Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@12:00:53 GMT

تولید سنگ نمای ساختمانی که هرگز کثیف نمی‌شود

تاریخ انتشار: ۸ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۲۹۰۳۴۰

تولید سنگ نمای ساختمانی که هرگز کثیف نمی‌شود

به گزارش معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری، اکوسیستم نانو فناوری در ایران مدت هاست که از آزمایشگاه‌ها خارج شده و درحال حاضر محصولات ایرانی با استفاده از دانش نانو به ۵۰ کشور جهان صادر می‌شود. بر اساس آمارهای سال ۱۳۹۷، حجم فروش محصولات نانوی ایران از ۳۰۰۰ میلیارد تومان فراتر رفته است. نانو ماده یا جسم نیست، تنها مقیاسی است که اندازه‌ها و فرمول‌ها را تا یک میلیاردم متر کوچک می‌کند و علی رغم این مقیاس کوچک، تاثیری بزرگ بر زندگی انسان‌ها بر جای می‌گذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تحلیلگران فناوری‌های مدرن معتقدند که فناوری نانو، فناوری زیستی (Biotechnology) و فناوری اطلاعات (IT) سه قلمرو علمی هستند که انقلاب سوم صنعتی را شکل می‌دهند.

از فناوری نانو در عرصه‌های بی شماری از جمله در مصالح ساختمانی و روکش کردن انواع سازه‌ها می‌توان استفاده کرد. تا پیش از این برخی شرکت‌ها با واردات مواد اولیه از خارج از کشور با ایجاد یک خاصیت رزینی از نفوذ آب به مصالح ساختمانی مانند سنگ نما جلوگیری می‌کردند. در حال حاضر یک شرکت دانش بنیان برای اولین بار یک ملات نانو پایه ساخته است که خاصیت آب گریزی کامل دارد.

آب گریزی

ابوالقاسم دولتی مدیر عامل شرکت شریف نانو پارس در این باره گفت: دنیای نانو، دنیای شگفت انگیزی است. ویدئوهای انواع البسه را در فضای مجازی مشاهده کرده‌اید که به اصطلاح کثیف نمی‌شوند، یعنی به علت عدم نفوذ آب در آن‌ها احتمال کثیف شدن در این نوع پوشاک بسیار ناچیز یا صفر است. در حوزه مصالح ساختمانی مدتی است که برخی مصالح رزینی وارد کشور می‌شود که از نفوذ آب جلوگیری می‌کنند، اما آب گریز نیستند و بین این دو از نظر علمی تفاوت بسیاری وجود دارد.

وی بیان کرد: ما در واحد R&D شرکت برای اولین بار در ایران یک نوع مصالح با خاصیت سوپر هیدرو فوب (فوق آب گریز) تولید کرده‌ایم که خواص بسیار زیادی دارد، از جمله می‌توان از این ماده در تولید یک نوع سنگ نمای مصنوعی در رنگ‌ها و شکل‌های مختلف استفاده کرد که حالت آب گریز دارد و به همین خاطر تقریبا هیچ وقت کثیف نمی شود و نیازی به تمیز کردن ندارد.

دولتی افزود:این ماده به صورت روکش با قطر ۲ تا ۳ میلیمتر روی انواع سنگ مصنوعی به کار می رود و آن را به یک سنگ نمای به صرفه و زیبا تبدیل می کند که در رنگ ها و فرم های متنوعی قابلیت عرضه را دارد. ما تحقیقات گسترده ای در بازار انجام داده‌ایم و به یقین تنها تولید کننده این محصول در حال حاضر در کشور هستیم،  مشابه وارداتی که در بازار ایران وجود دارد، به اصطلاح رزینی است و آب گریز نیست، اما  با این همه با قیمت هر کیلو ۸ تا ۱۵ دلار به مشتری ایرانی عرضه می‌شود. این در حالی است که محصول نهایی ما با قیمتی کمتر از ۵.۱دلار به دست مصرف کننده نهایی می رسد.

وی گفت: در واقع سنگ نمای طبیعی یک مصالح ساختمانی گران قیمت محسوب می شود که خاصیت عایق نیز ندارد و مثلا ممکن است در تابستان ساختمان را بیش از حد گرم کند، در حالی که سنگ مصنوعی تولید شده با استفاده از این نانو فناوری علاوه بر اینکه تقریبا هرگز کثیف نمی‌شود، بسیار ارزان تر است و خاصیت عایق نیز دارد. این موضوع علاوه بر این مسئله است که این سنگ نما در صدها طرح و نقش زیبا و مختلف تولید می شود که می‌تواند برای هر سلیقه‌ای یک پاسخ داشته باشد.

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان بیان کرد: ملات ضد آب تولید شده با استفاده از نانو ذرات به غیر از سنگ نمای ساختمان کاربردهای بسیار دیگری دارد، برای نمونه برخی تجهیزات و وسایل در مناطق شرجی را می‌توان با استفاده از آن روکش کرد تا هیچ وقت زنگ نزند، از جمله می‌توان به تیرهای چراغ برق یا برخی مخازن بزرگ صنعتی اشاره کرد که با استفاده از این ملات ضد آب نانو پایه روکش می‌شوند و دیگر در اثر عوامل طبیعی مانند رطوبت هوا زنگ نمی زنند.

مدیرعامل نانو پارس شریف گفت: به دلیل کیفیت بالای محصول ایرانی و تفاوت قیمت بسیار فاحش آن با نمونه‌های خارجی، به زودی با قدرت بسیار در بازارهای صادراتی ظاهر خواهیم شد. البته این یک محصول بسیار جدید است و نیاز به معرفی بیشتر به بازار دارد.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فناوری نانو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۹۰۳۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش دانشگاه امیرکبیر در تحقق شعارهای سال و اقتصاد دانش‌بنیان

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه صنعتی امیرکبیر علیرضا رهایی در آیین افتتاح موزه دانشگاه امیرکبیر، دنیای امروز را دنیای علم و فناوری توصیف کرد و افزود: آنچه که موجب تفوق و برتری کشورها محسوب می‌شود، میزان پیشرفت در زمینه‌های مرتبط با توسعه فناوری است و شاید بسیاری از معیارهایی که در دنیا مطرح بود، امروز تغییر یافته است.

وی ادامه داد: اگرچه که در کشورما شاید توجه دیر هنگامی به موضوع علم و فناوری شد ولی خوشبختانه در دو دهه اخیر با فرمایشات مقام معظم رهبری و تاسیس و توسعه حوزه معاونت علمی ریاست جمهوری، جهشی در این حوزه‌ها رخ داد و آن عقب ماندگی‌ها که شاید در سال‌های اولیه مطرح بود تا حد زیادی جبران شده و خواهد شد.
رهایی با بیان اینکه کشور در مسیر تحولی در این حوزه قرار گرفته است، یادآور شد: ایجاد معاونت علمی و پارک‌های فناوری، توسعه شرکت‌های دانش بنیان و تولید محصولات دانش بنیان دستاورد این فعالیت‌ها است.

رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به شعارهای سالانه با بیان اینکه در سال‌های اخیر این شعارها به سمت اقتصاد دانش بنیان و صنعت دانش بنیان سوق داده شده است، خاطرنشان کرد: با این اقدام، ملزومات تحقق این شعارها مطرح شد که چه تحقیقات و توسعه‌ای رخ دهد تا صنعت دانش بنیان محقق شود. اگر به شعار امسال که جهش تولید با مشارکت مردم توجه کنیم، مجددا موضوع تولید مورد توجه قرار گرفته است.

وی این تولید را شامل تولید دانش بنیان ذکر کرد و ادامه داد: از این رو هم‌ نقش معاونت به عنوان سیاست گذار برجسته است و هم نقش دانشگاه ها در مسیر تولید دانش بنیان باید فعالیت و پتانسیل خود را در این مسیر هدایت کنند و در این زمینه دانشگاه صنعتی امیرکبیر که از دیرباز در حوزه‌های پروژه‌های صنعتی فعال بوده است و به اعتقاد به اینکه همه پتانسیل دانشگاه را باید در توسعه صنعت قرار دهد، نقش مهم و برجسته ای در تحقق این شعار خواهد داشت.

رهایی تاکید کرد: همکاری های بزرگی که ما با صنایع مختلف هوایی، دریایی، بخش های مرتبط با انرژی و نفت و پتروشیمی داریم، موید آن است که عزم دانشگاه جزم است تا امکانات خود را در مسیر توسعه فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان قرار دهد تا نقش مهمی در تحول اقتصاد دانش بنیان داشته باشد.
وی با اشاره به ارتباطات این دانشگاه با معاونت علمی، خاطر نشان کرد: در سال‌های اخیر جلساتی را برگزار کردیم و مراسم امروز نیز مبدا تحولی در این همکاری جدی است و امیدواریم از این زمینه های همکاری بیشترین بهره را ببریم.

رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به قرار گرفتن در آستانه روز معلم، ابراز امیدواری کرد که اساتید این دانشگاه و سایر دانشگاه ها با درک شرایط خطیر امروز، مشاهده می کنند که کشور و نظام در یک موقعیت ویژه قرار گرفته است؛ از یک سو هجوم دولت‌های استکباری با اعمال تحریم‌ها علیه کشور و از سوی دیگر فشارهایی که بر ملت مظلوم فلسطین ایجاد و باعث شده مردم فلسطین شهدای بسیار زیادی به جهان اسلام تقدیم کنند.

ربیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر ادامه داد: در این شرایط خطیر موضوعات و همکاری ها و استفاده از امکانات کشور به صورت بهینه قطعا بسیار مهم و جدی است و مسوولیت همه ما در این زمینه مهم تلقی می‌شود.

کد خبر 6092057

دیگر خبرها

  • نقش دانشگاه امیرکبیر در تحقق شعارهای سال و اقتصاد دانش‌بنیان
  • امنیت شغلی در گرو رونق تولید/ بیمه کارگران ساختمانی پیگری می‌شود
  • ورود صندوق ملی مسکن به بازار خرید سیمان از طریق بورس
  • ورود صندوق ملی مسکن به خرید سیمان/ واسطه‌ها حذف می‌شوند
  • رئیسی: تحریم در ایران هرگز به نتیجه نرسید و پس از این هم نمی‌رسد
  • کرمانشاه صاحب «سرزمین اقتصاد دیجیتال» می‌شود
  • بر مدار تراشه؛ ریز اما قلب تکنولوژی
  • ربات انسان‌نمای تسلا تا سال دیگر به بازار می‌آید
  • برگزاری مسابقه«سنتز سبز نانوذرات نقره به کمک عصاره لیمو»
  • پیگیری پروژه‌های مهم اقتصاد دیجیتال در استان کرمانشاه