Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-05-01@23:03:51 GMT

روش‌های درمان شقاق کدامند؟

تاریخ انتشار: ۸ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۲۹۴۵۳۲

به گزارش جام نیوز، درمان بواسیر، شقاق و دیگر بیماری های نشیمنگاهی ، با روش‌های مختلف خانگی، جراحی و لیزر انجام می‌شود. شقاق در ناحیه مقعد به وجود می­آید و به آن فیشر مقعد هم گفته می‌شود. شقاق ناشی از یک ترک خوردگی در جداره مقعد است که باعث درد، زخم، ناراحتی و خونریزی می‌شود. البته شقاق شدت و ضعف دارد و پزشک مربوطه با توجه به نوع بیماری روش درمانی را تجویز می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شقاق مقعد معمولا شرایط جدی‌ای نیست. این بیماری می‌تواند در هر سنی بر روی افراد مختلف تاثیر بگذارد و اغلب در نوزادان و کودکان خردسال دیده می‌شود زیرا یبوست یک مشکل شایع در این گروه‌های سنی است. در بیشتر موارد، شقاق در طی چهار تا شش هفته به خودی خود بهبود می‌یابد. در مواردی که شقاق بیش از هشت هفته ادامه یابد، این بیماری مزمن تلقی می‌شود.

در ادامه ، مختصری درباره دیگر بیماریهای آنورکتال توضیح میدهیم و سپس جزئیات بیشتری درباره روشهای درمان شقاق در اختیار شما قرار میدهیم.

 

درمان کیست مویی

درمان کیست مویی چگونه انجام می‌شود؟

کیست مویی یا کیست پیلونیدال بیماری‌ای است که اکثر پزشکان،  دلیل رخ دادن آن در ناحیه دنبالچه و انتهایی ستون فقرات را برگشت مو می‌دانند اما دلایل ژنتیکی هم بر بروز این بیماری بی تاثیر نیستند. بهترین روش برای درمان کیست مویی که بدون خونریزی، درد و سریع اتفاق می‌افتد، درمان با لیزر است.

 

درمان بواسیر

برای درمان بواسیر چه روش‌ها و راهکارهایی وجود دارد؟

برای مبتلا شدن افراد به بیماری بواسیر یا هموروئید هم دلایل زیادی ذکر شده است. این بیماری زمانی اتفاق می‌افتد که رگ‌های موجود در پایین روده و قسمت مقعد دچار تورم و التهاب شوند و ناراحتی و درد ایجاد کنند. بهترین روش درمان بواسیر مانند دیگر بیماری‌های مشابه، لیزر درمانی است. البته درمان‌های خانگی، جراحی و دارو درمانی هم برای درمان این بیماری موثر هستند.

 

 

 

 

روش‌های درمان فیستول کدام است؟

فیستول بر اثر ارتباط غیر عادی بین دو اندام ایجاد می‌شود. برای درمان فیستول انواع درمان‌های خانگی، عمل جراحی و لیزر درمانی وجود دارد که پزشک متخصص مربوطه مشخص می‌کند که کدامیک از همه موثرتر است.

 

درمان شقاق چگونه انجام می‌شود؟

تروما یا آسیب دیدگی می‌تواند کانال مقعد را باز و پارگی در آستر مقعد ایجاد کند. این پارگی‌ها که به عنوان شقاق‌های مقعد شناخته می‌شوند، معمولا از عبور مدفوع بزرگ یا سخت ناشی می‌شوند. آنها می‌توانند باعث درد و خونریزی حین و بعد از حرکات روده شوند.

 

هدف از درمان شقاق، تسکین درد و ناراحتی و التیام بخشیدن به جداره پاره شده است. شقاق‌های حاد مقعد مواردی هستند که درمان آنها بیشتر از 6 هفته طول نمی‌کشد و معمولا با خود مراقبتی بهبود می‌یابند. درمان شقاق مزمن مقعد آنهایی هستند که بیش از 6 هفته طول می‌کشند  و ممکن است نیاز به دارو یا جراحی داشته باشند تا بهبود یابند.

 

 

خود مراقبتی برای درمان شقاق

اگر شقاق در اثر یبوست یا اسهال ایجاد شده است، می‌توانید چند عادت را تغییر دهید تا به کاهش فشار در کانال مقعد کمک کنید. این مراحل در بیشتر موارد می تواند به تسکین علائم و تسریع بهبودی کمک کند. در ادامه مقاله توصیه‌هایی برای خود مراقبتی و درمان شقاق ارائه می‌شود.

آبرسانی به بدن. داشتن یک رژیم غذایی غنی از فیبر. خوردن مکمل‌های غذایی حاوی فیبر. خوردن مکمل‌های حاوی ملین و مسهل. به تعویق نیانداختن دفع مدفوع. نشستن برای مدت زمان بیشتری بر روی توالت فرنگی. تمیز و خشک کردن ناحیه مقعد بعد از هر دفع مدفوع. درمان یبوست مزمن و اسهال مداوم. حمام سیتز گرفتن.

مصرف دارو برای درمان شقاق

با تشخیص پزشک می‌توان برای درمان شقاق جدی­تر و مزمن داروهای زیر را مصرف کرد.

پماد نیترات: پزشک ممکن است این مورد را برای کمک به افزایش جریان خون به کانال مقعد و اسفنکتر تجویز کند، این پماد به شقاق کمک می‌کند تا سریعتر بهبود پیدا کند و از عوارض جانبی مصرف این پماد میتوان به سردرد، سرگیجه و افت فشار خون اشاره کرد. مسدود کننده‌های کانال کلسیم: این داروها کاهش دهنده فشار خون هستند. در برخی از موارد ، می‌توانند شقاق‌های مقعد را نیز درمان کنند. عوارض جانبی ممکن است شامل سردرد باشد. تزریق بوتاکس: هنگامی که درمان‌های موضعی موثر نیستند، تزریق سم بوتولینوم نوع A  (بوتاکس) به اسفنکتر ممکن است، مرحله بعدی باشد. تزریق بوتاکس به طور موقت عضله اسفنکتر را فلج می‌کند، درد را تسکین می‌بخشد و باعث بهبودی در 60 تا 80 درصد بیماران می‌شود. ممکن است نتوانید مدفوع یا عبور گاز را کنترل کنید، اما موقتی است. دوز بسیار کم است  بنابراین احتمال مسمومیت با بوتولیسم وجود ندارد.

 

 

 

عمل جراحی برای درمان شقاق

احتمالا نیازی به جراحی برای درمان شقاق مقعد نخواهید داشت مگر اینکه سایر روش‌های درمانی موثر نبوده باشند. این عمل جراحی که اسفنکتروتومی داخلی جانبی (LIS) نامیده می‌شود، شامل ایجاد یک برش کوچک در عضله اسفنکتر مقعد است که باعث کاهش درد و فشار و بهبود شقاق می‌شود. جراحی ممکن است ناتوانی موقت در کنترل گاز، نشت خفیف مدفوع یا عفونت به دنبال داشته باشد. اما در بیشتر موارد، بهبودی کامل شقاق‌ها طی 8 هفته پس از عمل صورت می‌گیرد.

 

لیزر درمانی برای درمان شقاق

بهترین روش برای درمان شقاق ، استفاده از لیزر درمانی است. از لیزر به عنوان یک فناوری درمانی پیشرفته و مدرن برای کاهش درد حین جراحی و سرعت بهبودی بیماری در مراکز تخصصی و حرفه‌ای درمان چنین بیماری‌هایی استفاده می‌شود.

 

کلینیک تهرانی، مرکز درمان بیماری‌های آنورکتال

در کلینیک تهرانی انواع بیماری‌های آنورکتال از جمله بواسیر، فیستول، کیست مویی، شقاق، زگیل و آبسه مقعدی زیر نظر پزشکان متخصص و با استفاده از جدیدترین روش‌های لیزر درمانی در کوتاهترین زمان و با کمترین درد و ناراحتی درمان می‌شود.

110

 

 

 

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: شقاق بواسیر لیزر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۹۴۵۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شلیک به یک پزشک در کرخه خوزستان

به گزارش تابناک به نقل از  ایلنا، در ادامه درگیری های سریالی با کادر درمان در مناطق مختلف خوزستان، سرنشینان یک خودروی بدون پلاک، با سلاح گرم و سرد به ماشین یک پزشک طرحی در کرخه حمله کردند.

گزارش های دریافتی از شهرستان کرخه در خوزستان از تیراندازی به یک پزشک طرحی در یازدهم اردیبهشت ماه 1403 خبر می‌دهد. 

برخی از منابع مطلع می گویند: یکی از پزشکان شاغل در یک مرکز درمانی در کرخه در حین خروج از درمانگاه توسط سرنشینان یک خودروی بدون پلاک که سر و صورت خود را پوشیده بودند، مورد حمله دسته جمعی قرار گرفت. 

آنها افزودند: در ابتدا با چوب و چماق به خودروی پزشک حمله کرده و سپس اقدام به تیراندازی و رعب و وحشت عمومی کردند. 

این افراد با ابراز خرسندی در خصوص عدم صدمه دیدگی پزشک گفتند: شرایط در مراکز درمانی خوزستان به گونه ای شده است که اگر فکری عاجل نشود، هیچ پزشکی جرات آمدن و طبابت در مناطق خوزستان را نخواهد داشت. 

در همین خصوص علی رضا نجفی با تایید این خبر به ایلنا گفت: برای برخی پزشکان و کادر مراکز درمانی چند مورد ایجاد مزاحمت گزارش شده است که از طریق  فرمانداری کرخه در حال پیگیری موضوع هستیم. 

در آخرین گزارش های دریافتی که به دست ایلنا رسیده است، موارد متعددی از درگیری میان همراهان بیمار با کادر درمان و اورژانس در مناطقی مانند اهواز، لالی و در آخرین مورد آن در بیمارستان حاجیه نرگس ماهشهر در اواسط فروردین ماه نیز گزارش شده است.

دیگر خبرها

  • شلیک به یک پزشک در کرخه خوزستان
  • یک مرکز غیرمجاز درمانی و سقط جنین در یزد پلمب شد
  • جذب ۱۱۰۰ میلیارد ریال برای بیماران خاص و صعب العلاج در کرمانشاه
  • درمان رایگان هدیه به کودکان
  • ویدیو/ درمان رایگان زیر ۷ ساله‌ها روی پیشخوان بیمارستان‌ها
  • پلمب یک مرکز غیرمجاز درمانی و سقط جنین در یزد
  • آیا زالو واقعا می‌تواند درمان کننده باشد؟
  • زالو درمانی؛ انجام بدهیم یا نه؟
  • زالو درمان می‌کند؟
  • آغاز درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال در خراسان شمالی