Web Analytics Made Easy - Statcounter

اماراتی‌ها آثار باستانی عراق را به روش‌های غیرقانونی خریداری می‌کنند و عراق نیز برای پس‌گرفتن آنها در صدد نزدیک‌شدن به امارات است.

 وزارت فرهنگ عراق٬ به منظور تاکید بر موافقت عراق با کشورهای جهان در راستای بازپس‌گیری آثار باستانی غارت شده که از سال 2003 چه از طریق قاچاق و چه سرقت٬ از این کشور خارج شده‌اند٬ برنامه‌هایی برای بازدید از کشورهای عربی و اروپایی در نظر دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این منبع تصریح کرد که برخی کشورها مانند ترکیه و اردن که در زمینه‌های ورزشی با عراق ارتباط دارند٬ در پرونده بازگرداندن آثار باستانی کشورها نیز هستند؛ اما برخی کشورهای اروپایی توافق‌نامه‌های مربوط به بازگرداندن آثار باستانی را به بهانه ترس از عدم رعایت ونظارت بر آنها رد می‌کنند.

منبع مذکور اضافه کرد که عراق طی 5 ماه گذشته توانسته است که بیش از 190 قطعه آثار باستانی عراق را که بیشتر آنها متعلق به دوره بابل بوده و بیش از نیمی از آنها از طریق قاچاق و یا فروش غیرقانونی به تاجران عرب٬ وارد کشورهای عربی شده بودند را پس بگیرد.

این منبع مسئول اشاره کرد که عراق در حال حاضر به منظور بازپس‌گیری بخش زیادی از آثارباستانی که اماراتی‌ها به روش‌های غیرقانونی آن‌ها را خریداری کرده‌اند٬ قصد دارد تا به طور رسمی به امارات نزدیک شود.

منبع مذکور ادامه داد که این اماراتی‌ها آثارباستانی عراق را به عنوان گنج در خانه‌های خود نگه‌داری می‌کنند و دولت امارات نیز مانع آنها نشده و این آثار را مصادره نمی‌کند؛ درحالی که این کشور روابط خوبی با عراق دارد و در صدد هستیم تا در این خصوص با سایر کشورهای حوزه خلیج‌فارس به توافق برسیم.

علی بدیری نماینده پارلمان عراق  گفته است مقابله با کشورهای جهان در خصوص بازپس‌گیری آثار باستانی بسیار آسان بوده و وزیر کنونی فرهنگ و نیز عادل عبدالمهدی نیز این موضوع را به صورت جدی پیگیری می‌کنند.

بدیری تصریح کرد که در این میان مقابله با رژیم صهیونیستی در این زمینه بسیار دشوار است؛ چرا که صهیونیست‌ها سالهاست که تلاش ‌می‌کنند آثار باستانی عراق را به بهانه این‌که آن‌ها در اصل یهودی هستند٬ تصاحب کنند.

وی اضافه کرد که رژیم صهیونیستی٬ جاسوسان و تاجران عرب و نیز خارجی‌ها را مامور کرده تا جایی که می‌توانند آثار باستانی مرتبط به تاریخ بین‌النهرین را خریداری کنند. نماینده پارلمان عراق خاطرنشان کرد که رژیم اشغالگر تعداد زیادی از این آثار را غارت کرده اما عراق از طریق کانال‌های قانونی مانع این کار می‌شود.

لازم به ذکر است که بیشترین میزان غارت آثار باستانی عراق در سال 2003 اتفاق افتاد که هزاران قطعه از آثار باستانی نه چندان با ارزش این کشور از موزه‌های بغداد و سایر مناطق ربوده شد. البته عراق موفق شد تا 1046 قطعه از این آثار را از آمریکا پس بگیرد.

جالب است بدانیم که ستون‌های تمدن سومری 3150 سال قبل از میلاد در حراج عمومی در یکی از ایالت‌های نیویورک فروخته شد که پس از اولین جنگ خلیج فارس در سال 1991 به سرقت رفت. همچنین یک عملیات قاچاق آثار باستانی از موزه ملی عراق در سال 2008 نیز متوقف شد.

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: باستانی عراق کشورهای جهان قاچاق کشورهای عربی ترکیه کشورهای اروپایی دولت جهان عادل عبدالمهدی رژیم صهیونیستی پارلمان عراق تمدن نیویورک خلیج فارس سرقت موزه عراق قاچاق امارات آثار باستانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۸۷۳۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخست‌وزیر بلژیک: در حال بررسی اعمال تحریم‌های اقتصادی علیه اسرائیل هستیم

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، بر اساس آنچه رسانه‌های بلژیک امروز دوشنبه گزارش دادند، «الکساندر دی کرو» نخست وزیر بلژیک، در حال بررسی اعمال تحریم‌های اقتصادی علیه اسرائیل به دلیل جنگی است که این رژیم در غزه به راه انداخته است.

بلژیک در همراهی با دیگر کشورهای اتحادیه اروپا – ایرلند، اسپانیا، مالت، اسلوونی و لوکزامبورگ – از جنگ اسرائیل علیه غزه انتقاد کرده، ابتکاری را برای به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطین ارائه داده و خواستار توقف فروش تسلیحات به اسرائیل و آتش‌بس در غزه شده است.

دی کرو گفت که در دیدار با رهبران کشورهای اتحادیه اروپا، تلاش خواهد کرد تا تحریم‌هایی را علیه اسرائیل اعمال کند، از جمله ممنوعیت کامل واردات کالا از شهرک‌های کرانه باختری و برخورد با شرکت‌هایی که شعبه و معاملاتی در شهرک‌ها، به ویژه به شراب، خرما و محصولات روغن زیتون اشاره دارد.

دی کرو افزود: اعمال تحریم‌ها علیه اسرائیل ناشی از دلایل اخلاقی و ادامه جنگ با غزه و وضعیت کرانه باختری است و ما به سادگی نمی‌توانیم کنار بایستیم؛ چراکه قربانیان در نتیجه عملیات نظامی اسرائیل بسیار زیاد است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نخست‌وزیر بلژیک: در حال بررسی اعمال تحریم‌های اقتصادی علیه اسرائیل هستیم
  • درخشش آثار هنرمند خراسانی در نمایشگاه جهانی هنر امارات
  • موشک‌های ایرانی کشورهای عربی را بر سر عقل آورد؟ / اخراج محترمانه ارتش امریکا از خاک امارات +فیلم و تصاویر
  • اسرائیل جرأت نکرد تصاویر آثار حمله ایران را به دنیا نشان دهد | این رژیم بمب اتم هم بخواهد...| بلینکن درباره ارتش اسرائیل به نخست وزیر عراق چه گفت؟
  • «طوفان الاقصی» بزرگترین شکست نظامی را برای اسرائیل رقم زد
  • آثار باستانی تپه «علی‌کش» نشان از ارتباطات اجتماعی با همسایگان دارد
  • تصاویری از حمله مقاومت عراق به «هدف حیاتی» رژیم اسرائیل
  • روزنامه‌آمریکایی: ابوظبی اجازه استفاده از خاک امارات برای حمله به عراق و یمن را نداد
  • واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق
  • ابوظبی اجازه استفاده از خاک امارات برای حمله به عراق و یمن را نداد