Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- نشست تخصصی مسئولیت حقوقی و اجتماعی رسانه‌ها در قبال نشر اکاذیب، عصر امروز با حضور امیری اصفهانی معاون سیاسی امنیتی دادستان کل کشور و جاویدنیا سرپرست معاونت فضای مجازی دادستان کل کشور برگزار شد. تاریخ انتشار: 19:59 - 07 مهر 1398 - کد خبر: ۵۵۴۰۹۵

به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان، نشست تخصصی مسئولیت حقوقی و اجتماعی رسانه‌ها در قبال نشر اکاذیب عصر امروز با حضور امیری اصفهانی معاون سیاسی امنیتی دادستان کل کشور، جاویدنیا سرپرست معاونت فضای مجازی دادستان کل کشور، شاطری پور عضو هیات علمی و پژوهشگر پژوهشگاه قوه قضاییه، محسن مهدیان فعال رسانه‌ای و حسن عابدینی قائم مقام خبرگزاری صداوسیما به همت پژوهشگاه قوه قضاییه در محل باشگاه خبرنگاران جوان برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امیری اصفهانی در این نشست با اشاره به گرامیداشت هفته دفاع مقدس گفت: به محضر شهدا عرض ارادت می‌نمایم؛ چراکه الگوی مناسبی برای مسئولیت پذیری بودند و باید شرایط امروز را به خوبی درک کنیم و با عبرت از گذشته، مدیریت مطلوبی داشته باشیم و حضور موثر مستلزم شناخت دقیق وضعیت است. رویکرد‌های گذشته فردمحور بود و رویکرد‌های امروز مشارکت جویی و ائتلافی است. فرآیند‌های دیروز پیچیده و طولانی بود و فرآیند‌های امروز کوتاه و ساده هستند. همچنین سازوکار‌های دیروز مانا و پایدار و سازوکار‌های امروز پویا و انعطاف پذیر است و ابزار‌های دیروز یک وجهی بودند و ابزار‌های امروز کارکرد‌های متفاوتی دارند.

معاون سیاسی و امنیتی دادستان کل کشور ادامه داد: هر وجود دارای حق و مکلف، تک بعدی نیست و نمی‌تواند حیات غیراجتماعی داشته باشد و رفتار‌های هر شخص، محدود به خودش نمی‌باشد اعم از اینکه شخص حقیقی باشد یا حقوقی. مسئولیت پذیری جزء لاینفک حیات بشری است و هیچ شخصی نمی‌تواند فارغ از مسئولیت باشد.

وی تصریح کرد: پدیده‌های امروزی چند وجهی هستند و شناخت و برخورد با مقوله نشر اکاذیب حائز اهمیت است و باید یک الگوی مناسب داشته باشیم تا ضوابط موثر را در عرصه عملیات رسانه‌ای وضع کنیم. همچنین قوای سه گانه و دستگاه‌های اجرایی وظیفه بالابردن آگاهی‌های عمومی را با استفاده از رسانه‌های گروهی برعهده دارند. فهم اجتماعی تحت تاثیر مولفه‌های سیاسی و اجتماعی و عرفی است و دامنه موضوعات نیز متکثر است، بنابراین نباید درک یکسان توسط مخاطب وجود داشته باشد.

امیری اصفهانی با اشاره به موضوع تامین امنیت در انتخابات مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: امنیت اصلی‌ترین حق عمومی است و تمام شاخصه‌های پیشرفت کشور، وابسته به وجود امنیت است. امنیت سطوح مختلف دارد. یکی از میادین امنیتی، امنیت روانی است و دولت و شهروندان از باب تکلیف متقابل، مکلف اند که در تثبیت امنیت ایفای نقش داشته باشند. رسانه نیز می‌تواند نقش موثری داشته باشد تا انتخاباتی بانشاط برگزار شود بنابراین نباید از نقش رسانه غفلت شود.

جاویدنیا در ادامه تاکید کرد: در زمینه نشر اخبار دروغین منتظر اقدام نهاد‌های مسئول هستیم و جای سوال وجود دارد که آیا راه حل قضایی، چاره واقعی برخورد با نشر اکاذیب است یا خیر؟ هیچگونه مسئولیتی برای بازنشردهندگان اخبار وجود ندارد و حتی اگر مقررات را تشدید نماییم، آیا زمینه اعمال مقررات وجود دارد یا خیر؟ در زمینه اعمال مقررات با مشکل مواجه هستیم و اگر تمام توان خود را برای حذف یک خبر کذب متمرکز کنیم، مقدور نمی‌باشد.

سرپرست معاونت فضای مجازی دادستانی کل کشور افزود: تکذیبیه برخی اخبار صادر می‌شود، اما آن خبر کذب، تاثیر خود را در سطح جامعه برجای گذاشته است. باید بستر اعمال حاکمیت در تمام نرم افزار‌های فعال وجود داشته باشد و علی رغم این موضوع که رسانه دچار تحول شده است، اما برخی اخبار کذب از سوی دشمن ایجاد می‌شود. بستر مقابله با اخبار کذب فقط اقدام قضایی نباشد و تا زمانی که مرجعی برای صحت و سقم اخبار وجود نداشته باشد، مکرراً با نشر اکاذیب مواجه خواهیم شد.

وی تصریح کرد: در بحث مواجهه با اخبار کذب ضرورت دارد که سازمان‌هایی وجود داشته باشد تا صحت و سقم اخبار مورد بررسی قرار گیرد. گاهی اوقات در فضای مجازی خبر کذبی منتشر می‌شود، اما خبر تکذیبیه آن تأثیرگذاری مطلوبی را برجای نمی‌گذارد و رسانه‌های رسمی در این زمینه تاثیرگذار هستند.

جاویدنیا درباره انتخابات مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: در بحث انتخابات تمام تلاشمان این است که فضای سالمی وجود داشته باشد.

در ادامه نشست، عابدینی تصریح کرد: تحول در فناوری‌های نوین سبب تغییر در سطوح جامعه از جمله اطلاع رسانی گردیده است. امکان راستی آزمایی زمانی و مکانی در شبکه‌های اجتماعی وجود ندارد و باید برای آن چاره اندیشی کنیم. باید به لحاظ حقوقی موضوع نشر اکاذیب پیگیری شود تا این موضوع روز به روز کاهش یابد.

قائم مقام خبرگزاری صداوسیما افزود: سالانه به اندازه تلفات در جاده‌ها، انسان‌های زیادی بر اثر تیراندازی در آمریکا کشته می‌شوند، اما در رسانه‌ها اخبار مربوط به آن را منعکس نمی‌کنند. ما یک کشور عادی نیستیم و ۲۶۴ شبکه فارسی زبان وجود دارد که برخی از آنها، اخبار جعلی را پخش می‌کنند. در دنیای فراواقعیتی زندگی می‌کنیم که متاسفانه ابزار‌های دستکاری اطلاعات فراوان است و رسانه‌های دنیا مدت‌های زیادی است که از بحث دروغ گفتن عبور کرده اند و فقط اخبار جعلی را منتشر و پخش می‌کنند.

شاطری پور عنوان کرد: مقام معظم رهبری در حکم انتصاب رییس قوه قضاییه مطالباتی داشتند که یکی از آن‌ها گسترش عدل و احیای حقوق عامه بود و یکی از موارد احیای حقوق عامه، بحث حق مردم در شفافیت اطلاع رسانی می‌باشد. مطالبه حق عامه مستلزم این است که رسانه‌ها حق مردم را در رابطه با بیان مسائل حقیقی رعایت کنند.

مهدیان نیز در رابطه با ابعاد مطالبه گری رسانه‌ها در انتشار اخبار حقیقی اظهار کرد: باید شرایط زمین بازی جدید و بازیگران رسانه را بپذیریم و مقدمات لازم برای کارآمدی سیستم جدید فراهم شود. همچنین تمام شهروندان به عنوان راوی در شبکه‌های اجتماعی حضور داشته باشند و محدود کردن شبکه‌های اجتماعی اقدام مناسبی نیست.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: قوه قضاییه دستگاه قضا جواد جاویدنیا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۸۵۴۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مُلک و مِلک مولود مانای معلم است

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمدعلی زلفی‌گل وزیر علوم در مراسم گرامیداشت مقام استاد در دانشگاه قم عنوان کرد: امروز تمام جماعت شرافت دربرابر جماعت شرارت قرارگرفته است و در سراسر جهان دانشجویان به دلیل نفس بیدار و پاک خود در برابر نسل کشی‌ها اعلام موضع می‌کنند.

وی ادامه داد: در دنیای دوگانه کشور‌های غربی که دم از حقوق بشر می‌زنند نمی‌توانند اعتراض دانشگاه‌ها را برتابند درحالی‌که در ایران قانونی وجود دارد که اجازه ورود نظامیان را به داخل دانشگاه ممنوع کرده‌است، بنابراین در جمهوری اسلامی ایران جامعه دانشگاهی همواره از حرمت ویژه‌ای برخوردار است.

مسئولیت یک نعمت است

زلفی‌گل افزود: اگر به مسئولیت با نگاه آبادانی بنگرید مسئولیت یک نعمت است و فرد می‌تواند با استفاده از پول یک مرکز خیر شود

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: شاد کردن انسان‌ها نیز می‌تواند کار خیر باشد به‌گونه‌ای که وقتی مسئولیتی دست شخصی باشد و بتواند توسط آن دانشکده، خوابگاه، ورزشگاه و سایر موارد را تأسیس نماید باعث خرسندی تعدادی از افراد می‌شود.

وی اضافه کرد: اساتید و معلمان نیز با سخاوت در علم و دانش خود از بزرگ‌ترین خیر‌ها محسوب شوند، چرا که صادقانه علم و دانایی خود را به فرزندان این کشور انتقال می‌دهند.

علم و دانش می‌تواند مزیت‌های جدید ایجاد کند

زلفی‌گل ادامه داد: بین مُلک و مِلک ازنظر نوشتار تفاوت وجود دارد اگر مُلک را قدرت و مسئولیت بدانیم و مِلک را دارایی و امکانات، مُلک و مِلک مولود مانای معلم است، یعنی این معلمان و استادان هستند که به یک انسان قدرت رسیدن به مُلک و مِلک را می‌دهند هرچه دانشجو مستعدتر، کوشاتر و فعال‌تر باشد، می‌تواند میزان مُلک و مِلک خود را افزایش دهد و از دانایی خود استفاده کند هرچقدر میزان دانایی بیشتر باشد مُلک و مِلک مانایی بیشتری دارد بنابراین جوامعی که استادان را قدر می‌دانند مسیر پیشرفت را سریع‌تر طی می‌کنند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری بیان کرد: حاکمیتی که عاقل باشد قدر متفکران را می‌داند و این‌گونه است که اجازه ورود نظامیان را در دانشگاه‌ها نمی‌دهد یعنی عالمان و اساتید قدرت نقد و آزاداندیشی را دارند و نباید به حریم آنها بی‌احترامی کرد این در حالی است که ما در دنیا خلاف این ادعا را از سوی کشور‌های مدعی حقوق بشر شاهد هستیم.

وی افزود: شخصیت علمی هر دانشگاه در کشور باید متوازن باشد یعنی در پازل علمی هر دانشگاه باید بحث‌های فرهنگی، سیاسی، پژوهشی، فناوری، هنری و ورزشی همگی به‌طور یکسان دیده شود و نباید شخصیت علمی یک شخصیت کاریکاتوری باشد، این امر تنها از طریق وضع قوانین و مقررات انجام می‌شود.

زلفی‌گل گفت: در دانشگاه برون‌داد‌های علمی مختلف و متنوعی است که همگی ارزشمند هستند برخی از این برون‌داد شامل تولید محصول، اختراع، طراحی یک معماری خاص، تألیف کتب، نگارش مقاله و مواردی از این دست است که همگی در یک سطح ارزشمند می‌باشد.

وزیر علوم تحقیقات و فناوری اضافه کرد: باید در دانشگاه‌ها درس‌نامه‌های مرجع جمعی تألیف شود که در آیین‌نامه ارتقا نیز برای این امر جایگاه ویژه‌ای دیده شده‌است پس باید بحث برون داد‌ها جامع‌تر دیده شود.

وی در پایان تصریح کرد: هفتاد و پنج اقدام در وزارت علوم تحقیقات و فناوری در این دوره انجام‌شده که اکثر اقدامات برای اولین‌بار رخ داده است از جمله این اقدامات می‌توان به تأسیس صندوق علوم تحقیقات و فناوری، تأسیس سامانه نان (نظام ایده‌ها و نیازها) و تأسیس سامانه جان (جریان اقتصادی نوین) اشاره کرد.

گفتنی است؛ در این مراسم با حضور وزیر علوم از ۵۷ استاد دانشگاه قم که ۱۰ نفر از آنان، جزو اساتید سرآمد علمی و آموزشی دانشگاه بودند تجلیل شد.




انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نشست تخصصی قرآن پژوهی برگزار می‌شود/ بازخوانی مصحف شریف کوفی
  • مسئولیت‌های اجتماعی نفت را به حوزه فرهنگ بوشهر تزریق می‌کنیم
  • انعقاد تفاهم‌نامه طرح «هر مسجد یک حقوقدان» در سیستان و بلوچستان
  • مُلک و مِلک مولود مانای معلم است
  • افتتاح بزرگ‌ترین نیروگاه خورشیدی انشعابی استان تهران به دست هایپراستار
  • ۴۲۰ مقاله در سی‌امین کنفرانس بین المللی هسته‌ای ایران پذیرفته شد
  • تشریح فعالیت‌های موسسه فرهنگی حقوقی بزرگمهر حکیم
  • دستگاه‌ها به مسئولیت‌ در قبال آموزش و پرورش عمل نمی‌کنند
  • بررسی برنامه‌سازی قرآنی در صدا و سیما از منظر هنری و علوم انسانی
  • ایفای مسئولیت اجتماعی صنایع برای واحد تجاری، جامعه و محیط سودمند است