Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فارس، «انور قرقاش» وزیر مشاور در امور خارجه امارات روز یکشنبه در یادداشتی در روزنامه آمریکایی «فایننشال تایمز» از بیانیه هفته پیش سه کشور اروپایی علیه ایران درباره حملات به تأسیسات نفتی آرامکوی عربستان سعودی حمایت کرد.

«بوریس جانسون» نخست وزیر انگلیس، «امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه و «آنگلا مرکل» صدر اعظم آلمان دوشنبه گذشته در بیانیه‌ای مشترک ایران را مسئول حملات به تاسیسات نفتی آرامکوی سعودی در «بقیق» معرفی کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این سه کشور اروپایی همچنین خواستار گفت‌وگوهای فراگیر درباره برنامه هسته‌ای ایران و فعالیت‌های منطقه‌ای ایران شدند.

قرقاش در ادامه مقاله خود نوشت: «امارات متحده عربی از این ابتکار اروپایی‌ها استقبال می‌کند و با مسئول قرار دادن ایران، کشورهای اروپایی می‌توانند مانع از انجام هرگونه حملات در آینده شوند.»

وی در این مقاله نوشت: «حرکت به سوی روابط مثمر ثمر با ایران نیازمند بررسی رفتارهای بی‌ثبات و نگران کننده این کشور است. ایران باید باید به صورت دائمی پیگیری تسلیحات هسته‌ای را کنار گذاشته و توسعه و پخش موشک‌های بالستیک و دیگر انواع موشک‌ها را متوقف کرده و به حمایت از گروه‌های متخاصم وابسته به خود پایان دهد و به حق حاکمیت دیگر کشورها احترام بگذارد.»

قرقاش در ادامه نوشت:«برای ما، عناصر اساسی برای هرگونه مذاکرات در زمینه توافق جدید و ارتقا یافته وجود دارد. این مذاکرات باید فراتر از برجام بوده و شامل کشورهای حاشیه خلیج فارس که سهم بسیار زیادی دارند، باشد. ما معتقدیم که گشایشی برای ایران برای دستیابی به درک جدید با همسایگان خود و جهان وجود دارد. تهران باید ببیند که توافق جدید می‌تواند به این کشور فضا، اعتماد و منابعی را پیشنهاد دهد تا تمرکز مجددی بر روی مردم خود بجای تمرکز بر روی گروها‌ی خارجی وابسته انجام دهد. این توافق بلیطی برای ورود مجدد به سیستم تجارت جهانی، ایجاد موفقیت و توسعه فرصت‌ها خواهد بود. این توافق طرحی برای نظم منطقه‌ای جدید و با ثبات‌تر خواهد بود.»

وزیر مشاور در امور خارجه امارات اضافه کرد: «چنین ثباتی هدف اصلی سیاست خارجی امارات است. برای تشویق ایران به عادی بودن، ما به صورت تاریخی با ایران در زمینه تجارت و بازرگانی، مدیریت انرژی،‌دریانوردی و حقوق هوانوردی در منطقه در تعامل هستیم. ما همواره شاهد پتانسیل عظیمی در روابط بوده و معتقدیم که هیچ کشوری به جز خود ایران نمی‌تواند منفعت بیشتری برای خود به همراه داشته باشد.»

قرقاش در ادامه یادداشت خود در فایننشال تایمز نوشت: «در هر برهه‌ای،‌ امارات از درگیری با ایران خودداری کرده است. ما تمامی اقدامات برای از بین بردن تنش‌ها و کاهش پتانسیل خصومت‌ها را اتخاذ خواهیم کرد و هر زمان نیز ضرورت داشت آماده اقدام برای دفاع از خود هستیم اما همیشه این اقدام را به صورت متناسب، معقول و خویشتندارانه انجام خواهیم داد. ما به دنبال مسیر دیپلماتیک و عملگرا برای کاهش تنش‌ها و ایجاد گفت‌وگویی باز و معنادار هستیم.»

وزیر مشاور در امور خارجه اضافه کرد: «هدف ما پایان دادن به این بحران همیشگی است. امارات متحده عربی، ایران و دیگر کشورها می‌توانند در خلیج (فارس) به عنوان همسایگان عادی و اگر نه به عنوان بهترین دوستان، مشارکت داشته باشند. مسیر طولانی در پیش است اما تعامل اروپایی‌ها به موقع بوده و گامی است که در مسیر صحیح قرار دارد و از آن استقبال می‌شود.»

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: امور خارجه ایران عربستان سعودی فرانسه آلمان کشورهای اروپایی خلیج فارس جهان تجارت سیاست خارجی حقوق عربستان عربستان سعودی کشورهای اروپایی دیپلماتیک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۸۶۷۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موشک‌های ایرانی کشورهای عربی را بر سر عقل آورد؟ / اخراج محترمانه ارتش امریکا از خاک امارات +فیلم و تصاویر

جای شکی نیست که حمایت گسترده ای که امریکا و چندین کشور دیگر برای دفاع از اسرائیل در برابر حمله ایران انجام دادند برای ابوظبی تکرار نخواهد شد.

سرویس دفاع و امنیت مشرق _ وبسایت وال استریت ژورنال به تازگی در مقاله ای جنجالی مدعی شد ارتش امریکا در حال انتقال کلیه هواگردها و تجهیزات نظامی خود از پایگاه هوایی الظفره به خاک قطر است.

به گزارش این منبع، پنتاگون جنگنده‌ها، پهپادهای رزمی و سایر هواپیماهای نظامی در امارات را به قطر منتقل می‌کند.

امارات متحده عربی در ماه فوریه به آمریکا اطلاع داد که دیگر به جنگنده‌ها و پهپادهای آمریکایی مستقر در پایگاه هوایی الظفره در شهر ابوظبی اجازه حمله به یمن و عراق را نخواهد داد، مگر اینکه پیش از اجرای حملات مقامات اماراتی از جزئیات آن خبردار شوند.


مقامات آمریکایی گفته‌اند که این امر باعث شده تا هواپیماها را جهت اجرای عملیات به پایگاه هوایی العدید در قطر بفرستند.

با افزایش تنش‌های منطقه‌ای، امارات به شدت نگران است به طور علنی مشخص شود که این کشور به عملیات نظامی آمریکا در منطقه کمک می‌کند و درنتیجه ممکن است امارات توسط نیروهای نیابتی ایران در منطقه مورد هدف قرار گیرد، امارات متحده عربی وضع محدودیت‌ها برای عملیات‌های هوایی آمریکا از خاک خودش را "محدودیت‌های محافظت از خود" خوانده است.

مقامات آمریکایی گفته‌اند علاوه بر انتقال دارایی‌های عملیاتی به قطر، آمریکا در حال بررسی اجرای حملات هوایی از جیبوتی آفریقا علیه یمن است.

اما دلیل اصلی تغییر موضع ناگهانی ابوظبی چیست؟

شیخ نشینان امارات از سالهای گذشته و تجربه تلخ جنگ یمن همواره از احتمال آغاز حملات دوربرد به خاک اصلی و تاسیسات حیاتی خود وحشت داشتند؛ رهبران ۶ شیخ نشین دیگر همواره محمد بن زاید حاکم ابوظبی را نصیحت می کردند که از جاه طلبی منطقه ای و خطرات بزرگی که این موضوع برای کشور متحد امارات خواهد داشت اجتناب کند؛ حمله موشکی و پهپادی بزرگی که در ابتدای سال ۲۰۲۲ از خاک یمن علیه شهر ابوظبی انجام شد زنگ خطر را برای این کشور به صدا درآورد.

در ماه ژانویه ۲۰۲۲ انصارالله یمن در پاسخ به دخالت های بیجای ارتش امارات و مزدوران تحت امرش در حمله به مناطق تحت کنترل دولت صنعا در استان شبوه و مارب، چند موج حمله پهپادی و موشکی بزرگ علیه ابوظبی انجام داد.

آتش سوزی در پالایشگاه ابوظبی پس از حمله انصارالله


پالایشگاه اصلی شهر، ترمینال جدید فرودگاه ابوظبی و پایگاه هوایی الظفره که به شکل مشترک توسط امریکا و امارات استفاده می شود اهداف اصلی این عملیات بودند.


مقابله پدافند هوایی امارات با موشک های یمنی


در آن هنگام انصارالله یمن تهدید کرده بود در صورت ادامه دخالت و تجاوزات ابوظبی در خاک یمن، شهر دبی را نیز هدف قرار خواهد داد، این موضوع منجر به سرعت گیری روند آتش بس در یمن و پایان عملیات نظامی امارات تا دو سال آینده شد.


اما اجرای عملیات بزرگ "وعده صادق" توسط ایران علیه اسرائیل و ابعاد گسترده روانی و تبلیغاتی این حمله اثرات فوری بر روند همکاری نظامی میان امارات و ایالات متحده امریکا گذاشته است؛ شلیک انبوه موشک و پهپاد از خاک ایران علیه سرزمین های اشغالی و ناتوانی سیستم پدافند هوایی مشترک امریکا و اسرائیل در دفع این حمله مطمئنا سران ابوظبی را به فکر فرو برده است که اگر روزی امریکا از خاک این کشور علیه منافع ایران اقدام کند و تهران قصد تلافی داشته باشد آنها با چه عواقبی روبرو خواهند شد؟

اصابت پیاپی موشک های ایرانی به پایگاه رامون در صحرای نقب


جای شکی نیست که حمایت گسترده ای که امریکا و چندین کشور دیگر برای دفاع از اسرائیل در برابر حمله ایران انجام دادند برای ابوظبی تکرار نخواهد شد؛ همچنین امارات بر خلاف اسرائیل که فاصله بیش از هزار کیلومتری با ایران دارد در مسافت های کمتر از ۲۰۰ کیلومتر نیز در دسترس خواهد بود و حجم آتشی که ممکن است در عملیات تلافی جویانه ایران بر سر تاسیسات نظامی و اقتصادی آنها ببارد بسیار بیشتر از ظرفیت پدافند هوایی این کشور است و آنها با سطحی از خسارات روبرو خواهند شد که جبران آن در کوتاه مدت ناممکن و در میان مدت نیز بسیار دشوار خواهد بود.

موشک بالستیک عماد

اما مسئله اخراج قوای امریکایی از خاک امارات می تواند سناریو دومینو واری نیز به دنبال داشته باشد؛ امارات به نسبت سایر کشورهای حاشیه خلیج فارس نظیر قطر، بحرین یا کویت مساحت بیشتر و توان نظامی و پدافندی بیشتری دارد، اگر شیخ نشینان اماراتی به این نتیجه رسیده اند که توان دفع حملات تلافی جویانه ایران در صورت استفاده امریکا از خاکشان برای حمله را ندارند این موضوع با نرخ بیشتری برای کشورهای نامبرده نیز صدق می کند.

دیگر خبرها

  • اجرای عملیات لای‌روبی و پاکسازی رودخانه اراک
  • امارات واردات سیمان ایران را ممنوع کرد
  • ریل گذاری ایران و امارات برای افزایش صادرات
  • آمدوشدهای غیرمنتظره دیپلماتیک/ نگاهی به سفر ناگهانی نچیروان بارزانی و هیئت بلندمرتبه همراهش به ایران
  • الاتحاد به دنبال شکار مربی بزرگ اروپایی! کلوپ، توخل، مورینیو و 6 غول دیگر در لیست
  • درباره سفر رافائل گروسی به ایران؛ ماموریت دیپلماتیک مدیرکل آژانس در روزهای طوفانی منطقه/ مدیریت بحران؛ محتمل ترین نتیجه سفر
  • موشک‌های ایرانی کشورهای عربی را بر سر عقل آورد؟ / اخراج محترمانه ارتش امریکا از خاک امارات +فیلم و تصاویر
  • شطرنج ماهرانه تهران در فرایند دیپلماتیک جنگ غزه
  • صندوق سرمایه‌گذاری مشترک ایران و امارات تشکیل شود
  • پنجمی حسن تفتیان در تور جهانی امارات