Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-27@15:54:21 GMT

عارضه انگشت ماشه‌ای چیست؟

تاریخ انتشار: ۷ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۲۷۴۲۲۰

یک متخصص فیزیوتراپی گفت: قفل شدن انگشت هنگام باز و بسته شدن از جمله نشانه‌های عارضه انگشت ماشه‌ای است. ناطقان: فرناز المعی‌نژاد متخصص فیزیوتراپی درباره انگشت ماشه‌ای اظهار کرد: افرادی که در انگشتان دستشان احساس گرفتگی دارند و انگشتانشان با درد باز و بسته می‌شود، به احتمال زیاد به عارضه انگشت ماشه‌ای دچار هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



او بیان کرد: انگشت ماشه‌ای حالتی است که در زمان باز کردن آن، انگشت مانند ماشه‌ای کشیده و رها و سپس ناگهان باز می‌شود؛ در مراحل پیشرفته این عارضه، انگشت دست در حالت خم باقی می‌ماند؛ انگشت ماشه‌ای اغلب انگشت حلقه و شست را درگیر می‌کند، اما می‌تواند در هر یک از انگشتان دیگر هم اتفاق بیفتد.

چه عاملی انگشت ماشه‌ای را ایجاد می‌کند؟

این متخصص فیزیوتراپی افزود: عضله‌ای که انگشت افراد را خم می‌کند، روی ساعد قرار دارد و تاندون آن در کف دست برای رسیدن به انگشت از تونلی عبور می‌کند که به آن غلاف تاندون گفته می‌شود، زمانی‌که تاندون ملتهب باشد، لغزش تاندون در داخل غلاف به راحتی صورت نمی‌گیرد، بنابراین باز و بسته کردن انگشت به سختی انجام می‌شود که به این حالت انگشت ماشه‌ای می‌گویند.


المعی نژاد تأکید کرد: افرادی مانند دوزندگان، بافندگان، قالی‌بافان، قلاب‌بافان و تایپیست‌هاکه فعالیت‌هایی را انجام می‌دهند که در آنها انگشتان دست به شکل مکرر، خم و راست می‌شوند، بیشتر در معرض ابتلا به انگشت ماشه‌ای قرار دارند؛ این عارضه در خانم‌ها بیشتر از آقایان دیده می‌شود؛ انگشت ماشه‌ای در مبتلایان به دیابت، روماتیسم مفصلی، پُرکاری یا کم‌کاری تیروئید و سندروم کانال کارپ هم شایع است؛ این عارضه در کودکان در حال رشد به علت اختلاف در سرعت رشد تاندون خم کننده انگشتان نسبت به تاندون باز کننده هم مشاهده می‌شود.
علائم انگشت ماشه‌ای

او تصریح کرد: علامت بارز انگشت ماشه‌ای سختی حرکت هنگام باز و بسته شدن انگشت دست است به این صورت که انگشت به راحتی خم و راست نشده و هنگام باز و بسته شدن انگشت، صدای تقه در تاندون شنیده می شود؛ در انگشت ماشه‌ای، برجستگی کوچکی در کف دست در مسیر تاندون لمس می شود، انگشت در حالت خم قفل شده و ناگهان با صدایی باز می‌شود؛ اگر این عارضه درمان نشود تاندون به چسبندگی‌های شدید دچار می‌شود، همچنین این احتمال وجود دارد که سایر انگشتان هم درگیر شوند.


درمان انگشت ماشه‌ای

این متخصص فیزیوتراپی گفت: خط اول درمان انگشت ماشه‌ای، درمان غیر جراحی است؛ کاهش فعالیت دست، استفاده از انگشت بند شبانه که انگشت را صاف نگه دارد، انجام حرکات کششی برای جمع و باز کردن انگشت، مصرف دارو‌های ضد التهاب و مراجعه به فیزیوتراپیست از جمله درمان‌های غیر جراحی انگشت ماشه‌ای هستند.


المعی نژاد اظهار کرد: اگر انگشت ماشه‌ای با درمان‌های ذکر شده بهبود پیدا نکند، در ناحیه التهاب و چسبندگی تاندون، کورتون تزریق می‌شود و دست به مدت یک هفته در حالت استراحت قرار می‌گیرد؛ در صورت مؤثر واقع نشدن درمان‌های غیر جراحی و خشک شدن انگشت در وضعیت خم، درمان جراحی انجام می‌شود.
تمرین‌های ورزشی برای بهبود انگشت ماشه‌ای

او بیان کرد: در تمرین نخست فرد باید مطابق تصویر تاندون خم کننده انگشت شست را در حالت کشش قرار بدهد.



این متخصص فیزیوتراپی افزود: در تمرین دوم شخص باید همه انگشتان کف دست را در حالت کشش قرار بدهد.


المعی نژاد یادآوری کرد: در تمرین سوم شخص باید انگشت شست دست مقابل را روی تاندون درگیر، در محلی که برجستگی احساس می‌شود، بگذارد و با کمی فشار به آرامی به صورت دورانی تاندون را به مدت پنج دقیقه ماساژ دهد. منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: انگشت ماشه ای ، قفل شدن انگشت ، عارضه

منبع: ناطقان

کلیدواژه: انگشت ماشه ای عارضه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۷۴۲۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مکملی که ریزش مو را درمان می‌کند

آفتاب‌‌نیوز :

شما می‌توانید از طریق نور خورشی، د ویتامین D مورد نیاز بدن را تأمین کنید. در برخی از غذا‌ها از جمله روغن ماهی سالمون، کره و تخم‌مرغ نیز ویتامین‎دی به اندازه‌ی کافی وجود دارد. 

بسیاری از ما وقتی به ریزش مو مبتلا می‌شویم به سراغ مکمل‌های آهن و قرص زینک می‌رویم. در حالی که دلیل ریزش مو در همه‌ی افراد یکسان نیست.

یکی از خواص ویتامین D برای بدن، جلوگیری از ریزش مو است.

کمبود این ویتامین، مانع از رشد فولیکول‌های مو می‌شود. زیرا در فولیکول‌های مو تعداد زیادی دریافت‌کننده‌ی ویتامین دی وجود دارد.

این موضوع نشان می‌دهد رشد مو تا حد زیادی به ویتامین دی بستگی دارد.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • مکملی که ریزش مو را درمان می‌کند
  • قهرمان اسبق جودو جوانان آسیا درگذشت
  • قهرمان سابق جودوی آسیا درگذشت
  • (ویدئو) تصاویر روباتی که حرکاتش شما را انگشت به دهان می کند!
  • آنچه باید درباره سندرم ناخن زرد بدانید
  • آنچه باید سندرم ناخن زرد بدانید
  • سندرم ناخن زرد چیست؟
  • اهمیت حفظ بهداشت زنان در پیشگیری از عفونت‌های تناسلی
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • چهار عارضه جانبی مصرف بیش از حد ویتامین D