Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی هشتمین روز مهر ماه پرداخته می شود که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

8 مهر 1310، دولت وقت ایران ارزش برابري پوند انگليسي را از 90 ريال به 68 ريال پايين آورد و با اين عمل درآمد مختصر خزانه ايران از نفت هم تقليل يافت.

8 مهر 1319، نرخ پوند به 140 ريال و دلار آمريکا به 35 ريال افزايش داده شد.

8 مهر 1324، مجلس شوراي ملي، مذاكره درباره چگونگي خريد اموال منقول و غيرمنقول آمريكايي ها که از جنگ دوم در ايران مانده بود را آغاز كرد. سفارت آمريكا در بيانيه اي مقدار دارايي هاي آمريكا در ايران را بالغ بر صد ميليون دلار ذكر کرد.

8 مهر 1358، قانون تاسیس وزارت نفت به جای شرکت ملی نفت ایران به تصویب شورای انقلاب رسید.

8 مهر 1361، حجت الاسلام خامنه اي رئيس جمهور با ارسال پيامي براي سران كشورهاي اسلامي از آنان خواست تا با تحريم كالاهاي آمريكايي به مبارزه اي سياسي اقتصادي عليه آمريكا و صهيونيسم دست بزنند.

8 مهر 1366، سناي امريكا با تحريم نفت و ساير كالاهاي صادراتي ايران موافقت كرد. لايحه سنا از سوي سناتور «دال» يكي از كانديداهاي رياست جمهوري حزب جمهوريخواه به مجلس سنا ارائه شد و به اتفاق آراء تصويب شد.

8 مهر 1389، ارسلان فتحی ‌پور، رییس کمیسیون اقتصادی مجلس از عرضه بنزین تک ‌نرخی از آبان ماه خبر داد و گفت: از اول آبان، اصلاح قیمت ‌ها آغاز و از جمله بنزین تک نرخی با قیمت هر لیتر ۴۰۰ تومان به مصرف‌کنندگان عرضه خواهد شد.

8 مهر 1391، نوسان قیمتی در بازار غیررسمی ارز تداوم دارد؛ دلار و سکه به عنوان شاخص ‌های بازار ارز و طلا رکورد جدید قیمتی را ثبت کردند؛ در واکنش به این روند، محمود بهمنی رییس‌کل بانک مرکزی عامل نوسان قیمتی را «مقاومت بازار» توصیف کرد؛ به گفته بهمنی تقاضای سفته ‌بازانه که وارد بازار شده در مقابل سیاست‌ های اصلاحی مقاومت می ‌کند تا مانع از کاهش قیمت‌ ها شود؛ وی البته وعده داد: مقاومت بازار به ‌زودی خواهد شکست.

8 مهر 1392، آیت ا... آملی لاریجانی روسای کل دادگستری استان ‌ها و دادستان ‌های سراسر کشور را موظف کرد فهرست اسامی و مشخصات افرادی را که به اتهام صدور چک بی ‌محل تحت تعقیب قضایی قرار گرفته و محکوم شده‌ اند را به مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه ‌قضائیه ارسال کنند تا اقدامات مناسب به منظور جلوگیری از افتتاح حساب‌ جاری از سوی آنان و دریافت دسته چک صورت گیرد.

8 مهر 1394، پس از مدت ‌ها بحث کارشناسی، سرانجام اسناد خزانه اسلامی در اوراقی بدون کوپن و با استفاده از مکانیزم بازار منتشر شدند. اوراق جدید اسناد خزانه با «نرخ ۲۶ درصد کشف قیمت شد.

8 مهر 1395، با امضای توافق ‌نامه میان سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران و شرکت رنو، برای اولین بار، حضور مستقل یک خودروساز خارجی در صنعت خودروی کشور کلید خورد.

8 مهر 1397، عبدالناصر همتی رئیس‌کل بانک مرکزی در یک بخشنامه بانک‌ها را ملزم به تسویه مانده اضافه برداشت‌ها کرد. در این بخشنامه تاکید شده که در صورت اقدام نکردن جدی بانک‌ها در این زمینه، با برخورد انضباطی روبه‌رو خواهند شد.

منابع: موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد

منبع: تابناک

کلیدواژه: عملیات نصر من الله لایحه تجارت پیاده روی اربعین بوریس جانسون سیاست های کلی نظام قانون گذاری تاریخ اقتصاد اقتصاد ایران رویدادهای اقتصادی عملیات نصر من الله لایحه تجارت پیاده روی اربعین بوریس جانسون سیاست های کلی نظام قانون گذاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۸۷۴۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خروج نقدینگی حقیقی‌ها در روز منفی شاخص‌های بازار سرمایه

رباب وفایی کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ماه متاسفانه حدود ۸۰ درصد نماد‌ها سرخ پوش شدند. کاهش ارزش معاملات سهام و حق تقدم به زیر ۳ همت و بی رمقی و کم تحرکی در تابلوی معاملات مشهود است. 

این کارشناس بازار سرمایه می‌گوید:سهامداران بازار این بار اسیر بی تصمیمی دولت و مجلس در مورد نرخ نیما و مالیات شرکت‌های تولیدی هستند ارزش معاملات بازار بورس در پایان امروز به حدود ۳ هزار و ۵۴۶ میلیارد تومان رسید. حقوقی‌ها ۳۰۸ میلیارد تومان از حقیقی‌ها خرید کردند.

او افزود: امروز تعداد نماد‌های مثبت ۱۶۰ نماد و تعداد نماد‌های منفی ۶۵۲ نماد بوده است"فولاد" با ۱۸۷۵ واحد، "فملی" با ۶۷۷ واحد و "شپنا" با ۶۴۴ واحد بیش‌ترین تاثیر منفی را بر شاخص کل داشته‌اند در نهایت شاخص کل با کاهش ۱۲ هزار و ۲۲۶ واحدی به ارتفاع ۲,۲۶۸,۸۴۵ واحد رسید.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بورس

دیگر خبرها

  • خروج نقدینگی حقیقی‌ها در روز منفی شاخص‌های بازار سرمایه
  • پیش‌بینی اقتصاددانان از آینده قیمت دلار
  • پیش‌بینی جدید درباره قیمت دلار / خریداران ارز بخوانند
  • واکنش بانک مرکزی به اظهارات میرسلیم/ عقل سلیم چه می‌گوید؟
  • کاهش نقدینگی و تورم با تمرکز بانک مرکزی در حوزه ریال
  • جنجال سفر‌های هوایی لوکس دیوید کامرون
  • آرامش بازار نفت و افول قیمت طلا تا چه زمانی ادامه دارد؟
  • پای نفت برای صعود قیمت بسته می‌شود
  • مجلس به بانک مرکزی اولتیماتوم داد
  • دلار و سکه تا کجا کاهش پیدا می کنند؟