Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس مسائل بین الملل گفت: طرح صلح هرمز علاوه بر مسائل امنیتی بر موضوعاتی اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی هم تاثیرگذار است.

عباس مقتدایی کارشناس مسائل بین الملل در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با طرح صلح هرمز، اظهار کرد: ائتلاف صلح هرمز که توسط رئیس جمهور کشورمان در هفتاد و چهارمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد به عنوان یک پیشنهاد مطرح شد، زمینه‌هایی در منشور ملل متحد نیز دارد، چراکه منشور ملل متحد ائتلاف‌هایی در جهت دستیابی به صلح و امنیت بین‌المللی کشور‌ها را به رسمیت شناخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: منشور ملل متحد حتی ترکیبات امنیتی که امروزه در دنیا در حال فعالیت است نظیر سازمان ناتو یا برخی دیگر از ترتیبات منطقه‌ای که در قالب‌های مختلف امنیتی، اطلاعاتی و اقتصادی شکل گرفته همگی ریشه در حفظ صلح و امنیت بین المللی و ارتقای آن دارد که به عنوان وظیفه‌ تک تک کشور‌هاست، همچنین به صورت جمعی می‌توانند اینگونه فعالیت‌ها را سازماندهی کنند.

مقتدایی خاطر نشان کرد: «طرح صلح هرمز» اتکا به درون منطقه برای حفظ صلح، امنیت منطقه، ائتلاف، هماهنگی و همکاری کشور‌های درون منطقه مورد توجه قرار گرفته است. در سال‌های گذشته تعدادی از کشور‌های این منطقه به خصوص کشور‌های جنوب خلیج فارس به دنبال خرید امنیت بودند به این معنا که با توسل به قدرت‌های فرامنطقه‌ای و به خصوص ایالات متحده آمریکا و تا حدی اتحادیه اروپا تلاش می‌کردند تا امنیت را برای خود بخرند در حالی که عملا چنین اتفاقی یا رخ نمی‌داد یا کمتر اتفاق می‌افتاد.

کارشناس مسائل بین الملل اضافه کرد: اتکا به برون سبب می‌شد که تا حدی از نا امنی و بی ثباتی در این کشور‌ها وجود داشته باشد، به عبارت دیگر جمهوری اسلامی ایران به دنبال آن است تا بتواند با ایجاد یک هماهنگی میان کشور‌های منطقه عملا به حد بالاتری از ترتیبات امنیتی و همکاری کشور‌ها در این منطقه دست یابد.

او خاطر نشان کرد: طرح آقای رئیس جمهوری طرحی است که اگرچه ظرفیت‌های خوبی دارد، اما به نظر می‌رسد که تا رسیدن به نقطه‌ای که بتواند عملیاتی شود راه درازی در پیش دارد، زیرا بخشی از مفاهیم مطرح شده توسط رئیس جمهور کشورمان همچنان در حد کلیات باقی مانده است و برخی از ابهامات نیز وجود دارد.

مقتدایی ادامه داد: مشارکت دادن همه کشور و قدرت‌های عضو دائم شورای امنیت و باز کردن راه برای حضور آن‌ها خود نکته‌ای است که باید مورد توجه بیشتری قرار گیرد، چراکه در حال حاضر هم این قدرت‌ها تمایل زیادی برای یکه تازی در منطقه دارند، آیا طرح هرمز می‌تواند جلوی یکه تازی‌ها را بگیرد و در چارچوب تعاملات سازنده، بر اساس منافع مردم منطقه و کشور‌های حاشیه خلیج فارس اقدام کند؟ یا اینکه مجدد تولید قدرت برای نظام سلطه خواهد کرد؟

کارشناس مسائل بین الملل تصریح کرد: اگرچه طرح ائتلاف امید زمینه‌های اولیه برای جدی گرفتن را دارد، ولی رایزنی‌های بعدی، توضیحات تشریحات و ایجاد تعامل برای و اتفاق نظر بین کشور اصلی که باید در این ائتلاف حضور داشته باشند از نکاتی است که به موفقیت یا عدم موفقیت طرح تاثیر گذار خواهد بود.

او خاطر نشان کرد: طرح صلح هرمز می‌تواند ابعاد امنیتی داشته و بر اقتصاد، اجتماعی و فرهنگی کشور‌های منطقه تاثیر گذار باشد. این موضوع بی سابقه نیست و در ادوار مختلف بین ایران، ترکیه و پاکستان یا بین برخی کشور‌های حوزه خلیج فارس ائتلاف‌هایی شکل گرفته است، اما به نظر می‌رسد تمرکز طرح رئیس جمهور بر حفظ و ثبات امنیت در منطقه تنگه هرمز است.

بیشتر بخوانید: پاسخ ما به مذاکره تحت تحریم، نه است/ برجام، حداقل بود؛ اگر بیشتر می‌خواهید، باید بیشتر بپردازید/ دعوت همه کشورهای متاثر از تحولات خلیج فارس و تنگه هرمز به «ائتلافِ امید» 

آقای«حسن روحانی» رئیس جمهوری اسلامی ایران در هفتاد و چهارمین مجمع عمومی سازمان ملل طرح "ائتلاف امید" تامین امنیتی مستقل از سوی کشورهای پیرامون منطقه خلیج فارس را مطرح کرد.

هدف "ائتلاف امید" ارتقای صلح، ثبات، پیشرفت و رفاه کلیه ساکنان حوزه تنگه هرمز و تفاهم متقابل و روابط صلح آمیز و دوستانه میان آن هاست. این ابتکار حوزه‌های مختلف همکاری مانند تأمین همگانی امنیت انرژی، آزادی کشتیرانی و انتقال آزادانه نفت و سایر منابع نسبت به کشورهای حوزه تنگه هرمز و فراتر از آن را در بر می‌گیرد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار سیاسی سیاست خارجی خلیج فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۷۷۲۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دفاع عجیب عضو حزب موتلفه از عملکرد اقتصادی دولت رئیسی /کسی اعتراضی ندارد

به گزارش خبرگزاری دولت، در هفته‌های اخیر و پس از افزایش قیمت ارز و سکه در بازار، بحث بر سر تغییر یا عدم تغییر تیم اقتصادی دولت در میان موافقان و مخالفان دولت افزایش یافته است. بحثی که دامنه آن حتی به مجلس و نمایندگان حامی ابراهیم رئیسی نیز کشیده است و چه در نطق‌های میان دستور خود و چه در تذکرها از تغییر تیم اقتصادی می‌گویند، گاهی حتی کار به تهدید نیز کشیده و برخی از نمایندگان خواهان اخراج رئیس کل بانک مرکزی و وزیر اقتصاد شدند.

در این میان، حسین انواری، عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی، در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین، درباره انتقادات و درخواست‌ها چهره‌های سیاسی برای تغییر تیم اقتصادی گفت: «اینکه دولت تصمیم به تغییر تیم اقتصادی دارد یا خیر، یک بحث جدا است اما باید دید انگیزه افرادی که این مسئله را مطرح می‌کنند چیست؛ آیا به دنبال تضعیف دولت هستند یا به دنبال تقویت آن. گاهی اوقات دلسوزی‌ها به گونه‌ای است که در پشت ماجرا شیطنت‌هایی برای تضعیف و کاسته شدن توامندی‌های دولت وجود دارد.»

پشت زمزمه‌ها برای تغییر تیم اقتصادی یک شیطنتی وجود دارد

وی با بیان اینکه در حال حاضر دولت مشغول به کار است، گفت: «اگر چه دولت با فراز و نشیب‌ها و یک‌سری مشکلاتی دست به گریبان است اما اعضای مدت در طی این مدت گذشته، سوار بر کار شده و تجربیات جدیدی به دست آوردند؛ اینکه الآن می‌گویند باید تیم اقتصادی تغییر کند باید دید انگیزه‌شان چیست؟ باور من این است که پشت این زمزمه‌ها، یک شیطنتی وجود دارد.»

این چهره سیاسی اصولگرا، با اشاره به اظهارات برخی از اعضای دولت درپی گرانی ارز و دلار، خاطر نشان کرد: «دیگر دولت قبل، دولت قبل مطرح نیست؛ دولت می‌گوید در مواردی که نیاز به ارز هست، من با نرخ خودم تامین می‌کنم و هر کسی اگر مسئله‌ای دارد مطرح کند. یک‌سری بحث‌ها مانند قاچاق یا جوسازی روانی نیز مطرح است که ربطی به دولت ندارد.»

کسی اعتراضی ندارد

وی افزود: «در حال حاضر، دولت کار خود را دارد انجام می‌دهد و خزانه ارزی آن بد نیست. آن چیزی هم که به صورت قانونی و رسمی به مردم مربوط می‌شود را تامین کرده و کسی هم اعتراضی ندارد. برخی می‌خواهند خارج از این قواعد عمل کرده و اقداماتی مانند قاچاق و اختلال در نظام اقتصادی کشور به وجود بیاورند. دولت دارد کار خود را انجام می‌دهد و اینکه دولت قوی یا ضعیف است، به شیطنت‌هایی که مبنی بر جو روانی است، باز می‌گردد.»

انواری درباره سکوت دولت سیزدهم درباره پرونده‌های فساد به خصوص چای دبش گفت: «چه کسی گفته است که دولت این پرونده را بایکوت کرده است؟ پرونده در دستگاه قضایی در حال پیگیری است. خیلی مباحث مطرح می‌شود اما باید آگاهانه‌تر برخورد کرد و یک عده که ناآگاه هستند شروع به تکثیر آن کرده و غافل هستند.»

وی گفت: «باید در انگیزه افرادی که این موارد را تولید کرده و به میان افکار عمومی می‌فرستند، تردید کرد. می‌خواهند به هر بهانه‌ای مانند مسکن، ارز یا بنزین امنیت روانی و اجتماعی را بر هم بزنند و زمانی که موضوعی را پیدا نکردند کی‌گویند چرا اسامی مفسدان را اعلام نمی‌کنید. مگر همه کارهایی که دستگاه قضایی انجام می‌دهد باید اعلام کرد؟ وقتی روی آن کار کردند نتایج مشخص می‌شود.»

27215

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1896978

دیگر خبرها

  • شاه‌کلید حل مسائل منطقه، دست ایران
  • شاه‌کلید حل مسائل منطقه،دست ایران
  • دفاع از عملکرد اقتصادی دولت: کسی اعتراضی ندارد!
  • دفاع عجیب از عملکرد اقتصادی دولت: کسی اعتراضی ندارد!
  • دفاع عجیب عضو حزب موتلفه از عملکرد اقتصادی دولت رئیسی /کسی اعتراضی ندارد
  • هشدار اسحاق جهانگیری درباره مهاجرت رتبه‌های اول کنکور از ایران
  •  استفاده از ظرفیت‌های مردمی بهترین راه برای حل معضلات اجتماعی
  • بهترین راه برای برطرف شدن معضلات اجتماعی استفاده از ظرفیت‌های مردمی است
  • قدرت از غرب به شرق در حال انتقال است
  • ائتلاف تهران مسکو، محوری در نظم جدید جهانی