Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@10:53:48 GMT

افزایش صادرات نفت دومین تولیدکننده بزرگ اوپک

تاریخ انتشار: ۸ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۲۹۳۲۳۹

افزایش صادرات نفت دومین تولیدکننده بزرگ اوپک

تولید نفت عراق در اوت به رکورد ۴.۹۷ میلیون بشکه در روز صعود کرد و این کشور عملا در حال حداکثر کردن سطح تولید نفت خود است که زیربنای صادراتی قادر به پاسخگویی آن است.

به گزارش ایسنا، اگرچه این آمار قابل ملاحظه به شمار می‌رود اما همچنان با هدف عراق برای تولید ۶.۲ میلیون بشکه در روز نفت تا پایان سال ۲۰۲۰ و ۹ میلیون بشکه در روز تا پایان سال ۲۰۲۳ فاصله دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عراق هفته گذشته با هدف کسب درآمد از صادرات نفت به منظور تامین بودجه و تشویق توسعه بیشتر میادین نفتی توسط شرکتهای نفتی بین‌المللی، دو پروژه کلیدی را اعلام کرد.

یکی از این پروژه‌ها که از زمان راندن داعش از خاک عراق کنار گذاشته شده بود و پس از اقدام منطقه کردستان در برگزاری همه‌پرسی جدایی از عراق در سال ۲۰۱۷ مورد توجه مجدد قرار گرفت، ساخت خط لوله تحت کنترل بغداد است که حدود ۱.۱ میلیون بشکه در روز نفت خام را از میادین تحت کنترل دولت مرکزی در کرکوک به بندر سیهان ترکیه منتقل خواهد کرد. پروژه مذکور با صادرات بیشتر به اروپا، امکان افزایش درآمدهای صادرات نفت و گاز را فراهم می کند.

پیش از حمله داعش به عراق، این کشور طرحهایی برای توسعه ظرفیت خط لوله کرکوک به سیهان که خط لوله عراق-ترکیه نیز نامیده می‌شود، داشت.

بخش الحاقی به طرح جدید بغداد که مورد موافقت کلی دولت ترکیه قرار گرفته، این است که علاوه بر تعمیر بخشهای آسیب دیده این خط لوله، خط لوله کوچکتری نیز به آن اضافه شود که اجازه می‌دهد تولید نفت از میادین مرکزی و جنوبی و نه تنها میادین منطقه کرکوک به ترکیه ارسال شود.

با این حال ایده مذکور با مقاومت از سوی روسیه روبرو شده بود که مایل نبود نفوذ شرکت روس‌نفت در جریان نفت شمال عراق به اروپا تضعیف شود. اما این کشور اکنون از مخالفت خود با ساخت این خط لوله دست برداشته است.

همسو با طرح افزایش توانمندی صادرات نفت، عراق به تازگی توافقی را با شرکت ساخت و ساز دریایی رویال بوسکالیس وستمینیستر امضا کرده تا یک جزیره مصنوعی را در جنوب پایانه فراساحلی بصره در خلیج فارس احداث کند. این توافق پس از تصمیم اخیر وزارت نفت عراق برای فعال سازی مجدد طرحهای پیش از هجوم داعش برای ساخت حداقل ۱۲ مخزن نفتی و تاسیسات بلندینگ نفت در فاو و پیرامون آن صورت گرفته است. هدف بلندمدت برای فاو، ۱۲ مخزن نفت هر یک به ظرفیت ۵۸ هزار متر مکعب برای مجموع ظرفیت بیش از هشت میلیون بشکه است.

بر اساس گزارش اویل پرایس، مدت کوتاهی پس از این که وزارت نفت عراق اعلام کرد مذاکرات با شرکتهای BP و انی برای اجرای یک پروژه ۴۰۰ میلیون دلاری برای جایگزینی دو خط لوله زیردریایی قدیمی به خوبی پیش رفته است، اهداف مذکور اعلام شدند.

طبق اعلام وزارت نفت عراق، پروژه جزیره مصنوعی که شامل محل اقامت برای ۳۰۰ نفر است، در فاصله چهار مایل دریایی پایانه فراساحلی البصره خواهد بود و یک پایانه صادرات به این جزیره متصل خواهد بود و شامل چهار سکو است که تاسیسات بارگیری برای حداکثر چهار نفتکش بزرگ خواهند داشت.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: تولید نفت عراق صادرات نفت عراق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۹۳۲۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات بیش از ۲ میلیون دلار صنایع دستی فارس به خارج از کشور

استاندار فارس گفت: در سال گذشته از استان فارس بالغ بر دو میلیون و ۲۰۰ هزار دلار صنایع‌دستی به خارج از کشور صادر شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس، محمدهادی ایمانیه، امروز_ سه‌شنبه یازدهم اردیبهشت_ در نشست خبری خود با خبرنگاران در تشریح اقدامات صورت گرفته در حوزه گردشگری استان در سال ۱۴۰۲ اظهار کرد: طی نشست برگزار شده با ۱۸ نماینده منتخب مجلس شورای اسلامی استان فارس با حضور نماینده ولی‌فقیه در استان فارس مقرر شد تا ۶۴ پروژه کلان استان پیگیری و تا تحقق کامل آنها اجرایی شود.

وی افزود: در تدوین این ۶۴ پروژه کلان، نگاه به تمام پروژه های استانی معطوف و همه استان دیده شده است.

استاندار فارس همچنین با اشاره به برگزاری نشست خود با سرمایه‌گذاران استان فارسی مقیم تهران تصریح کرد: در این جلسه موضوع تامین منابع مالی برای پیشبرد پروژه‌های اجرایی استان بحث و گفت‌وگو شد.

ایمانیه همچنین در ادامه سخنان خود به حوزه گردشگری استان پرداخت و گفت: رتبه نخست ستاد اجرایی خدمات سفر کشور به استان فارس تعلق گرفت.

وی با اشاره به رتبه های برتر کسب شده استان فارس در حوزه گردشگری ادامه داد: فارس در ایام نوروز ۱۴۰۳ رتبه نخست اسکان را کسب کرد، همچنین رتبه نخست ثبت آثار جهانی و تاریخی و ملی، رتبه نخست اربعین به فارس، رتبه نخست بهره‌گیری از فرصت‌های جام جهانی وزارت ورزش و جوانان به فارس، رتبه نخست شهرها و روستاهای جهانی ثبت شده در حوزه صنایع دستی، رتبه نخست پرداخت تسهیلات کم‌بهره به حوزه صنایع دستی، رتبه نخست برپایی چادرهای عشایری، رتبه سوم کشوری در تعداد مراکز درمانی و پذیرش بیماران بین‌المللی و رتبه دوم کشوری شیراز از نظر تعداد پذیرش بیماران بین المللی تعلق گرفت.

ایمانیه با بیان اینکه استان فارس ظرفیت‌های زیادی در حوزه گردشگری دارد، اظهار داشت: در استان فارس ۷۷ کارونسرا، ۱۴۶۵ اثر ثبت ملی ،۱۲ اثر جهانی ،۳۱۰۰ بنای گردشگری و ابنیه تاریخی اعم از ثبت ملی، جهانی و تاریخی دارد و ۶۹ هتل در سطح استان فعال است که ۲۰ هتل دیگر نیز در حال ساخت است،همچنین ۹۱ هتل آپارتمان فعال، ۱۸۵ بوم‌گردی دارای مجوز و ۱۳۴ مهمان‌پذیر آماده استقبال از گردشگران است.

استاندار فارس اضافه کرد: در سال گذشته ارائه ۷۰۰ کارت به راهنمایان صلاحیت‌دار و ۸۵ مجوز کار به آژانس‌های خدمات مسافرت هواپیمایی در عرصه ارائه خدمات سلامت به گردشگران صورت گرفت، همچنین ۲۸ واحد بیمارستانی فعال پذیرش بیماران بین‌الملل را بر عهده دارند که بیشترین مراجعه بیماران از کشورهای عمان، عراق و افغانستان بوده است.

وی همچنین به انعقاد شش تفاهم‌نامه با تمرکز بر کشورهای حوزه خلیج فارس، آسیای میانه، عراق و چین اشاره کرد.

استاندار فارس تاکید کرد: در سال گذشته از استان فارس بالغ بر ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار دلار صنایع دستی به خارج از کشور صادر شده است اما معتقدیم افق صنایع دستی باید بالاتر از این میزان باشد.

ایمانیه همچنین از افتتاح دفتر حمایت از سرمایه‌گذاران در شهر شیراز خبر داد و تصریح کرد: سومین دفتر به صورت رسمی در کشور در شهر شیراز افتتاح می‌شود و دو دفتر دیگر در تهران و مشهد فعال هستند.

کد خبر 749305

دیگر خبرها

  • صادرات بیش از ۲ میلیون دلار صنایع دستی فارس به خارج از کشور
  • تعیین عوارض ۶۰درصدی برای صادرات سیب‌زمینی
  • تولید میدان گازی بزرگ عراق پس از حمله پهپادی متوقف شد
  • پاکستان بر عزم خود برای اجرای پروژه خط لوله گاز صادراتی ایران تأکید دارد
  • جهش ۴۳درصدی تولید طلای سیاه ایران در دولت سیزدهم
  • توقف صادرات مقاطع طویل لوله و پروفیل فولادی با الزام برگشت ارز
  • افزایش سهم ایران از بازارهای جهانی با تقویت صادرات سفال
  • پروژه آمریکا برای منحرف کردن جامعه عراق ناکام ماند
  • افزایش ۵۰۰ هزار بشکه‌ای تولید نفت ایران
  • دومین اجلاس بین المللی ایران و‌ آفریقا؛ بستری برای افزایش صادرات موسسه رازی