Web Analytics Made Easy - Statcounter

معین های اقتصادی بخشی از طرح مثلث توسعه اقتصادی – فرهنگی استاندار خراسان رضوی و نهادهای دولتی، غیردولتی و عمومی هستند که هر کدام مسئولیت شناسایی ظرفیت ها و توانمندسازی ساکنان منطقه ای از استان را  برای رسیدن به توسعه برعهده دارند.

اجرای این طرح از زمستان سال گذشته در خراسان رضوی آغاز شد و نهادهای دولتی، غیردولتی و عمومی مختلف عهده دار توسعه مناطق محروم و روستایی استان شدند تا اشتغال روستایی رونق گیرد و مهاجرت معکوس از شهرها به روستاها اتفاق افتد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طرح مثلث توسعه اقتصادی – فرهنگی

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان رضوی درباره این طرح به خبرنگار ایرنا گفت: طرح مثلث توسعه اقتصادی – فرهنگی در ۱۲ منطقه استان با مشارکت بخش خصوصی به عنوان معین اقتصادی، ائمه جمعه به عنوان ناظران عالی، همراهی نمایندگان مجلس و کارگزاران حکومت اجرا می شود.

علی رسولیان افزود: ۸۸ معین اقتصادی شامل ۹ درصد نهادهای دولتی، ۱۱ درصد موسسات عمومی غیردولتی و ۸۰ درصد نهادهای خصوصی محوریت کار را در اجرای طرح مثلث توسعه اقتصادی – فرهنگی در استان برعهده گرفتند.

وی اضافه کرد: از مجموع ۸۸ تفاهم نامه منعقده در مناطق ۱۲ گانه استان با معین های اقتصادی ۵۴ تفاهم نامه در بهمن و اسفند ماه سال گذشته منعقد شد که نتیجه ارزیابی عملکرد آنها نشان می دهد سه درصد از آنها عملیات اجرایی را شروع نکرده اند، ۷۲ درصد آنها در گام های اول و دوم از گام‌های شش گانه که برای تمامی معین های اقتصادی تعریف شده بود قرار دارند و ۲۵ درصد از معین های اقتصادی نیز در گام سوم و چهارم هستند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان رضوی گفت: در اجرای طرح مثلث توسعه اقتصادی – فرهنگی استاندار خراسان رضوی، ۴۵۰ نفر به عنوان تسهیلگر، آموزش های تسهیلگری را آموخته اند، ۷۷۶ صندوق خرد روستایی و شهری تشکیل شده و ۷۱۱ قرارداد سرمایه گذاری به امضا رسیده که میزان پیشرفت اجرایی آنها ۳۰ درصد است، ۳۶ هسته کار و زندگی هم تشکیل شده و ۴۳ هسته دیگر هم در حال راه اندازی است.

رسولیان افزود: در اجرای طرح یاد شده ۷۵۴ طرح به ارزش سرمایه گذاری ۹۲۱ میلیارد و ۳۹۳ میلیون ریال با اشتغال‌زایی برای ۱۵۷ هزار و ۳۶۳ نفر در قالب امضای تفاهم نامه های سرمایه گذاری در مناطق ۱۲ گانه استان مصوب شده که ۲۱ درصد طرح‌ها در حوزه خدمات و گردشگری، ۴۵ درصد در حوزه صنعت، ۳۵ درصد در حوزه کشاورزی است.

وی ادامه داد: شش گام مشترک برای وظایف معین های اقتصادی در مناطق ۱۲ گانه ترسیم شده که شامل تهیه الگو و جمع آوری اطلاعات کامل منطقه، ایجاد زیرساخت‌های نظام سازی فکری مبتنی بر الگوی تهیه شده، تجزیه و تحلیل اطلاعات جمع آوری شده و نظام سازی شکلی، توانمندسازی و فراهم کردن زمینه اجرای الگو، عملیاتی کردن طرح و اجرای پروژه ها در منطقه و در نهایت، نظارت و بررسی بر تمام مراحل اجراست.

وی گفت: مشکلات احصا شده از تفاهم نامه هایی که تاکنون به امضا رسیده است شامل ۴۵ مورد زیرساختی با ۲۸ درصد سهم از کل مشکلات، ۳۰ مورد اخذ مجوز با ۱۹ درصد سهم، چهار مورد تامین مواد اولیه و تجهیزات با دو درصد سهم، ۷۵ مورد دریافت تسهیلات با ۴۶ درصد سهم و هشت مورد سایر موارد با پنج درصد سهم از کل مشکلات است.

اتاق اصناف، معین بخش رضویه

بخش رضویه از توابع شهرستان مشهد دارای سه هزار و ۸۶۲ کیلومترمربع وسعت، سه دهستان، ۷۰ روستا و یک شهر است که براساس نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال ۱۳۹۵، ۵۹ هزار و ۲۳۲ نفر جمعیت در قالب ۱۶ هزار و ۷۹۶ خانوار دارد.

عمده فعالیت مردم این بخش کشاورزی و دامداری و گاه صنایع دستی مانند قالی بافی است، این شهر به دلیل نزدیکی به مشهد در حوزه هایی از جمله برخورداری از واحدهای صنفی و دسترسی مردم به انواع کالا مورد غفلت قرار گرفته و عدم فعالیت موثر اصناف را می توان یکی از مشکلات عمده این بخش برشمرد.

طرح مثلث توسعه اقتصادی استاندار خراسان رضوی در راستای توسعه منطقه ای مناطق محروم و روستایی از اواخر سال گذشته در سراسر استان آغاز شد و در این راستا اتاق اصناف مشهد به عنوان بخش غیردولتی و معین اقتصادی متولی ظرفیت شناسی بخش رضویه و هدایت ساکنان آن به سمت بهره گیری از قابلیت ها و توانمندی هایشان شد.

رئیس اتاق اصناف مشهد در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: این نهاد از ۱۱۰ اتحادیه و ۱۰۵ هزار و ۶۰۷ واحد صنفی تولیدی، توزیعی، خدماتی و خدمات فنی برخوردار است که هر کدام از این اتحادیه ها با استقرار صنوف خود در قالب شهرک صنعتی – صنفی می توانند منشا توسعه، اشتغال و درآمد باشند.

محمود بنانژاد افزود: بخش رضویه به لحاظ تقسیمات کشوری بزرگترین بخش در کل کشور است و ظرفیت های زیادی از نظر تنوع جمعیتی، اراضی کشاورزی و حرفه و شغل ساکنان برای توسعه دارد.

وی ادامه داد: صنایع دستی، قالی بافی و کشاورزی از مشاغل عمده مردم بخش رضویه است و این بخش به تنهایی ۷۰ روستا دارد که هر کدام از این روستاها ظرفیت ها و قابلیت های ویژه منحصر به خود را دارند از این رو  اتاق اصناف برنامه هایی دارد که می تواند با بهره گیری از استعدادها و ظرفیت ها و امکانات مردم منطقه رضویه به توسعه این بخش و اشتغال‌زایی بیشتر ساکنان آن کمک کند.

رئیس اتاق اصناف مشهد گفت: ایجاد شهرک صنفی و استقرار صنوف، مهمترین برنامه اتاق اصناف مشهد به عنوان معین اقتصادی بخش رضویه است تا بتوان با متمرکز کردن صنوف مختلف در این شهرک، اشتغال‌زایی و درآمدزایی را برای آنها به ارمغان آورد.

بنا نژاد افزود: هر کدام از روستاهای بخش رضویه دارای یک سری امکاناتی است که صنوف تولیدی مختلف در مشهد می توانند با در اختیار گذاشتن مواد اولیه به روستائیان موجب شوند که آنها بتوانند محصولات مورد نظر خود را تولید و در بازار عرضه کنند.

رئیس اتاق اصناف مشهد گفت: هدف اصلی در طرح مثلث توسعه اقتصادی – فرهنگی استاندار خراسان رضوی، توسعه اشتغال روستایی است و در صورت راه اندازی شهرک صنفی در رضویه، این بخش با روستاهای خود می تواند به نمونه موفقی از طرح ابتکاری استاندار تبدیل شود.

بنانژاد افزود: در صورتی که بخش اقتصادی منطقه ای رشد کند سایر شاخص های توسعه آن منطقه در حوزه های فرهنگی، امنیتی و اجتماعی نیز رشد خواهد کرد.

قالی بافی، صنعت بالقوه رضویه

نایب رئیس اتاق اصناف مشهد نیز در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: هم اینک اتاق اصناف به عنوان معین اقتصادی بخش رضویه با بهره گیری از چندین کارشناس در حال جمع آوری اطلاعات اولیه و آماری منطقه و احصای مشکلات ساکنان آن است.

هادی مخملی افزود: منطقه رضویه واقع در شرق شهرستان مشهد، قطب تولید فرش های صادراتی در خراسان رضوی است اما قطع بیمه قالی بافان باعث کاهش انگیزه در بین ساکنان این منطقه شده است.

وی اضافه کرد: هم اینک سرمایه گذاران و کارآفرینانی برای حضور در منطقه رضویه و توسعه صنعت قالی بافی از طریق راه اندازی کارگاه های متمرکز و غیر متمرکز اعلام آمادگی کرده اند از این رو  اگر مساله بیمه قالی بافان حل شود توسعه این صنعت در رضویه به سرعت محقق و مشکل اشتغال در شرق شهرستان مشهد حل می شود.

نایب رئیس اتاق اصناف مشهد گفت: اتاق اصناف درصدد است با بهره گیری از ظرفیت های گردشگری، خدماتی و اقتصادی منطقه و آوردن کارآفرینان و سرمایه گذاران، توسعه متوازن را در رضویه رقم بزند.

مخملی افزود: در این راستا با اتحادیه های مختلف نشست هایی برگزار شد و بسیاری از آنها برای حضور در رضویه در قالب صنوف تولیدی و خدماتی اعلام آمادگی کردند.

ظرفیت ها و موانع توسعه در رضویه

بخشدار رضویه نیز در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: طرح مثلث توسعه اقتصادی – فرهنگی الگوی بسیار خوبی است که از سوی استاندار خراسان رضوی مطرح شده و طرحی مطابق با مسئولیت اجتماعی سازمان های غیردولتی و شرکت‌هاست که در اکثر نقاط دنیا به شکل قانون درآمده است.

قاسم علی طالبی افزود: در صورتی که معین های اقتصادی نسبت به طرح، توجیه باشند و برای توسعه منطقه ای که مسئولیت آن را برعهده گرفته اند، نقشه راهی برای عملیاتی کردن طرح در اختیار داشته باشند، مثلث توسعه اقتصادی – فرهنگی می تواند الگوی بسیار مناسبی برای توسعه منطقه ای باشد.

وی اضافه کرد: نخستین وظیفه معین اقتصادی در این طرح، شناسایی ظرفیت های توسعه ای در هر منطقه است تا با تکیه بر آنها و توانمندسازی افراد بتواند مسیر توسعه را هموار کند.

بخشدار رضویه گفت: بخشداری رضویه فقط دو یا سه کارمند در اختیار دارد از این رو  نمی تواند کار مطالعاتی برای ظرفیت شناسی منطقه را انجام دهند همچنین این بخشداری بودجه زیادی نیز در اختیار ندارد لذا فقط خود معین اقتصادی که هم نیروی انسانی و هم منابع مالی دارد می تواند در این بخش موثر واقع شود.

طالبی افزود: این بخش ظرفیت های بالقوه ای در حوزه کشاورزی و دامداری و قالی بافی دارد، از سوی دیگر به دو شهرک صنعتی در اطراف مشهد نیز نزدیک است و این موارد از ظرفیتهایی به شمار می رود که اتاق اصناف می تواند با بهره گیری از آنها مسیر توسعه بخش رضویه را در پیش گیرد.

وی ادامه داد: شهرداری مشهد در تلاش است که مشاغل مزاحم شهری را به بخش رضویه منتقل کند و این فرصت خوبی برای توسعه اقتصادی منطقه و اشتغال‌زایی برای مردم است.

بخشدار رضویه با اشاره به موانع توسعه این منطقه گفت: آب این بخش مانند مشهد از سد دوستی تامین می شود که ذخایر این سد پشتوانه ای دائمی برای تامین آب منطقه نیست.

طالبی با اشاره وضعیت راه های بین شهری و راه های روستایی بخش رضویه گفت: شهرداری در حال دوبانده کرده جاده میامی و انتقال خط قطار شهری به این بخش است که امیدواریم تحقق این دو بخش بتواند بخشی از مشکلات محورهای ارتباطی این بخش را حل کند.

وی ادامه داد: وجود بقعه امامزاده یحیی بن زید میامی ظرفیت بالقوه گردشگری بخش رضویه است به طوری که سالانه سه تا چهار میلیون زائر که بخشی از آنان خارجی هستند به زیارت این امامزاده می آیند.

بخشدار رضویه گفت: با وجود این تعداد زائر داخلی و خارجی، آلودگی هوا که ناشی از تخلیه بار روزانه ۴۰۰ تانکر زباله شهری به مرکز پسماند و بوی بد متصاعد شده از آن است و نیز پراکنده شدن زباله ها و راه افتادن شیرابه آن بر روی جاده از مشکلات اساسی مردم شهر رضویه است.

طالبی افزود: از سویی دیگر تعداد زیادی از کامیون های شن کش در مسیر تردد زائران امامزاده میامی وجود دارند که هم خطر بروز سانحه رانندگی را افزایش می دهند و هم باعث تخریب جاده می شوند.

وی ادامه داد: درست است که اتاق اصناف مشهد نیروی انسانی کافی در اختیار ندارد اما می تواند با منابع مالی خود از افراد صاحب ایده و فرهیخته در حوزه های اقتصادی و فرهنگی بهره گیرد.

شهرک صنفی بهترین فرصت برای توسعه رضویه

دبیر نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی خراسان رضوی نیز در این باره گفت: بخش محروم رضویه از معین اقتصادی توانمند، قدرتمند و دارای ظرفیت های بالایی مثل اتاق اصناف مشهد برخوردار شده است و اتحادیه ها نیز برای استقرار صنوف زیر پوشش خود در رضویه اعلام آمادگی کرده اند.

علی اکبر لبافی افزود: اتاق اصناف مشهد به عنوان معین اقتصادی با تمام ظرفیت خود در بخش رضویه وارد عمل شده است، شهرداری و شرکت شهرک‌های صنعتی و همچنین اتحادیه ها دست به دست هم داده اند تا شهرک تخصصی – صنفی در منطقه رضویه راه اندازی کنند و این بهترین فرصت برای مردم آن منطقه به منظور رسیدن به توسعه است و باید مردم رضویه در این زمینه مطالبه گر باشند.

وی تاکید کرد: لازم است شورای شهر رضویه اعتماد مردم نسبت به طرح مثلث توسعه اقتصادی – فرهنگی را در این منطقه بیشتر و نسبت به جمع آوری سرمایه های خرد برای این طرح اقدام کند تا بستر استقرار صنوف و مشارکت اتحادیه های مشهد برای اشتغال‌زایی در رضویه فراهم شود.

دبیر نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی خراسان رضوی گفت: همه دستگاه های خدمات رسان، شهرداری و شورای شهر رضویه باید وارد عمل شوند تا شهرک صنفی - تخصصی در رضویه راه اندازی شود، نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی استان نیز آمادگی کامل برای برطرف کردن هر نوع مساله یا مانع در مسیر اجرای این طرح را دارد.

لبافی افزود: اتاق اصناف با برخورداری از اتحادیه های مختلف از کارشناسان متعدد در حوزه های اقتصادی و فرهنگی برخوردار است و اگر مسئولیت توسعه روستاها را برعهده گیرد می تواند با بهره گیری از این ظرفیت ها توسعه اقتصادی و فرهنگی رضویه را رقم بزند.

وی ادامه داد: برخی معین های اقتصادی در حوزه فرهنگی از ظرفیت های مختلفی برخوردار هستند که اتاق اصناف می تواند با گرفتن ارتباط با این معین ها، در جهت توسعه فرهنگی بخش رضویه نیز گام های موثری بردارد.

۷۴۸۹/۱۹۲۲



 

منبع: ایرنا

کلیدواژه: توسعه اقتصادی اقتصاد خراسان رضوی رضویه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۸۷۶۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه روابط با کشورهای آفریقایی راهبرد اساسی ایران است

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد مخبر عصر امروز (شنبه) در حاشیه دومین اجلاس بین المللی ایران و آفریقا در دیدار «کنستانتینیو چیونگا» معاون رییس جمهور زیمباوه با اشاره به ظرفیت‌های بسیار زیاد دو کشور برای تأمین و گسترش همکاری‌های فی مابین افزود: تعاملات اقتصادی و سیاسی جمهوری اسلامی ایران با کشورهای دوست و جهان براساس راهبرد برد-برد است.

معاون اول رئیس جمهور تبادلات علمی و دانشجویی، توسعه حمل و نقل و حل مسائل مالی و بانکی برای تسهیل روابط بخش خصوصی دو کشور را از دیگر زمینه‌های همکاری‌های ایران و زیمباوه برشمرد و تأکید کرد: دو کشور باید با ارزهای ملی خود تعاملات اقتصادی انجام دهند و نیاز به ارز کشور سوم که دشمن مشترک دو ملت نیز می‌باشد، وجود ندارد و در این راستا باید برنامه مشترک و جامع ده ساله همکاری‌های دو کشور تهیه و پیگیری و همچنین تفاهم نامه‌ها و قراردادهای امضاء شده هر چه سریع‌تر اجرایی و عملیاتی شود.

کنستانتینو چیونگا معاون رییس جمهور زیمباوه نیز با اشاره به توسعه روابط دیپلماتیک دو کشور از زمان پیروزی انقلاب اسلامی تأکید کرد: ایران و زیمباوه در یک مسیر حرکت می‌کنند و با وجود جدایی و مسیر طولانی جغرافیایی، اهداف مشترک بسیار زیادی در برابر نظام سلطه دارند.

وی همچنین با محکومیت حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در دمشق و تسلیت شهادت سرداران سپاه در این حمله تأکید کرد: تحریم‌های گسترده کشورهای غربی برای از بین بردن استقلال ایران و زیمباوه بوده است اما دو کشور می‌توانند با تعمیق روابط خود تحریم‌های دشمنان دو ملت را خنثی کنند.

وی همچنین با تأکید بر اجرای ۱۲ تفاهم نامه امضاء شده بین ایران و زیمباوه در دولت سیزدهم تصریح کرد: پیشرفت‌های شرکت‌های دانش بنیان و بخش خصوصی جمهوری اسلامی بسیار چشمگیر بوده است و به دنبال تقویت زیرساخت‌های همکاری دو جانبه براساس راهبرد برد-برد و بهره گیری از ظرفیت‌های ایران در زمینه‌های معدنی، انرژی، سلامت، پزشکی، کشاورزی، آبیاری مدرن و امنیت غذایی هستیم.

کد خبر 6090376 هادی رضایی

دیگر خبرها

  • تاکید طالبان بر ساخت راه برای توسعه ارتباط افغانستان و منطقه
  • ایران به توسعه اقتصادی مبتنی بر منافع کشورهای منطقه اهتمام دارد
  • چین در «ایندو-پاسفیک» راهبرد «قورباغه آب‌پز» را دنبال می‌کند
  • تعاملات اقتصادی و سیاسی ایران با کشورهای دوست راهبرد برد- برد است
  • افت فشار و کمبود برق مانع پیش روی توسعه اقتصادی تیران
  • تعاملات اقتصادی و سیاسی ایران با کشورهای دوست، راهبرد برد- برد است
  • توسعه روابط با کشورهای آفریقایی راهبرد اساسی ایران است
  • مسیر شفافیت از ارتباطات سامانه‌ای با حذف کاغذ می‌گذرد
  • کمبود برق مانع توسعه اقتصادی تیران شده است
  • احیای منطقه اقتصادی جهان‌آباد بعد از ۱۴ سال/ بندر خشک در جهان‌آباد راه‌اندازی می‌شود