Web Analytics Made Easy - Statcounter

احمد توکلی در گفت‌وگو با اعتمادآنلاین درباره پیشنهادش مبنی بر خارج شدن اختیار قانون انتخابات مجلس از اختیار مجلسی‌ها، الزامات انتخابات مطلوب و پرسش‌هایی درباره موضوعات دیگر سخن گفت.

*شما در یکی از گفت‌وگوهای اخیرتان گفته‌اید: «باید اختیار قانون انتخابات مجلس را از مجلس گرفت و به نهاد یا گروهی از افراد سپرد که خودشان قرار نباشد در معرض انتخاب قرار بگیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

» منظورتان مشخصاً چه نهاد یا گروه‌هایی است؟

فعلاً فکر نکرده‌ام که اختیارات قانون انتخابات باید به کجا واگذار شود. حرف من این است که با توجه به وضع بد کنونی مجلس، باید قانون انتخابات را از مجلسی‌ها گرفت تا افراد درباره آینده فعالیت خودشان رأی ندهند.

*در زمان مجلس‌نشینی هم این پیشنهاد را داده بودید؟

نه. اولین بار است که چنین پیشنهادی می‌دهم.

*چرا به این نتیجه رسیدید؟

به‌ خاطر اینکه مجلس دهمی‌ها خیلی بد عمل می‌کنند؛ به عنوان مثال این مجلس را می‌توان با مجلس اول مقایسه کرد؟ در کل هر چقدر جلوتر آمدیم، جایگاه و پایگاه مجلس به دلیل بدرفتاری نماینده‌ها خدشه‌دار شد. مخصوصاً مجلس دهم که مشکلات تازه‌ای در آن پیدا شده و اوضاع واقعاً خراب است.

*چرایی پیدایش این مشکلات را در چه می‌بینید؟

فقدان حزب، فقدان جریان‌های قوی، تعلقات جناحی، ازدیاد تفرق و.... متاسفانه این عوامل سبب شده مجلس که اتفاقاً یکی از مهم‌ترین نهادهای حاکمیتی است ضربه ببیند.

*بهتر نیست شورای‌ نگهبان در تعیین صلاحیت‌ها کمی تجدید نظر کند؟

من این حرف را رد نمی‌کنم، اما قبول ندارم که ایرادات مجلس به خاطر این مساله است؛ یعنی اصلاح‌طلب‌ها در تهران نمی‌توانستند 30 نفر را در لیست بگذارند که سرشان به تن‌شان بیارزد؟ می‌توانستند، خودشان نخواستند. اکنون مشارکت باید بالا باشد تا در این شرایط حساس به کمک نظام بیاید.

اما در شرایط عادی هم باید در ساختار انتخاباتی تغییرهایی به وجود آوریم و طرز انتخاب تغییر کند. در تعیین صلاحیت‌ها هم باید وزنی که به جرایم سیاسی و فکری می‌دهیم کمتر شود و جرایم مالی و فساد اخلاقی را بیشتر کنیم و به سمتی برویم که دزدها و آدم‌های بدکار نتوانند در انتخابات کاندیدا شوند. همچنین آنهایی که نظام را قبول دارند هم در هیچ شرایطی نباید مجوز حضور در انتخابات را کسب کنند.

*به نظر شما شخصی چون دکتر مصطفی معین نظام را قبول ندارد؟

دکتر معین حتماً نظام را قبول دارد.

*اما رد صلاحیت شد. می‌توان از بعضی از چهره‌ها چشم‌پوشی کرد؟

بله. به هر حال کشور به افراد دلسوز، کارآمد و متعهد نیاز دارد.

*بحث دیگر این است که بهتر نیست بعضی از سختگیری‌ها، مثلاً بحث ورود زنان به ورزشگاه‌ها، کمتر شود؟ قبول دارید این محدودیت‌ها عده‌ای را به سیستم بدبین کرده است؟

بله، عده‌ای از مردم متاسفانه به نظام بدبین شده‌اند و باید کارهایی صورت داد تا وضع‌مان بهتر شود. لازم است ملاک سختگیری، اخلاق رفتاری و سلامت مالی باشد و مسائل دیگر در درجه بعدی اهمیت قرار گیرد.

*تندروی و سیاه‌نمایی‌ها در راستای چه هدفی پیگیری می‌شوند و سوال این است‌ که بداخلاقی‌های احتمالی روی منبر و پشت تریبون نمازجمعه توسط کدام مرجع باید کنترل شود؟

روشنفکران و نخبگان به دیگران که می‌رسند خواهان تساهل و تسامح و شرح صدر هستند و خودشان کمی صبر ندارند که اگر داشتند، از حرف‌های آقای پناهیان این‌قدر عصبانی نمی‌شدند. ما روزنامه‌نگاران آب و تاب می‌دهیم و داد و قال راه می‌اندازیم.

*«مجلس، آدم باش» توهین نیست؟

من از شما می‌پرسم؛ همه آنهایی که در مجلس هستند آدم‌اند؟

*در همه جا کسانی هستند که بدرفتاری می‌کنند.

من نمی‌گویم پناهیان حرف بدی نزده، اما آسمان که به زمین نیامده است. ما اگر برای دیگران مته به خشخاش بگذاریم، کسانی پیدا می‌شوند و مته به خشخاش ما می‌گذارند. ما بی‌رحم شویم، به ما هم بی‌رحمی شده است. آقای پناهیان یک آخوند پرسروصدای انقلابی است، که به هر حال یک حرفی زده که مناسب شأن منبر نبوده اما آسمان که به زمین نیامده این همه قیل و قال می‌کنند.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۹۰۶۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فاجعه پنهان نظام پزشکی؛ کادر درمان از بیمارستان‌های دولتی به بخش خصوصی مهاجرت می‌کنند

بررسی‌ها نشان می‌دهد که بیش از ۸۰ درصد بستری‌ها در بیمارستان‌های دولتی صورت می‌گیرد، یعنی اینکه اغلب مردم به دلیل هزینه‌های سنگین درمان؛ ناگزیر به انتخاب بخش دولتی هستند و این در حالی است که شرایط ماندگاری کادر درمان در بیمارستان‌های دولتی تا حدودی سخت‌تر از بخش خصوصی است. به ناچار شاهد مهاجرت کادر درمان از بخش دولتی به خصوصی هستیم.

آن طور که از اخبار و شواهد امر بر می‌آید، پرداختی مردم در بیمارستان‌های دولتی بین ۱۰ تا ۱۵ برابر کمتر از بخش خصوصی است. پرداختی و ویزیت متخصص یا فوق تخصص در بیمارستان‌های دولتی مبلغی در حدود ۱۵ هزار تومان است، در صورتی که اگر بیمار به متخصص و یا فوق تخصص در مطب رجوع کند، حدود ۲۵۰ هزار تومان باید پرداخت کند.

با توجه به پرداختی بسیار کمتر بیمارانی که به بخش دولتی مراجعه می‌کنند و با عنایت به اینکه اختلاف بسیاری در پرداختی بیماران بیمارستان‌های دولتی و خصوصی وجود دارد؛ سیاست دولت و مجلس باید به گونه‌ای باشد که کادر درمان تمایلی به تغییر جابجایی از بخش دولتی به خصوصی را نداشته باشند.

جلیل میرمحمدی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، مهاجرت پزشکان و کادر درمان از بخش دولتی به خصوصی را فاجعه پنهان نظام پزشکی دانست و گفت: مهاجرت کادر درمان از بخش دولتی به خصوصی منجر به کاهش نیروی مجرب در سیستم دولتی خواهد شد و مردم ناگزیز می شوند برای دریافت خدمات درمانی به سیستم خصوصی مراجعه می‌کنند و در نتیجه پرداختی از جیب مردم بین ۱۰ تا ۱۵ برابر افزایش پیدا می‌کند.

وی با بیان اینکه دولت باید انگیزه و مشوق‌های ماندگاری پرستاران و پزشکان در بخش دولتی را فراهم کند، اظهار داشت: امروز پرداختی کادر سلامت در برابر خدماتی که ارائه می‌دهد کافی نیست و انگیزه لازم برای ماندگاری در سیستم دولتی را فراهم نمی‌کند، از طرفی پرداختی‌های کادر سلامت نیز در سیستم دولتی به قدری با تأخیر انجام می‌پذیرد که انگیزه فعالیت از این گروه را می‌گیرد.

میرمحمدی ضمن انتقاد از اینکه پرداختی کادر درمان با تأخیر ۹ تا۱۰ ماهه است، گفت: پرداختی کادر درمان به صورت پلکانی و مشمول پرداخت مالیات با عناوین مختلف شده است که نه تنها مشوقی برای پزشکان نیست بلکه انگیزه‌ای برای خروج هرچه سریع‌تر از سیستم دولتی خواهد شد و متأسفانه آسیب این کوتاهی‌ها در خدمات پزشکی را مردم متوسط و مستضعف خواهند دید که به ناچار در بیمارستان‌های دولتی بستری می‌شوند.

وی با تاکید بر اینکه دولت باید از حداکثر توان خود بهره بگیرد تا نیروی متخصص در بدنه دولتی باقی بماند، یادآور شد: امروز دولت با اتخاذ تصمیمات نادرست منجر به خروج کادر درمان از سیستم دولتی می‌شود.

میرمحمدی با اشاره به تلاش مجلس برای ماندگاری نیروی کارآمد پزشکی در بدنه دولتی، ادامه داد: در سال گذشته تلاش شد پزشکانی که دارای مطب در بخش خصوصی نیستند از پرداخت مالیات معاف شوند و طبق مصوبات مجلس ۱۰ درصد مالیات برای آنان تعیین شد، اما تاکنون موفق نشدیم خروجی این مصوبات را بگیریم، البته رئیس مجلس قول قطعی داد که در نخستین فرصت این مسئله در داخل صحن علنی به گونه‌ای حل شود تا مصوبه سال گذشته مجلس، امسال نیز ادامه داشته باشد.

وی با بیان اینکه بحث کارانه باید برای پزشکانی که در غیر از مراکز استان در حال خدمت رسانی به مردم مناطق محروم هستند، تغییر کند، یادآور شد: سیاست‌های دولت و مجلس باید به گونه‌ای باشد که مشوق یا انگیزه‌ای برای پزشکان عمومی، متخصص و فوق تخصص شود تا در مناطق محروم و بیمارستان‌های غیر از مراکز استان‌ها خدمات ارائه دهند.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان در مجلس تاکید کرد: توجه به این مسئله برای پزشکان هیئت علمی نیز صدق می‌کند چرا که اگر پزشک متخصص هیئت علمی ما انگیزه‌ای نداشته باشد نه تنها آموزش به لحاظ کیفی آسیب می‌بیند بلکه از سیستم نیز خارج خواهد شد و عملاً ما به لحاظ کمی، عضو هیئت علمی نخواهیم داشت تا بتوانیم آموزش‌ها را ارائه دهیم.

در همین حال، همایون سامه یح یکی دیگر از اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، با عنوان این مطلب که امروز کادر درمان در بخش دولتی و خصوصی تحت فشار هستند، گفت: متأسفانه دولت با مشکل تأمین بودجه برای حقوق پرستاران مواجه است و طبیعتأ زمانی که در بخش دولتی پرستاران ما با این مشکلات مواجه هستند در بخش خصوصی نیز از آنان سوءاستفاده می‌شود.

وی با بیان اینکه مشکلات پرستاران منجر به دلسردی آنان می‌شود و سیستم درمانی کشور را دچار مخاطره می‌کند، خاطرنشان کرد: برخی از پرستاران که شرایط مهاجرت دارند استعفا داده و اقدام به خروج از کشور می‌کنند، اما برخی دیگر که شرایط و توان مهاجرت ندارند و به دلایل مختلف از جمله وابستگی به خانواده، عشق به وطن و یا نداشتن مشکلات مالی در کشور ماندگار می‌شوند، اما چنین شرایطی دلسردی و بی‌انگیزگی را برای آنان رقم می‌زند، بی تردید بی توجهی به مشکلات کادر درمان به ویژه پرستاران منجر به ایجاد مخاطراتی برای سیستم درمانی کشور خواهد شد.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • فهرست کاندیدا‌های مورد حمایت «رزما» اعلام شد
  • برگزاری انتخابات اتحادیه‌های صنفی دامپروری و باغبانی در مهریز
  • ثبت ۱۵ هزار و ۹۴۹ ماموریت اورژانسی در هفته گذشته
  • فاجعه پنهان نظام پزشکی؛ کادر درمان از بیمارستان‌های دولتی به بخش خصوصی مهاجرت می‌کنند
  • تک‌روی و سهم‌خواهی به نظام و مردم آسیب می‌زند
  • محسن رضایی: سهم‌خواهی به نظام و مردم آسیب می‌زند
  • محسن رضایی: تک‌روی و سهم‌خواهی به نظام و مردم آسیب می‌زند
  • انتقاد عضو حزب اعتدال و توسعه از شورای نگهبان
  • دعوا شانا و امنا بر سر یک کاندیدا /کاندیدای انتخابات تهران در نهایت وارد کدام لیست شد؟
  • لیست «ائتلاف امناء» برای دور دوم انتخابات مجلس در تهران