Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک شرکت دانش بنیان که اولین و تنها تولیدکننده مکمل‌های غذایی تولید شده از میکروارگانیسم‌های مفید است، موفق شد برای اولین بار این محصولات را به چند کشور صادر کند. به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، تمام میکروارگانیسم‌ها مضر و بیماری زا نیستند و انواع مفیدی نیز در میان آن‌ها وجود دارد که به پروبیوتیک‌ها معروف هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پروبیوتیک‌ها، میکروب‌های زنده‌ای هستند که می‌توانند به شکل‌های مختلفی مانند غذاها، دارو‌ها و مکمل‌های رژیمی در آیند. این باکتری‌ها و میکروب‌های مفید می‌توانند علاوه بر کمک به گوارش، به عنوان دارو برای درمان انوع بیماری‌ها کاربرد داشته باشند.   اداره غذا و کشاورزی سازمان ملل متحد (FAO) و سازمان بهداشت جهانی (WHO) پروبیوتیک را اینگونه تعریف می‌کند: «پروبیوتیک‌ها میکرو ارگانیسم‌های زنده‌ای هستند که مصرف کافی آن‌ها سبب نمایان شدن اثرات سلامت بخش در بدن میزبان می‌شود.»   بر این اساس، باکتری‌های پروبیوتیک موجود در محصولات خوراکی، نه تنها باید دارای مشخصه‌های عملکردی و سودمند برای سلامتی انسان باشند بلکه از قابلیت ماندگاری در دستگاه گوارش هم برخوردار باشند. مکمل‌های پروبیوتیکی انسانی در اشکال مختلف و برای کاربرد‌ها و سنین مختلف از جمله به شکل سوسپانسیون، قطره و ساشه برای نوزادان و کودکان و کپسول برای بزرگسالان تولید می‌شوند.   محصول نهایی پروبیوتیک‌های دامی نیز به شکل پودر، قرص، گرانول و یا خمیر عرضه می‌شود. فرایند استخراج و عمل‌آوری این میکروب‌های مفید از منابعی مانند میوه و لبنیات، برای اولین بار توسط یک شرکت دانش بنیان ایرانی بومی سازی شد، این تولید داخلی سازی فناوری در سال جاری به صادرات این محصولات منتهی شده است.

۴۰ درصد ارزانتر از محصولات وارداتی
مریم تاج آبادی ابراهیمی مدیر عامل شرکت تک ژن زیست، در این رابطه می‌گوید: شرکت ما اولین واحد صنعتی تولید کننده پروبیوتیک در کشور است که با هدف تولید میکروارگانیسم‌های کاربردی در صنایع غذایی و فرآورده‌های بیولوژیک تاسیس شد. این شرکت با ظرفیت سالیانه بالغ بر ۷۰۰۰ تن، انواع محصولات مانند استارتر‌های لبنی، پروبیوتیک‌های انسانی (غذایی و مکمل‌های دارویی)، انواع پروبیوتیک‌های دام، طیور و آبزیان، فرآورده‌های بیولوژیک و سایر محصولات میکروبی را تولید و به بازار عرضه می‌کند. مکمل‌های تولید شده از میکروارگانیسم‌های تولید شده در شرکت کاربرد‌های متعددی، از جمله درمان مشکلات گوارشی و کمک به تعدیل سیستم ایمنی بدن دارند.

وی گفت: ما اولین تولید کننده پروبیوتیک‌های حوزه دام، طیور و آبزیان با مجوز سازمان دامپزشکی در منطقه هستیم. بسیاری از این محصولات در حال حاضر به عراق و دیگر کشور‌های منطقه صادر می‌شود. همچنین موفق شدیم برای اولین بار جهت جلوگیری از بیماری آبزیان، از این میکروارگانیسم‌ها واکسن تولید کنیم. علاوه بر این توانستیم تنها تولید کننده بایودیابت در کشور باشیم که به عنوان مکمل در درمان بیماران دیابتی موثر است. تقریباً تمام محصولات ما ۳۰ تا ۴۰ درصد ارزان‌تر از محصولات وارداتی عرضه می‌شود و در کشور، تنها رقیب ما واردکننده‌ها هستند.

تاج آبادی افزود: در عرصه مکمل‌های پروبیوتیک دام و طیور و آبزیان قریب ۷۰ درصد بازار را در اختیار داریم و ۳۰ درصد بقیه در اختیار واردکنندگان قرار دارد. برای اولین بار موفق شدیم که محصولاتمان را به کشور‌های مختلفی مانند عراق، آذربایجان و لبنان صادر کنیم. در آینده نیز قصد داریم تا شعاع صادراتی خود را توسعه بخشیم و کشور‌های بیشتری را به مقاصد صادراتی شرکت اضافه کنیم.

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان بیان کرد: برای اینکه همواره پویایی در تولید را حفظ کنیم و ابتکار عمل را در دست داشته‌باشیم، شتاب دهنده لاکتوویژن را تاسیس کرده‌ایم و در آن از صاحبان فکر و ایده، متخصصین و مهندسان جوان زیست فناوری دعوت کرده‌ایم تا افکار و طرح‌های خود را با شرکت ما در میان بگذارند و در صورت وجود بستر مناسب این افکار و ایده‌ها را تجاری سازی خواهیم کرد.  

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: میکروارگانیسم شرکت های دانش بنیان پروبیوتیک سیستم ایمنی بدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۷۷۵۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از دستگاه میکروب شناسی در ایران

دبیر اجرایی پانزدهمین کنگره بین المللی ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران از دستگاهی که تحول عمده ای را در حوزه آزمایشگاه و میکروب شناسی ایجاد کرده است، در این کنگره فوق خبر داد و گفت: این دستگاه براساس طیف سنجی کار می کند و در زمان بسیار کوتاه بدون آماده سازی اولیه و مواد مصرفی، عوامل میکروبی و باکتریایی را شناسایی و در روند درمان و بستری شدن کمک قابل توجهی می کند.   به گزارش انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران، غلامرضا حمزه لو دبیر اجرایی پانزدهمین کنگره بین المللی و بیست و یکمین کنگره کشوری ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران در حاشیه این کنگره با اشاره به فعالیت نمایشگاه جانبی آن گفت: نمایشگاهی که امسال در کنگره برپا شده مانند سنوات گذشته مورد استقبال وسیع شرکت های داخلی و خارجی قرار گرفته است به نحوی که بیش از ۲۱۰ شرکت در این نمایشگاه حضور داشتند.   وی افزود: در حوزه آزمایشگاه های پزشکی این نمایشگاه شناخته شده است و همکاران از سراسر کشور برای حضور در کنگره و نمایشگاه شرکت داشتند ، که شرکت های دانش بنیان از داخل کشور نیز در نمایشگاه حضور داشتند و محصولات خوبی را ارائه کردند.   وی با اشاره به رونمایی که در نمایشگاه امسال انجام شد اضافه کرد: در این کنگره از دستگاهی که تحول عمده ای را در حوزه آزمایشگاه و میکروب شناسی ایجاد کرد رونمایی شد، این دستگاه براساس طیف سنجی کار می کند و در زمان بسیار کوتاه بدون آماده سازی اولیه و مواد مصرفی، عوامل میکروبی و باکتریایی را شناسایی و در روند درمان و بستری شدن کمک قابل توجهی می کند.   دکتر حمزه لو همچنین در ادامه درباره اینکه راهکار برون رفت مهاجرت آزمایشگاهیان، بیان کرد: در سنوات اخیر موج مهاجرت در تمام رشته های پزشکی زیاد شده است و افراد مستعد که امکانات و پتانسیل کار کردن را دارند به دلیل مشکلات عدیده، مهاجرت می کنند.   وی افزود: اگر اتفاقاتی در حوزه آموزش این افراد بیافتد و مسیر تحصیل در علوم آزمایشگاهی کوتاه شود انگیزه این افراد برای ماندن بیشتر خواهد شد.   وی توصیه کرد: باید به حوزه آزمایشگاه ها توجه ویژه شود چرا که یکی از بخش های مهم در نظام سلامت هستند و بسیاری از تشخیص ها بدون آزمایشگاه امکان پذیر نیست.   حمزه لو گفت:  باید در تمام حوزه ها مانند تربیت نیروی انسانی، تامین کیت، مواد و تجهیزات توجه شود تا بتوان از مهاجرت آزمایشگاهیان جلوگیری کرد. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • تولید انبوه محصولات دانش‌بنیانی مورد حمایت وزارتخانه‌ها قرار گیرد
  • رونمایی از دستگاه میکروب‌شناسی در ایران
  • خام فروشی محصولات یکی از عوامل اصلی درآمد پایین کشاورزان
  • رونمایی از دستگاه میکروب شناسی در ایران
  • افتتاح فرودگاه بین‌المللی کربلا در سال ۲۰۲۵
  • دستاورد ۵میلیارد یورویی اکسپو ایران
  • باید برای رفع تعهد ارزی از کشورهای همسایه ریال را به رسمیت بشناسیم
  • اکسپو وعده صادق ۲ بود/ لزوم اصلاح رفع تعهد ارزی از ۳ کشور همسایه
  • چین اولین مقصد صادرات کالاهای ایرانی/ باید بازار چین را بشناسیم
  • تقدیر از ۱۰۰ استاد شاگردپرور در اولین دوره اعطای جایزه «شیخ مفید»