوریجه مربوط به سال ۷۴ است اما اعتبارات آن حدود چهار سال است که دریافت شده و تا کنون ۲۰ میلیارد تومان اعتبار گرفته است اما این پروژه نیازمند ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار است.

سیداحسان قاضی‌زاده هاشمی افزود: امسال حدود ۵ ماه سیلاب ممتد داشتیم و حوزه آبریز حدود ۱۰ شهرستان خراسان رضوی به سرخس سرازیر شد.
وی اظهار کرد: امسال در حوزه آبیاری ۱۳میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار گذاشتیم و ردیف اعتباری که ۸ سال تعطیل شده بود را زنده کردیم.

نماینده سرخس در مجلس اضافه کرد: در منطقه سرخس ۳۵ هزار هکتار سطح زیر کشت داریم که با این اعتبار می‌توان کانال‌کشی و مسیر آبیاری را تکمیل کرد.

نماینده سرخس در مجلس خاطرنشان کرد: در حوزه کشاورزی متاسفانه شهرستان سرخس عقب ماندگی تاریخی دارد و از میانگین کشوری و استانی عقب است.

قاضی‌زاده هاشمی بیان کرد: برای تکمیل لوله کشی کشاورزی نیازمند اعتبارات هستیم و هزینه خودیاری توسط کشاورزان پرداخت شده اما اقدامی از سوی جهاد کشاورزی صورت نگرفته است.

وی عنوان کرد: برای حق‌آبه از سد دوستی نیز اگر جهاد کشاورزی همت نکند و لوله کشی در مسیر انجام ندهد بخشی از آب در مسیر هدر می‌رود.

نماینده سرخس در مجلس گفت: برداشت محصول در سرخس فوق العاده پایین است با اینکه شرایط خاک حاصل‌خیزی بالایی دارد و باید در جهت مکانیزاسیون، استفاده بهینه از آب و خاک و زه‌کشی اقدام شود تا محصولات افزایش پیدا کند.

نماینده سرخس در مجلس در پایان گفت: حدود ۲۰ میلیارد اعتبار برای صفر کردن معوقات سه سال گذشته جهاد کشاورزی نیازمندیم.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۷۲۰۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سه پروژه بهداشتی و درمانی در شهرستان چالدران به بهره‌برداری می‌رسد

فرماندار شهرستان چالدران در مراسم آغاز عملیات اجرایی سه طرح بهداشتی و درمانی در این شهرستان گفت: سه طرح بهداشتی و درمانی نیز که مربوط به مصوبات سفر اول استاندار آذربایجان‌غربی بوده آماده بهره‌برداری است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌غربی، محمدرضا عبدالله‌نژاد امروز _شنبه پانزدهم اردیبهشت_ در مراسم آغاز عملیات اجرایی سه طرح بهداشتی و درمانی شهرستان چالدران اظهار کرد: این طرح‌ها با هدف توسعه زیرساخت‌ها و ارائه خدمات بهتر به مردم منطقه اجرایی می‌شود.

وی افزود: هر سه پروژه خانه بهداشت روستای مخور، مرکز ویژه جامع سلامت شهر سیه‌چشمه و مرکز فوریت‌های پزشکی سیه‌چشمه از مصوبات سفر دوم استاندار آذربایجان‌غربی هستند.

فرماندار شهرستان چالدران گفت: مجموعاً ۲۷۰ میلیارد ریالی قرارداد منعقد شده برای احداث این پروژه‌ها بوده که از این میزان ۱۳۰ میلیارد ریال تخصیص نقدی انجام گرفته است.

عبدالله‌نژاد تصریح کرد: از جمله پروژه‌هایی که در شهرستان چالدران و در حوزه بهداشت و درمان جهت بهره‌برداری آماده شده دو پروژه از مصوبات سفر اول استاندار به چالدران شامل خانه‌های بهداشت روستاهای سازاغل و مادلو است.

وی ادامه داد: پروژه دیگر در این راستا بهره‌برداری از پایگاه فوریت‌های پزشکی قره‌چی بولاقی بوده که در آینده نزدیک با هزینه‌کرد ۱۰۰ میلیاردریالی مورد افتتاح و به بهره‌برداری خواهد رسید.

مجتبی علیزاده مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان چالدران نیز در آئین آغاز عملیات اجرایی طرح‌های بهداشتی و درمانی این شهرستان گفت: در مجموع تعداد ۶ مرکز جامع سلامت و ۴۰ باب خانه بهداشت برای ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به ساکنین شهرستان چالدران در حال خدمات‌رسانی هستند.

کد خبر 750554

دیگر خبرها

  • بهره‌برداری از ۴۰۶ پروژه عمرانی در روستا‌های کرمانشاه
  • تأمین مالی  ۲ میلیارد دلاری  برای انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان
  • تأمین مالی حدود ۲ میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی برای انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان
  • تخصیص ۲ میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی برای انتقال آب خلیج فارس
  • تخصیص ۲ میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی برای انتقال آب خلج فارس
  • به دنبال انتقال میدان میوه و تره بار و خشکبار قزوین هستیم
  • پارکینگ طبقاتی خیابان امام خمینی (ره) تا پایان سال به بهره‌برداری می‌رسد
  • سه پروژه بهداشتی و درمانی در شهرستان چالدران به بهره‌برداری می‌رسد
  • بهره برداری از راه آهن افغان ترانس در ۲۰۲۷
  • بهره برداری افغان ترانس در ۲۰۲۷