Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدساجدی کارشناس مسائل بین الملل در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان،‌ در رابطه با طرح ائتلاف امید، اظهار کرد: در ابتدای انقلاب اسلامی یعنی حدود ۴۰ سال پیش کشور‌های عربی طرحی در منطقه خلیج فارس به نام شورای همکاری خلیج فارس تصویب کردندف در این طرح عربستان، عراق، امارات، کویت، بحرین و عمان عضو بودند، به عبارت دیگر  ۶ کشور‌ همکاری خلیج فارس در حمایت از صدام علیه کشورمان موضع گرفتند ولی بعد از مدتی ناکارایی خودش را نشان داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: آمریکایی‌ها به بهانه تجدید پیمان شورای همکاری خلیج فارس طرح خود را ارائه دادند ولی همانطور که آن پیمان در آن مقطع با شکست مواجه شد، در شرایط فعلی هم ائتلاف آمریکایی ها با استقبال مواجه نشد و کشورهای زیادی به آن نپیوستند.

ساجدی تاکید کرد: طرح پیشنهادی کشور ما  به نام صلح هرمز از سوی رئیس جمهور مطرح شده، طرحی برای کشور‌های منطقه خلیج فارس یعنی ۸ کشور بدون حضور بیگانگان است.

بیشتر بخوانید: پاسخ ما به مذاکره تحت تحریم، نه است/ برجام، حداقل بود؛ اگر بیشتر می‌خواهید، باید بیشتر بپردازید/ دعوت همه کشورهای متاثر از تحولات خلیج فارس و تنگه هرمز به «ائتلافِ امید» 

کارشناس مسائل بین الملل اضافه کرد: در دو پیمان قبلی آمریکا حضور داشت ولی در طرح ابتکار صلح واشنگتن حضور ندارد یعنی  ایران، عراق و ۶ کشور شورای همکاری خلیج فارس در آن هستند.

او در پاسخ به این سوال که چقدر از این طرح استقبال می‌شود، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه عراق هنوز قدرت کامل را ندارد و تمام تلاش خود را به کار گرفت تا در آخرین لحاظ با ایران به مذاکره بنشیند اما موفق نشد، به نظر می رسد با این طرح بتواند تا حدودی موفق باشد.

 اضافه کرد: طرح صلح هرمز در راستای ارتقای صلح، ثبات، پیشرفت و رفاه تمام ساکنان حوزه تنگه هرمز، تفاهم متقابل و روابط صلح آمیز و دوستانه میان آنهاست و چند روز آینده روز‌های سرنوشت سازی برای این طرح خواهد بود.

آقای«حسن روحانی» رئیس جمهوری اسلامی ایران در هفتاد و چهارمین مجمع عمومی سازمان ملل طرح "ائتلاف امید" تامین امنیتی مستقل از سوی کشورهای پیرامون منطقه خلیج فارس را مطرح کرد.

هدف "ائتلاف امید" ارتقای صلح، ثبات، پیشرفت و رفاه کلیه ساکنان حوزه تنگه هرمز و تفاهم متقابل و روابط صلح آمیز و دوستانه میان آنهاست. این ابتکار حوزه‌های مختلف همکاری مانند تأمین همگانی امنیت انرژی، آزادی کشتیرانی و انتقال آزادانه نفت و سایر منابع نسبت به کشورهای حوزه تنگه هرمز و فراتر از آن را در بر می‌گیرد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار سیاسی سیاست خارجی آمریکا خلیج فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۸۷۰۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لحظات تست هدف قرار دادن ناوهواپیمابر

تعداد بازدید : 0 کد ویدیو دانلود فیلم اصلی کیفیت 480 بازدید 30 موشک ضدکشتی «خلیج فارس»، یک موشک شبه‌بالستیک تک‌مرحله‌ای سوخت جامد با بردی تقریباً ۳۰۰ کیلومتری است و می‌تواند سر جنگی ۶۵۰ کیلوگرمی را با خود حمل کند. «خلیج فارس» که بر پایه‌ موشک «فاتح-۱۱۰» ساخته شده، به سامانه‌ هدایت با قابلیت «گریز از رهگیری» مجهز است. لحظه تست این موشک برای هدف قرار گرفتن مدل ناو هواپیمابر را می‌بینید.

دیگر خبرها

  • لحظات تست هدف قرار دادن ناوهواپیمابر
  • بررسی خلیج فارس از نگاه نوجوانان روی موج سلامت
  • بازدید دستیار و مشاور عالی فرمانده کل قوا از دستاوردهای پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس
  • بازدید سرلشکر رحیم صفوی از دستاوردهای پالایشگاه ستاره خلیج فارس
  • انتقاد یک امام جمعه از واگذاری استقلال تهران | این بی عدالتی و جفا به مردم است
  • خلیج فارس جزو هویت ملی ایران
  • نقش خلیج فارس در راهبرد امنیت ملی کشور بی‌بدیل است
  • حقوق و مزایای کارگران مورد توجه قرار گیرد
  • خلیج فارس نقشی راهبردی در کشور دارد
  • امام جمعه بندرعباس: خلیج فارس نقشی راهبردی در کشور دارد