Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-30@10:43:25 GMT

چرا نمایشگاه تله کام لغو شد؟

تاریخ انتشار: ۸ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۲۸۷۴۵۲

چرا نمایشگاه تله کام لغو شد؟

 در پی منتفی شدن برگزاری نمایشگاه تله‌کام روزنامه ایران ضمن بررسی لغو این نمایشگاه به سراغ فعالان حوزه آی سی تی رفت و نظر آنان را درباره این اتفاق جویا شده است.

بازدهی ضعیف

نمایشگاه «تله کام» بزرگترین رویداد مخابراتی کشور است که قدمتی 38 ساله دارد و 19 دوره آن بعد از انقلاب با همکاری وزارت ارتباطات و سندیکای صنعت مخابرات کشور برگزار شده، به صورتی که شرکت‌های مخابراتی و ارتباطی در بخش‌هایی مانند خدمات اینترنت و شبکه، خدمات و زیرساخت‌های مخابراتی، باندپهن و رادیویی و نیز شرکت‌های دانش‌بنیان، فعالان صنعت اطلاع‌رسانی و شرکت‌های تولیدکننده در آن حضور فعال داشتند و اپراتورها و شرکت‌های بزرگ مخابراتی کشور در کنار شرکت‌های کوچک و متوسط به همراه شرکت‌های تابعه وزارت ارتباطات، آخرین دستاوردهای خود را به نمایش می‌گذاشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قرار بود بیستمین دوره نمایشگاه تله‌کام از امروز (8مهرماه) آغاز به کار کرده و تا یازدهم مهرماه ادامه داشته باشد که به‌صورت ناگهانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از حضور در این نمایشگاه انصراف داد و درپی آن نیز اپراتورها اعلام کردند که در این نمایشگاه شرکت نمی‌کنند.

اما دلیل وزارت ارتباطات و اپراتورها برای شرکت نکردن در بیستمین نمایشگاه تله‌کام چیست؟ در پاسخ به این سؤال، جمال هادیان سخنگوی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات علت کناره‌گیری وزارت ارتباطات از حضور در این دوره نمایشگاه را نداشتن بازدهی و اثربخشی کافی برای این وزارتخانه و شرکت‌های تابعه‌اش اعلام کرد و گفت: وزارت ارتباطات معتقد است که این نمایشگاه باید با ماهیت جدید برگزار شود و این موضوع را نیز به سندیکای صنعت مخابرات اطلاع داده و قرار است برنامه دیگری (کنفرانس ظرفیت) را جایگزین آن کند.

هادیان افزود: این وزارتخانه قصد تحریم کردن نمایشگاه را ندارد و پیش از این با شرکت نکردن وزارت ارتباطات در این دوره از نمایشگاه توافق شده و مقرر شد که اپراتورها و شرکت مخابرات نیز به‌صورت محدود و درغرفه‌های کوچکتر حاضر شوند و خروجی نمایشگاه بهینه شود. حتی قرار شد که مدیران وزارت ارتباطات در این نمایشگاه حضور داشته و در مذاکرات و معاشرت با شرکت‌ها برای انعقاد قرارداد، حضور پررنگی داشته باشند.

اما بعد از اعلام انصراف وزارت ارتباطات از شرکت در این نمایشگاه، اپراتورهای بزرگ تلفن همراه هم اعلام کردند که دراین نمایشگاه حضورنمی‌یابند به طوری که یکی از مطلعان در یکی از اپراتورها  گفت: اپراتورها به تبعیت از وزارت ارتباطات در این رویداد مهم شرکت نمی‌کنند، چرا که معتقد هستند در شرایط کنونی به فاصله اندک حضور در دو رویداد الکامپ و تله‌کام برای اپراتورها مقرون به صرفه نیست. یکی دیگر از منابع آگاه در اپراتور دیگری گفت: شرایط حضورمان در نمایشگاه تله‌کام 98 مهیا نشد به همین دلیل امسال در این نمایشگاه شرکت نکردیم.

اعلام دیرهنگام

بعد از انصراف وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و اپراتورها از حضور در بیستمین نمایشگاه تله‌کام، سندیکای صنعت مخابرات ایران که بسیاری از فعالان بخش خصوصی حوزه مخابرات عضو آن هستند، در بیانیه‌ای رسمی اعلام کردند که آنها نیز در این نمایشگاه شرکت نمی‌کنند و به همین دلیل روابط عمومی و امور بین‌الملل شرکت سهامی نمایشگاه‌های بین‌المللی ایران نیز لغو نمایشگاه را اعلام کرد. در بخشی از بیانیه این سندیکا آمده است: اعضای اتحادیه صنعت مخابرات ایران برنامه‌ریزی‌های وسیعی را جهت برگزاری باشکوه بیستمین دوره نمایشگاه تله‌کام و رونمایی از محصولات جدید انجام داده بودند اما در شرایط فعلی و با توجه به انصراف اپراتورهای بزرگ، بسیاری از اعضای اتحادیه و سندیکا فضای حاکم بر نمایشگاه تله‌کام را از لحاظ پیش نیازهای لازم برای اجرا مناسب نمی‌داند، به همین دلیل انصراف خود را از حضور در این نمایشگاه اعلام می‌کند.

در همین راستا فرامرز رستگار دبیر و عضو هیأت مدیره‌ سندیکای صنعت مخابرات ایران در گفت‌و‌گو با یکی از نشریات از وزارت ارتباطات که در لحظات آخر از حضور در نمایشگاه تله‌کام انصراف داده انتقاد کرد و گفت: اگر دولت تشخیص داده که در نمایشگاه تله‌کام حضور نداشته باشد حتماً تصمیم صحیحی است ولی می‌توانستند خبر انصراف از شرکت در نمایشگاه را زودتر اعلام کنند و اعلام خبر انصراف را به سه هفته قبل از برگزاری نمایشگاه موکول نکنند. شاید منطق وزارت ارتباطات درست باشد اما زمان تصمیم‌گیری مناسب نبود.

ضرورت تغییر ماهیت نمایشگاه

«روند برگزاری نمایشگاه تله‌کام در سال‌های گذشته نشان می‌دهد که خالی از هر نوع نوآوری بوده بنابراین لازم است تغییراتی در سبک برگزاری این نمایشگاه داده شود.»

داوود زارعیان رئیس امور مشترکین شرکت مخابرات ایران با بیان مطلب فوق گفت: برآوردها و نظرسنجی‌های شرکت مخابرات ایران نیز از حضور در نمایشگاه‌های قبلی نشان می‌دهد که خروجی رضایت بخش نبوده است به طوری که ما نیز تمایلی به حضور در نمایشگاه نداشتیم ولی چون سیاست کلان دولت این بود که همه در نمایشگاه تله‌کام حضور داشته باشند بنابراین شرکت مخابرات ایران نیز در این رویداد حضور می‌یافت.

رئیس امور مشترکین شرکت مخابرات ایران افزود: منطقی است رویدادی که 19 سال به یک فرم و ماهیت برگزار می‌شود در آن تغییراتی داده شود به همین دلیل من به شخصه با تغییر ماهیت برگزاری نه تنها این رویداد مهم، بلکه دیگر رویدادهای شبیه به این رویداد موافق هستم. وی با بیان اینکه یک انتقاد به وزارت ارتباطات وارد است، گفت: وزارت ارتباطات باید زودتر انصراف خود را از حضور در این نمایشگاه اعلام می‌کرد و با مسئولان برگزارگننده نمایشگاه هماهنگی‌های لازم صورت می‌داد.

محمدعلی یوسفی‌زاده مدیرعامل شرکت ارتباطات ثابت آسیا تک نیز با بیان اینکه تغییر تکنولوژی موجب شده است که صنعت مخابرات و آی تی خیلی به هم نزدیک شوند گفت: بهتر است شرکت‌های بزرگ تله‌کامی و خدمات مخابراتی هم در نمایشگاه الکامپ شرکت کنند، چرا که بازدیدکنندگان بسیاری دارد و ادغام آنها به نفع هر دو طرف بخش خصوصی و دولتی است.

 یوسفی‌زاده با تأیید اینکه بواقع نمایشگاه تله‌کام برای شرکت‌های اینترنتی نیز خروجی خوبی در بخش توسعه و دیگر بخش‌ها نداشته است، افزود: به همین دلیل ما نیز در تله‌کام شرکت نکردیم از سوی دیگر نزدیک بودن زمان برگزاری دو رویداد مهم الکامپ و تله‌کام امکان حضور شرکت‌ها در رویداد دوم را سخت می‌کند و با شرایط کنونی اقتصادی بسیار هزینه بر است.

غلامحسین کریمی رئیس اتحادیه مخابرات نیز هزینه بر بودن را علت حضور نیافتن بسیاری از شرکت‌های حوزه مخابرات در این نمایشگاه اعلام کرد و گفت: در شرایط اقتصادی کنونی برای شرکت‌ها دشوار است که به فاصله اندک در دو نمایشگاه بزرگ شرکت کنند به همین دلیل از حضور در نمایشگاه استقبال نکردند.

علی توسلی یکی از فعالان حوزه اینترنت کشور هم با ابراز خرسندی از برگزار نشدن نمایشگاه تله‌کام گفت: تصمیم درستی گرفته‌اند، چرا که در نمایشگاه تله‌کام به‌صورت عمده شرکت‌های دولتی حوزه مخابرات و آی تی حضور داشتند که در حقیقت به جز هزینه هیچ خروجی مثمری برای دولت نداشت.

توسلی افزود: بزرگان مطرح بخش خصوصی معمولاً در تله‌کام شرکت نمی‌کنند و بیشتر دولتی‌ها به همراه اپراتورها حضور می‌یابند به همین دلیل راندمان بالایی نداشت بنابراین با برگزار نشدن هزینه دولت هدر نمی‌رود.

حسین اسلامی کارشناس حوزه آی سی تی نیز با بیان اینکه بهتر بود در سال‌های اخیر نمایشگاه الکامپ و تله‌کام با هم ادغام می‌شد، گفت: نمایشگاه الکامپ خیلی پیشرفت کرده است و در شرایط کنونی اقتصادی ادغام نمایشگاه‌ها توصیه می‌شود. اسلامی افزود: در این میان انتقادی به وزارت ارتباطات وارد است، چرا که بدون اطلاع و مذاکرات قبلی از حضور در این نمایشگاه انصراف داد و کار درستی نبود بهتر بود مسئولان امر سال قبل درباره برگزار شدن یا نشدن آن با هم به تفاهم می‌رسیدند.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: شرکت مخابرات فناوری اطلاعات نمایشگاه تله کام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۸۷۴۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عرضه جهانیِ تولید ایرانی علیه تحریم‌ها

به گزارش قدس آنلاین، بر اساس مشاهدات میدانی خبرنگار ما همزمان و حتی شاید ساعتی پیش از باز شدن در سالن‌های هفده‌گانه نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ به عنوان بزرگ‌ترین و شاخص‌ترین رویداد تجاری برای معرفی توانمندی‌های صادراتی کشورمان به بازارهای جهانی، خیل عظیم بازدیدکنندگان ایرانی و خارجی در محوطه نمایشگاه و ورودی‌ها خودنمایی می‌کند؛ بازدیدکنندگانی که طبعاً به واسطه ترکیب چهره و رنگ پوست، لباس‌های ملی و محلی و یا کت و شلوارهای رسمی به آسانی امکان تشخیص «خارجی بودن» یا «هموطن بودن» را به بیننده می‌دهند.

تحریم، حریف توان و اراده ایرانی نیست
ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران که از هشتم تا دوازدهم اردیبهشت ۱۴۰۳ برقرار است، خوشبختانه با استقبال چشمگیر استان‌ها و شرکت‌های داخلی و خارجی همراه بوده به طوری که فعالان حوزه‌های صنعت ساختمان و خدمات فنی، مهندسی و پتروشیمی، صنایع غذایی، کشاورزی و شیلات، فرش و صنایع ‌دستی و گردشگری، صنعت دارو، تجهیزات پزشکی، آزمایشگاهی و محصولات شیمیایی، آرایشی و بهداشتی در آن حضور به هم رسانده‌اند تا ضمن معرفی ظرفیت‌ها و توانمندی‌های تولیدی و صادراتی خود عرصه تجارت خارجی کشور و بازارهای هدف برای محصولات وطنی را چابک‌تر، هموارتر و شفاف‌تر کنند.
در این گردهمایی بزرگ اقتصادی و تجاری  ۲هزار و ۵۰۰ تاجر از ۱۰۰ کشور و ۸۰۰ شرکت برتر صادراتی داخلی حضور دارند.از سویی با توجه به حضور پررنگ استان‌ها به نظر می‌رسد رویداد بزرگ برای صاحبان صنعت و تولید در اقصی نقاط کشور به قدری انگیزه‌بخش بوده که غرفه‌هایی برای خود تدارک دیده‌اند تا از نزدیک هر آنچه در چنته دارند را برای معرفی به جامعه هدف ارائه کنند و به خوبی اثبات کنند میله‌های سخت و بلند تحریم هیچ گاه محکم‌تر و برافراشته‌تر از پرچم اراده صنعتگران و صادرکنندگان ایرانی و قوی‌تر از اراده دیپلماسی اقتصادی کشورمان برای توسعه ظرفیت‌ها و روابط اقتصادی با کشورهای همسایه، منطقه و بازارهای جهانی نیست.

حضور پرتعداد میهمانان خارجی در محوطه بیرونی سالن‌ها و همچنین غرفه‌های نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ به خوبی مؤید این واقعیت است که فرصت پنج‌روزه برگزاری این گردهمایی، علاوه بر معرفی ظرفیت‌ها و توانمندی‌های داخلی اقتصادی و تجاری کشور، امکان دستیابی بیش از پیش به ذائقه طرف‌های تجاری، آشنا شدن شرکت‌های ایرانی با توان و ظرفیت اقتصادی و تجاری میهمانانشان و بازاریابی به صورت رودررو و بی‌واسطه فراهم آمده است.

هدف گذاری یک میلیارد دلاری
بر اساس اظهارات مجریان نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران حدود ۶۰درصد از تاجران حاضر در نمایشگاه سال گذشته برای نخستین بار به ایران سفر کرده بودند و پس از بازدید از نمایشگاه پنجم و آشنایی با توان و ظرفیت‌های تجاری شرکت‌های ایرانی، امسال حضور پررنگ‌تر و پرتعدادتری در نمایشگاه داشته‌اند.

ارقام منتشر شده از دستاوردهای نمایشگاه سال گذشته ایران اکسپو نشان می‌دهد در نتیجه قراردادهای منعقد شده میان طرف‌های ایرانی و خارجی بیش از یک میلیارد دلار صادرات محقق شده و بر این اساس انتظار می‌رود امسال رقم صادرات حاصل از این گردهمایی فراتر از رقم یک میلیارد دلار باشد.

نمایشگاه ششم ایران اکسپو ۲۰۲۴ در شرایطی بستری هموار برای متنوع‌تر شدن کالاها و گروه‌های کالایی صادراتی و افزایش آمار مقاصد و بازارهای صادراتی ایران فراهم آورده که همزمان با این رویداد شاخص تجاری، برنامه‌هایی برای بازدید از کارخانه‌های بزرگ، شهرک‌های صنعتی و دانش‌بنیان‌ها هم پیش‌بینی شده و قرار است در این فرصت پنج‌روزه ۳هزار و ۵۰۰جلسه بی‌توبی (Business-to-Business) نیز برای فروش محصولات و خدمات بین شرکت‌ها برگزار شود.

فرزانه غلامی

دیگر خبرها

  • رویداد صدرا با حضور ۳۱ شرکت صنعتی در دانشگاه آزاد دزفول گشایش یافت
  • رویداد صدرا با حضور ۶۰ شرکت در دانشگاه آزاد بوئین‌زهرا آغاز شد
  • عرضه جهانیِ تولید ایرانی علیه تحریم‌ها
  • رفع موانع صادرات واحدهای تولیدی در استان تهران پیگیری شود
  • حضور ۲ هزار تاجر در نمایشگاه اکسپوی تهران/آزاداندیشان جهان، بیش از این تداوم جنایات در غزه را تحمل نمی‌کنند
  • پانزدهمین اجلاس روسای راه‌آهن‌ کشورهای اکو برگزار می‌شود 
  • حضور بیش از ۶۵۰ شرکت دانش‌بنیان داخلی و خارجی در نمایشگاه ایران‌هلث ۱۴۰۳
  • تبدیل ایران به صادرکننده تجهیزات پزشکی
  • حضور۲۰ واحد تولیدی استان بوشهر در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران
  • حضور همدان با بسته‌های سرمایه‌گذاری جدید در نمایشگاه اکسپو