Web Analytics Made Easy - Statcounter

وضعیت پخش و اکران فیلم‌های سینمایی به صورتی است که خانواده‌ها به راحتی نمی‌توانند فیلمی را برای تماشای خود انتخاب کنند. ۰۶ مهر ۱۳۹۸ - ۱۹:۵۲ فرهنگی سینما و تئاتر نظرات - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، با شروع دور جدید اکران فیلم‌های سینمایی، آنچه که هنگام انتخاب و خرید فیلم‌های سینمایی مورد توجه قرار می‌گیرد، این است که  بیشتر فیلم‌ها دارای نشان رده سنی بالای 12 و 15 هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته در درستی عمل رده بندی سنی شکی نیست اما چرا باید نحوه توزیع و پخش فیلم‌های سینمایی به صورتی باشد که یک خانواده هنگام انتخاب فیلم‌ دچار تردید شود و نتواند که فرزند خود را به سینما ببرد.

«رضا سعیدی‌پور» عضو شورای اکران در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری تسنیم درباره علت ایجاد این وضعیت گفت: دلیل اصلی ایجاد این وضعیت به خاطر وجود سرگروه‌های مختلف سینمایی است که معلوم نیست دقیقا هرکدام چه فیلمی را  انتخاب  خواهند کرد و برای انتخاب فیلم‌ها نیز با یکدیگر شور نمی‌کنند، برای همین همزمانی در اکران فیلم‌ها ایجاد می‌شود. علت همین مساله نیز این است که کف فروش و سقف فروش فیلم‌ها معلوم نیست و در نتیجه برخی از فیلم‌ها بیشتر در اکران باقی می‌مانند و برخی زودتر از اکران حذف می‌شوند.

فیلم‌های جدید وارد اکران شد/ رقابت جنایی‌ها در پاییز قرمزاکران کمدی در محرم و صفر؛ بوقی که از دهانه گشاد آن نواخته می‌شودگیشه پرپول کمدی‌های سطحی به‌ مدد اکران طولانی

سعیدی پور درباره راه حل این مشکل و مسئولیت نهادهای سینمایی بیان کرد: زمانی که ارشاد برای یک فیلم پروانه نمایش صادر می‌کند دیگر مسئولیت این را ندارد که به سینمادار بگوید که باید با فلان فیلم قرارداد ببندی یا با فیلم دیگر قرار داد نبندی؛ بنابراین این مساله از گرده سازمان سینمایی و ارشاد خارج است. این سینماداران هستند که طبق آئین‌نامه فیلم‌ها را می‌بینند و با دفاتر پخش قرار داد می‌بندند.

راه حل درست این مشکل این است که نباید یکباره همه فیلم‌هایی که از نظر رده بندی سنی بالا هستند باهم اکران شوند و برای رفع این مشکل باید برنامه ریزی کرد؛ باید زمانی که این قرار دادها برای ثبت وارد شورای صنفی نمایش می‌شوند، آنجا یک قانونی بگذارند تا همه فیلم‌هایی که محدودیت سنی دارند در پخش و اکران همزمان نباشند تا فیلم‌هایی متنوع برای خانواده‌ها نیز در حوزه اکران باشد. این نکته هنوز در آئین نامه  پیش بینی نشده است و باید بعد از بررسی توسط کارشناسان این حوزه به سازمان سینمایی برای تأیید ارسال و بعد اعمال شود. این مساله حتما در دست بررسی قرار خواهد گرفت و برای سال آتی اعمال خواهد شد.

وی در پایان گفت: البته این موضوع بستگی به زمان اکران نیز دارد. مثلا برای اکران نوروز، عموما فیلم هایی که مناسب خانواده و کودک هستند یا در گونه کمدی قرار دارند اکران می‌شوند. این رویکرد نیز عاملی است که باعث می‌شود برخی از فیلم‌های سینمایی که رده بالای سنی دارند جمع بشوند و برای اکران باقی بمانند. ما در اکران دوم، سوم و چهارم دچار این افت می‌شویم حتی گاهی می‌بینید که در یک دوره چهار فیلم کمدی با هم اکران می‌شود یا چندتا اجتماعی با هم اکران می‌شوند. باید گفت واقعا کنار هم قرار دادن هفت سرگروه سینمایی با طرز تفکرهای مختلف سخت است.

انتهای پیام/

R1544/P/S4,34/CT3 واژه های کاربردی مرتبط سازمان سینمایی سینمای ایران سینما

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سازمان سینمایی سینمای ایران سینما سازمان سینمایی سینمای ایران سینما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۷۲۲۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیین‌نامه طبیعتگردی منتشر شد/تدوین دستورالعمل نظارت بر آفرودسواری

به گزارش خبرنگار مهر، «آیین نامه طبیعت گردی» طی نامه شماره ۱۵۴۸۷ توسط هیأت وزیران مصوب و با دستور معاون اول رئیس جمهور ابلاغ شد. پیش از این نیز عزت الله ضرغامی در جمع خبرنگاران از تصویب آئین نامه طبیعت گردی نیز خبر داده بود.

در این آئین نامه آمده:

هیأت وزیران در جلسه روز ۱۵ فروردین ماه ۱۴۰۳ به پیشنهاد مشترک وزارت میراث فرهنگی، جهاد کشاورزی و سازمان حفاظت محیط زیست و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی آئین طبیعت گردی را به شرح زیر تصویب کرد:

در ماده یک این آئین نامه پس از تعریف هر کدام از اصطلاحات، دامنه شمول این آئین نامه را مناطق و محدوده‌های طبیعی خاص اعلام کرده است و نوشته که به منظور مدیریت کلان، برنامه ریزی و هماهنگی در زمینه توسعه طبیعت گردی در مناطق خاص، تشویق و ترویج طبیعت گردی و تسهیل و هدایت فعالیت‌ها و امور مندرج در این آئین نامه کارگروه ملی طبیعت گردی مرکب از نمایندگان هر یک از دستگاه‌ها به اضافه یک متخصص طبیعت گردی، دستیار وزیر میراث فرهنگی در امر مردمی سازی و نماینده دستگاه‌ها و معاونت‌های تخصصی مرتبط حسب موضوع مورد بررسی در کارگروه است.

همچنین دستگاه‌های عضو کارگروه ملی مکلف هستند نسبت به پیش بینی پست‌های سازمانی در ساختار اداری خود که مرتبط با طبیعت گردی در سطوح ستادی و استانی است با استفاده از ظرفیت‌های موجود و بدون توسعه تشکیلات یا ساختار جدید و با همکاری سازمان اداری و استخدامی کشور در چهارچوب قوانین و مقررات مربوط اقدام کنند.

وظایف این کارگروه ملی در زمینه فعالیت‌ها و طرح‌های مرتبط با مناطق و محدوده‌های طبیعی خاص در چهارچوب قوانین و مقررات به شرح زیر است:

تدوین سیاست‌های اجرایی، دستورالعمل‌های اجرایی و تخصصی و ساز و کارهای نظارتی با مشارکت دستگاه‌های ذی ربط، تصویب و نظارت بر اجرای طرح‌های طبیعت گردی با رعایت ضوابط و عرصه و حریم میراث طبیعی و تاریخی و فرهنگی ثبت شده

حمایت و پشتیبانی از طرح‌های توانمندسازی جوامع محلی در راستای توسعه طبیعت گردی

حمایت از طراحی و معرفی محصولات، مناطق و مسیرهای جدید و مستعد طبیعت گردی در کشور و معرفی آنها در سطح ملی و بین المللی

معرفی و برندسازی تولیدات و محصولات محلی در سطح اثرگذاری طرح‌های طبیعت گردی

تهیه پیوست‌های فرهنگی موردنیاز طرح طبیعت گردی و تدوین دستورالعمل‌های لازم برای ساماندهی و نظارت بر گشت‌های طبیعت گردی،

بسترسازی و تسهیل شرایط حضور خانواده‌ها در طبیعت و ترویج سفرهای خانواده محور، برنامه ریزی برای ایجاد بسترهای لازم برای هوشمندسازی فرایندها و استفاده از ابزار رقومی در توسعه طبیعت گردی

برنامه ریزی در زمینه ساز و کارهای حفاظتی نظارتی و اجرایی ظرفیت برد گردشگری در مقصدها و مناطق مستعد طبیعت گردی

تدوین دستورالعمل ساماندهی و نظارت بر بیراهه نوردی (آفرودسواری) در عرصه طبیعی کشور

همچنین در این آئین نامه آمده:

دستگاه‌های عضو کارگروه می‌بایست ضوابط مرتبط با طرح‌های طبیعت گردی در مناطق تحت مدیریت خود را در کارگروه اعلام کنند. در بخش دیگری از این آئین نامه اعلام شده که اجرای طرح‌های طبیعت گردی در اراضی ملی واقع در مناطق چهارگانه و تالاب‌های تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست توسط اشخاص حقیقی یا حقوقی با اولویت جوامع محلی و رعایت قوانین و مقرات طبق طرحی که به تصویب نهایی کارگروه ملی می‌رسد، انجام می‌شود.

این آئین نامه در ۱۲ ماده تصویب شده است و وزارت میراث فرهنگی مکلف شده که در مدت سه ماه از تاریخ ابلاغ، با همکاری دستگاه‌های عضو کارگروه ملی، شرح خدمات طح های طبیعت گردی را تهیه و ابلاغ کند.

کد خبر 6087352 فاطمه کریمی

دیگر خبرها

  • خبرخوش رئیس صدا و سیما درباره حق‌پخش فوتبال
  • ابلاغ آئین نامه اجرایی جشنواره شنای آب‌های آزاد کیش
  • آیین‌نامه طبیعتگردی منتشر شد
  • اکران مردمی فیلم سینمایی آپاراتچی در برخوار
  • آیین‌نامه طبیعتگردی منتشر شد/ تدوین دستورالعمل نظارت بر آفرودسواری
  • ۱۰۰۰ هنرستان جدید در کشور ساخته می‌شود
  • آیین‌نامه طبیعتگردی منتشر شد/تدوین دستورالعمل نظارت بر آفرودسواری
  • آئین نامه مدرسه تراز سند تحول نهایی شد
  • «پرویز خان» در بخش نمایش خانگی اکران خواهد شد
  • (تصاویر) اکران خصوصی فیلم سینمایی «مست عشق»