Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، بیست‌وهفتم مهر ۱۳۹۸ مصادف است با بیستم صفر ۱۴۴۱ هجری قمری؛ روزی که به نام اربعین امام حسین (ع) مزین شده است و هرساله مسلمانان جهان از کشورهای دور و نزدیک خود را کربلا می‌رسانند تا همچون موجی خروشان ارادت خود را به امام شهیدان و اهل‌بیت ایشان نشان دهند. بر اساس روایات جابربن عبدالله انصاری از صحابه پیامبر (ص) نخستین کسی است که بعد از واقعه عاشورا به زیارت مزار حضرت سیدالشهدا می‌رود و از آن روز تاکنون دلباختگان مکتب امام حسین (ع) این سنت را حفظ کرده‌اند و اکنون بعد از گذشت نزدیک ۱۴۰۰ سال به آن پایبند بوده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حجت‌الاسلام احمد ابطحی، مدیرکل دبیرخانه شورای عالی ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت می‌گوید باید اربعین را به‌عنوان سمبل ازخودگذشتگی و ایثار در نظر بگیرم و در تمام دوران زندگی‌مان این سنت را در زندگی و جامعه‌مان پیاده کنیم.

در آستانه نزدیک شدن به اربعین حسینی و آغاز حرکت عظیم عاشقان به سمت کربلای معلی به عشق دیدار با سالار شهیدان به گفت‌وگو با حجت‌الاسلام احمد ابطحی نشستیم و از سابقه تاریخی و تأثیر اربعین بر وحدت بین ادیان مختلف سخن گفتیم.

آقای ابطحی، پیاده‌روی اربعین چند سالی است که با شور و شکوه فوق‌العاده‌ای برگزار و هرسال بر تعداد زائران این زیارت معنوی اضافه می‌شود. درباره سابقه تاریخی این پیاده‌روی برایمان بگویید.

آنچه از کتب تاریخی برمی‌آید، مؤسس سنت پیاده‌روی اربعین جابر بن عبدالله انصاری، از صحابه پیامبر (ص) است. جابر علاوه بر پیامبر (ص)، پنج‌تن از ائمه معصومین (علیهم‌السلام) را درک کرده و در زمان امام محمدباقر (ع) مرحوم شد. او اولین کسی است که مزار مطهر امام حسین (ع) را زیارت کرد. عده‌ای می‌گویند این زیارت در اولین اربعین امام حسین (ع) بوده است و عده‌ای بر این باورند که سال ۶۱ این زیارت انجام‌شده است.

از همان زمان زیارت امام حسین (ع) در روز اربعین آغاز شد. در ارتباط با ثواب زیارت هم بالای ضریح مطهر امام حسین (ع) پس از آینه «نور» حدیثی از پیامبر (ص) نوشته‌شده که «ای جابر قبر امام حسین را زیارت کن زیرا که پاداش آن به‌اندازه ۱۰۰ حج مستحبی است. قطعاً قبر حسین دری از درهای بهشت است و سرزمین کربلا، سرزمین بهشت است.» به‌طورکلی ائمه اطهار (علیهم‌السلام) و بزرگان دین زیارت اربعین را سفارش کرده‌اند.

آیا پیاده‌روی اربعین در این بیش از هزار سال مداوم برگزار شده است؟

گاهی اوقات جلوی پیاده‌روی اربعین را می‌گرفتند و بعضی خلافت‌ها به زائران اجازه زیارت نمی‌دادند به همین دلیل است که زیارت اربعین ثواب بسیاری دارد. زائران باید مخفیانه و به‌دوراز چشم دشمن به زیارت می‌رفتند. در طول تاریخ بارها مرقد مطهر امام حسین (ع) را تخریب کردند تا از زیارت مشتاقان ممانعت کنند اما شیعیان به هر نحوی زیارت را حتی اگر شده از راه دور، انجام می‌دادند.

از آنجا که در چند سال اخیر استقبال از پیاده‌روی اربعین بی‌نظیر بوده است، عده‌ای می‌گویند دولت ایران و عراق به‌جای هزینه کردن در این پیاده‌روی، پول آن را خرج فقرای کشور خود کنند. برای قانع کردن این افراد چه پاسخی می‌دهید؟

در زیارت مزار مطهر امام حسین (ع) سری نهفته است که باید کربلا همیشه شلوغ باشد و مشتاقان به‌سوی آن بروند. این موضوع از شعائر است. هنگامی‌که کوچک‌ترین حادثه‌ای در دنیا اتفاق می‌افتد و یک نفر کشته می‌شود، معاندان جریان سازی می‌کنند اما زمانی که پیاده‌روی اربعین در جریان است و میلیون‌ها زائر به سمت کربلا می‌روند، اشاره‌ای به این حرکت عظیم نمی‌کنند. دشمن نمی‌خواهد به تظاهرات بزرگی که نشانه وحدت شیعیان و مبارزه با ظلم‌ستیزی است، بپردازد و آن را تبلیغ کند. ما باید وظیفه‌مان را انجام دهیم. رسیدگی به فقرا و ایتام از وظایف ماست که باید به آن‌هم توجه داشته باشیم. بیشتر افرادی که در پیاده‌روی اربعین شرکت می‌کنند به فقرا هم توجه دارند و از این موضوع غافل نیستند و خمس و زکاتشان را پرداخت و در راه خدا انفاق می‌کنند. این زائران ابتدا مال خود را طاهر کرده و بعد به زیارت امام حسین (ع) می‌روند.

در پیاده‌روی اربعین شاهد وحدت انسان‌ها قوم و مذاهب مختلف هستیم. این وحدت چگونه ایجادشده است؟

امام حسین(ع) مظهر آزادگی، ایثار، شهادت، ازخودگذشتگی و شجاعت است و ما تمام این فضائل اخلاقی را برای ایشان قائل هستیم. زیارت اربعین، آثار و برکات زیادی دارد؛ در این زمان مردم نسبت به یکدیگر مهربان شده و اهل گذشت می‌شوند. در موکب‌های عزاداری به زائران توجه و رسیدگی می‌کنند. این موضوع برکات زیادی دارد و به همین دلیل است که هرکه به این سفر با هر دین و مذهبی می‌رود، علاقه‌منداست که بازهم این سفر را تجربه کند. در این اجتماع بزرگ شاهد از خودگذشتی و فداکاری و وحدت بین زائران هستیم و چقدر خوب است که اربعین را به‌عنوان سمبل و نمونه در نظر بگیریم و در تمام دوران سال و زمان‌ها به آن توجه داشته و این سنت را در زندگی و جامعه‌مان پیاده کنیم تا فرهنگی که از اربعین می‌آموزیم در زندگی‌مان جاری باشد.

۲۵۸۲۴۵

کد خبر 1305062

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: اربعین پیاده روی اربعین امام حسین ع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۸۲۰۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیداری ملت های آزاده جهان به برکت انقلاب اسلامی است

ایسنا/گیلان استاندار گیلان با بیان اینکه بیداری ملت های آزاده جهان به واسطه چراغی است که امام راحل با انقلاب اسلامی افروختند، گفت: مشعل انقلاب اسلامی همیشه روشن خواهد ماند.

اسدالله عباسی امروز، یازدهم اردیبهشت ماه در جلسه ستاد ارتحال امام راحل(ره) که در سالن شهید انصاری استانداری گیلان برگزار شد، انقلاب امام را موجب بیداری ملت‌های جهان دانست و اظهار کرد: هم اینک شاهد روشن شدن افکار عمومی مردم جهان نسبت به استکبار هستیم و هر سال نیز بیشتر می‌شود .

نماینده عالی دولت در گیلان با بیان اینکه مشعل انقلاب اسلامی همیشه روشن می‌ماند و راه امام و شهدا هر ساله پر رهروتر می‌شود، تصریح کرد: استکبار جهانی با غول‌های رسانه‌ای خود مترصد سانسور جنایت‌های رژیم جعلی صهیونیستی است، اما باز شاهدیم که بخشی از این جنایت‌ها برملا می‌شود و در این راستا شاهد واکنش مردم آزاده در سراسر جهان نسبت به این جنایت‌ها هستیم.

وی به سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی(ره) در ۱۴ خرداد نیز اشاره و بیان کرد: امسال کاروان‌های پیاده و سواره از استان گیلان عازم مرقد مطهر امام می‌شوند که کاروان پیاده‌روی با ظرفیت ۵۰۰ نفر از روز چهارم خردادماه حرکت خود را از رشت آغاز می‌کنند.

عباسی اضافه کرد: به همین دلیل باید بسته‌های فرهنگی را برای این کار فرهنگی بزرگ آماده سازیم تا این کاروان بدون کوچک‌ترین مشکلی عازم مرقد مطهر شوند تا در مراسم سالگرد ارتحال حضور یابند.

وی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر، عظمت و پیام این کار نیز باید به خوبی انعکاس داده شود و به خصوص سعی شود که جوانان بیشتر در کاروان پیاده روی حضور یابند زیرا آنان زمان انقلاب را درک نکردند و با حضور در این کار فرهنگی می‌توانند با آرمان‌های امام راحل بیشتر آشنا شوند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نشست هم افزایی مسوولان کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین برگزار شد
  • ضرورت توسعه زیرساخت‌های اقامت و حمل و نقل در خراسان رضوی
  • لزوم توسعه زیرساخت‌های اقامت و حمل و نقل در خراسان رضوی
  • نشست هم افزایی مسئولان کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین 
  • نشست هم‌افزایی مسئولان کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین 
  • بیداری ملت های آزاده جهان به برکت انقلاب اسلامی است
  • آرمان‌های امام راحل به نسل جدید معرفی شود
  • آغاز فعالیت ستاد اربعین وزارت تعاون در سیستان و بلوچستان
  • زیارت اماکن مقدس عراق در هوای بارانی + فیلم
  • ثبت نام طولانی‌ترین پیاده‌روی اربعین آغاز شد