Web Analytics Made Easy - Statcounter

«افشار سلیمانی» سفیر سابق ایران در آذربایجان در تشریح پیامدهای افشاء محتوای مکالمه‌ روسای جمهور آمریکا و اوکراین در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا عنوان کرد: افشاء محتوای مکالمه تلفنی ترامپ و زلنسکی از سوی افسر سازمان سیا بیش از آنکه موضوع بین‌المللی باشد، خوراک داخلیِ ایالات متحده را تامین کرده است. ترامپ در این مساله تمام پروتکل‌های امنیتی و قوانین داخلی را نقض کرده و در مقابل دموکرات‌ها با توجه به فضای انتخاباتی به دنبال آن هستند که بتوانند نهایت بهره‌برداری علیه وی را صورت دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لیبرال‌ها به دنبال آن هستند که پای کمیسیون قضایی و امنیتی را به این پرونده باز کنند و از زمان انتشار این خبر شاهد آن هستیم که تمام رسانه‌های دموکرات به صورت تمام قد حمله‌های خود علیه ترامپ را به بالاترین حد رسانده‌اند.

وی ادامه داد: ترامپ در گفت‌وگوی تلفنی با زلنسکی خواستار انجام تحقیقات در مورد فعالیت‌های اقتصادی پسر جو بایدن (نامزد اصلی حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا) شده است و همین موضوع باعث شده تا ساختار امنیتی ایالات متحده وی را به نقض پروتکل‌های امنیتی و دستورالعمل‌های سیاسی در مباحث دوجانبه محکوم کند. ترامپ به دنبال یافتن دلیل قاطع برای هدف قرار دادن جو بایدن در مبارزه‌های انتخاباتی است و به نظرم دموکرات‌ها سناریوی فعلی را با هوشمندی تمام طرح‌ریزی و هدایت کردند. تا جایی که بسیاری از رسانه‌ها از عنوان «اوکراین گیت» برای این موضوع استفاده کردند که نشان می‌دهد جنگ اطلاعاتی میان دو جناح اصلی آمرکا به بالاترین حد رسیده است.

این کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به تلاش دموکرات‌ها برای استیضاح ترامپ، گفت: دموکرات‌ها به دنبال آن هستند تا تمرکز ترامپ بر انتخابات را مورد هدف قرار دهند و از سوی دیگر به گونه‌ای وجهه او را خراب کنند که در نظرسنجی‌ها سخن از کاهش محبوبیت وی باشد؛ اما به هر حال برای استیضاح ترامپ نیاز به دو سوم آراء سنا دارد که به دلیل قبضه قدرت در این نهاد قانونگذار آمریکا توسط هم حزبی‌های ترامپ، این موضوع قابل اجرا نیست. جمهوری‌خواهان به خوبی می‌دانند که هیچیک از نامزدهای حزبشان نمی تواند با ترامپ مقابله کنند اما دموکرات‌ها تنها به دنبال مین‌گذاری در مسیر انتخاباتی ترامپ هستند. این در حالی است که عده‌ای معتقدند افشاء این مکالمات می‌تواند بر روابط اوکراین و آمرکا تاثیر منفی عمیق بگذارد که اساسا این نگاه اشتباه است؛ چراکه از سال ۲۰۱۴ تاکنون که تنش میان روسیه و آمریکا بر سر اوکراین بالا گرفت، ایالات متحده عملا هیچ قدم مثبتی برای کی‌یف برنداشته است.

سلیمانی افزود: زلنسکی در وضعیت کنونی کشوری را هدایت می‌کند که فساد سراسر آن را فرا گرفته و اقتصاد شکننده روز به روز قربانی می‌گیرد. هنوز مهره های باقی مانده از زمان یانوکوویچ و پروشنکو در ساختار اقتصادی، سیاسی و امنیتی اوکراین جولان می‌دهند و زلنسکی درگیر این مسائل ریشه‌ای است. چشم‌انداز روابط اوکراین و آمریکا نه تنها در وضعیت کنونی بلکه در زمان اوباما هم مشخص نبود؛ چراکه واشنگتن و شرکای اروپایی آن نتوانستند برای این کشور گام موثر بردارند. از این منظر فکر نمی‌کنم افشاء یک مکالمه چند دقیقه‌ای تاثیر چندانی بر روابط دو کشور داشته باشد. درست است که کمک نظامی ۲۵۰ میلیون دلاری آمریکا به اوکراین با تاخیر روبه‌رو شده، اما فکر نمی‌کنم اوضاع از این وضعیت وخیم‌تر شود و دلیلش نبودن رابطه عمیق دو طرف است و اساساً باید آن را یک واکنش سلبی قلمداد کرد. این شرایط بدون تردید به نفع روسیه خواهد بود و می‌تواند کی‌یف را به سمت مسکو سوق دهد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: معتقدم که ترامپ در بسیاری از پرونده‌ها به نفع روسیه گام برداشته است. به عنوان مثال در ونزوئلا، سوریه، افغانستان و حالا هم در اوکراین اتفاق‌هایی در حوزه سیاست و امنیت رخ می‌دهد که تمام منافع آن توسط روسیه مصادره می‌شود. از این منظر معتقدم که افشاء مکالمه مذکور را باید هدیه مهمِ ترامپ به پوتین بدانیم. مشکل‌های اوکراین و روسیه در حوزه سرزمینی، نظامی، امنیتی، سیاسی و انرژی به این زودی‌ حل و فصل نخواهد شد و مطمئن باشید که در این مدت غربی‌ها برای اوکراین کاری نخواهند کرد. اوکراین در مساله انرژی به روسیه نیاز دارد و به نظرم زلنسکی نمی‌گذارد روابطش با مسکو بیش از این خراب شود. بنابراین ادامه نوسان‌ها در سیاست خارجی اوکراین و آمریکا را شاهد خواهیم بود و در ادامه روسیه هم به دنبال دور کردن کی‌یف از ناتو و اتحادیه اروپا خواهد بود و تنش جدید به این موضوع دامن خواهد زد.      

منبع: ایلنا

کلیدواژه: روسیه ولادیمیر پوتین آمریکا اوکراین دونالد ترامپ زلنسکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۷۵۹۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کرملین: فشار آمریکا به متحدان روسیه بی‌نتیجه است

سخنگوی کرملین امروز (پنج‌شنبه) گفت، ایالات متحده به اعمال فشار بر کشورهایی که با روسیه همکاری می‌کنند، ادامه می‌دهد، اما این نمی‌تواند بر روابط دوجانبه تأثیر بگذارد.

به گزارش ایسنا، اظهارات «دیمیتری پسکوف» سخنگوی ریاست جمهوری روسیه در حالی مطرح می‌شود که وزارت خزانه‌داری آمریکا چهارشنبه تحریم‌هایی را علیه تعدادی از شرکت‌های روسی و همچنین تعدادی از شرکت‌های چینی، بلژیکی و ترکیه‌ای به اتهام تامین تجهیزات برای تشکیلات نظامی-صنعتی روسیه اعمال کرد.

پسکوف به خبرنگاران گفت: «همه، همه چیز را درک می‌کنند. و در واقع، ایالات متحده به فشارهای پنهان خود بر این کشورها ادامه می‌دهد و شرکت‌ها و بنگاه‌ها در رنج هستند، اما این نمی‌تواند توسعه روابط دوجانبه ما با این کشورها را مختل کند. کشورها به این امر علاقمند هستند، حاکمیت خود را حفظ می‌کنند و ما روی همکاری بیشتر، به‌گونه‌ای حساب می‌کنیم که به تدریج خطرات ناشی از چنین مظاهر غیر دوستانه یا بهتر بگوییم خصمانه را به حداقل برسانیم.»

سفر پوتین به چین

سخنگوی کرملین همچنین گفت در جریان مذاکرات آتی بین ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه و شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین، مسائل امنیت بین‌المللی و منطقه‌ای به هر طریقی مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

پسکوف در پاسخ به اینکه آیا موضوع کنترل تسلیحات در دستور کار مذاکرات قرار دارد یا خیر، گفت: «به هر طریقی، مسائل امنیت بین‌المللی و منطقه‌ای مورد اشاره و بررسی قرار خواهد گرفت.»

پوتین پیشتر گفته بود سفرش به چین برای ماه مه برنامه‌ریزی شده است.

«بیگانه‌هراسی»

سخنگوی کرملین همچنین گفت اظهارات جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا در مورد «بیگانه‌هراسی» در روسیه منعکس‌کننده واقعیت در این کشور نیست.

بایدن که روز چهارشنبه در یک گردهمایی کمک‌های مالی در واشنگتن صحبت می‌کرد، گفت ژاپن متحد ایالات متحده، با مسائل اقتصادی مواجه است، زیرا این کشور «بیگانه‌هراس» است و این را می‌توان در مورد چین و روسیه هم گفت.

پسکوف در همین رابطه به خبرنگاران گفت: «معتقدیم که این بیانیه بایدن واقعیت را دقیقا برعکس منعکس می‌کند.»

کنفرانس «صلح»

سخنگوی کرملین امروز همچنین به مسائل مرتبط با اوکراین اشاره کرده و گفت، کنفرانس صلح اوکراین در سوئیس به وضوح نتیجه‌محور نیست و نمی‌توان در مورد انتظارات جدی بدون مشارکت روسیه صحبت کرد.

او در پاسخ به اینکه آیا مسکو برای چنین گفت‌وگویی آماده است، به خبرنگاران گفت: «درباره چه نوع کنفرانس جدی با انتظارات جدی، چه نوع اثربخشی بدون مشارکت روسیه می‌توان صحبت کرد؟ مطلقا غیرممکن است. واضح است که این نوعی ابتکار است که برای نتیجه طراحی نشده است. در مورد بقیه، موضع ما در مورد مذاکرات کاملا مشخص است، کاملاً شفاف است و بارها توسط رئیس جمهور ما (ولادیمیر پوتین) تأیید شده است.»

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کامرون و زلنسکی آخرین وضعیت جنگ در اوکراین را بررسی کردند
  • ژنرال آمریکایی: پوتین با تجربه‌ترین دولتمرد جهان است
  • اینسایدر: برنامه پوتین جنگ همه‌جانبه با ناتو نیست، تضعیف درونی است
  • کرملین: فشار آمریکا به متحدان روسیه بی‌نتیجه است
  • تحولات اوکراین| سکوت کاخ سفید درباره نابودی ۶ موشک دوربرد
  • شرط ترامپ برای کمک به اوکراین
  • زلنسکی: پس از پایان جنگ انتظار داریم به عضویت ناتو درآییم
  • شرط ترامپ برای کمک به اوکراین پس از ورود به کاخ سفید
  • ترامپ برای کمک به کی‌یف شرط گذاشت
  • ساقط کردن ۶ موشک «اتکمز» آمریکا توسط ارتش روسیه/ «مغز متفکر پوتین»: اوکراین نباید وجود داشته باشد