Web Analytics Made Easy - Statcounter

با وجود اهمیت محرومیت‌زدایی و جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها می‌بینیم همچنان بی‌توجهی مسئولان به «دره تلخ» باعث شده تا بسیاری از ساکنان این منطقه به سمت شهرهای اطراف مهاجر کنند. ۰۷ مهر ۱۳۹۸ - ۰۳:۰۰ استانها فارس نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز،"دره تلخ" از روستاهای بخش دشمن زیاری از توابع شهرستان ممسنی است که در ضلع شمالی سد پارسیان و در 50 کیلومتری شهر نورآباد قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درد دل فرماندار گرمی با مجلسی‌ها؛ از روند بالای مهاجرت تا محرومیت روستاهای گمنامقشم ‌ضریب محرومیت بالایی داردگروه‌های جهادی بسیج و کمیته امداد برای رفع محرومیت کرمان از جان و دل به صحنه آمدند

سال‌های نه چندان دور در این روستا 30 خانوار زندگی می کردند که بی مهری مسئولان نسبت به آنان منجر به تلخکامی اهالی دره تلخ شد و تصمیم به مهاجرت از روستا گرفتند و هم اکنون تنها 12 خانوارِ دامدار و کشاورز در این روستا ساکن هستند.

 مشاهدات عینی خبرنگار ما که همراه گروه خبرنگاران بسیج رسانه شهرستان ممسنی در این روستا حاضر شده حاکی از آن است که این روستا در حال حاضر برق ندارد؛ چند سالی است فردی خیر تعداد 12 پَنلِ خورشیدی برای هر منزل به صورت مجزا اهداء کرده که بیش از  یکسال است که ذخیره ساز آنها به دلیل انقضاء مدت خراب شده و این موضوع تلخکامی مردمان شریف دره تلخ را دوچندان کرده است.

 قصه پرغصه این روستا، راه ارتباطی آن است. جاده پنج کیلومتری این روستا از نخستین بارندگی سال گذشته تاکنون مسدود بوده که در شهریور ماه 98 توسط اداره راهداری و حمل و نقل جاد‌ه‌ای شهرستان به اصطلاح تسطیح و بازگشایی شد که در بازدیدی که خبرنگاران از جاده این روستا داشتند.

این جاده حتی بعد از راهگشایی هنوز هم قابل تردد با ماشینِ سواری نیست و تنها تراکتور و ماشین‌های دیزلی و شاسی دار قادر به تردد در این به اصطلاح جاده هستند.

 مردم این روستا از وضعیت جاده به شدت معترض و گله‌مندند. به طور صرف جهت اطلاع بخشدار دشمن زیاری و رئیس اداره راهدای و حمل و نقل جاده‌ای شهرستان ممسنی؛ از سال گذشته تاکنون جاده ارتباطی روستای دره تلخ قطع است .

با توجه به تاخیر در بازگشایی جاده؛ باتوجه به نبود نظارت بولدوزرِ اعزامی اقدامِ اساسی در خصوص این جاده انجام نداده و می‌طلبد مسئولان مربوطه چاره‌ای برای جاده این مردمِ محروم بیندیشند.

 مشاهدات عینی خبرنگاران که با لنز دوربین هایشان وضعیت جاده را به تصویر کشیده اند؛ حاکی از بی تعهدی و اقدامِ در حدِ رفعِ تکلیفِ مسئولان مربوطه است.

 یکی دیگر از تصاویرِ تلخی که عکاسان خبری با لنز دوربین هایشان در این روستا ثبت کرده این است که دانش آموزان مدرسه امام خمینی(ره) دره تلخ، در خانه‌ای کاه‌گِلی که هر لحظه امکان دارد بر سرشان آوار شود، درس می‌خوانند.

دانش آموزان دره تلخ در ماه مهر شاهد بی مهری مسئولان محلی‌اند. ساختمان مدرسه این روستا متعلق به یکی از اهالی است و سالهاست مسئولان مربوطه قول آوردن کانکس را داده‌اند و دانش آموزان همچنان امیدوار منتظر داشتن محیطی ایمن جهت درس خواندن هستند.

 وضعیت مدرسه روستای دره تلخ دشمن زیاری؛ زیبنده دانش آموزانِ پرشور آن نیست. مسئولان برای چند لحظه‌ای خود را در این شرایط قرار دهند، آیا حاضر به تحصیل فرزندان خود در این شرایط با این امکانات هستند؟

به راستی که نام روستای دره تلخ بیانگر تلخی‌های این دره است. دره تلخ هرچند مثل اسمش تلخ نیست، اما سرنوشت اهالی‌اش مدت‌هاست که با تلخکامی عجین شده است.

خبرنگاران، مستند سازان و عکاسان خبری شهرستان با حضور در اردوی جهادی رسانه‌ای در محروم سرای دره تلخ، تلخی‌های این اهالی را با لنز دوربین‌هایشان به نمایش گذاشته‌اند؛ اما این همه داستان نیست، عجیب است پیرزنی بنام(گل جان) در این روستا زندگی می‌کند و ادعا دارد که نه شناسنامه دارد و نه از خدمات ملی بهره می‌برد. مردم این روستا بیشتر از هر چیز به توجه نیاز دارند، چیزی که سالهاست از آنها دریغ شده است.

به گزارش تسنیم، امید مردم این روستا این است که مسئولان اجرایی شهرستان و استان با اقدامات به هنگام خود  طوری برنامه‌ریزی کنند که اهالی روستای "دره‌تلخ" از وضعیت موجود نجات یابند.

گزارش از علی شاهسون

انتهای پیام/ش

R41382/P4001/S6,61/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۷۴۲۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت سد کهیر از زیرآب رفتن کنارک و ۳۰ روستا جلوگیری کرد

محمد کرمی  ضمن تشکر از حمایت‌ها و عنایت‌های رهبر معظم انقلاب و پیگیری و دستورات رئیس جمهور و هیات دولت برای رسیدگی به سیلزدگان جنوب سیستان و بلوچستان اظهار کرد: در سال گذشته و امسال در بحث سیلاب اقدامات موثری صورت گرفت.

وی افزود: ساخت سدهای پیشین، زیردان، شیکلک، خیرآباد، ماشکیل اولیا و کهیر در جنوب سیستان و بلوچستان نقش اساسی در کنترل سیلاب‌ها داشتند.

استاندار سیستان و بلوچستان تاکید کرد: سیل بندها، بندسارها و هوتک‌هایی که در این مدت ایجاد شد کمک زیادی در مهار کنترل سیلاب‌ها در جنوب این استان کردند.

وی با اشاره به نقش اساسی سدها در کنترل سیلاب‌ها بیان کرد: حجم بارندگی بی سابقه و بیش از ۲۷۰ میلی‌متر در زمان کوتاه بود که با عنایت‌های الهی خداوند متعال کمترین مشکلات و خسارت‌ها را در جنوب سیستان و بلوچستان مشاهده کردیم.

کرمی ادامه داد: با توجه به پیش بینی و جلساتی که با وزیر نیرو داشتیم بخشی از ظرفیت این سدها تخلیه شده بود و آمادگی لازم برای کنترل سیلاب را داشتیم.

وی با اشاره به ظرفیت ۱۷۵ میلیون متر مکعب سد پیشین و ۲۱۷ میلیون متر مکعب سد زیردان گفت: بر اساس پیش بینی انجام شده بخش عمده این سدها تخلیه و در کنار سیل بندها و بندسارها آمادگی کنترل سیلاب ایجاد شده بود.

استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به آبگیری سد کهیر در سال گذشته افزود: این سد کمترین حجم آب حدود ۵۰ میلیون متر مکعب را دارا بود و با توجه به ظرفیت ۳۸۰ میلیون متر مکعب این سد و با شروع و شدت بارندگی و حجم ورودی آب که بیش از ۹ هزار و ۳۰۰ متر مکعب بود کنترل اما به سرعت ظرفیت سد تکمیل و سرریز شد.

وی ادامه داد: با توجه به حجم سنگین آب بخش های کشاورزی، سیل‌بندها و بندسارها دچار مشکل و خسارت‌های سنگینی شدند و اگر سد کهیر نبود این خسارت‌ها چندین برابر پیش بینی می‌شد.

کرمی با اشاره به نبود تلفات جانی در ۴۸ ساعته اول سیل در جنوب سیستان و بلوچستان بیان کرد: تعداد چهار نفر بعد از سیلاب در رودخانه‌ها و هوتک‌ها غرق و جان خودشان را از دست دادند و با توجه به پیش بینی‌ها و پای کار و آماده باش بودن همه دستگاه اجرایی به مردم اطلاع رسانی کامل انجام شده بود تا از این خسارت‌های جانی جلوگیری شود.

تمام دستگاه‌های نظامی و امدادی پای امدادرسانی به سیلزدگان بلوچستان

وی با اشاره به نقش اساسی مردم در کنترل و امدادرسانی در سیلاب ادامه داد: با توجه به حضور مردم، هلال احمر، سپاه پاسداران، ارتش، مرزبانی و سایر نهادها در بحث امدادرسانی و کنترل سیلاب دچار مشکل نشدیم و جای تشکر دارد.

استاندار سیستان و بلوچستان با تاکید بر بازگشایی همه محورها، راه‌ها و جاده‌ها ادامه داد: بیش از ۲۱۰ کیلومتر راه اصلی، یکهزار و ۱۰۰ کیلومتر راه فرعی، سه هزار و ۷۵۰ کیلومتر راه روستایی و ۸۵۵ دستگاه پل در این سیل آسیب دیده است.

وی تصریح کرد: برنامه‌ریزی و کارهای مطالعاتی انجام و بخشی از قراردادها منعقد شد و کارهای زیرساختی در حال انجام است تا دیگر شاهد این خسارت‌ها نباشیم.

کرمی بیان کرد: بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ دستگاه واحد مسکونی در جنوب سیستان و بلوچستان بر اثر سیلاب دچار خسارت شده که با توجه به برآوردها کار ساخت و مرمت آنها در حال انجام است.

وی خاطرنشان کرد: بعد از چند سال خشکسالی این نعمت الهی جای شکرگذاری دارد و باید سجده شکر به جا آوریم زیرا منابع آبی تامین شده و با وزیر نیرو توافق کردیم از میزان آب ذخیره شده در سدها بخش کشاورزی را توسعه، آبرسانی و آب آشامیدنی این مناطق را تامین کنیم.

استاندار سیستان و بلوچستان ادامه داد: کار مطالعاتی برای ساخت ۲ سد کاریانی و کاجو در منطقه قصرقند برنامه‌ریزی شده است که با دستور رئیس جمهور برای کار اجرایی آن اقدام خواهد شد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • توسعه راه‌های ارتباطی شهرستان اردل در دستور کار قرار گیرد
  • درخواست تعویق یک روزه بازی تراکتور و گل گهر از سوی مسئولان تبریزی
  • ◄ مرگ در جاده ترانزیتی پل فیلهان ممسنی پل رستم جولان می دهد
  • آبشار کیگا کجاست ؟ چگونه به آنجا برویم ؟
  • برق روستا‌های بخش خرانق وصل شد
  • فارسیان، پلکانی به بلندای تاریخ
  • توت فرنگی مازندران چشم انتظار صنایع تبدیلی/ کام شیرین واسطه ها
  • تداوم بارش‌ های سیل آسا و ضرورت توجه به بیمه محصولات زراعی و دامی
  • تداوم بارش‌های سیل آسا و ضرورت توجه به بیمه محصولات زراعی و دامی
  • ساخت سد کهیر از زیرآب رفتن کنارک و ۳۰ روستا جلوگیری کرد