Web Analytics Made Easy - Statcounter

"ادلب و طرابلس هم اکنون متحمل تخریب و درد و رنج فراوان ناشی از بمباران و خمپاره باران هستند و به فهرست طویلی از شهرهای پیش از خود از جمله موصل، حلب، رقعه، تعز، دنسک، فلوجه و صنعا پیوسته­‌اند. آنها به ندرت در صدر اخبار آورده می­شوند گرچه که باید این اتفاق بیفتند. جنگ در شهرها نمی­تواند خبر صفحات آخر باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حقیقت، در حدود 50 میلیون نفر از آثار جنگ رنج می­برند."

به گزارش ایسنا، کمیته صلیب سرخ و سازمان ملل با انتشار بیانیه‌ای تاکید کرده‌اند: کمیته بین‌المللی صلیب سرخ و سازمان ملل که از پیامدهای انسانی جنگ در شهر آگاهند، امروز مشترکاً از دولت­ها و تمامی طرف­های مخاصمه مسلحانه درخواست می­‌کنند که از کابرد سلاح­های انفجاری با وسعت اثر زیاد در مناطق پرجمعیت خودداری کنند.

با گسترش شهرها در جهان، مخاصمات نیز به شهرها کشیده می­شوند. هنگامی که شهرها مورد بمباران و خمپاره­‌باران قرار می­گیرند (چه توسط حملات هوایی، موشک­ها، ادوات سنگین یا انفجاری دست­‌ساز) غیرنظامیان هستند که تاوان آن را دو چندان می‌پردازند. در واقع، اکثر مصدومین (طبق یک پیش­‌بینی بیش از 90 درصد) غیرنظامی هستند. تصاویر هولناک از مراکز جمعیتی در افغانستان، عراق، سوریه و اوکراین (که صرفاً تعداد کمی از آنها نام برده شد) نشان دهنده الگویی از آسیبی مهیب است که نمی­توان آن را نادیده گرفت گرچه اغلب به فراموشی سپرده می­‌شوند.

در این بیانیه آمده است: طرف­های درگیری باید بدانند که نباید در مناطق پرجمعیت همچون میدان نبرد جنگ کنند. آنها باید بدانند که کاربرد سلاح­های انفجاری با وسعت اثر زیاد در شهرهای بزرگ و کوچک و اردوگاه­های پناهندگان، غیرنظامیان را در معرض خطر بالای آسیب تفکیک ناپذیر قرار می­‌دهد.

مخاصمات مسلحانه در شهرها، غیرنظامیان بی­شماری را کشته و شدیداً مجروح کرده، و بسیاری را برای یک عمر دچار معلولیت و آسیب روانی می­‌کند. در یکی از بینهایت مثال­ها، ماه گذشته در عدن، یمن، دست کم 200 هزار نفر پس از درگیری شدید بدون آب پاکیزه ماندند.

هنگامی که آب یا برق به دلیل انفجار خطوط انتقال دچار اختلال می­شود، ارائه مراقبت درمانی به شدت سخت و غیرممکن می­گردد. در واقع، وقتی که شهرها بمباران و خمپاره باران می­شوند، مراقبت درمانی نیز سخت مورد حمله قرار می­گیرد: کارکنان درمانی کشته و زخمی می­شوند، آمبولانس­ها به زخمیان نمی­رسند، و بیمارستان­ها صدمات غیرقابل جبران می­بینند.

برای آنها که نجات پیدا می­کنند، زندگی طاقت­فرسا می­شود و اغلب مجبور به فرار از محل زندگی­شان می­شوند. تابستان گذشته، تنها در دو ماه، حدود 100 هزار نفر به دلیل بمباران و خمپاره­باران سنگین در طرابلس آواره شدند. آوارگان به ویژه نسبت به مخاطرات در برابر سلامت و جان­شان آسیب­پذیرند، مخصوصاً زنان و کودکان. در عراق، 1.5 میلیون آواره داخلی در کشور قادر به بازگشت به خانه­های خود نیستند. آنها که بازمی­گردند نیز برای بازسازی زندگی خود با مشقت­‌های بسیاری دست و پنجه نرم می­کنند. خانه­‌های­شان ویران شده، شبکه­‌های خدمات ضروری از هم فروپاشیده و تهدید مهمات انفجاری باقیمانده از جنگ همه جا وجود دارد.

ویرانی عظیم ایجاد شده توسط مخاصمات مسلحانه در شهرها می­تواند شاخص­های توسعه­ای برای سال­ها یا دهه­‌ها را تحت­‌الشعاع قرار دهد: برای مثال، پس از چهار سال اول مخاصمه مسلحانه در یمن، شاخص‌های توسعه انسانی به سطح شاخص­های 20 سال پیش نزول نمود. این مهم، عقبگردی بزرگ برای دستاورد­های بسیاری از اهداف توسعه پایدار است. پیشرفت بدست آمده در طول دهه­ها با تبدیل یکباره مراکز جمعیتی پر رونق به شهرهای ویران، می­تواند به سرعت معکوس شود.

امسال هفتادمین سالگرد امضای کنوانسیون­های ژنو در سال 1949 است؛ معاهدات جهانی پذیرفته­ شده­‌ای که قدرت حمایتی حقوق بین­‌المللی بشردوستانه را هنگامی که قواعد آن به دقت رعایت می­شوند تأمین می­کند. حقوق بین­‌المللی بشردوستانه مطلقاً حمله علیه غیرنظامیان یا اهداف غیرنظامی، حملات کور یا نامتناسب، سلاح­هایی که آثارشان قابل تفکیک نیست، و استفاده از غیرنظامیان به عنوان سپر انسانی را ممنوع کرده است. حقوق بین­‌المللی بشردوستانه طرف­های مخاصمه را ملزم می­کند تا برای به حدأقل رساندن آسیب­های تصادفی به غیرنظامیان اقدامات لازم را انجام دهند. احترام به این قواعد هنگامی که جنگ در محیط­‌های پرجمعیت انجام می­شود حتی حیاتی­تر می­نماید؛ آنجا که اهداف نظامی و غیرنظامی و ساختارهای غیرنظامی با هم درآمیخته­‌اند، و غیرنظامیان در خطر بیشتری قرار دارند.

آسیب­‌پذیری ذاتی غیرنظامیان در مناطق پرجمعیت دولت­ها را ملزم می­کند که انتخاب سلاح­ها و تاکتیک­های خود را برای اجتناب از آسیب به غیرنظامیان مورد ارزیابی و سازگاری مجدد قرار داده، و نیروهای مسلح خود را برای این هدف آموزش داده و تجهیز کنند. هم‌چنین دولت­ها باید در این راستا بر شرکا و دیگر طرفهای مورد حمایت­شان نفوذ داشته باشند. و ضروری است که حمایت از غیرنظامیان یک اولویت راهبردی در برنامه­‌ریزی و هدایت عملیات نظامی باشد. در این راستا گام­‌هایی برداشته شده­است اما کارهای بیشتر باید سریع­تر صورت پذیرد.

در این مطلب آمده است: ما خوشحالیم از اینکه طرح­هایی برای تقویت حمایت از غیرنظامیان در مخاصمه مسلحانه شهری در راه­اند. به عنوان اولین گام، از تلاش­های دولت­ها در ایجاد یک اعلانیه سیاسی، و همینطور محدودیت­های مناسب، استانداردهای رایج و خط مشی­های عملیاتی منطبق بر حقوق بین­المللی بشردوستانه مرتبط با کاربرد سلاح­های انفجاری در مناطق پرجمعیت حمایت می­کنیم.

بعلاوه از دولت­ها و دیگر ذینفعان می­خواهیم که جمع­آوری اطلاعات درباره مصدومان غیرنظامی را تقویت نموده و سازوکارهایی را برای کاهش و بررسی آسیب به غیرنظامیان، تضمین مسئولیت­پذیری و درس­آموزی برای عملیات آتی ایجاد کنند.

ما دولت­ها را تشویق می­کنیم که کار درست را انجام دهند و برای کاهش خطر آسیب به غیرنظامیان در مخاصمه مسلحانه شهری ، از جمله محدودیت­ها و ممنوعیت‌­ها درباره کاربرد سلاح­های انفجاری سنگین در مناطق پرجمعیت را با هم تبادل کنند و متعهد می­شویم که از تبادل این روشها حمایت کنیم.

ما از تمامی طرف­های مخاصمات مسلحانه می­خواهیم که از راهبردها و تاکتیک­هایی استفاده کنند که نبرد را به خارج از مناطق پرجمعیت برده و در مجموع درصدد کاهش مبارزه شهری باشند، و از تمامی طرف­ها می­خواهیم به غیرنظامیان اجازه دهند مناطق تحت محاصره را ترک کنند.

ما از دولت­ها درخواست می­‌کنیم که خط­مشی­‌ها و روش­هایی را بکاربندند که حمایت از غیرنظامیان را زمانی که جنگ در مناطق پرجمعیت اتفاق می­‌افتد تقویت کند، از جمله خط­مشی­ها و روش­هایی که از کاربرد سلاح­های انفجاری با وسعت اثر زیاد، به دلیل احتمال بالای آثار غیرقابل تفکیک آنها، خودداری می­‌کنند. تا کاهش آثار جنگ بر شهرها و کاهش درد و رنج­ها مسیری طولانی در پیش است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کمیته بین المللی صلیب سرخ سازمان ملل متحد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۸۱۰۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این شهرها بهشت جیب‌بُرها است

به گزارش جماران، نتیجه یک پژوهش جدید نشان می‌دهد که محبوب‌ترین نقاط برای گردشگران در اروپا در عین حال بیشترین مراکز مورد علاقه جیب‌بُرها در این قاره هم هستند.

حجم ویدیو: 23.71M | مدت زمان ویدیو: 00:01:00 دانلود ویدیو

دیگر خبرها

  • هشدار سطح نارنجی در گیلان/ مردم از توقف و برپایی چادر در کنار رودخانه‌ها خودداری کنند
  • ادامه تورهای گردشگری‌ طبیعی به محیط زیست آسیب می‌رساند
  • سازمان هواشناسی اعلام کرد:آغاز سامانه جدید بارشی از امروز؛ آسیب به محصولات کشاورزان
  • آغاز سامانه جدید بارشی از امروز؛ آسیب به محصولات کشاورزان
  • این شهرها بهشت جیب‌بُرها است
  • امدادرسانی هلال‌احمر به ۱۲۲ نفر از آسیب‌دیدگان سیلاب در کرمانشاه
  • افزایش عملیات‌های حزب الله در پاسخ به تهدیدهای صهیونیست‌ها/ توقف جنگ در نوار غزه شرط مقاومت برای پایان درگیری در شمال سرزمین‌های اشغالی+ نقشه میدانی و عکس
  • عکس‌| تمرینات انفجاری «پادشاه» برای بازگشت!
  • تمرینات انفجاری«پادشاه» برای بازگشت!
  • آرامش اجتماعی؛ طرحی برای کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی در مناطق محروم