Web Analytics Made Easy - Statcounter

جوان ۳۰ ساله خرم بیدی که صبح جمعه هشتم شهریورماه ۱۳۹۸ برای پاسخ به پاره‌ای از شبهات در بازداشتگاه پلیس آگاهی شهرستان خرمبید فارس به سر می‌برد شامگاه همان روز به دلایلی که نامعلوم و مشکوک نامیده شد، درگذشت.
پس از این حادثه فیلم‌هایی از تجمع و اعتراض‌های برخی مردم نسبت به این ماجرا در شبکه‌های اجتماعی پخش شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین فیلم‌هایی از جسد متهم در فضای مجازی پخش شد که آثار کبودی و خونریزی را در بدن متهم نشان می‌داد. 
رئیس کل دادگستری استان فارس چند روز پس از این حادثه دستور پیگیری ویژه و بررسی پرونده فوت متهم در آگاهی خرم‌بید را صادر کرد و ابراز داشت: در صورت محرز شدن هر گونه تخلف و اقدام غیر قانونی علیه حقوق شهروندی متوفی، با مسببین حادثه در چارچوب قانون و بدون اغماض برخورد خواهد شد.
در حال حاضر با گذشت یک ماه از فوت این جوان در آگاهی شهرستان خرمبید هنوز گزارشی از جزئیات این حادثه و علت فوت متهم ارایه نشده است.
فرج‌الله رجبی نماینده مردم شیراز و عضو فراکسیون حقوق شهروندی مجلس شورای اسلامی در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: قوه قضاییه باید گزارش کامل این حادثه را به مردم ارایه دهد چرا که این گزارش موجب شفاف‌سازی می شود و ابهامات مردمی را رفع می کند.
وی افزود: معتقد هستیم باید قانون آیین دادرسی به طور کامل و منطبق با قانون عینا اجرا شود و نباید از این قانون تفسیر سیاسی شود، این قانون در مجلس هشتم تصویب شده و ربطی به جریان اصلاح طلب نیز ندارد لذا همه باید مقید به اجرای آن باشیم و نباید تفسیر ویِژه از آن صورت بگیرد.
رجبی ادامه داد: این قانون می گوید متهم از ابتدا می‌تواند وکیل داشته باشد، در حال حاضر تحت عنوان تحقیق این حق از مردم سلب می‌شود.
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: این قانون دادرسی باید بدون کم و کاست اجرا شود و اگر تفسیری می‌خواهد باید به مجلس بیاید تا مجلس شورای اسلامی در قالب استفساریه ابهامات را رفع کند.
رجبی افزود: اجرای دقیق و تام و بدون استثنای قانون اجازه می‌دهد در هر مرحله ، وضعیت متهم را بدانید و شرایط را رصد کنید، اگر آیین دادرسی اجرا می‌شد متهم خرمبیدی که در آگاهی این شهرستان فوت شده از روز اول می‌توانست دسترسی به وکیل داشته باشد و وکیلش در جریان بود چه اتفاقی افتاده و آیا ضرب و شتم شده یا نشده است؟
وی ادامه داد: در سیستم قضایی کشور، مکانیزم‌های کنترلی وجود دارد که باید این مکانیزم‌ها را فعال کنیم که این مکانیزم‌ها در مورد جوان خرمبیدی فعال شده است.
عضو فراکسیون حقوق شهروندی مجلس شورای اسلامی گفت: نتیجه این کارها باید به مردم اطلاع داده شود، در مواردی مشاهده شده که سیستم کنترلی و نظارتی موضوع را بررسی و با متخلف برخورد کرده است اما گزارشی به مردم داده نشده است لذا در مورد این موضوع نیز باید به مردم گزارش کامل داده شود.

خرم‌بید به مرکزیت صفاشهر از شهرستان های شمالی استان فارس است که مرکز آن حدود ۱۸۰ کیلومتر با شیراز فاصله دارد.  
۹۲۵۴ /۱۸۷۶ 

 
 

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی حقوق شهروندی خرم بید قوه قضاییه فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۷۶۴۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور نماینده خانم از تهران در مجلس اهمیت زیادی دارد

به گزارش «تابناک»، زینب قیصری در گفت وگو با ایسنا درباره اهمیت دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: در دور اول انتخابات، در شیوه انتخاب افراد یک بلوغ سیاسی را دیدیم که اتفاق فرخنده‌ای بود و نشان داد که مردم با تحقیق بیشتری دنبال انتخاب نمایندگانی هستند که کیفیت بالاتری داشته باشند. انتخابات به دلیل تکثر داوطلبان به دور دوم رفت و این منافاتی ندارد با این حرکت که مردم با گزینش بهتر، نمایندگان خود را در دور دوم انتخاب کنند.

وی افزود: ان شاءالله مردم در دورم دوم هم حضور پرشور داشته و با همان دقتی که در دور اول داشتند، در دور دوم هم نمایندگان خود را انتخاب کنند. البته این بار انتخاب راحت‌تر هست زیرا تعداد داوطلبان کمتر از دور اول است. هرچه نماینده آرای بالاتری داشته باشد، پشتوانه بهتری برای پیگیری مطالبات مردم دارد بنابراین حضور مردم در انتخابات و رای بالا به داوطلبان اهمیت زیادی دارد.

قیصری همچنین خاطرنشان کرد: بیشتر داوطلبان انتخاب شده در مرحله اول انتخابات مجلس شورای اسلامی، تفکر اصولگرایی دارند اما ۴۵ نفر باقیمانده هم نقش مهمی در انتخاب رویکردهای مجلس دارند و این انتخاب را باید بر عهده مردم گذاشت.

وی با اشاره به نقش نمایندگان خانم در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: حضور بانوان در دور دوم خیلی موثر است. متاسفانه در دور اول هیچ خانمی موفق نشد به مجلس راه یابد که برای شهری مثل تهران حضور نمایندگان خانم مهم است؛ زیرا آنها می‌توانند نظام مسائل زنان را دنبال کرده و حل کنند. البته شاید نماینده آقای شایسته هم بتواند مشکلات بانوان را بهتر عمل کند و اصل بر شایسته‌سالاری است. خانم‌ها وقتی وارد مجلس می‌شوند به کمیسیون تخصصی خود می‌روند و عضو فراکسیون زنان هم می‌شوند و این یک قانون نانوشته است. به هر حال در فراکسیون زنان نمایندگان خانم خیلی می‌توانند تاثیرگذار باشند.

دیگر خبرها

  • مخالفت ۳۰ نماینده مجلس با افزایش ۱۰درصدی تعرفه‌های تاکسی‌های اینترنتی!
  • بهترین راه برای حمایت از کارگران اصلاح «قانون کار» است
  • اصل ۷۵، اصل ۶۴ قانون اساسی را به زمین زد
  • اصل ۷۵ اصل ۶۴ قانون اساسی را به زمین زد
  • آخرین نطق رشیدی کوچی در مجلس
  • این ۳۵ نماینده مجلس باعث تعطیلی مجلس شدند
  • حمله شدیدالحن سایت اصولگرا به ذوالنوری | به چه حقی "شورایعالی سران قوا" که دستور رهبری است را خلاف می‌دانی!
  • حضور نماینده خانم از تهران در مجلس اهمیت زیادی دارد
  • ببینید | سرکار گذاشتن مردم توسط دولت رئیسی به روایت یک نماینده مجلس
  • بازرس قلابی اتوبوسرانی در مشهد دستگیر شد