Web Analytics Made Easy - Statcounter

در این گزارش با شایع‌ترین معلولیت کودکان به هنگام تولد آشنا شوید. ۰۸ مهر ۱۳۹۸ - ۱۳:۲۹ رسانه ها خواندنی نظرات - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم،، 8 مهر ماه (30 دسامبر) روز جهانی ناشنوایان نامگذاری شده است.

ناشنوایی اختلالی است که منجر به از دست رفتن کامل و یا بخشی از شنوایی افراد می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اندازه‌گیری حد شنوایی مستلزم بررسی این اختلالات با دستگا‌های شنوایی سنج است که به آن شنوایی سنجی می‌گویند.

ناشنوای به دو صورت مادرزادی و یا اکتسابی در افراد رخ می‌دهد.

ناشنوایی مادرزادی به علت ناهنجاری‌های وخیم گوش میانی یا داخلی رخ می‌دهد که در بیشتر موارد قابل درمان نیست.

ناشنوایی اکتسابی، به علت بروز آسیب‌ها و ضایعات به گوش میانی، پاره شدن پرده گوش و عفونت‌های مجاری گوش رخ می‌دهد.

برخی افراد هستند که بخشی از شنوایی خود را از دست می‌دهند و به آن‌ها کم شنوا گفته می‌شود. کم شنوا به کسی گفته می‌شود که با استفاده از وسایل کمک‌شنوایی بتواند از باقی‌مانده شنوایی خود در پردازش و فرآیندسازی اطلاعاتی که از طریق شنیدن به دست می‌آورد، استفاده کند. به منظور کاهش اختلال ناشنوایی و کم شنوایی در کشور از نوزادان و کودکان تست غربالگری شنوایی گرفته می‌شود.

نفریه معاون سازمان توانبخشی سازمان بهزیستی کشور در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه به اقدامات سازمان بهزیستی در زمینه کاهش ناشنوایی در کشور اظهار کرد: اولین و بزرگترین خدمتی که سازمان بهزیستی به مردم ارائه می‌دهد، غربالگری کودکان است.

وی افزود: شایع‌ترین نوع معلولیتی که کودکان با آن به دنیا می‌آیند، ناشنوایی و اختلالات شنوایی است.

نفریه بیان کرد: سازمان بهزیستی سال‌ها است که کار غربالگری ناشنوایی را بر روی نوزادان تا یک ماه اول تولد انجام می‌دهد و از این طریق حدود 70 تا 80 درصد اختلالات شناسایی می‌شود.

معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور افزود: بعد از شناسایی کودکان دارای اختلال شنوایی خدمت دیگری که به آن‌ها ارائه می‌شود، توانمندسازی این کودکان با استفاده از کاشت حلزون است که این کار نیز با کمک هیأت ارزی وزارت بهداشت و درمان انجام می‌شود.

نفریه بیان کرد: برای کودکانی که کاندید کاشت حلزون هستند، عمل کاشت حلزون انجام می‌شود و تقریبا این کار برای کودکان ناشنوا به روز انجام می‌شود.

وی افزود: کودکانی که کاشت حلزون برای آن‌ها امکان ندارد، به آن‌ها سمعک داده می‌شود، همچنین مراکزی وجود دارد که در آنجا به کودکان زیر 6 سال زبان اشاره و مهارت‌های زندگی آموزش داده می‌شود.

معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور بیان کرد: کودکان ناشنوای بالای 6 سال نیز در مدارس استثنایی آموزش داده می‌شوند و تمام خدمات درمانی به آن‌ها ارائه می‌شود.

به طور متوسط از هر هزار تولد یک تا دو نفر کم شنوا و ناشنوا هستند که نیمی از آن‌ها نیازمند کاشت حلزون هستند.

سالانه 2000 تا 2500 کودک مبتلا به کم شنوایی یا ناشنوایی مادرزادی در کشور متولد می‌شوند. عمل کاشت حلزون شنوایی از سال 1371 در ایران آغاز شد.

طی دو دهه گذشته افزون بر 10 هزار عمل کاشت حلزون شنوایی در 11 مرکز فعال در ایران انجام شده است.

تاکنون کم سن‌ترین فردی که بر روی او عمل کاشت حلزون انجام شده است 7 ماه و مسن‌ترین فردی که این عمل را انجام داده است 75 سال سن دارد.

اختلال در شنوایی کودکان باعث اختلال در تکلم آن‌ها نیز می‌شود و این کودکان نیاز به آموزش‌های گفتار درمانی دارند.

براساس آمار سازمان بهزیستی کشور تعداد کل مددجویان کم شنوای تحت پوشش بهزیستی 208836 نفر هستند که از این تعداد 121351 نفر حدود 58 درصد مرد و 87485 نفر معادل 42 درصد زن هستند.

در کشور 60 مرکز شنوایی شناسی وجود دارد که به 92024 نفر خدمات شنوایی ارائه کرده است و از 1217304 نفر تست غربالگری شنوایی گرفته شده است.

در رابطه با کاشت حلزون نیز بیشترین عمل‌های کاشت حلزون در استان تهران و کمترین در کهگیلویه و بویراحمد انجام شده است.

براساس آمارها، استان خراسان جنوبی دارای بیشترین کودکان مبتلا به اختلال شنوایی است.

افراد مبتلا به اختلال شنوایی در محیط بیرون از منزل مشکلات زیادی دارند، چراکه این افراد حتی نمی‌توانند از امکانات عمومی مانند سینما، رادیو و تلویزیون استفاده کنند، زیرا تقریبا هیچ کدام از فیلم‌های سینمایی روی پرده‌های سینما فاقد زبان اشاره هستند و در تعداد معدودی از برنامه‌های تلویزیون از زبان اشاره استفاده می‌شود.

منبع : باشگاه خبرنگاران

انتهای پیام/

بازگشت به صفحه رسانه‌‌ها

R1437/P/S9,1299/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۹۳۳۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علائم شایع کم کاری تیروئید را بشناسید

آفتاب‌‌نیوز :

دکتر دهقانی از اختلال کم کاری تیروئید یا تیروئید پرکار به عنوان یکی از بیماری‌های شایع غدد نام برد و افزود: بیماری کم کاری تیروئید در نتیجه‌ی کاهش تولید و ترشح هورمون‌های تیروئیدی حاصل می‌شود و عموماً زنان باردار و افراد بالای ۶۰ سال، در معرض ابتلا به آن هستند.

این متخصص داخلی در خصوص نحوه درمان بیماری کم کاری تیروئید نیز گفت: درمان این بیماری تقریبا ساده بوده و مصرف قرص‌های حاوی هورمون تیروئید می‌تواند، هورمون‌های مورد نیاز بدن را تأمین کند که در اکثر موارد برای بیماران قرص لوتیروکسین تجویز می‌شود.

وی اضافه کرد: این دارو روزانه یک بار مصرف می‌شود که برای تأثیرگذاری بیشتر باید به صورت ناشتا و یک ساعت قبل از مصرف صبحانه مصرف شود. همچنین مصرف همزمان برخی دارو‌ها مانند پنتوپرازول، قرص آهن، کلسیم و... می‌تواند در میزان تأثیرگذاری قرص لووتیروکسین سدیم اثر منفی داشته باشد، لذا توصیه می‌شود، با فاصله حدود یک ساعت با دارو‌های ذکر شده، قرص کم کاری تیروئید مصرف شود.

دکتر دهقانی خاطر نشان کرد: بیمار ممکن است ظرف ۱ تا ۲ هفته پس از شروع درمان، پاسخ اندکی را احساس کند، اما پاسخ کامل به درمان با هورمون تیروئید اغلب تأخیر دارد و ممکن است چندین هفته طول بکشد. ضمن اینکه اکثر بیماران مبتلا به کم کاری تیروئید، لازم است مصرف دارو را برای باقی عمر ادامه دهند، اما گاهی تعدیل و یا افزایش دوز مصرفی تحت نظر پزشک متخصص اتفاق می‌افتد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • توسعه نهالکاری در ۵۰ هکتار از تفرجگاه عینالی تبریز
  • جوانه زدن ۷۵ درصد محصول باغات دیم زمین‌های شیب دار شهرستان اردل
  • تولید ۲۵۰ میلیون اصله نهال در کشور
  • علائم شایع کم کاری تیروئید را بشناسید
  • نهال‌کاری در ۵۰ هکتار از اراضی تفرجگاه عینالی تبریز
  • شایع‌ترین علت پیوند کبد در ایران
  • بهترین روش کاشت موی طبیعی در ایران چیست ؟
  • شایع ترین علت پیوند کبد در ایران/ زنگ خطر کبد چرب
  • شایع ترین علت نیاز به پیوند کبد در ایران
  • بیمارستان فوق تخصصی کودکان شرق کشور؛ مرکز کشت حلق بیماران CF