Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد شکرچی‌زاده در نخستین کنفرانس بین‌المللی تاب‌آوری بیمارستان‌ها و مراکز حیاتی که پیش از ظهر امروز در سالن پاکدامن این مرکز برگزار شد، گفت: شهر تهران مساحتی کمتر از یک درصد کل کشور را دارد اما ۱۷ درصد جمعیت کشور را شامل می شود و تمرکز جمعیت در این حجم کم همواره این شهر را در معرض مخاطرات زیادی می‌گذارد و موضوع اهمیت تاب‌آوری را مجددا به رخ می کشاند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شکرچی‌زاده توضیح داد: از سال ۹۵ که با حادثه پلاسکو مواجه بودیم، تا زلزله سرپل ذهاب در سال ۹۶ و سیل سال ۹۸، همه و همه نشان داد که حتما باید برای تاب‌آوری شهرها رویکرد جدیدی داشته باشیم.

وی ادامه داد:، اگر زلزله سرپل ذهاب در یکی از کلانشهرهای کشور رخ می‌داد میزان خسارات وارده چند ده برابر میزان خسارات وارده بود. اما زلزله سرپل ذهاب حدود ۵ هزار میلیارد تومان خسارت داشت و اگر در شهر کرمانشاه بود ۵۰ هزار میلیارد تومان خسارت داشت.

شکرچی‌زاده ادامه داد: روز گذشته در جلسه ستاد فرماندهی سیل اعلام شد که سیل در بهار امسال بیش از ۳۵ هزار میلیارد تومان خسارت وارد کرده است و تاکنون بیش از ۱۷ هزار میلیارد تومان اعتبار برای جبران خسارات تامین اعتبار شده است در حالی که ما می‌گوییم به جای تحمیل خسارت با استفاده از روش‌های علمی به مقاوم‌سازی ساختمان‌های موجود و با اهمیت بپردازیم و بر اساس ضوابط و مقررات ساخت و سازها در مناطق بی خطر انجام شود.

رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی تصریح کرد: به طور خاص باید توجه کنیم که وضعیت بیمارستان‌های موجود را بهبود بدهیم و این کار را با مقاوم سازی ساختمان‌های بیمارستانی موجود آغاز کنیم.

وی گفت: نیاز است تا دستورالعمل‌های تکمیلی برای تاب آوری بیمارستان‌ها و مراکز حیاتی تدوین شود. چرا که اکنون بیش از ۵۰ درصد از بیمارستان‌های کشور در مقابل زلزله مقاوم نیست.

شکرچی زاده با بیان اینکه هزینه‌های مقاوم سازی فقط ۳۰ درصد از ۱۰۰ درصد احداث یک ساختمان جدید را به خود اختصاص می دهد گفت: بنابراین باید راهکارهای مقاوم سازی و بهسازی ملاک عمل قرار بگیرد و به جای ساخت بنای جدید اقدام به مقاوم سازی بناهای گذشته کنیم.

رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: مدیریت نگهداری و تعمیر و نگهداری ساختمان های موجود باید یکی از دروس دانشگاهی بشود و در دانشگاه ها و صنعت ساختمان سازی به آن توجه ویژه بشود.

وی ادامه داد: ابلاغ قانون مدیریت بحران گام جدی به سمت تاب آوری ساختمان‌ها و مراکز حیاتی و از آن مهمتر شهرهاست. امیدواریم با اجرای کامل این قانون فصل جدیدی در تاب آوری ایجاد شود.

به گفته وی تاب آوری با مقاوم سازی متفاوت است و ساختمان‌هایی هستند که با وجود داشتن اسکلت مقاوم باز هم در صورت وقوع زلزله دیوارها، سقف و سایر اجزای سازه و تجهیزات درون ساختمان خسارت می بینند و تاب‌آوری ندارند.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی زلزله زلزله کرمانشاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۸۱۸۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قطع‌نامه‌ای در حوزه تاب‌آوری و مدیریت بحران برای مسئولان تدوین می شود

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا دکتر محمدحسن بازیار رئیس پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله، امروز در نشست خبری که در محل پژوهشگاه برگزار شد با بیان اینکه زمین دائماً در حال تغییر و تحول است و این فرآیند، از گذشته وجود داشته، گفت: اخیرا زمین لرزه‌های با بزرگی بیش از ۴ در مناطقی مانند فاریاب کرمان و خراسان رضوی رخ داد.

وی با اشاره به موضوع دوره‌های بازگشت زلزله در تهران عنوان کرد: این دوره ابتدا ۱۲۰ سال، سپس ۱۵۰ سال و در نهایت به دلیل عدم وقوع زلزله بزرگ در تهران، ۱۷۵ سال عنوان شده است.

بازیار با تاکید بر پیچیدگی پدیده زلزله اظهار کرد: در بم زلزله در جایی به وقوع پیوست که ۲ هزار سال زلزله در آن رخ نداده بود. از این رو زلزله یک پدیده پیچیده است که باید همه موارد آن مدنظر قرار گیرد.

وی با اشاره به نهمین دوره کنفرانس بین‌المللی زلزله‌شناسی که توسط پژوهشگاه برگزار می‌شود، گفت:این کنفرانس  از ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت ماه در برج میلاد تهران برگزار می‌شود. در این کنفرانس، ۲۱۱ مقاله به صورت شفاهی و ۲۰۴ مقاله به صورت پوستر ارائه می‌شود.

رئیس پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله تصریح کرد: زلزله‌شناسی، پیشگیری و ایمن‌سازی سازه‌ها و مدیریت بحران، محور‌های اصلی این مقالات را تشکیل می‌دهند. سخنرانان خارجی از ۱۵ کشور شامل آلمان، نروژ، یونان، امارات متحده عربی، آمریکا، اسپانیا، استرالیا، برزیل، ترکیه، ژاپن، سوئد، فرانسه، نیوزیلند و هند در این کنفرانس حضور خواهند یافت.

بازیار با اشاره به تمرکز این کنفرانس بر حل مسائل زلزله‌خیزی کلانشهر‌های ایران مانند تهران، تبریز، اصفهان، شیراز و مشهد، گفت: در حاشیه این کنفرانس، ۱۶ کارگاه تخصصی در زمینه‌هایی نظیر ساخت و ساز بر روی گسل، زلزله تهران و طراحی و ساخت بیمارستان‌های مقاوم برگزار می‌شود.

وی افزود: تلاش داریم بر اساس یافته‌ها و بحث‌های این کارگاه‌ها، در پایان کنفرانس قطعنامه‌ای در حوزه ارتقای تاب‌آوری، مدیریت بحران و ساخت و ساز ایمن برای مسئولان و سیاستگذاران تدوین کنیم.

در ادامه عبدالرضا سروقدمقدم؛ عضو هیئت علمی ژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله با اشاره به نهمین کنفرانس بین‌المللی زلزله‌شناسی گفت: ما مخاطرات زیادی از جمله فرونشست، آتش‌سوزی و سیل داریم و ازطرفی تعداد کشته‌ها در تصادفات رانندگی و آلودگی هوا از زلزله بیشتر است و سؤال اینجاست که چرا ما باید این مقدار به بحث زلزله توجه کنیم؟!

سروقدمقدم ادامه داد: امروز ملاک در رده‌بندی مخاطرات دنیا، تعداد کشته‌ها نیست، به عنوان مثال اگر تعداد کشته‌ها در سیل ممکن است زیاد باشد، اما کشور را به خاطر نمی‌اندازد! فقط دو حادثه وجود دارند که با ملاک جدید یعنی تا‌ب‌آوری، کشور را به هم بریزند که آن هم جنگ و زلزله است.

عضو هیئت علمی ژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله گفت: هدف از برگزاری این کنفرانس علمی، علاوه بر بحث درباره یافته‌های جدید علمی، برطرف کردن دغدغه مدیران شهری نیز است. شعار این کنفرانس «زلزله و کلان‌شهر‌ها با تمرکز بر تهران» است چراکه دغدغه مسئولان را در موضوع زلزله تهران کامل شاهد بودیم.

سروقدمقدم تصریح کرد: ایجاد یک اجماعی در این موضوع برای مدیران شهری از اهداف  این کنفرانس است.

وی با تاکید بر ارتقای تاب‌آوری کشور‌ها در برابر مخاطرات، اظهار کرد: بعد از زلزله بزرگ سرپل ذهاب کرمانشاه جامعه مهندسی به این نتیجه رسید که اگر ۴۰ درصد از آیین‌نامه‌ها را در ساخت سازه‌ها رعایت کنند، می‌توانند جلوی بسیاری از تلفات را بگیرند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ساختمان بستنی پاک، انبار خانه کارگر و بیمارستان بوعلی؛ پلاسکوهای آتی شهر تهران
  • سهم استان زنجان از تسهیلات مسکن روستایی ۱۱ هزار و ۵۰۰ فقره است
  • صداوسیما مکلف به رسیدگی به تخلفات رسانه‌های فراگیر شد
  • رسیدگی به تخلفات در نمایش‌خانگی به ساترا واگذار شد
  • مقاوم سازی واحدهای مسکونی روستایی استان زنجان به ۶۷ درصد می رسد
  • ابلاغ دستورالعمل رسیدگی به تخلفات رسانه‌های فراگیر
  • قطع‌نامه‌ای در حوزه تاب‌آوری و مدیریت بحران برای مسئولان تدوین می شود
  • آغاز مقاوم‌سازی ۷۵۰۰ واحد مسکن روستایی در استان اردبیل
  • آغاز مقاوم‌سازی ۷۵۰۰ واحد مسکن روستایی
  • جمع‌آوری نمای کامپوزیت برخی از بیمارستان‌های تهران به دلیل ناایمن‌بودن