Web Analytics Made Easy - Statcounter

۱۳ سال است که آمریکا تنها از یک ساختمان واقع در پایگاه هوایی العدید در کشور کوچک قطر برای فرماندهی جنگنده‌ها، بمب‌افکن‌ها و دیگر ادوات نیروی هوایی خود در محدوده شمال شرق آفریقا تا خاورمیانه و جنوب آسیا استفاده کرده است. اما روز شنبه صدها تن از پرسنل این پایگاه ساختمان را تخلیه کرده و مسئولیت کنترل نیروهای هوایی در منطقه را به تیم‌هایی در یک پایگاه نیروی هوایی آمریکا، ۷۰۰۰ مایل دورتر در کارولینای جنوبی واگذار کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه واشنگتن پست، هر چند که این اقدام و تخلیه این ساختمان به نام "مرکز عملیاتهای مشترک هوا و فضا" واقع در پایگاه هوایی العدید قطر موقتی بود و بعد از ۲۴ ساعت مجددا مسئولیتهای کنترلی به عوامل مستقر در این مرکز بازگردانده شد اما این مانور حاکی از تمرینی قابل توجه برای یک تغییر تاکتیکی با توجه با افزایش تنشهای آمریکا با ایران است.

این مانور به شکلی از پیش اعلام نشده برگزار شد و خبرنگار روزنامه واشنگتن پست آمریکا برای نظارت بر آن به این محل دعوت شده بود. چنین عملیاتی از زمانی که این مرکز در زمان جنگ سال ۱۹۹۱ خلیج فارس تشکیل شد تا کنون بی‌سابقه بوده است.

فرماندهان نیروی هوایی آمریکا می‌گویند عملیات منتقل کردن کارکردها و مسئولیتها به یک پایگاه متفاوت مدتها به عنوان یک طرح بلندپروازانه مطرح بوده که اکنون تکنولوژی‌های جدید آن را ممکن ساخته‌اند. با این حال چنین عملیاتی درست در زمان افزایش تنشهای آمریکا با ایران و آن هم در محلی در فاصله تنها چند صد مایل با خاک ایران رخ می‌دهد.

ژنرال بی. چنس سالتزمن، یک مقام ارشد نظامی آمریکا می‌گوید: کارکردهایی که این مرکز عملیاتهای مشترک هوا و فضا برای نیروی هوایی ما فراهم می‌کند به قدری حیاتی و ضروری هستند که ما نمی‌توانیم حتی کوچکترین احتمال برای نقص در آنها را تحمل کنیم.

مقامهای نیروی هوایی آمریکا می‌گویند، اتفاقات اخیر در رابطه با ایران باعث افزایش فوریت در اجرای این پروژه شده است.

سرهنگ فردریک کولمن، فرمانده مرکز ۶۰۹ عملیاتهای هوا و فضای نیروی هوایی آمریکا می‌گوید: ایران چندین بار و از طریق منابع مختلف نیتش برای حمله به نیروهای آمریکایی را نشان داده است.

تحلیلگران می‌گویند، در صورت بروز هر گونه جنگ احتمالی در آینده با ایران، به احتمال زیاد مرکز عملیاتهای مشترک هوا و فضا در پایگاه العدید هدف حمله قرار خواهد گرفت و تضمین کمی نیز در قبال دفاع از آن وجود دارد.

داگلاس باری، یک کارشناس متخصص هوا و فضا در انستیتوی بین‌المللی مطالعات راهبردی در شهر لندن گفت: نیاز به قوه تخیل بالایی نیست که ببینیم و فکر کنیم که وقتی زمان درگیری تمام عیار فرا رسد، این مرکز اولویتهای نخست دشمنان ما برای حمله به آن است.

سیستم‌های دفاعی این پایگاه شامل سامانه پاتریوت و دیگر سامانه‌های دفاع هوایی و موشکی به گونه‌ای طراحی شده‌اند تا با هواپیماها و موشکهای بالستیکی که با سرعت و در ارتفاع بالا به سمت آن بیایند مقابله کنند، نه موشکهای کروز پرواز کننده در ارتفاع پایین و پهپادهایی نظیر پهپادهایی که گمان برده می‌شود در حمله به تاسیسات نفتی آرامکوی عربستان استفاده شدند.

سالتزمن اظهار کرد: احتمالا بهتر است آنجا را مثل یک سیستم ایمنی بدن انسان در نظر بگیریم که وقتی که جرمها به آن وارد می‌شوند موضوع سر این خواهد بود که با چه سرعت و با چه انعطاف‌پذیری بتوان با آنها مقابله کرد.

آمریکا با تحرک‌پذیر ساختن عملیاتهای کنترل و فرماندهی می‌تواند خود را سریعتر از یک حمله بازیابی کند و این که با رسیدن به این انعطاف پذیری، ساختمان میزبان این عملیاتهای کنترل و فرماندهی تبدیل به هدفی با آسیب پذیری کمتر شده و به نیروها اجازه استقرار دوباره سیستمهای دفاع هوایی در زیرساختهای حیاتی دیگر را می‌دهد.

این عملیات در راستای یک سری تدابیر انجام شده که به موجب آنها آمریکا می‌خواهد چابک بودن نیروی هوایی خود را به منطقه نشان دهد.

این تدابیر شامل استقرار جنگنده‌هایی مثل اف-۳۵ از پایگاه میزبان در امارات متحده عربی به پایگاه‌های دیگر در عربستان و قطر می‌شوند؛ تحرکاتی که نیازمند هماهنگی‌های لجستیکی قابل توجهی با توجه به لزوم نقل و انتقال کارکنان پشتیبانی نظیر تیمهای نگهداری هستند.

بایرون پومپا، مدیر عملیاتها در فرماندهی مرکزی نیروی هوایی آمریکا در پایگاه العدید می‌گوید، نقل و انتقال تاسیسات و تجهیزات می‌تواند جبران کننده عدم برخورداری از یک حضور نظامی بزرگ در منطقه باشد.

وی افزود: در زمانهایی مثل امروز ما نمی‌توانیم انبوهی پایگاه عملیاتی ثابت در سراسر منطقه حوزه مسئولیتمان داشته باشیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: نیروی هوایی آمریکا پایگاه هوایی العدید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۹۲۱۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمار اورژانس از مصدومان حوادث ترافیکی سالانه در ایران

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، جعفر میعادفر شامگاه شنبه در نشست با مدیر عامل شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران افزود: امدادگران پرتلاش و فداکار اورژانس سالانه بیش از پنج میلیون ماموریت امدادی برای خدمات رسانی به بیماران و حادثه دیدگان مختلف در سطح کشور انجام می دهند.

میعادفر ابراز کرد: این میزان خدمات بصورت هوایی، دریایی و زمینی به اقشار مختلف مردم بصورت رایگان انجام می شود.

وی تصریح کرد: هم اکنون یکی از چالش های اصلی دولت خدمت گذار بحث کاهش عوارض ناشی از حوادث ترافیکی که در سطح جاده های کشور است.

میعادفر عنوان کرد: تلاش ما در مجموعه سازمان اورژانس کشور توسعه متوازن و محرومیت زدایی در تامین پایگاه های اوژانس در سراسر کشور است.

وی بیان کرد: اورژانس هوایی با در اختیار داشتن ۵۲ پایگاه هوایی بزرگترین ناوگان هوایی کشور محسوب می شود.

رییس اورژانس کشور با بیان اینکه بیش از ۲۶ هزار نفر نیروی انسانی در بخش فوریت های پزشکی فعالیت می کنند گفت: بیش از سه هزارو ۳۰۰ پایگاه اورژانس در کشور وجود دارد که از این تعداد یکهزارو ۹۰۵ پایگاه آن جاده ای و یکهزارو ۳۸۵ پایگاه دیگر شهری است.

وی بیان کرد: در ترافیک های شهری بیش از ۴۰۰ موتورلانس در نقاط پر تردد انجام ماموریت می کنند و برای حوادث دسته جمعی بیش از ۶۴ دستگاه اتوبوس آمبولانس در کشور وجود دارد.

میعادفر عنوان کرد: سه هزار دستگاه آمبولانس فرسوده در کشور وجود دارد، که بیش از ۱۵ سال عمر دارند.

ضرورت استقرار بالگرد هوایی در گچساران و کهگیلویه

سرپرست اورژانس پیش بیمارستانی کهگیلویه و بویراحمد گفت: هم اکنون ۵۳ پایگاه اورژانس جاده ای زمینی و یک پایگاه اورژانس هوایی در مناطق مختلف کهگیلویه و بویراحمد کار خدمات رسانی به حادثه دیدگان را به عهده دارند.

امین نیکویی نژاد افزود: از این تعداد پایگاه های اورژانس جاده ای بیش از ۱۹ مورد شهری مابقی جاده ای هستند.

وی بیان کرد: با توجه به سخت گذر بودن مناطق مختلف این استان استقرار بالگرد در شهرستان های گچساران و کهگیلویه نیاز ضروری است.

سرپرست اورژانس ۱۱۵ استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: با تلاش های شرکت نفت و گاز و رایزنی های انجام شده دومین پایگاه اورژانس هوایی کهگیلویه و بویراحمد در گچساران راه اندازی خواهد شد.

نیکویی نژاد ابراز کرد: تاسیس پایگاه اورژانس هوایی مجهز به بالگرد و کادر امدادی متخصص به بهبود حال و سلامت مصدومان حوادث احتمالی در این منطقه حساس کمک زیادی می کند.

وی بیان کرد: به دلیل قرار گرفتن شهرستان گچساران در مسیر استان های جنوبی و بروز حوادث جاده ای متعدد و همچنین وجود تاسیسات نفتی و صنعتی، راه اندازی پایگاه اورژانس هوایی در گچساران ضروری بود که با همت مسئولان شرکت نفت و گاز گچساران این مهم در آینده نزدیک محقق خواهد شد.

شهرستان ۱۵۶ هزار نفری گچساران در جنوب غربی کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد.

دیگر خبرها

  • زهر چشمی که ایران از نتانیاهو گرفت، بی‌سابقه بود
  • زهر چشمی که ایران در حمله به «نواتیم» از نتانیاهو گرفت، بی‌سابقه بود
  • (تصاویر) A-۱۰ Thunderbolt II؛ «گراز» ترسناک نیروی هوایی آمریکا
  • امیر واحدی: پایگاه «نوژه» قلب تپنده نیروی هوایی ارتش است
  • تکریم و معارفه فرمانده پایگاه هوایی شهید نوژه+ تصویر
  • پایگاه شکاری چابهار یکی از یگان‌های عملیاتی و استراتژیک نیروی هوایی ارتش است
  • آمار اورژانس از مصدومان حوادث ترافیکی سالانه در ایران
  • حوادث ترافیکی در ایران سالانه منجر به ۷۰۰ هزار زخمی می‌شود
  • حضور فرمانده نیروی هوایی ارتش در مناطق سیل‌زده سیستان و بلوچستان
  • آمریکا "هواپیمای روز قیامت" جدید می‌سازد