Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد حاتمی، رئیس سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره کشور، در گفت‌وگو با ایکنا؛ در پاسخ به سؤالی مبنی بر روند بومی‌سازی روان‌شناسی اسلامی در کشور و سرنوشت اندیشکده اسلامی بومی‌سازی رشته روان‌شناسی و مشاوره مبتنی بر فرهنگ دینی، اظهار کرد: همه ما علم روانشناسی را قبول داریم و اساتید و بزرگان این علم را تدریس می‌کنند، اما برای خدمات‌دهی به مردم کشور آن‌هم با استفاده از تجربیات چهل‌ ساله باید علمی داشته باشیم که مبتنی بر فرهنگ این مملکت باشد؛ امروز روانشناسی‌ای که در آمریکا و غرب به مردم ارائه می‌شود، نمی‌تواند در ایران کارکردی داشته باشد و باید آن علم را با فرهنگ خودمان بومی کنیم تا اثربخش باشد؛ لذا تلاش می‌کنیم تا روانشناسان کشور هم علمی را به رسمیت بشناسند که مبتنی بر فرهنگ و شاخصه‌های دینی ما باشد و براساس آن به مردم خدمات ارائه دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به اینکه در پژوهشگاه دانش‌های بنیادی نوشته شده است که روانشناسی‌ای که مبتنی بر فرهنگ آن جامعه نباشد بی‌اثر خواهد بود و رسمیت ندارد، ادامه داد: برهمین اساس به دنبال این هستیم تا اندیشکده‌ای بومی مبتنی بر اندیشه‌های اسلامی برای روان‌شناسی در کشور ایجاد کنیم. راه‌اندازی این مرکز درواقع پاسخی به سخنان و دغدغه‌های مقام معظم رهبری خواهد بود، چرا که مسئله، سلامت و رفتار سالم است و دغدغه اصلی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره هم رفتار سالم است که آن نیز مربوط به جمعیت ۸۰ میلیون نفری کشور است؛ به عبارتی دغدغه سازمان همان حرفی است که رهبر معظم انقلاب در سخنرانی‌ خود در مشهد بیان کردند و آن نهادینه کردن سبک زندگی اسلامی ایرانی است.
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور اضافه کرد: امروزه در تمام شیوه‌ها و مداخلات روانی که در دنیا صورت می‌گیرد، سبک زندگی و شیوه مداخله یک اصل مهم و اساسی است که در اختلالات جسمی مورد توجه قرار می‌گیرد، حال این سؤال پیش می‌آید که ما در کشور چقدر به این موضوع توجه کرده‌ایم و سبک زندگی ایرانی و اسلامی را آموزش داده‌ایم؟ آموزشی که باید از سنین پایین و در مدرسه و از کتب درسی شروع شود و تا دانشگاه و بزرگسالی ادامه پیدا کند.
وی تصریح کرد: در حال حاضر درصدد این هستیم که هسته اولیه اندیشکده‌ای بومی مبتنی بر اندیشه‌های اسلامی را ایجاد کنیم و به دنبال قولی که داده‌ایم برویم تا این کار را عملیاتی کنیم؛ لذا امیدواریم تا اواخر امسال هسته اولیه این اندیشکده شکل گیرد و به زودی مقدمات راه‌اندازی آن فراهم شود.
حاتمی در ادامه به نحوه نظارت این سازمان بر عملکرد مراکز مشاوره و روانشناسی و فعالیت روانشناسان نیز اشاره کرد و گفت: این سازمان به‌ منزله ناظر و معیار استاندارد‌ساز مسائل روانشناسی و مشاوره در کشور است و با توجه به این مسئله بر تمام فعالیت‌های روانشناسان و مشاوران کل کشور نظارت دارد.
رئیس سازمان روانشناسی ادامه داد: قطعا سلامت روان در افراد و به تبع آن جامعه، همواره مورد توجه مسئولان و مردم بوده است، اما ساختار نامناسبی که در گذشته وجود داشت منجر شد تا افراد بسیاری بدون داشتن تخصص اقدام به ارائه خدمات مشاوره کنند و نظارتی بر فعالیت آن‌ها وجود نداشت. متأسفانه عدم دانش لازم و نبود سیستم نظارتی قدرتمندی که بتواند رصد جامعی داشته باشد از مشکلات موجود است. موازی‌کاری و عدم هماهنگی بین دستگاه‌های مختلف در اجرای سیاست‌های این حوزه، موضوع دیگری است که مطرح است و همین پراکندگی در اجرای قوانین و برنامه‌های تدوین شده و ارائه خدمات روانشناسی و مشاوره توسط دستگاه‌ها و افراد مختلف، باعث ناهماهنگی در ارائه خدمات شده است.
وی با بیان اینکه سازمان نظام روانشناسی و مشاوره وظیفه ارائه مجوز و نظارت بر فعالیت‌های این حوزه را بر عهده دارد، به ایکنا گفت: امروزه باتوجه به گستردگی فضای مجازی و اثر آن بر جامعه، توجه ویژه‌ای به فعالیت‌های این حوزه داریم و آن را تقویت و با جدیت رصد می‌کنیم. طی مشاهدات انجام شده تذکرات فراوانی را به افرادی که بدون مجوز اقدام به فعالیت کرده بودند دادیم که بیش از هزار نفر بودند، همچنین با افراد بسیاری هم برخورد جدی شد و تعدادی هم به دادگاه فراخوانده شدند.
حاتمی با تأکید بر اینکه سازمان نظام روانشناسی مسئولیت دادن مجوز به افراد واجد شرایط را دارد، تصریح کرد: ما قطعا به‌ کسی که صلاحیت لازم را ندارد، پروانه نمی‌دهیم. جریان ارائه پروانه هم به این شکل است که پس از اینکه فرد در دانشگاه در مقطع فوق لیسانس فارغ‌التحصیل شد، برای درخواست پروانه ابتدا باید عضو سازمان روانشناسی و مشاوره شود و در کمیسیون‌های 14 گانه متناسب با رشته تحصیلی مصاحبه شود. در این مسیر اگر صلاحیت فرد براساس مدارک احراز شد، به او پروانه فعالیت داده می‌شود؛ سخت‌گیری‌ای هم که در این پروسه انجام می‌شود به نفع فرد و مردم است و نباید از سخت‌گیری‌های سازمان گلایه‌مند بود.  

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری بین المللی قرآن ایکنا جامعه حاتمی روانشاسی مشاوره مرکز روانشناسی مرکز روانشناسی روانشناسی اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۹۲۸۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۴۰۰۰ خدمت مشاوره‌ای و روانشناسی به مددجویان کرمانشاهی ارائه شد

کامیار جمشیدی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر به مناسبت گرامیداشت روز روانشناس و مشاور، اظهار کرد: ارائه خدمات مشاوره‌ای تأثیر بسزایی در کاهش ناهنجاری‌های موجود و افزایش سطح آگاهی مددجویان در عرصه‌های مختلف دارد.

وی با اشاره ارائه خدمات مشاوره گسترده و رایگان به مددجویان کمیته امداد کرمانشاه، افزود: فرآیند مشاوره به‌صورت فردی و گروهی در زمینه‌های زوج درمانی، خانواده درمانی، مشاوره قبل و بعد از ازدواج، مشاوره طلاق، مشاوره تحصیلی و کنکوری، مشاوره شغلی، کودک و نوجوان، تشخیص و درمان اختلالات روانشناختی در سطح استان انجام می‌شود.

معاون فرهنگی کمیته امداد امام خمینی (ره) استان کرمانشاه ادامه داد: این فعالیت توسط ۲۴ نفر مشاور و روانشناس در مقاطع ارشد و دکتری صورت می‌گیرد.

به گفته جمشیدی، این خدمات مشاوره‌ای بر اساس نیازسنجی و شناسایی موارد مختلف برای خانواده‌های زیر پوشش کمیته امداد این استان در سطح کیفی مطلوب و قابل قبولی انجام شده و تلاش می‌شود که در سطح گسترده‌تری پیرامون رفع مشکلات و معضلات اجتماعی مددجویان ارائه شود.

وی خاطر نشان کرد: طی سال گذشته ۲۴ هزار خدمت مشاوره‌ای به مددجویان این نهاد مقدس در استان کرمانشاه ارائه شده است که همه این فعالیت‌ها به صورت رایگان و با حضور کارشناسان مجرب و با تجربه بوده است.

جمشیدی تاکید کرد: بر اساس بازخورد دریافتی اداره فرهنگی کمیته امداد، این مشاوره‌ها تأثیر بسزایی در کاهش ناهنجاری‌های موجود و افزایش سطح آگاهی این مددجویان در عرصه‌های مختلف داشته است و امیدواریم شاهد نتایج بهتری در سنوات آینده باشیم.

کد خبر 6091474

دیگر خبرها

  • ارمغان روانشناسان و مشاوران، بهرورزی و فضیلت مندی در زندگی
  • ارمغان روانشناسان و مشاوران، بهرورزی و فضیلت مندی در زندگی 
  • ۲۴۰۰۰ خدمت مشاوره‌ای و روانشناسی به مددجویان کرمانشاهی ارائه شد
  • ارتقای سطح سلامت روان اقشار کم‌برخوردار
  • فعالیت بیش از ۷۰ مرکز خدمات مشاوره‌ای در استان اردبیل
  • تعامل رسانه‌ها با اندیشکده‌ها باید تقویت شود/ سیاست پژوهی، نوک پیکان پژوهش است
  • بیش از ۳۴۰۰ مرکز مشاوره درکشور به مردم خدمات سلامت روان می دهند
  • ارائه خدمات «مشاوره‌ای – آموزشی»، آنلاین و حضوری مرکز روانشناختی «جهت» برای عموم
  • ماجرای انتشار اسامی روان‌شناس‌نماها به کجا رسید؟
  • رئیس سازمان نظام روانشناسی: انتشار اسامی روان‌شناس‌نماها نتیجه خوبی نداشت