Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@03:12:33 GMT

پیام شمس و مولانا به جامعه بشری صلح است

تاریخ انتشار: ۷ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۲۸۵۷۵۵

پیام شمس و مولانا به جامعه بشری صلح است

به گزارش ایرنا، «دریا اورس» در پنجمین همایش بین‌المللی شمس و مولانا در خوی اظهار داشت: یکی از ابزارهای مهم در شناخت اسلام راستین، توجه به اندیشه‌های شمس و مولاناست که نیازمند توجه بزرگان اندیشه و مذهب در ممالک اسلامی است.

وی اضافه کرد: اندیشه شمس تبریزی و مولانا بشردوستانه و صلح گرایانه است و این خصوصیت باعث شده آنها در کل جهان مورد توجه قرار بگیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان کرد: ما مسلمانان وارث تمدنی بزرگ و غنی هستیم که شخصیت‌های بزرگی چون مولانا و استادش شمس تبریزی، بخشی از این تمدن را بنا نهاده‌اند.

وی با تقبیح اسلام هراسی در غرب تاکید کرد: این افراد باید بدانند که ما مولاناها و شمس‌های داریم که در پرتو روشنایی این بزرگان جهان می‌توان به صلح و ثبات رسید.

سفیر ترکیه در ایران افزود: اگر می‌خواهیم جایگاه خاصتر افکار و اندیشه‌های شمس در جهان اسلام و غرب بیشتر ترویج یابد، باید آنها را با محک علمی سنجید و تقدیم جوامع کرد.

فرماندار خوی نیز در این مراسم گفت: برای شرکت در این همایش ۲۵۱ مقاله از پژوهشگران داخلی و خارجی از کشورهای عراق، ترکیه، پاکستان، بنگلادش، آذربایجان و فرانسه به دبیرخانه همایش رسیده بود که از این تعداد ۱۰۵ مقاله به مرحله داوری راه یافت.

سیدمحمد عابدی اضافه کرد: از مقالات راه یافته به مرحله داوری، ۱۸ مقاله برتر در مدت برگزاری این همایش ارائه می‌شود.

وی با اشاره به موضوع های این همایش بین‌المللی اظهار داشت: ابعاد شخصیتی و اندیشه‌های عرفانی و اجتماعی شمس تبریزی عارف نامی و مولانا شاعر پرآوازه ایران با حضور اندیمشندان و مولانا و شمس پژوهان برجسته ایرانی و خارجی بررسی می‌شود.

فرماندار خوی بیان کرد: با توجه به استقبال جهانی از ایده همایش شمس و مولانا از سال آینده، نشان ملی شمس به آثار علمی برتر این همایش اعطا می‌شود.

رونمایی از ۲ اثر مکتوب مربوط به شمس و مولانا و نشست‌های دوجانبه فرماندار خوی با سفیر ترکیه در ایران از دیگر برنامه‌های جانبی پنجمین همایش علمی و بین‌المللی شمس و مولاناست.

پنجمین همایش بین‌المللی شمس و مولانا در روزهای هفتم و هشتم مهرماه به میزبانی خوی در آذربایجان غربی برگزار می‌شود؛ در روز نخست این همایش ۱۳ مقاله در سه محور شمس و مولانا و پیوندهای فرهنگی، نقد ادبی و مطالعات تطبیقی ارایه شد.

این همایش، فردا/دوشنبه/ با ارائه پنج مقاله دیگر و تجلیل از آثار برتر به پایان می‌رسد.

این همایش علمی برای پنجمین سال متوالی با حضور ۲۰۰ نفر از شمس و مولاناشناسان داخلی و خارجی برگزار می‌شود.

بر اساس اسناد متقن و مورد تایید محققان، بارگاه شمس تبریزی در خوی واقع شده و هفتم مهر در تقویم رسمی کشور به نام روز شمس ثبت شده است.

«شمس الدین محمدبن علی بن ملک داد تبریزی» بنا بر اشاره‌های تاریخی به احتمال زیاد در سال ۵۸۲ هجری قمری به دنیا آمد و ملقب به «شیخ پرّان» و «زر دوز» بود.

کتاب «مقالات شمس» شامل مطالب ارزنده‌ای با موضوع عرفان است؛ این کتاب سوال و جواب‌های شمس و مولانا و مریدان و منکران آنان را در بر می‌گیرد و توسط شاگردان وی گردآوری شد.

تاریخ وفات شمس تبریزی به علت کمبود اسناد تاریخی مربوط به آن دوره زندگی شمس به روشنی معلوم نیست اما شمس‌پژوهان آن را بین سال‌های ۶۴۵ و ۶۷۲ هجری قمری ذکر کرده‌اند.

مولانا جلال‌الدین محمد بلخی مشهور به مولوی نیز به عنوان شاعر بزرگ قرن هفتم هجری قمری در سال ۶۰۴ هجری قمری در بلخ زاده شد؛ وی به سبب رنجشی که بین پدر مولانا با سلطان محمد خوارزمشاه پدید آمده بود از بلخ بیرون آمد و بعد از مدتی سیر و سیاحت به قونیه رفت.

مولوی در سال ۶۷۲ هجری قمری در قونیه وفات یافت و از آثار او می‌توان به مثنوی، دیوان غزلیات یا کلیات شمس، رباعیات، مکتوبات، فیه مافیه و مجالس سبعه اشاره کرد.

۸۱۳۵/۶۱۸۵/

منبع: ایرنا

کلیدواژه: خوی فرهنگی همایش بین المللی شمس همایش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۸۵۷۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راهیابی دختران تبریزی به جام جهانی رباتیک هلند

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی تیم رباتیک دبیرستان فرزانگان ۴ تبریز به مربیگری سهیل شیخ احمدی و دستیارانش نوید اخوان، مسعود طهماسبی فرد و بهیاد زرنقی با عنوان «فیویورسا» با ترکیب ۶ نفر از دانش آموزان پایه یازدهم ریاضی و فیزیک به اسامی آسمان محمدی، اسرا حلمی، لیلا پورخدایی، آرمیتا شهیم، ثمین اکرامی و کیمیا منفرد به جام جهانی رباتیک ۲۰۲۴ هلند راه یافت.

تیم «فیویورسا» در هجدهمین دوره مسابقات بین المللی ربوکاپ آزاد ایران در فروردین ماه گذشته با کسب مدال نقره برتری خود را در مقابل تیم‌های قدرتمند و با تجربه پایتخت به نمایش گذاشتند و جزو ۹ تیم برتر سهمیه اعزام به مسابقات بین المللی ربوکاپ ۲۰۲۴ هلند را دریافت کردند.

دختران تبریزی برای نخستین بار در تاریخ مسابقات رباتیک به عنوان نماینده کشور ایران از آذربایجان شرقی در مسابقات جام جهانی رباتیک با رقبای خود از کشور‌های مختلف به رقابت می‌پردازند.
مسابقات جهانی ربوکاپ ۲۰۲۴ از تاریخ ۲۵ تا ۳۰ تیرماه سالجاری برگزار می‌شود و ۹ تیم برتر هجدهمین دوره مسابقات بین المللی آزاد ایران به عنوان نماینده کشور برای شرکت در مسابقات به هلند اعزام می‌شوند.

دیگر خبرها

  • کیفیت رشته‌های پیراپزشکی ضامن سلامتی جامعه است
  • برگزاری اولین دوره تشکیلاتی «بشری» توسط جامعه اسلامی دانشجویان
  • راهیابی دختران تبریزی به جام جهانی رباتیک هلند
  • رسالت معلمی دفاع از حق است
  • قاضی تبریزی از برترین‌های کشور در صدور حکم مجازات جایگزین حبس
  • آشنایی جامه هدف بهزیستی با معیارهای انقلاب با جهاد تبیین
  • جزئیات مست عشق؛ مولانا و شمس در پرده سینما
  • رمزگشایی ناقص از یک ملاقات تاریخ ساز
  • پیام آیت الله مظاهری به هجدهمین دوره همایش حکمت مطهر
  • امروز با صائب تبریزی: شرم یوسف مانع رسوایی یعقوب ماست